• 9.374.498 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Bruce Willis, Samuel L. Jackson en Robin Wright

Releasedatum: 11 januari 2001

Plot Unbreakable

"Some things are only revealed by accident."

David Dunn raakt betrokken in een groot treinongeluk. Niemand van de inzittenden overleeft het ongeluk, behalve David die geen schrammetje heeft. Hij komt na het ongeluk in contact met Elijah Price, een verzamelaar van comics die z'n hele leven al geplaagd wordt door een slechte gezondheid en snel brekende botten.

IcU schreef:
Zie ik dit goed of verkeerd?

Kan het niet zo zijn dat er meer personen zijn die unbreakable zijn? En die mensen hebben het waarschijnlijk zelf niet door.

Samuel L. Jackson heeft er dan 1 gevonden.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Dat zou allemaal best kunnen, maar daar gaat het verhaal niet over. Dit gaat alleen om Bruce Willis en Samuel L. Jackson. Shyamalan heeft gewoon het superheldenverhaal in een serieus jasje verpakt.

Nomak schreef:

Samuel L. Jackson heeft er dan 1 gevonden.

Ja dat kan, maar als er meerdere mensen unbreakeble zijn, dan zou dat toch wel uitgekomen zijn? Stel dat 1000 mensen verspreid over de wereld het zijn, dan zouden die 1000 mensen nooit een ongeluk mogen hebben gehad. Lijkt me nogal oppervlakkig. En dan nog ligt het bereik tussen Mr. Glass en Mr. Unbreakeble nog dicht bij elkaar.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Jullie denken te ver door. Dit verhaal focust zich uiteraard alleen maar op Amerika.

Nomak

Inderdaad, je hebt gelijk. Maar het is de enige verklaring die ik kan bedenken.

Maar ook al zijn er zo 1000 mensen verspreid over de hele wereld, dat is nog maar een heel klein percentage van de wereldbevolking.

IcU

Precies, waardoor de kans des te kleiner is dat Mr. Unbreakeble bij de 3e aanslag al gevonden wordt.

Nomak

3 aanslagen waarbij er veel doden vallen, dan is de kans groot dat er een persoon bij zit die unbreakable is. En als dat niet zo zou zijn, dan zou Samuel L. Jackson gewoon verder gaan met aanslagen plegen tot hij er 1 heeft gevonden denk ik.

Nomak schreef:

Maar als de kans groot is dat er eentje bij zit, dan betekend dat dat er veel meer unbreakeble mensen zijn, en dat het echt wel bekend moet zijn geworden in de media, bijvoorbeeld bij andere aanslagen of (grote) ongelukken. Dan had Samuel niet hoeven zoeken, maar gewoon het nieuws volgen. Toen Bruce Willis het ongeluk overleefde kwam hij ook in het nieuws.

avatar van lagaiske

lagaiske

Wel tis eigenlijk niet de bedoeling dat je veel dieper op het gebeuren ingaat want dan blijkt het verhaal nog veel ongeloofwaardiger.

Stel nu bijvoorbeeld the sixth sence.

Dan kan je bij het einde van die film ook zeggen:vreemd dat Bruce Willis nu net dat jongetje ontmoet die geesten ziet.

Maar ik begrijp je redenering dat het wel erg toevallig is dat een breakable nu net bij 1 van die 3 aanslagen reeds gevonden wordt.

Ik zou daar niet te erg aan tillen en gewoon genieten van de film.

avatar van Niveath

Niveath

Tegenvaller. Vond hem niet echt spannend en vrij langdradig. Het verhaal kabbelt maar wat voort.

avatar van wimaroca

wimaroca

allemaal wat ver gezocht,wel goed geacteerd

avatar van MNV2

MNV2

Een typische M.Night Shyamalan; het mysterieuze sfeertje dat van de eerste tot de laatste minuut loopt en een einde dat je niet meteen voorspelt. Verder hoef ik waarschijnlijk niet uit te leggen dat Bruce Willis en Samuel L. Jackson goed acteren en zoals al aangehaald is, is het een goed uitgewerkt superheldenverhaal dat een serieuze, realistische ondertoon heeft. Een film die je niet mag laten voorbijgaan als je The Sixth Sense goed vond.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Na 4 films van M. Night Shyamalan te hebben gezien, kan ik wel stellen dat ik geen uitgesproken fan ben van zijn werk.

