• 9.383.275 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz

Gesproken taal: Engels, Iers, Latijn en Mandarijn

Releasedatum: 23 januari 2003

Plot Gangs of New York

"America was born in the streets."

De film beslaat de periode tussen 1846 en 1863 in New York's "five points", destijds het gewelddadigste gebied ter wereld. De Ierse immigranten die New York binnenkomen zorgen voor verschillende conflicten met de oorspronkelijke inwoners. Amsterdam Vallon, de zoon van een van deze immigranten, is uit op wraak na de dood van zijn vader.

Amsterdam Vallon

Bill "The Butcher" Cutting

Jenny Everdeane

Johnny Sirocco

"Priest" Vallon

Walter "Monk" McGinn

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Ik vond de sfeer heel mooi in deze film. Ook Leonardo DiCaprio en Daniel Day-Lewis speelde erg goed. Leuke film die je moet zien.

avatar van skipy05

skipy05

Ik heb hem lang geleden al eens gezien. Wat ik mij er van herinner is dat ik hem toen niet slecht vond. Ik wist niet echt meer hoe hij ging daarom maar eens terug gezien. Heel goede film. goed verhaal. Paar goede acteur, goed geacteerd.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

DiCaprio in een standaard rol. Ik had hier toch iets meer van verwacht, misschien ook door de titel. Het bleef me een beetje te formeel en traditioneel, ondanks dat er goed gevochten werd en soms ook op een bijzondere manier. Je kijgt wel echt een hekel aan badguy Bill (met honkbalknuppel waar hij zijn slachtoffers op graveerde). Lekker sfeertje wel doordat het de 19e eeuw is. Een paar verassingen, maar door Cameron Diaz a.k.a. Everdeane blijft het spoor redelijk recht lopen en is ´t allemaal een tikkeltje voorspelbaar.
Aardig.

avatar van Davidus

Davidus

Geweldige rol van Daniel Day-Lewis. Vanaf het begin dat ie opkwam, bij het gevecht tegen de Priest tot aan het eind. Heerlijk.

Lekker rauw verfilmd. Geen overbodig sentiment. Niet voorspelbaar. Inventief bedacht om de gangfights zonder vuurwapens te laten plaatsvinden. De gevechten hadden wel wat weg van die in 300.

Mooi in beeld gebracht hoe New York van een ontaard, verdorven en wetteloos onsamenhangende groep criminelen door de overheid in het gareel wordt gekregen.

Vond de rol van Di Caprio goed; ondergeschikt aan Day-Lewis, maar daardoor juist goed.

avatar van Vermeer

Vermeer

Davidus schreef:

Vond de rol van DiCaprio goed; ondergeschikt aan Day-Lewis, maar daardoor juist goed.

Ik denk dat het bij veel films met Daniel Day-Lewis is, dat andere acteurs zich ondergeschikt voelen. En natuurlijk wordt Daniel ook alleen voor dominante rollen gecast

Diaz is echter ver ondergeschikt aan zowel DiCaprio, Day-Lewis én anderen, als Gleeson ('Monk').

Verder ben ik het eens met je beoordeling, hoewel ik niet vind dat het 'niet voorspelbaar' is, met name naarmate het einde nadert.

avatar van dominion

dominion

hier speelt leonardo wel heel sterk en de verhaal is ook zeer goed uitgewerkt het begin vond ik wel heel erg hard en het einde ook maar bij de aftiteling hebben ze het wel heel mooi gedaan met die stad

avatar van Denzz

Denzz

scorsese neemt rustig zijn tijd om het verhaal te vertellen en de personages uit te werken die subliem worden vertolkt door dicaprio en day-lewis

goede actie-scenes, mooi in beeld gebracht en ook lekker sappig!

straffe film!!!

avatar van Spetie

Gangs of New York is een erg degelijke film van Scorsese, die zeker vakkundig gemaakt is, maar die niet goed genoeg is om de gehele speelduur te boeien.

