Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bruce Willis, Samuel L. Jackson en Robin Wright
Releasedatum: 11 januari 2001
Plot Unbreakable
"Some things are only revealed by accident."
David Dunn raakt betrokken in een groot treinongeluk. Niemand van de inzittenden overleeft het ongeluk, behalve David die geen schrammetje heeft. Hij komt na het ongeluk in contact met Elijah Price, een verzamelaar van comics die z'n hele leven al geplaagd wordt door een slechte gezondheid en snel brekende botten.
David Dunn
Elijah Age 13
Babysitter
Comic Book Clerk
Leland Palmer
3.37 sterren op moment van schrijven.
Hoe is het mogelijk, zelden zulke bagger gezien. Slecht gespeeld, wazig verhaal, en ongeinspireerde regie. Helemaal niks.
2 sterren.
Dan heb je vast niet goed opgelet...!
russell
Ik vond het veel weg hebben van een psychologische film, de film had wel wat, geen topfilm maar zeker geen slechte film. Vond hem wel redelijk qua verhaal en de spelers waren goed. Gewoon een film om gezien te hebben.
NeoTheXerox
Omschrijving van deze film op deze site klopt voor geen meter
maar naast dat is het een super film met samuel L jackson
basketballerke
Tweede van Shyamalan die ik heb gezien, en hij blijkt een regisseur wiens stijl mij wel bevalt. Hij weet dingen erg mooi in beeld te brengen. Camerawerk van deze film vind ik dan ook weer erg sterk. De film is wel totaal anders dan die andere die ik van hem heb gezien. De film bevat leuke twists, vooral de laatste, en Willis en Jackson acteren gewoon goed.
DragQueen
Wederom een sterke film van shyamalan, met een voortreffelijke bruce willis en samual l. jackson in de hoofdrollen. de film is af en toe wat traag, maar dat is de bedoeling geweest. het klasse verhaal wordt in het goede tempo opgebouwd. ik werd lekker in het verhaal meegezogen. verder is de film visueel zeer stijlvol geworden, en ademt een aparte sfeer uit. 4 sterren.
Usual Suspect
Na The Sixth Sense waren de verwachtingen hoog van deze film, en die verwachtingen heeft Shyamalan helemaal waargemaakt.
De film neemt rustig de tijd om het verhaal te vertellen en de kijker in de film te laten komen.
Verder is het weer Bruce Willis die een prachtrol speelt, maar degende die echt de show steelt is Jackson, die op een geweldige manier een wierdo neerzet.
En dan het einde, het einde heeft weer net zo'n grote impact als The Sixth Sense, werkelijk fantastisch!
4,5.
brookie
Goede film.. meestal vind ik "superhelden" films niet tof. Maar in deze film is het perfect gedaan. gene rare ongeloofwaardige poespas mat maffe special effects, nee gewoon een goede film die het van het verhaal, acteer prestaties en in mindere mate dialogen moet hebben.
Het toch redelijk verrassende einde vind ik ook erg dope 4* En wat een geweldige stem heef die Samuel L. Jackson toch..
B_B
- 1969 berichten
Een film die zich veel te serieus en ernstig voordoet maar toch nog wat puntjes scoort door het verhaal, camerawerk en acteerwerk van Bruce Willis en Samuel L Jackson, 3.5 ster
silhoupin
Zeer sterk drama van Shyamalan. Ook zeer interessant voor de comicliefhebbers. M night Shyamalan geeft hier zijn beeld op het superheldenverhaal en ik vind het zeer geslaagd.
Cast is sterk, camerawerk is mooi en het verhaal is heel intrigerend.
Natuurlijk zit hier ook de typische Shyamalan-sfeer in die de film toch wel iets eigen geeft. 4 sterren
Scarecrow
Mooie en vakkundige film. Na de sixth sense waren mijn verwachtingen hoog, en alhoewel de film het niveau van de sixth sense niet haalt is het in mijn ogen een zeer goede film geworden.
Het verhaal is misschien inderdaad wat traag voor sommigen, maar de film is dan ook bedoelt als bovennatuurlijk drama/thriller, geen actiefilm met superhelden. De gezinssituatie is perfect geschetst en ook 'de schurk' krijgt de nodige aandacht.
Zowel Willis als Jackson vullen hun rollen mooi in en de karakters in de film zijn goed.
De opbouw van het verhaal deed me denken aan de sixth sense: iemand heeft een 'probleem' of in ieder geval een gave waar hij/zij niet mee om kan gaan en weet dat op den duur op te lossen, waarna er een 'voorbeeld' uitgelicht wordt (hier: Willis die een moordenaar achterna loopt en kinderen bevrijdt uit een huis). Vooral goed op de kleine details in de film letten, die zijn zeker de moeite waard.