The Sixth Sense (3,5*) is een goede film, maar wordt toch enigszins overgewaardeerd (geen top250-film), Signs (2,5*) is een matige film en The Village (1*) is ontzettend slecht.

Deze film zit wat dat betreft net onder het niveau van Signs. An sich een leuk bedacht verhaal, maar inhoudelijk bekeken stelt het niet zoveel voor.

Net als in die andere 3 films probeert Night steeds een heel mysterieus sfeertje te creëren, iets dat soort van bovennatuurlijk is. In The Sixth Sense werkt dat nog wel, in de andere 3 films (incl. deze dus) niet.

Dat sfeertje is gewoon niet aanwezig; nergens voelbaar. Er zitten ook geen elementen in die het spannend zouden moeten maken. Meest pijnlijke is nog dat het geheel nergens naartoe lijkt te werken.

Acteerwerk is voorts redelijk; het moge duidelijk zijn dat zowel Willis als Jackson betere acteerprestaties hebben afgeleverd. Dat kleine ventje was uitermate irritant. Dat hele gedoe tussen hem en zijn vader, Willis dus, was ook erg storend. Pastte ook helemaal niet binnen het verdere verhaal.

Om toch nog wat positiefs te zeggen: het einde vond ik wel erg goed. Dat uiteindelijk Jackson allerlei ongelukken heeft veroorzaakt, enkel om een man als Willis te vinden, is best intrigerend.
Als dat nou het beginpunt van de film was geweest, en vanuit daar een soort van politiethriller gemaakt zou zijn... dan had dit een veel betere film kunnen zijn geweest.

2*.

avatar van The Last

The Last

GinolaEHV schreef:

Nou nee. Volgens mij heb je de film verkeerd begrepen, dan zou het natuurlijk de zoveelste standaard (politie)thriller zijn.

Je moet dit gewoon zien als een andere benadering van een superheldenverhaal. Kijk de film nog maar eens. Ik vond ´m bij een tweede kijkbeurt ook beter.

avatar van schram101

schram101

En weer een film van Shyamalan gezien. Blijf het toch een meester vinden in het creeeren van een bepaalde sfeer in zijn films. Heel erg goed!

Willis en Jackson acteren behoorlijk goed in deze film. Hoewel het een vrij langdradige film is (ondanks zijn niet al te lange speelduur) word hij (net als Shyamalans andere films) nergens saai.

Ook deze film heeft een fantastisch einde zoals je ze kunt verwachten van deze filmmaker!

3,5* (dicht tegen de 4 aan)

Geinig overigens, dat Shyamalan nog een cameo heeft in zijn film!

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

The Last schreef:

Ik heb de film helemaal niet verkeerd begrepen (zoveel viel er nou ook weer niet te begrijpen) Ik zeg alleen dat indien het verhaal gelopen zou zijn zoals ik het voorstel, het mij beter zou zijn bevallen. Ik houd namelijk wel van politiethrillers, en ben geen fan van dat bovennatuurlijke superheldengedoe.

avatar van Stephan

Stephan

schram101 schreef:

Geinig overigens, dat Shyamalan nog een cameo heeft in zijn film!

In al zijn films.

(In 'The Happening' was het enkel zijn stem)

avatar van schram101

schram101

Stephan schreef:

In al zijn films.

(In 'The Happening' was het enkel zijn stem)

Oke, dat wist ik niet. Heb pas een making off gezien (van The Village) en zag toen pas hoe hij er uit zag. Daarom viel het me nu (pas) op.

avatar van aerts007

aerts007

Thriller!

avatar van Zinema

Shyamalan kón het wel.

Het is zeker knap dat je na een geniale film als The Sixth Sense wederom weet te scoren met een misschien nog wel mysterieuzer verhaal. Jackson is volledig op zijn plek, maar met name Willis acteert erg sterk. Langzaam zuigt deze spannende en sfeervolle film je naar binnen, om je niet meer los te laten.

Fuck Heroes, zo moet het zijn.

Meesterwerk.

avatar van Alfred Mok

Alfred Mok

Recensie: Unbreakable.

