• 9.377.381 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz

Gesproken taal: Engels, Iers, Latijn en Mandarijn

Releasedatum: 23 januari 2003

Plot Gangs of New York

"America was born in the streets."

De film beslaat de periode tussen 1846 en 1863 in New York's "five points", destijds het gewelddadigste gebied ter wereld. De Ierse immigranten die New York binnenkomen zorgen voor verschillende conflicten met de oorspronkelijke inwoners. Amsterdam Vallon, de zoon van een van deze immigranten, is uit op wraak na de dood van zijn vader.

Amsterdam Vallon

Bill "The Butcher" Cutting

Jenny Everdeane

Johnny Sirocco

"Priest" Vallon

Walter "Monk" McGinn

avatar van yeti_ke

yeti_ke

Toen ik de film in de bioscoop zag vond ik hem niet goed, heb hem later toch nog opnieuw bekeken, en was wel goed, en hoe meer ik er naar kijk, hoe meer ik hem kan appreciëren. Die hele sfeer van het New York van toen: fantastisch. Oh ja, de muziek was prachtig bij deze film!!

avatar van olivier

olivier

Veel negatieve opmerkingen maar 'gangs of new york' kan buigen over twee ongelooflijke troeven: een monumentale productie (handgemaakte decors! grootse cameravoering! spektakelscènes à l'ancien!) en Daniel Day Lewis die zich in een werkelijk grandioze vertolking hijst. Niet de beste Scorsese, maar veruit wel de grootste.

avatar van Steez

Steez

Ja dit vond ik een goede film. Duurde wat lang, maar bleef wel boeien. Tenminste weer eens wat anders al het moderne gebeuren.

movie*freak

een van de beste acteer prestaties en films die ik ooit heb gezien. omg daniel-day lewis kan acteren zeg

****1/2

avatar van nipples

nipples

ik ga hem vanavond kijken

lijkt me echt leuk

avatar van FullMoon

FullMoon

Dit noemen jullie een goede film? Wat een onzin zeg... Heb nog nooit zo'n te lang dradig film gezien in mijn leven. boeiend is het totaal niet. Zelfs het geweld is niet bloedig genoeg, vergeleken met Saving Private Ryan of andere bloedige films... Je ziet veel bloed maar weinig scenes waar je van kan huiveren. Het verhaal is totaal niet krachtig en boeit nauwelijks. Een 3 voor de decor en kostuums.

avatar van Prudh

Prudh

FullMoon schreef:

Alsof elke film met gewelddadige scenes moet voldoen aan de eisen van een (bloederige) oorlogsfilm. Als dat je standaard is blijven er maar weinig films over die je daadwerkelijk zullen bekoren.

avatar van film-gek

film-gek

erg goede film, heb m al 4x gezien maar hij blijft goed!

avatar van Kouros

Kouros

De sfeer van het oude New York is goed weergegeven,

Goed geacteerd door Daniel Day-Lewis, ik vond Leonardo Di Caprio een beetje tegenvallen.

De film is een beetje langdradig

een 3,5

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Daniel Day-Lewis zet een geweldige personage neer, maar de personages van Diaz en DiCaprio vond ik eerlijk gezegd maar saai, en hun relatie boeide mij ook niks. Verder heeft de film wel mooie beelden en een paar scènes waarvan ik toch wel even onder de indruk was. Het is een goede film hoor, maar van Scorsese verwacht ik toch echt wel meer, en jammer dat het als een film voelt die voor de Oscars is gemaakt.

3 sterren.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Aardige film met goede daniel day lewis(wat verwacht je anders van hem) het verhaal is sterk, zowel de cast.

Ik vond De caprio minder. De gevechten zijn best hard en daarom erg vermakelijk maar soms is het allemaal zo saai pfff..... De costuums daarintegen zijn goed en het decor is verrukkelijk. Gewoon een best goede film als je van slachtpartijen houd

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Prachtige film met een goede Daniel Day Lewis en ook Di Caprio speelt ontzettend goed.. Het verhaal zit goed in elkaar, ook blijft de film boeien ondanks dat ie zo lang is..

De sfeer is pakkend en de muziek is erg goed..

avatar van Nimrod2253

Nimrod2253

Uitstekende film over de ontwikkeling van New York met een briljante Daniel Day Lewis en een Leonardo Di Caprio die niet veel voor hem onder doet. Buitengewoon sfeervol beeld van het New York van halverwege de 19e eeuw. Erg mooi om te zien dat terwijl hele land in brand staat (Amerikaanse Burgeroorlog) er een oorlog op kleine schaal plaats vindt in New York. Het begin van een prachtige smeltkroes zoals NY tegenwoordig nog steeds is.

Erg mooie beelden, uitstekende soundtrack en solide acteerprestaties van vooral Daniel Day Lewis en Leonardi Di Caprio.

Mensen die als tegenargument opwerpen dat ze deze film te lang vonden kan ik moeilijk serieus nemen. Blijf dan fijn bij de hapklare brokkenfilms die Hollywood blijft uitspugen waarin in anderhalf uur een simpel verhaaltje verteld wordt om vervolgens 'verrast' te worden met een leuke twist aan het eind.

avatar van appollonia

appollonia

Vreselijke film. Of vervelende film. Meer kan er echt niet van maken. Ik hield het geloof ik 20 minuten vol of zo. Zoooooooooooooooooo langdradig en outdated.

appollonia schreef:

En je gaat stemmen terwijl je de film niet helemaal hebt gezien?

avatar van Tarkus

Tarkus

Wederom een prachige film van Martin Scorsese.. dat die man nog steeds geen Oscar heeft gekregen is een schande.