De plot is natuurlijk onnatuurlijk maar wordt nog vrij realistisch gebracht. Het kleurgebruik en het camerawerk in de film zijn goed gedaan. Verder wil ikgraag nog even een klein appluasje geven voor de muziek in de film; lekker spannend, pakkend en dramatisch. Vooral deze muziek onder de scene waarin Willis met zijn armen gespreid probeert boodschappen te krijgen van de mensen om zich heen bezorgde me rillingen.
Al met al een erg goede thriller/drama film die ik zeker wil aanraden. 4*
niethie
Net als bij de sixth sense vond ik ook deze film de eerste keer dat ik hem zag niets aan, die kwam vooral omdat ik er niets van snapte.
Maar net als ss besloot ik een tijdje terug ook deze film weer eens te herkijken.
En ik vond hem minstens net zo boeiend als zijn voorganger, vooral het verhaal is in de deze film is uiterst boeiend en is net zoals bij ss weer tot in de puntjes goed uitgewerkt.
Een paar adembenemend mooie scene, prachtig acteerwerk weer vooral van willis en jackson, en een schitterend uitgangspunt.
Verder was ook de score bij de film weer geweldig en werkte heel goed aan de sfeer en spanning van de film.
Kortom een film die minstens net zo boeiend is als zijn voorganger, shyamalan is er weer in geslaagt mij de hele speelduur geboeid te laten kijken, sfeer en spanning eorden weer geweldig afgewisseld en er werd weer geweldig gespeeld.
Ps: Binnenkort ook maar weer eens signs herkeken die ik bij de eerste kijkbeurt ook niet zo goed vond.
wwwMovieMeter
zeer goede film. met een meeslepend en boeiend verhaal.
goed acteerwerk van bruce en samuel, met een verrassend eind.
alles waar een goede film aan moet voldoen dus.
L. luchtloper
Een intrigerende film. Je word in het begin in twijfel gebracht. Is hij nu wel of niet een held en de sfeer is in het begin ook goed. In het ziekenhuis na de treinramp, de gang, het voetbalstadion etcetera.
Alleen het einde had beter uitgewerkt kunnen worden.
3 sterren.
Eazyfan
Topverhaal, eerst dacht ik dat dit een beetje teveel science-fiction was, dan uiteindelijk valt de puzzel erg mooi tezamen. 2 van mijn favoriete acteurs schitteren in deze toch wat onderschatte film, ik begin met een voorzichtige
4,5*.
Sportingerke
Na vorige week "The sixth sense" gezien te hebben, waren de verwachtingen gisteravond hooggespannen, toen ik in de krant las dat er weer een film van Shyamalan met Bruce Willis op TV was.
Zo enthousiast ik was na het zien van "The sixth sense", zo ontgoocheld was ik echter na afloop van "Unbreakable".
Hoewel de film in mijn ogen tamelijk sterk begon en ik toch al gauw wilde weten hoe de film afliep, vond ik het verhaal nogal verkeerd ingedeeld. De inleiding is juist goed van lengte, maar dan komt er een naar mijn mening veel te lang middenstuk. Na lange tijd wordt dit gevolgd door een versneld stuk (waarin de held zijn heldendom onder ogen ziet en besluit om kindjes te gaan redden) waarin de film eindelijk goed op gang komt. Juist wanneer ik dan in de film gezogen werd begon de regisseur te denken dat de film stilaan moest afgelopen zijn. Toen besloot hij maar op twee minuten tijd een enorme twist en een onbevredigend einde in te voegen waarbij de epiloog er gauw bijgevoegd leek omdat ook de regisseur niet tevreden was met het einde dat hij uit de mouw geschud had...
En na 106 minuten film zat ik daar in mijn zetel te wachten of er eventueel na de aftiteling nog iets ging gebeuren
, want voldaan was ik zeker niet.
Ook bij het nut/de geloofwaardigheid van vele scènes stelde ik me toch vragen...
- Hoeveel rampen heeft Mr. Glass eigenlijk veroorzaakt? Voor zover ik hem hoorde vertellen 3, maar mij lijkt de kans nogal klein dat er een ongeval is waarbij 100 mensen of meer betrokken zijn en waarvan er 1 overleeft (en geen 0 of 2 of 27). Bijna ook zat Mr. Glass met 2 helden opgescheept. Gelukkig voor hem gaf de ene man de geest.