M. Night. Shyamalan is een geweldig regisseur.

Met The Sixth Sense heeft hij ons laten zien wat regiseren nou eigenlijk in houd. Ik moet jullie bekennen dat ik iets te hoge verwachtingen had bij het bekijken van deze film en zoals ik al eerder schreef bij een andere film is dat je nooit te hoge verwachtingen moet hebben bij een film. Ondanks dat viel hij op sommige punten mee...maar ook tegen.

Pluspunten.

De pluspunten van deze film zijn natuurlijk de verhaallijn die weer typisch Shyamalan is, de Cast en de hele crew. Zo vind ik het camerawerk fantastisch en ook de effects. Natuurlijk waren er niet zo bijster veel effects maar ondanks dat goed gedaan. Mijn complimenten ook aan Willis en Jackson. Beide speelde ze erg goed en realistisch. Vooral Jackson kwam goed bij mij over als een humeurige vent in een rolstoel die eigenlijk ook een beetje gek is. Dat merk je wel aan het einde van de film. Stripboeken zijn geweldig maar hij is er erg geobsedeerd van, geweldig gedaan.

Een spannende sfeervolle film voor de Shyamalan liefhebber, het is weliswaar zijn 2e film, ik vind hem nog steeds echt geweldig. Niet zo goed als Signs en The Sixth Sense maar hij volgt snel deze 2 toppers! Beter dan zijn nieuwste film met Mark Wahlberg: The Happening.

avatar van À la Vôtre

À la Vôtre

Net als de Sixth Sense vind ik deze film een zeer goede soundtrack hebben die het donkere, "griezelige" verhaal ondersteund. Het laat je als het ware "meezweven" gedurende de film.

De hoofdrolspelers zijn goed gecast. Met name Samuel L. Jackson laat wederom weer eens zien dat hij een ijzersterke acteur is.

Bovenstaande heeft er voor gezorgd dat ik mij prima heb kunnen inleven in het verhaal.

Enige kleine minpunt voor mij was dat de film aan het begin niet helemaal van de grond leek te komen omdat het weinig actie/spanning bevatte.

Ik vind "Unbreakable" een vrij rustige, spannende thriller die staat als een huis.

avatar van Theunissen

Boeiende en spannende film met prima rollen van Bruce Willis en Samuel L. Jackson. Het einde was goed en verrassend.

avatar van misterwhite

misterwhite

Geen slechte film maar ik had er veel meer van verwacht.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Mooie film met 2 geweldige acteurs. Zowel Willis als Jackson spatten van hrt scherm af...niet van de actie maar puur door hun talent.

Verhaal zit goed in elkaar en is spannend tot het einde.

4*.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Dit vind ik de minst goede Shyamalan tot nu toe. De beklemmende thrillersfeer uit The Sixth Sense, Signs en The Village is hier veel minder aanwezig, dit is meer een psychologisch drama. Het verhaal loopt redelijk traag en wordt wat te lang uitgesponnen en het einde is wel heel vergezocht. De regie daarentegen is wel weer uitstekend, evenals de acteerprestaties. Maar het gevoel dat ik had bij de andere Shyamalan-films, van 'Wauw! Dit is absoluut een topfilm!' heb ik hier niet meteen. Slecht is Unbreakable niet, maar ik had er meer van verwacht.

avatar van jipt

jipt

J. Clouseau schreef:
het einde is wel heel vergezocht.

vergezocht?? ik vond het juist erg onverwachts, de wending dan. het feit dat hij een superheld is aan het eind vind ik tevens heel erg cool. je zit te hele tijd te wachten hoe het nou echt met hem zit, terwijl hij gewoon wel unbreakable is, je krijgt dus geen wending , maar uiteindelijk zit er toch nog een onverwacht wending in . ik vond hem erg goed

avatar van SilentF0rce

SilentF0rce

Ik vond de film leuk. Maar het leek erop alsof dit gewoon het begin van een 3 uur durende film was, die ze maar even hebben afgeraffeld door opeens die flashback te laten zien, gevolgd door een text.

Erg jammer, want ik had wel wat meer willen zien van Bruce Willis in actie.

avatar van huVILEub

huVILEub

Mooi verhaal. Prachtig werk van Samuel L. Jackson en Bruce Willis.

Ook fraai camerawerk, sterke en sterke dialogen. Een mooi verhaal die prachtig is geregisseerd en neergezet door de acteurs.

Een onverwacht eind maakt deze film is prachtige thriller.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk