Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bruce Willis, Samuel L. Jackson en Robin Wright
Releasedatum: 11 januari 2001
Plot Unbreakable
"Some things are only revealed by accident."
David Dunn raakt betrokken in een groot treinongeluk. Niemand van de inzittenden overleeft het ongeluk, behalve David die geen schrammetje heeft. Hij komt na het ongeluk in contact met Elijah Price, een verzamelaar van comics die z'n hele leven al geplaagd wordt door een slechte gezondheid en snel brekende botten.
David Dunn
Elijah Age 13
Babysitter
Comic Book Clerk
Bla
Herbekeken en ga hem verhogen van 3* naar 4*. Fantastisch geacteerd door Jackson en Willis (ook het kereltje van Gladiator). Topverhaal, spanning zakt niet in gedurende de film (en ik begon met kijken rond 12 uur op een zondagavond) dus zeker een aanrader.
Lad
Als je een boodschap wil overbrengen naar een publiek, moet je wel ervoor zorgen dat de meerderheid de boodschap begrijpt, anders is de booschap zinloos. In deze fim, die niet echt op gang komt en niet boeit, komt de boodschap niet duidelijk over. De acteurs waren goed, de film is vanuit estetisch oogpunt mooi, maar dar houd het op, verhaal was niet veel, geen actie, drama of whatever, Zijn doel gemist. 2*
Ik vind dat ik niet veel meer moet duidelijk maken (als het op mij bedoelt is tenminste...) dan wat ik zei. Ik vind deze film een topper, met een zeer onverwacht einde (als ik het me goed herinner, is toch al een tijdje geleden...).
BW. en SJ. en anderen presteren sterk en het verhaal vond ik wel goed.
decsss
Net wanneer de film de goede kant opgaat, valt hij weer als een baksteen
cambal
Unbreakable is inderdaad gewoon een ijzersterke film die niet verveelt , ademloos uitgekeken en genoten , Jackson is formidabel op dreef .
jeroenberends
wat een bagger film, ik zeg het totaal niet vaak met films dat ze slecht zijn, maar deze slaat egt alles. Kwam totaal niet in de film en de tijd leek maar niet voorbij te gaan.
zwaar drama deze film
1 *
zwaar drama deze film
1 *
Pastichio Rocker
Anticlimax?
Een anticlimax is een stijlfiguur, waarbij in een opsomming (enumeratie) de betekenissen in kracht afnemen. Het is het tegenovergestelde van een climax.
Lijkt me nu niet echt van toepassing op Unbreakable, aangezien de film wel degelijk een climax kent.
idd. je heb gelijk.
ik had gewoon iets van wtf.
Quaest
Wat een sterke verhaal.
Bruce willis acteert goed. Samuel L Jackson ook.
Maar het is wel jammer dat film langzaam gaat.
notorious_kim
Prachtige film, even sterk als the 6th sense en met een goede cast
toxauron
Ik wou 'm een 3 sterren geven maar het einde verplicht me er 4 te geven. Ben aangenaam verrast !
Lad
Deze film geef ik 4 sterren, met kans op verhoging...
Een schitterende film gewoon...!
Gert P
Alweer een zwakke film van deze regisseur, hij heeft de pech gehad dat hij gelijk zijn goede film heeft gemaakt dat alle andere films alleen maar minder kunnen zijn.
verhaal wel origineel maar op de een of andere manier misschien veel te hoge verwachtingen.
Lad
Juist deze film herkeken, voor de tweede maal...
Hoe kwam ik erbij deze film eerst "maar" vier sterren te geven... Deze film verdient gewoon een dikke, vette 5!
De film verdiend deze algemeen, lage score niet, want dat is deze wel vind ik! Meer zelfs, deze film verdient het om hoog in de toplijsten te staan...
Samuel L. Jackson zet die rol zo krachtig, zo aangrijpend, zo meeslepend neer, dat ik er bijna kippenvel van kreeg. Hij is mijn lievelingsacteur, en dat is mede dankzij dit soort acteerprestaties van hem. Schitterend gewoon!
Ook Bruce Willis acteert weeral zeer sterk, even sterk als Samuel L. Jackson, wat in mijn ogen een compliment is.
De muziek is werkelijk fantastisch en past perfect bij deze topper!
"They called me Mr. Glass" is een zin dat mij lang gaat nablijven, deze film heeft gewoon alles! Emotie, actie, verhaal en last but not least, ook een ontzettend sterk einde. Dit was de tweede keer dat ik deze film bekeek, en toch blijft en blijft dat einde maar verrassen.
Deze regisseur vind ik een zeer grote meneer. Na The Sixth Sense (met ook al een schitterend einde!!) zet hij weer een topper neer. Heel goede regisseur als je het mij vraagt.
Deze film krijgt nu 5 sterren van mij, en staat in mijn top-10 nu. Jammer voor The Thin Red Line (ook een parel overigens)...
Ach, deze film zorgt voor zoveel kippenvel!
S'90
Schitterend, deze film. Zo prachtig!
Wat een kippenvel je krijgt in deze film, en dan nog die schitterende muziek! Klasse, pure klasse!
Hypno
Iets minder dan The Sixth Sense, maar een stuk beter dan The Village en Signs.
bobolinski
Echt een goede film, ik heb genoten k had wel iets meer actie en vechten verwacht maar zo kan het ook, totaal onvoorspelbaar voor mij vooral het einde.
Als je me over een paar jaar raagt wat weet je nog van ''unbreakable'' dan zou het eerste zijn waar ik aan denk ''They called me mr. Glass''
Nomak
Uitstekend en origineel verhaal en zeer goede acteerprestaties.
4* en dit verhoog ik mischien nog na herziening.
gerwinmaster
Heel de film boeide me en na het einde kon het helemaal al niet meer stuk.
guylopez93
interessante film met een origineel verhaal
goede acteerprestaties en een verrassend einde
Criticism
Het kon me allemaal niet zo bekoren. Het was geen slechte film, maar het verhaal en de personages deden me gewoon niks. De soundtrack was opzich wel oké en visueel waren er ook wel een aantal dingen in orde, maar het totaal plaatje is middelmatig tot matig. Het middenstuk was opzich best aardig, als er nog mystery bestaat rond de persoon van Willis, maar zo gauw de film de zijtak van superheld inging kon het me allemaal niet zo veel meer schelen. Ik zat er gewoon niet op te wachten, helaas.
Lad
Zeer jammer, echt zeer jammer! De soundtrack vond ik geweldig, evenals het mysterieuze verhaal!
They called me Mr. Glass...
IcU
Kleine tegenvaller. Ik had echt een enorm verassend einde verwacht, maar dat valt tovh wel tegen. Er is me nog iets niet duidelijk: Hoe weet Samuel L. Jackson als hij die aanslagen gaat plegen steeds waar Bruce Willis is? Op dat vliegveld, dat hotel en die trein, hoe weet hij dat Willis daar is en dat hij 'unbreakable' is?
Leo Van Steen
Niet teveel meer over zeuren, als dit geen goede film is dan weet ik het ook niet meer. Van mij krijgt deze parel een vette 4 en ik voeg hem bij mijn top tien films.Akkoord, het eind had wel iets origineler gekund.....maar ....this is T.V. man..
Kevin13
Legt hij toch uit ? Mr. Glass pleegde verschillende aanslagen nooit met overlevenden. Tot David Dune er eentje overleefd, als enigste. Mr. Glass vindt dat een uitstekende theorie (in die strip dacht ik ?) en Dune geloofde hem dan. En het laatste snap ik niet. Toen Mr. Glass zijn eerste aanslagen pleegde, dus op het vliegveld, hotel wist hij nog niet de speciale kracht van David Dune. Die heeft hij pas ontdekt bij de aanslag op de trein.
lagaiske
Leuke film die jammer genoeg naar mijn gedacht net iets te laat op gang komt.
Verder een prima film met een origineel verhaal en een verrassend einde.
IcU
Hmm. Als ik het goed begrijp gebeurt er het volgende: Samuel L. Jackson pleegt op bepaalde plaatsen aanslagen om een persoon te vinden die die aanslagen overleefd, zonder te weten of er uberhaupt wel iemand is die het overleefd. Hij doet het dus op een willekeurige plek waar veel mensen zijn, en bij de 3e aanslag vind hij al de persoon die het overleefd. Is het niet heel vreemd dat er over de hele wereld iemand kan lopen die 'unbreakeble' is, en dat die persoon bij de 3e aanslag al gevonden wordt, notabenen niet ver buiten het bereik van Samuel L. Jackson? Zie ik dit goed of verkeerd?

Studio achter 'Unbreakable' verknoeide de marketing: 'Ze zagen niet in dat dit een heel nieuw genre was'

Mysterieuze thriller 'Unbreakable' van Night M. Shyamalan dinsdagavond te bekijken op televisie

'Assassin' met Bruce Willis vanaf 31 maart te zien in de bioscoop

'Unbreakable' met Bruce Willis wordt meest 'ondergewaardeerde film ooit' genoemd

Sans Toit ni Loi

The Sea Wolf
Drama / Avontuur, 1941

Hustle & Flow
Drama / Muziek, 2005
philadelphia, pennsylvaniaouder-kindrelatietrain accidentstripboekhuwelijkscrisisinvulnerabilitysuperheldsuperkrachtonbekwaamheidvader-zoon-relatieeastrail 177 universeeastrail 177eastrail 177 trilogyunbreakable collection