- Waarom beseft de "held" pas na het treinongeluk dat hij dubbel zoveel gewichten kon tillen dan ervoor. Bij normaal gewichtheffen werk je toch altijd tegen een limiet aan en probeer je die limiet dan met stapjes te verleggen.
- Ook lijkt het me - maar daar kan ik me in vergissen - dat Bruce Willis het auto-ongeluk dat hij gehad heeft zodanig verdrongen heeft, dat het hem pas later weer voor de geest komt dat hij niet echt gewond was. "Ah ja, het is waar ook, ik had een auto-ongeluk... maar wacht eens: ik denk niet dat ik gewond was". Zoiets vergeet geen mens...
- Het feit dat hij niet meer weet of hij ooit ziek geweest is, vind ik ook nogal ongeloofwaardig. Zelf ben ik weinig of niet ziek, maar ik kan me die weinige keren toch nog goed voor de geest halen.
Eindconclusie: als je met een leeg, onvoldaan gevoel en veel vragen wil achterblijven, moet je deze film zeker bekijken...
Ambru
in mijn ogen maar een matige film. toch heefd hij me van begin tot einde bezig gehouden, hoewel ik toch maar deel per deel heb bekeken met een langere pauze dertussen dan vt4 voorzien had
*kelly*
Mooie, spannende film met een prachtige vertolking van Willis.
Verder vind ik die jongen ook zeer goed.
----->4,5*
killerfreak
Vind het een film die maar heel traag op gang komt, beetje bij beetje onthult en uitpakt met een (toch voor mij) verrassend einde. Acteerwerk van Bruce & Samuel was zeker goed, maar er had wat meer spanning in gemogen van mij. 3*
Die Hard,Willis
Geweldig goede film met een heel sterk verhaal.
De gehele cast zet geweldig goede acteerprestaties neer en de film weet je eigenlijk de hele tijd te vermaken.
De film heeft Drama,thriller en humor en dat wordt samengebracht in een geweldige film..
4,5* (kan nog verhoogd worden)
schitterende film leuk verhaal en verassend einde.
acteerwerk zoals altijd
Mary_Shaw
goed waar zal ik beginnen ok eerst heel leuke film alleen waar te hell is de actie, jaaa ok die laatste scéne waar hij het aanvaard en dan niets want dan is de film gedaan, pas ik vond het een mooie film niet daarvan oh heeft er iemand de extra's gezien die scéne van dat heffen was leuk jammer dat ze die eruit haalden
combi
- 20609 berichten
het is een onderschat pareltje wat ook wel een beetje logisch is als je kijkt naar de twee hoofdrollen, je verwacht dan ook wat aktie zeg maar,(kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die het maar traag en saai vinden) maar bij deze film word gewoon rustig de tijd genomen om het verhaal te vertellen waar heel goed door beide mannen geacteerd wordt, met een in mijn ogen wel een heel verassend eind. 1 van me favoriete films, waarschijnlijk ook omdat ik er niks van verwachte. ook vond ik de film bij een tweede kijkbeurt er niet minder om worden. een aanrader!!!
The Last
Blijft toch echt een goede film van Shyamalan; super geacteerd, prachtig en origineel script... Snap heel goed waarom Hitchcock zijn idool is. 4*
whimp
Als je een boodschap wil overbrengen naar een publiek, moet je wel ervoor zorgen dat de meerderheid de boodschap begrijpt, anders is de booschap zinloos. In deze fim, die niet echt op gang komt en niet boeit, komt de boodschap niet duidelijk over. De acteurs waren goed, de film is vanuit estetisch oogpunt mooi, maar dar houd het op, verhaal was niet veel, geen actie, drama of whatever, Zijn doel gemist. 2*
hwwtje
Geen absolute topfilm, maar zeker wel bijzonder en interessant. Goede rol van het knulletje, Bruce en onze vriend Samuel L. Jackson. Vooral de laatste is echt goed, je weet totaal niet wat je aan hem hebt.
Kortom 3,5 sterren.

Studio achter 'Unbreakable' verknoeide de marketing: 'Ze zagen niet in dat dit een heel nieuw genre was'

Mysterieuze thriller 'Unbreakable' van Night M. Shyamalan dinsdagavond te bekijken op televisie

'Assassin' met Bruce Willis vanaf 31 maart te zien in de bioscoop

'Unbreakable' met Bruce Willis wordt meest 'ondergewaardeerde film ooit' genoemd

Sans Toit ni Loi

The Sea Wolf
Drama / Avontuur, 1941

Hustle & Flow
Drama / Muziek, 2005
philadelphia, pennsylvaniaouder-kindrelatietrain accidentstripboekhuwelijkscrisisinvulnerabilitysuperheldsuperkrachtonbekwaamheidvader-zoon-relatieeastrail 177 universeeastrail 177eastrail 177 trilogyunbreakable collection