Het begin van de film is wel sterk met de introductie van de personages en verschillende bendes, wat de film ook gelijk een sterke sfeer meegeeft. Het middenstuk van de film is soms wat minder interessant en hier en daar een tikkeltje langdradig. Gelukkig komt de film in het laatste gedeelte weer sterk terug, die vooral gericht in op de onvermijdelijke confrontatie tussen Di Caprio en Day-Lewis. Qua acteerwerk zit het in de film ook wel goed. De bijrollen zijn goed ingevuld door o.a. een prima John C. Reilly en een goede Liam Neeson. In de hoofdrollen zit echter wel wat niveauverschil. Cameron Diaz is niet zo goed en laat zien dat ze in feite maar een beperkte actrice is. DiCaprio is degelijk en vult zijn rol verder wel goed in. Daniel Day-Lewis geeft echter een masterclass acteren weg en zet een zeer sterke rol neer als Bill “the Butcher.” Wat een enorme klootzak speelt hij hier. Indrukwekkend goed.

Verder is het dus een degelijke film. Sfeervol, met enkele sterke momenten, maar ook dus wat mindere. De aankleding is goed en als het middenstuk iets interessanter was geweest had er zeker nog wel een hoger cijfer ingezeten. Nu blijft de film steken op een voldoende van mijn kant.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goeie film

Film wist me ganse tijd te boeien prachtig camerawerk,acteerprestatie van dicaprio is goed maar kan zeker niet tippen aan deze van Daniel Day-Lewis die ze'n rol echt meesterlijk speelt.

Niet een vcan scorsese beste films maar geeft toch weer een goeie film neergezet met deze gangs of new york.

avatar van scorsese

Eerste samenwerking tussen Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio levert een prachtige film op over de bendes in New York anderhalve eeuw geleden. Een mooi verhaal waarbij een stukje amerikaanse geschiedenis zich op de achtergrond ontvouwt. Ondanks het vlotte verteltempo voelt de film soms toch iets te lang. Uitstekend acteerwerk van iedereen waarbij Daniel Day-Lewis de show steelt als Bill the Butcher.

De film ziet er prachtig uit met mooie kostuums en sets. Een harde openingsscene en een ietwat sentimenteel maar passend eindshot begeleid door het mooie 'The Hands That Built America' van U2.

avatar van TMP

TMP

Goede film, vooral door de sfeer en het goede acteerwerk van Daniel Day-Lewis. Het duurt wel erg lang en daardoor zitten er ook stukken in de film, die een stuk minder boeiend zijn. De sfeer van New York in die tijd is erg mooi en ook de overgang (op het eind van de film) naar hedendaags New York is mooi gedaan.

Ruim 3,5*

avatar van dominion

dominion

Blijft nog steeds persoonlijk voor mij de beste gangster film.

Leo acteert heel erg goed en overtuigend en Diaz ziet er wel mooi uit.

Het verhaal is ook heel interessant en meeslepend en wordt heel sterk uitgewerkt.

Zitten ook een paar erg gewelddadige scènes in vooral het begin.

Vind Martin Scorsese ook een van de beste regisseurs ooit.

Een dikke 5,0.

avatar van Butchers

Butchers

Vanavond nog eens op 2BE. Ga deze zeker niet overslagen, wat een leuke film.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Gisteren nog eens gezien en m'n score verhoogd tot 4*.

De film duurt wat lang, akkoord, maar echt vervelen doet die niet. Al hadden sommige stukken wel weggelaten kunnen worden.

De film heeft een typische sfeer, het Amerika van de jaren 1840 wordt goed in beeld gebracht met de haat tegenover de immigranten.

De acteerprestaties zijn top. Day-Lewis is een klasbak, spijtig dat die zo weinig films maakt. Ook DiCaprio vond ik verrassend goed. Mijn favoriet zal die nooit niet worden, maar een degelijke acteur is die zeker en vast. Cameron Diaz daarentegen, tsja, beetje flauw he.

Ik heb me zeer zeker vermaakt met deze film, en daarom een 4*.

avatar van movierobert

movierobert

Leuke film, maar geen film om nog eens te gaan bekijken komende jaren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Scorsese respecteert zijn stad. Hij heeft altijd een boontje gehad voor de New Yorkse volkerenmozaiek die de stad maakt tot wat ze is en waarvan hij zelf deel uitmaakt. Het is de identiteit van de stad. Hij keert terug naar het midden van de 19de eeuw, toen New York te kampen had met zware armoede op de Five Points, waar Ierse immigranten bleven toestromen en de leefruimte van de anderen nog meer in beslag namen. Ook de politieke corruptie en de gedwongen inlijsting als soldaat in de Burgeroorlog passeren even de revue. In die tijd zou ik toch geenszins NY hebben willen zien. De Big Apple moet één van de gevaarlijkste plaatsen ter wereld geweest zijn.

