• 9.378.047 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz

Gesproken taal: Engels, Iers, Latijn en Mandarijn

Releasedatum: 23 januari 2003

Plot Gangs of New York

"America was born in the streets."

De film beslaat de periode tussen 1846 en 1863 in New York's "five points", destijds het gewelddadigste gebied ter wereld. De Ierse immigranten die New York binnenkomen zorgen voor verschillende conflicten met de oorspronkelijke inwoners. Amsterdam Vallon, de zoon van een van deze immigranten, is uit op wraak na de dood van zijn vader.

Amsterdam Vallon

Walter "Monk" McGinn

avatar van Achilles

Achilles

JonathanTucker schreef:

Toen ik deze film in de bios zag, viel ik in slaap.

Ik zou um moeten herzien, voordat ik een stem kan geven.

De film duurde zeker te lang. Dan heb je Lord of the Rings dus ook nooit afgekeken?

JonathanTucker

Nee, de film duurde niet te lang, maar vond um erg saai

Lord Of The Rings kijk ik wel af hoor Voor Elijah alleen al

Nee, maar Lotr is niet te vergelijke met deze film, Lotr is geweldig

soom schreef:

Ook zonde van het geld dat je uitgegeven hebt!

Haha, jahe

Maarja, zoiets weet je nooit van te voren.

avatar van soom

soom

Haha, jahe

Maarja, zoiets weet je nooit van te voren.

Bekijk je dan niet eerst op Internet welke film je wilt zien, voordat je naar de bioscoop gaat?

Tuurlijk wel, maar je weet toch niet van te voren of die slecht is

avatar van soom

soom

Tuurlijk wel, maar je weet toch niet van te voren of die slecht is

Uh, ik zou zeggen van wel... Er zijn toch ratings op het Internet te vinden? Als eerste zou ik je www.moviemeter.nl kunnen aanraden en verder op www.bioscoopagenda. nl( als het goed is)

Recensies kun je daar zo lezen.. Okee, volgens mij klets ik uit mijn nek, om het netjes te houden, want ik ben goed en kerkelijk opgevoed...

avatar van die Lange

die Lange

ik had er hoge verwachtingen van, maar hij viel me vies tegen

soom schreef:

Ben ik het dus niet mee eens, meningen verschillen namelijk, al staat een film nog zo slecht aangegeven op moviemeter of imdb, kan ik de film toch wel goed vinden

Dus je weet nooit van te voren wat je ervan gaat vinden!

Ik ga er niet meteen vanuit, als een ander zegt die film is slecht, van oh die is dus slecht die hoef ik dus niet te zien, nee ik wil altijd zelf oordelen

avatar van Siemen

Siemen

Mooie film Prachtige beelden en een heerlijk sfeertje. 4*

avatar van Waku

Waku

Geweldige hollywood produktie.

Sfeervolle beelden.

Daniel Day Lewis is yzersterk in zijn rol als meedogenloze

gangster.Het gevecht tussen hem en Di Caprio is "het krakende neusje van de zalm"..

Ruim 2 en half uur op het puntje van je stoel.

Een film waar je zeker in opgaat..

avatar van HeatWave

HeatWave

Leuk om te zien hoe de bendes er destijds uitzagen in New York. Erg boeiende film en metname de decors vind ik erg goed gemaakt. Stukje nostalgie, al hoop ik persoonlijk nooit zo'n bende tegen te komen.

avatar van Cyberjoi

Cyberjoi

Ik had hoge verwachtingen maar het viel een beetje tegen. De film zelf is subliem in elkaar gezet, decor was super mooi. Hierdoor was het erg sfeervol.

De film duurde naar mijn mening wat te lang. Van mij hadden Di Caprio en Camaron Diaz mogen ontbreken in de film, dat zou de geloofwaardigheid weer een stuk opkrikken.

voor mij een 3,5 *

avatar van Flipman

Flipman

De vier die ie van mij krijgt is dus absoluut niet te wijten aan het verhaal! Dat is eigenlijk maar een slap kutverhaaltje op een historische achtergrond. Misschien moet ik de extra's eens zien, wellicht denk ik er dan anders over.

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Dat was hetzelfde bij mij te hoge verwachtingen.

Het verhaaltje is gewoon te mager en is zo standaart dat ik er al geen zin meer in heb om naar te kijken.

Ook de decors vond ik maar niks. Ik weet hiet het was gewoon de hele sfeer die ik niet echt vindt passen, historisch niet correct ofso alhoewel ik dat niet precies weet.

Het acteren was verder wel oke en dan heb ik het vooral over Daniel Day-Lewis die wel een goede prestatie neer zette.

Verder waren de gevechten indrukwekkend gedaan en goed gegfilmt.

Helaas, maar de film heeft gewoon niet zo veel indruk gemaakt en het was niet wat ik hoopte .

2,5 sterren

avatar van brielen

brielen

Corruptie is blijkbaar van alle tijden en neemt hier soms absurde proporties aan.

Onvergetelijk de scene waarin brandweerkorpsen van verschillende strekkingen opduiken bij eenzelfde brand en met elkaar beginnen te vechten in plaats van te blussen.