Ik heb de film enkele jaren geleden al eens bekeken en ik vind hem, na een tweede keer te hebben gezien, nog steeds van grote klasse.

Prima acteerwerk van zowel Cameron Diaz, Daniel Day-Lewis, en Leonardo DiCaprio die zo stilaan de vaste hoofdrolspeler van Scorsese begint te worden ('Aviator', 'The Departed').

Het verhaal is prachtig en de decors zijn adembenemend.

Hoewel dit een lange film is, 2 uur en 30 minuten, verveelt ie geen seconde.

Ook de gevechtsscenes zijn de moeite waard en op een liter bloed meer of minder wordt niet gekeken.

Prima film dit, zoals elke film van Martin Scorsese is trouwens.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Film die me niet constant weet te boeien, maar de acteerprestaties zijn uitstekend, vooral de rol van Daniel Day Lewis.

avatar van thibault14

thibault14

Ik denk dat ik nog nooit zo'n indrukkwekkende begin heb gezien als hier met dat gevecht. Helaas stuikt de film nadien volledig ineen en wordt het zelfs wat saai. Daniel Day-Lewis verdiende hier wel een oscar voor en ook DiCaprio speelt meer dan behoorlijk. 3,0*

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Zalige film met een erg apart sfeertje en toch wel unieke uitvoering.

Het lijkt mij dat ware gebeurtenissen als basis zijn genomen, maar dan lichtjes tot zwaar werden overdreven. Mag ook, want het moet in de eerste plaats een leuke film zijn.

Je verveelt je eigenlijk nooit tijdens het kijken en je wordt af en toe verwend door enkele memorabele scenes. Gruwelijkheden worden zelden expleciet in beeld gebracht, maar toch krijg je het soms koud.

De acteerprestaties zijn van de bovenste plank. Glansrol inderdaad van Daniel Day Lewis die, moet ook gezegd, ook wel een dankbare rol ten beste mocht brengen. Hij speelt een personage dat tegen het karikaturale aanleunt en dat zijn voor acteurs altijd de meest interessante rollen. Di Caprio redt zich, maar het lijkt me een vergissing hem in deze film te laten spelen. Hij is en blijft te soft en heeft daarnaast ook nog eens zijn hele imago tegen. Eigenlijk deed hij niet veel meer dan de rustige jongen spelen met af en toe een redelijk geslaagde uitspatting, maar verder weinig expressie.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Heel entertainend, wat Scorsese's bedoeling was weet ik niet zo goed: Wou hij een maffiafilm maken over maffia avant la lettre? Of dacht hij tijdens het maken: "kassa, kassa".

De 10 Oscarnominaties is hij natuurlijk niet waart.

Toch was het een goede film: Daniel Day Lewis, de decors, de actiescènes uiteraard,...

Ook slaagt Scorsese er weer in de film voor de volle 160 minuten boeiend te houden.

Waarom, oh, waarom toch altijd die Di Caprio casten???

avatar van my style

my style

Echt een top film. Heb um twee keer gezien en is echt een 4* waard .

avatar van Dhr K

Dhr K

Tegenvaller!!

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Ondergewaar-dee-ee-eerd!

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Brilliant geacteerd door Daniel Day-Lewis, goed door Leonardo Dicaprio, mooi episch verhaal. Geweldige veldslagen, originele aankleding. Mooi origineel onverwacht einde. Humor, mooie karakters. Ik snap werkelijk niet waarom the departed beter zou moeten zijn dan dit meesterwerkje

(verwijderd) schreef:

Ondergewaar-dee-ee-eerd!

Zeker Ondergewaardeerd.

avatar van Struan

Struan

Zeer boeiende film en een goede verhouding tussen verdieping van de karakters en de actie. Iets te bloederig voor mij, maar vooruit.

Het mooiste stuk is de invoering van de draft, samen met de telegraaf en dit voorzien van orginele kranten.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Wat een begin zeg .Ik heb mischien nog nooit zo een heftig begin gezien. Maar daarna gaat de film wat naar onder.En het einde vond ik zwakjes jammer.Maar Leonardo DiCaprio en Daniel Day-Lewis spelen heel sterk 3,5

avatar van Razorcut

Razorcut

Vind deze film dus echt niet ondergewaardeerd. Heb soms de indruk dat sommigen een Scorscese op voorhand al beter vinden dan sommige andere films. Deze film is gewoon niet sterk genoeg. bovendien heb ik het meestal niet zo voor films met massascènes (en hier zijn er wel veel van te vinden). Ok, het is moeilijker om te regisseren, maar over de kwaliteit zegt het niks. Ik ken honderden films die zonder speciale effecten, gigantische mensenmassa's, indrukwekkende locaties,... beter zijn dan deze.

avatar van lienaa

lienaa

ik vind het een goede film ik heb hem net gezien.

aan het begin snapte ik er niet veel van maar later wel.

duurt wel lang maar blijft ook boeiend

3.5

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Niet echt "mijn film". De minste Scorsese film die ik gezien heb.

3,0