Gangs Of New York vertelt de strubbelingen tussen die verschillende bevolkingsgroepen en de haat die ze tegenover elkaar koesteren. Het is een verhaal over verdeeldheid en de noodzaak om eenheid te zoeken. De prachtige decors en de gewelddadige sfeer brengen de tijdsperiode helemaal tot leven. Di Caprio vond ik niet zo goed uit de verf komen als in andere van zijn films; het liefdesverhaal Di Caprio-Diaz vond ik op een laag pitje blijven en volkomen overbodig. Day-Lewis is daarentegen absoluut de ster als de knokige slager-gangleader met wie Vallon nog een eitje te pellen heeft. Het duurt iets te lang en Scorsese is zo enthousiast in het vertellen van dit verhaal, dat hij teveel wil vertellen en de kijker overdondert met details (bvb met het Barnum circus). Niet Scorsese's beste, wel één van zijn leerrijkste films.

avatar van vcrrr

vcrrr

Ik heb deze film in twee delen gekeken vanwege de lengte. Dat is ook meteen de reden dat ik de film nu pas heb gekeken, eerder had ik er geen tijd voor )

Ik vind het echter jammer dat ik de film niet eerder gekeken heb, want, het is direct een klassieker voor me geworden.

De hele sfeer, de acteerpresaties, met name die van Daniel Day-Lewis, de raakvlakken met de geschiedenis. .. Alles komt zeer positief op mij over. ..

Wat mij betreft een hele mooie aanrader die ik zeker aan mijn DVD collectie ga toevoegen!

avatar van aspro

aspro

vcrrr schreef:

bij deze tekst van u sluit ik mij geheel aan heb hem namenlijk op blu-ray.

ik vindt dit is Leonardo di caprio ten voeten uit,zie hem toch graag spelen.

ze hebben er voor moeten knokken om een status op te bouwen in de nieuwe wereld.

en inderdaad het is een hele zit wat lengte betreft maar zeker de moeite waard,om in een keer af te kijken of in gedeelte.

avatar van Chris-B

Chris-B

Ik vind de rol van Daniel Day-Lewis echt geweldig! Ik hou hou wel van die moord-gekken met een zieke geest, zeker als zo'n rol op deze manier gespeeld.

Ik heb hem kort geleden gekocht op aanraden van mijn vriendin en hij heeft direct een plaatsje ingenomen tussen mijn Favorieten & Klassiekers!

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Wederom een prachige film van Martin Scorsese.. dat die man nog steeds geen Oscar heeft gekregen is een schande.

Ik heb de film enkele jaren geleden al eens bekeken en ik vind hem, na een tweede keer te hebben gezien, nog steeds van grote klasse.

Prima acteerwerk van zowel Cameron Diaz, Daniel Day-Lewis, en Leonardo DiCaprio die zo stilaan de vaste hoofdrolspeler van Scorsese begint te worden ('Aviator', 'The Departed').

Het verhaal is prachtig en de decors zijn adembenemend.

Hoewel dit een lange film is, 2 uur en 30 minuten, verveelt ie geen seconde.

Ook de gevechtsscenes zijn de moeite waard en op een liter bloed meer of minder wordt niet gekeken.

Prima film dit, zoals elke film van Martin Scorsese is trouwens.

Geen verder commentaar dan het eerdere dat ik al had geschreven, alleen wel aan toevoegen dat Martin Scorsese nu wel zijn verdiende Oscar heeft ontvangen (voor 'The Departed').

avatar van VforVictor

VforVictor

Aardige film alleen zo langdradig. Der zitten ook stukken in die helemaal niet hadden gehoeven, zoals het verhaaltje met Johnny. Maar het prima acteerwerk maakt toch deze film. Vooral Daniel Day Lewis acteerd natuurlijk ijzersterk. 3,5 ster

