• 9.375.650 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz

Gesproken taal: Engels, Iers, Latijn en Mandarijn

Releasedatum: 23 januari 2003

Plot Gangs of New York

"America was born in the streets."

De film beslaat de periode tussen 1846 en 1863 in New York's "five points", destijds het gewelddadigste gebied ter wereld. De Ierse immigranten die New York binnenkomen zorgen voor verschillende conflicten met de oorspronkelijke inwoners. Amsterdam Vallon, de zoon van een van deze immigranten, is uit op wraak na de dood van zijn vader.

Amsterdam Vallon

Bill "The Butcher" Cutting

Jenny Everdeane

Johnny Sirocco

"Priest" Vallon

Walter "Monk" McGinn

avatar van Jesper187

Jesper187

slecht waarderen, maar stiekem een keiharde guilty pleasure?

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Jesper187 schreef:

stiekem een keiharde guilty pleasure?

Moet wel met zo'n lange speelduur

avatar van DVD-T

DVD-T

Voor de prestatie van Daniel Day-Lewis vind ik het alleen al een herziening waard.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Redelijk mislukte film.

de setting en het acteerwerk van DiCaprio en Day-Lewis is fantastisch, maar Diaz overtuigd totaal niet en ook het verhaal vordert ontzettend langzaam.
De film is ontzettend langdradig, gelukkig betekent dit niet echt dat het saai word om naar te kijken want de mannelijke spelers overtuigen maar dan verwacht je toch wel dat er een climax komt van jewelste en dit vond ik gigantisch tegenvallen.
Op het moment dat de bendes tegenover elkaar komen te staan en je denkt dat de hel losbreekt, word er op hun gevuurd met kanonnen en worden de bendes opgebroken.
een korte scene volgt waarin DiCaprio onder het puin vandaan kruipt en Lewis neersteekt en dat is het dan.

Aardig om een keer gezien te hebben, maar niet een Scorsese waar ik op had gehoopt.

avatar van filmfreak 101

filmfreak 101

Heel mooie film....redelijk eenvoudig maar goed opgebouwd en gevormd verhaal.Met veel verschillende personage's,de acteurs spelen goed tot zeer goed!De film was wel wat aan de lange kant maar is nooit echt langdradig geworden!Zeker het zien waard....een dikke 3,5!

avatar van rep_robert

Gangs of New York is een typische Scorsese film, daarmee bedoel ik dat hij de film uiteraard niet onder de twee uur kan krijgen.

Wat volgt is een redelijk interessante film die goed de tijd neemt om een verhaal te vertellen. De vertolkingen zijn prima en net zoals iedereen hier ben ik ook erg onder de indruk van Day-Lewis. Enig minpuntje is wel de babyface van DiCaprio, hij naar mijns inziens niet ruig genoeg voor een rol als dit.

Waar Scorsese echt de fout in gaat is het laatste half uur. Waar de film in het begin overal rustig de tijd voor neemt verandert de film het laatste gedeelte in een achtbaanrit. Vanaf het moment dat DiCaprio mannen weet te verzamelen werkt de film voornamelijk via voice-overs en overviews. Hierdoor zwakt de beleving af, net zoals de binding met de personages.

Het is overduidelijk dat Scorsese hier in de film heeft gesneden om hem niet over de drie uur te laten duren. Jammer, want de film stevende af op een hoger cijfer.

avatar van Robi

Robi

Alles aan deze film is groots en overdreven. Om te beginnen het budget. En verder de decors, de hoeveelheid mensen, het geweld, het bloed, het acteren, de muziek. Noem het maar op. Maar vooral het verhaal zelf is groots en overdreven. Toch is de film verder wel OK. Hij kijkt in ieder geval wel lekker weg. Ondanks z'n enorme lengte. Want ook die is groots en overdreven.

avatar van Awake78

Awake78

Gekocht voor 1,95 bij de Dirk van de Broek.....tsja....meer had ik er ook niet echt voor willen neertellen. Het ziet er allemaal mooi uit, maar naar mijn mening iets te gelikt, waardoor het rauwe randje (die ik eigenlijk verwachtte bij deze film) eraf ging en het er flink nep uitzag allemaal. Had net zo goed een toneelstuk kunnen zijn.