Leonardo is goed op dreef maar wordt overklast door Daniel Day Lewis. Uitstekende vertolkingen in een schitterende film. Voor mij een 5.

avatar van Elienekeuuh

Elienekeuuh

Heel boeiende film maar hij duurde een beetje te lang.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Deze film duurde zeker te lang. Het begin van de film vind ik wel sterk, maar halverwege had ik moeite met afhaken. Mijn concentratie curve werd erg op de proef gesteld met deze film. Ik het het uiteindelijk volgehouden maar hoef deze film niet nog een keer te zien......Het verhaal op zich trok mij wel gezien de historie van NYC. Ben geen fan van deze film.

**-sterren

avatar van spuit11

spuit11

Ik vond de film niet te lang, ik werkte eigenlijk niet eens dat hij zo lang duurde. Daniel day Lewis stal natuurlijk de show, maar Leonardo was niet onaardig. Verder mooie beelden van New York, 3,5*

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Goed verhaal wat vooral naar voren komt in het 1e en laatste gedeelte van de film. Het middendeel is wat slap. Het einde van de film is een climax maar zeker niet teleurstellend. DiCaprio en de andere acteurs zijn zeer oké.

avatar van max4-ever

max4-ever

Deze film viel mij erg tegen....

avatar van olivier

olivier

LOTR-lover schreef:

Het einde van de film is een climax maar zeker niet teleurstellend

Hihi. Over een contradictio in terminis gesproken... Natuurlijk is het een climax!

avatar van voskat

voskat

Geweldig epos (zoals dat zo mooi heet).

Scorsese + DiCaprio werkt fantastisch.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Geweldige, erg mooie film. Di Caprio is geweldig , net als Lewis. Het is alsof Cameron in deze film een bijzaak is, maar dat was niet zo. Ik weet niet waarom, maar de sfeer

was net als die van Titanic, op het begin heb je mooie scenes uit de 19e eeuw waarbij 2 mensen op elkaar verliefd worden, op het eind volgt dan een grote slag..

Erg mooi gedaan trouwens, het veranderen van de tijd terwijl je op de achtergrond New York ook ziet veranderen.

avatar van welleweirdo

welleweirdo

Deze film vond ik erg traag en saai. Had er veel meer van verwacht.

avatar van JJ_D

JJ_D

Uiteindelijk eens een film waarvoor woorden tekort schieten.

Hij was goed, vertelt op een heel beklijvende manier een (pijnlijk) stukje Amerikaanse geschiedenis. De hele paradox (natives = autochtonen? Ga enkele eeuwen terug, het waren zelf inwijkelingen) van een zogezegde autochtone bevolking wordt misschien te weinig benadrukt, al zitten er af en toe wel subtiele mopjes in. Zo had ik bv. pas aan het einde door hoe grappig de burgemeester feitelijk is (met zijn aantal stemmen), een constante die adempauze schenkt na al dat bloedvergieten...

Over de cinema zelf kan ik ook weinig kwijt; soms groots, meestal erg gewoontjes: zo bv. het begingevecht dat legendarisch had kunnen worden, ware het niet dat de heldenmoed van 'the priest' ook weer over-the-top in beeld wordt gebracht; heel af en toe lijkt de (briljante) openingsscène op een aftreksel van Bravehaert. Spijtig.

Maar over het algemeen dus een (heel) goede film.

olivier schreef:

Dat hoeft toch niet per sé? Nooit een film gezien met een slap einde, maar een verbazingwekkend middendeel? Helemaal geen contradictio in terminis dus...

avatar van Mc

Mc schreef:

Ik denk meer dat hij bedoelt:

'een climax, maar niet teleurstellend'

dat is een contradictio in terminis

Ook dat is geen contradictie, eerder een tautologie. Maar een climax kan toch evengoed teleurstellend zijn? Geen van beide is hier dus van toepassing...

avatar van LesterE

LesterE

leuke film, leuk sfeertje

avatar van daanos;

daanos;

vond het wel een leuk filmpje, avondje gevuld... alleen vond ik het een beetje langdradig en er kwam voor mijn gevoel geen eind aan. de acteerprestaties waren wel aardig, niet uitmuntend. alleen de dood van de vader vond ik wel erg realistisch, hoe de zoon het verwerkte enzo.

2,5 omdat het toch een aardig goede film was, maar hij miste net datgene, wat het tot een toppertje maakt.

avatar van Film Pegasus

Zeer aangename film. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van de film. Af en toe is hij te langdradig, maar het verhaal is wel goed. Sommige acteerprestaties zijn niet echt geweldig, maar die van Daniel Day-Lewis is dan weer wel uitstekend. Soms lijkt het wat overdreven (zoveel bendes, knokkende brandweer, ...) maar het leven was nu eenmaal zo in New York in die tijd. Een zwarte pagina in de geschiedenis van de USA, die ze daar blijkbaar wat willen vergeten. Met politiekers nog corrupter dan Carter, meer geweld dan nu in de Bronx en door de vele branden een pak meer doden dan bij het WTC.

Ook al zijn de acteerprestaties van Day-Lewis en Di Caprio geweldig, toch ontbreekt er nog wat aan de personages. Maar dit ligt eigenlijk wat aan het script die niet veel ruimte geeft voor uitwerking van de personages en meer aandacht had voor het verhaal.

Op zich wel een stevige film die je zeker moet gezien hebben.