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Iets teveel kostuumfilm voor mij. De 1e helft van de film vond ik wel aardig met hier en daar rauwe aktie. Daarna vond ik hem toch wat saaier worden en vooral het eindgevecht vond ik een blamage. Wel weer geweldig geacteerd door DiCaprio en Day-Lewis. Alleen vind ik Diaz toch maar een middelmatige actrice. Leuk smoel maar daar red je het ook niet mee. 3 sterren.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Aardig goed misdaadrama, maar voor een Scorsese vind ik hem toch een beetje tegenvallen. Vooral de langdradigheid is een minpunt. Leonardo DiCaprio en Daniel Day-Lewis acteren prima.

avatar van bozzy

bozzy

Een heerlijke film die zn tijdsgeest uitstekend neerzet.

166 minuten puur kijk genot.

Leonardo levert puik werk af!

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Wat vreemd, ik had hier niet op gestemd.

In ieder geval, gisteren herbekeken en film was in m'n gedachten beter. Niet dat het een slechte film is, maar er zitten te veel stukken in die ervoor zorgen dat de film bij momenten wat sleept.

Maar goed, da's slechts een klein smetje op een verder prima film. Met name de aankleding en het uitzicht van het 18e eeuwse New York City is erg imposant. Je wordt echt ondergedompeld in die tijd.

Acteerprestaties zijn ook erg goed, waarbij Daniel Day-Lewis de show als Bill 'The Butcher' Cutting steelt. Zelden zo'n gemene slechterik gezien. DiCaprio en Diaz zijn okee, maar niet meer dan dat.

Verder een prima film dus, die echter wat te lang duurt.

avatar van K. V.

K. V.

Hij is beter meegevallen dan gedacht. 'k vreesde dat het alleen maar vechten ging zijn (door eerdere beelden van de film te hebben gezien), maar dit viel gelukkig heel goed mee.

Het was een boeiende film die heel mooi verfilmd is. Ondanks de wat lange speelduur verveelde de film absoluut niet. De cast is indrukwekkend en vooral Daniel Day-Lewis is indrukwekkend, maar ook Cameron Diaz en Leonardo tonen dat ze heel wat in hun mars hebben.

avatar van SandLover

SandLover

Prima film voor de zaterdagavond. Maar Scorsese had hier toch iets meer uit kunnen halen volgens mij.

avatar van Saldek

Saldek

Na een absurd vroeg ontwaken te wijten aan een onbedoeld zinloos vroeg gezette wekker was ik niet in staat me slaap te herbemachtigen. Balen als een stekker stapte ik van ellende maar uit me bed en besloot een film te gaan kijken. Dat werd er één die ik al zo lang in de kast heb staan en nog niet naar had omgekeken. Ik de stof verwijderen van de hoes en daar wasssie dan: Gangs Of New York.

De film bevatte een aantal verrassingen. Ten eerste had ik verwacht dat het qua geweld niet zó heftig zijn zou. Menigeen zal dit misschien betwisten, maar voor het soort film verwachtte ik meer symbolisch geweld. Niet dus, er zitten toch wel een aantal heftige acties in verwerkt.

Di Caprio vond ik prima, helemaal prima. Maar zijn rol had eigenlijk net zo eenvoudig door een willekeurig andere acteur neergezet kunnen worden. Maar die Daniel Day-Lewis verraste me ten top. Heb helemaal geen probleem met hem als acteur, maar zo'n charismatisch typetje zette hij wel erg leuk neer.

Goede film, zeker, heb me geen seconde verveeld. Maar eerlijk gezegd zou het mij betreft allemaal net even wat compacter mogen. Het verhaal had geen heroïek, geen echt definieerbare goed-en-slecht-bekadering en ik vond het behoorlijk algemeen. Geen probleem, maar voor verhaal van dergelijke algemeenheid had aan deze mij betreft toch iets meer focus mogen worden ontleend: twee uur had volgens mij ruim voldoende geweest om een gelijkwaardige beleving over te brengen.

Desnietaltemin best een puike film: 3,5*

avatar van movieonly

movieonly

voor de tweede keer na een lange tijd weer eens gekeken, wat een dramatisch slecht cliche verhaal en wat een draak van een film met acteurs die overdreven acteren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Waarom ga je dan een film die je zowiezo slecht vindt opnieuw bekijken?