Acteerprestaties niet slecht (DDL is zoals altijd top), maar de miscasting van Leo en Cameron vielen bij mij flink in verkeerde aarde.

Verder werd ik er niet warm of koud van. Af en toe een gimmicke verassing, maar verder was het voorspelbaarheid troef.

Niet slecht maar ook zeker niet goed. Ik blijf anti-Scorsese.....

Topfilm! met een top Leonardo DiCaprio en een meeeeeeeeeesterlijke Daniel Day-Lewis.

avatar van Lay190

Lay190

Laatst de film nog eens bekeken.

Blijf het een mooi verhaal vinden met een prima cast.

avatar van droombolus

droombolus

De eerste keer dat ik zag vond ik het 3x niks maar het verhaal bleef me bezig houden. Dan kan het dus in mijn boek nooit een slechte film zijn, dus kocht ik 'm de eerste de beste keer dattik 'm voor een zacht prijsje tegenkwam. Ondertussen nadert de teller van het aantal keren dat ik 'm opnieuw gegeken heb de tien. Ik ben me nog aan het oriënteren voor mijn persoonlijke top 10 maar deze komt toch echt op de short-list !

Ben het trouwens wel eens met de teneur alhier dat Cameron Diaz in deze film totaal door het ijs zakt ...... Jammer ........

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Prachtige film, veel actie en spektakel. Ik hou eigenlijk helemaal niet van films die zich wat verder in het verleden afspelen, maar deze was top. Aardige cast natuurlijk ook.

avatar van notsub

notsub

Ik had er meer van verwacht, maar het bleef zeker het kijken waard. Geweld is er genoeg, maar ook (politieke) inhoud. Dat de hoofdverhaallijn zich na de eerste scene al openbaart viel me tegen. Verder valt je mond op verschillende momenten met verbazing open over de grofheid en het tijdsbeeld. Het wordt wel allemaal teveel aangezet en overdreven neergezet. Op een gegeven moment lijkt het alsof iedereen van iedereen steelt........ Toch blijft het voldoende interessant voor de lange zit.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Boeiend stukje geschiedenis van New York, en Amerika. De films en series over de Amerikaanse burgeroorlog zag suggereerden allemaal dat het noorden van Amerika groot fan van Lincoln was en voor afschaffing van de slavernij (of in ieder geval stukken minder rascistisch dan het zuiden), deze film laat iets anders zien.

Fantastische rol van Daniel Day-Lewis, geweldige symboliek met zijn glazen oog. Mooi dat deze film, zoals veelal bij Hollywood films, te 'gestyled' is. Het is realistischer door zo min mogelijk make-up en alles behalve perfecte make-up. Ik vond de hele sfeer erg aangenaam en geloofwaardig van begin tot einde. Geweldige muziek bij de eerste vechtscene trouwens.

Heerlijke hilariteit met de rivaliserende brandweer- en politiecorpsen!

avatar van mnrk

mnrk

Our name is called "The Dead Rabbit's to remind all of our suffering, and as a call to those who suffer still to join our ranks. However far they may have strayed from our common home across the sea. For with great numbers must come great strength in the salvation of our people.

Ook deze film van Martin Scorsese is weer heerlijk om naar te kijken....

Het verhaal wordt prima gebracht en mede door de gehele setting en aankleding is het allemaal boeiend om naar te kijken (ondanks de lange speelduur)...

Maar wat deze film zo sterk maakt is het acteerwerk van Leonardo DiCaprio en Daniel Day-Lewis (deze twee dragen echt de film) , ook de overige cast is prima op hun plek in deze film...

Ook de muziek in deze film is zeker op zijn plek...

Gangs of New York (2002) - MusicMeter.nl

avatar van bderbove

bderbove

Schitterende decor. Zeer mooie film. Deze verdient absoluut in de top 250 te staan...

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Wat nu een fantastische scène is, is het moment dat The Butcher ' Day-Lewis ' een mes werpt midden in het getekende gezicht van Lincoln..

avatar van Brave-Neo

Brave-Neo

Ik las zojuist dat hierop een tv-serie zal worden gebaseerd.

Meer nieuws heb ik nog niet opgezocht maar is vast al wel te vinden.

Martin Scorcese werkt mee aan een tv-variant van Gangs Of New York. - 'Gangs Of New York' wordt televisie serie - MSN Entertainment - t.entertainment.nl.msn.com

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Prima film ondanks de lange speelduur, het verhaal was goed en de Cast speelde perfect. Met name Di Caprio en Daniel Day-Lewis steelden de show, geweldig! Ook deed Diaz het aardig en heb ik alleen maar lof over de prachtige sfeer van de film die dankzij het mooie decor tot leven kwam. De muziek vond ik wat saai, Howard Shore is soms best boring om naar te luisteren .

Verder een prima film, 4*!

JohnWilliams schreef:

Howard Shore is soms best boring om naar te luisteren

Hmmm dat heb ik nooit zo ervaren!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

John Milton schreef:

Hmmm dat heb ik nooit zo ervaren!

In LOTR niet maar hij heeft soms stukken en dan vergeet ik dat ik naar de muziek zit te luisteren.

avatar van pride of 0318

pride of 0318

Laatst heb ik deze op tv gezien, maar hij duurde van 22;00 tot 00;00 uur.

2 uur dus, min 4 x 5 minuten reclame. 100 minuten over: hier staat dat ie 167 min. duurt.

Kan iemand mij vertellen of ik dan een andere versie heb gezien of zo?

John Milton

Dat moet dan wel, deze week nog gekeken en de hier vermelde speelduur klopt. Weet je zeker dat het niet 21 tot 12 was? GoNY kan een kwartiertje missen, maar als je een uur wegsnijdt krijg je iets heel geks denk ik....

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Vond het een schitterend verhaal met goed spelende cast. De bijrolletjes van Reilly en Neeson vond ik al mooi. Dicaprio en Lewis vond ik ook weer goed, Diaz ook wel eigenlijk.

Prachtige film met een mooie betekenis.

avatar van dimi303

dimi303

pfff die film blijft er gewoonweg staan, zelf aan het denken om hem iets te verhogen. Ben bezig met het boek van Patrick Duynslaegher door te nemen over Scorsese dus volgen er de volgende dagen toch wat herzieningen.

avatar van jipt

jipt

Het begon allemaal erg tof, maar na ongeveer een half uur toen Diaz ten tonelen verscheen kakte het geheel behoorlijk in. Er was totaal geen chemie tussen Diaz en DiCaprio, wat ik beide vrij erge miscasts vond. Leek wel alsof ze een wedstrijdje deden wie het best een Iers accent na kan doen, dan dat ze daadwerkelijke acteerden. Enkel Day Lewis wist z'n kop boven water te houden.

Het wraakverhaaltje was daarnaast ook nog vrij simplistisch. En de burgeroorlog die als achtergrond dient voor het grote gevecht tussen de twee Gangs lijkt er ook nog eens met de haren bij gesleept.

Tegenvaller

avatar van Corcicus

Corcicus

Wat mij na een herziening toch vooral opviel, is hoe vreselijk slecht de gevechten in beeld zijn gebracht. Hinderlijke slow motion, een totaal gebrek aan bloed en onoverzichtelijkheid troef. Voor een film die rond gangfights draait en bovendien zulk een regisseur heeft, was dit toch wel enigszins verbijsterend.

avatar van Brave-Neo

Brave-Neo

jipt schreef:

Lijkt er toch op van niet. Nu nog even checken of de film inderdaad in 1e helft 1863 speelt... http://www.civilwarhome.com/draftriots.htm

avatar van jipt

jipt

Brave-Neo schreef:

Doel op het feit dat de pleuris uitbreekt terwijl onze hoofdpersonen aan hun eindgevecht toe zijn, terwijl de burgeroorlog en het eindgevecht tussen Dicaprio en Day Lewis verder weinig connecties hebben. Dat het zich tijdens de burgeroorlog afspeelde lijkt me vrij duidelijk, de setting is alleen vrij verwaarloosbaar.

Corcicus schreef:

Dit is bewust gedaan. Als ik het me correct herinner ligt Scorsese deze keuze toe in de extra's van de dvd. Kan het zo niet voor je oplepelen helaas.