• 9.373.383 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Bruce Willis, Samuel L. Jackson en Robin Wright

Releasedatum: 11 januari 2001

Plot Unbreakable

"Some things are only revealed by accident."

David Dunn raakt betrokken in een groot treinongeluk. Niemand van de inzittenden overleeft het ongeluk, behalve David die geen schrammetje heeft. Hij komt na het ongeluk in contact met Elijah Price, een verzamelaar van comics die z'n hele leven al geplaagd wordt door een slechte gezondheid en snel brekende botten.

avatar van Hankieh

Hankieh

Terwijl de film verder ging had ik het gevoel dat deze film gigantisch mooi ging worden. Maar op een gegeven moment hield het op en daalde hij flink af.

M. Night Shyamalan had hier zoveel meer uit kunnen halen, gewoon zonde!

Overigens vreselijk dat hij zichzelf als drugs dealer neerzet in de film :s

Tot nu toe vallen alle M. Night Shyamalan films mij tegen, alhoewel ik de hoog gewaardeerde film The Sixth Sense nog niet heb gezien...

avatar van zwijgplicht

zwijgplicht

Meesterwerkje, heb hem gisteren gezien en vandaag nogmaals op TV, Ik denk dat mensen die zich negatief uitlaten over dit geniaal stukje film het niet helemaal begrepen hebben. Maar ja, dat niet iedereen hier komt boven zijn schoenmaat uit komt qua IQ, is al jaren een feit.

avatar van MatthijsG.

MatthijsG.

zwijgplicht schreef:

Over IQ gesproken... die zin klopt niet

Vermakelijke film. Het acteerwerk is goed, het verhaal is origineel en het einde vond ik verrassend.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Vreemde film...

avatar van Willeke1959

Willeke1959

Helaas een van de slechtste films die ik ooit heb gezien.

Jammer want over het algemeen zijn films met Bruce vrij goed......

avatar van patrick21079

patrick21079

Een erg sterke film met een van mijn favoriete acteurs: Bruce Willis. Willis als held, dat hebben we vaker gezien maar hier is het iets anders. Het plot vond ik erg interessant toen in de reclame erover hoorde. De verassende plotwending maakte de film alleen maar beter, met een prachtig einde. Een film met veel spanning en een mooie sfeer, een aanrader.

avatar van zwijgplicht

zwijgplicht

MatthijsG. schreef:

Over IQ gesproken... die zin klopt niet

Leuk he, dubbelzinnige zinnen

avatar van Riddierid

Riddierid

Mooie film, ik vond het eigenlijk best raar dat ongeveer het einde opeens dat de film een hele andere draai kreeg dat hij die kinderen vond en die man in dat oranje pak enzo en het ging gewoon heel erg snel... en vooral het laatste ze konden wel nog de film iets langer maken... maar verder GOEIE FILM

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Zeer vermakelijke Thriller. De hoofdrollen worden erg goed gespeeld door Bruce Willis en Samuel L. Jackson. Het verhaal was opzicht wel oké, wel heb ik af en toe even niet mijn aandacht erbij kunnen houden.. maar meestal wel dus ik vond hem wel goed.

avatar van Chucky92

Chucky92

wat een fantastisch film. bruce speelt top, net als jackson.

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Erg originele film. De gelijkenissen met stripverhalen is erg mooi en vaak subtiel verwerkt in de film. Een rustige, goed opgebouwd verhaal met top acteurs. Vooral Samuel viel me op, normaal ben ik niet zon fan van hem vanwege zijn rollen waarin ie laat zien dat hij 'o zo stoer' is, maar dit speelt hij veel mooier

avatar van ives_

ives_

Heel sterke film! De acteurs en het verhaal zijn zeer goed, de wending die de film halverwege krijgt is verrassend en het einde is een geweldige afsluiter.

Maar waar ik het meeste van geniet in deze film is de start. De scène van Elijah's bevalling in combinatie met de geweldige muziek is geniaal!

avatar van bild

bild

Zeer jammer van het lage tempo.

IcU schreef:
Hmm. Als ik het goed begrijp gebeurt er het volgende: Samuel L. Jackson pleegt op bepaalde plaatsen aanslagen om een persoon te vinden die die aanslagen overleefd, zonder te weten of er uberhaupt wel iemand is die het overleefd. Hij doet het dus op een willekeurige plek waar veel mensen zijn, en bij de 3e aanslag vind hij al de persoon die het overleefd. Is het niet heel vreemd dat er over de hele wereld iemand kan lopen die 'unbreakeble' is, en dat die persoon bij de 3e aanslag al gevonden wordt, notabenen niet ver buiten het bereik van Samuel L. Jackson? Zie ik dit goed of verkeerd?

Ik heb net de film nog eens gezien. Hij was op Belgie.
Op het einde zie je afgezien van de 3 aanslagen die Samuel heeft gepleegd, verder zijn hele muur volhangen met allerlei rampen.
Dus hij had waarschijnlijk zoiets van: ok bij die rampen is er geen unbreakable bij, dus dan ga ik er zelf maar voor voor zorgen dat ik hem wel vind.

Malli

De clue vond ik eerder belachelijk, maar de spanningsopbouw en de uitmuntende vertolkingen van Samuel L. Jackson en Bruce Willis maken er toch nog een uitstekende film van.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Malli schreef:

Ik vond de clue juist het boeiende aan heel de film.

schram101

He mafketel, je doet je naam hier wel eer aan om hier DE CLUE van de film even zonder spoilertags neer te pleuren..!

Goed bezig!

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

Wat was er nou precies met die donker getinte man in de blauwe jas aan de hand? Bruce Willis zag in een visioen dat hij drugs had. Maar dat had hij helemaal niet, en later zag je hem bij de ramp van het vliegtuig.

avatar van IcU

IcU

moviemafketel schreef:

Ik heb net de film nog eens gezien. Hij was op Belgie.

Dat veranderd niets. Het is nogsteeds de derde aanslag en nogsteeds binnen het bereik van Samuel L. Jackson. Het berust allemaal op te veel toeval wat de geloofwaardigheid niet ten goede doet.

avatar van stefan dias

stefan dias

Ik vond niet allen de clue belachelijk. Ik vond alles belachelijk. En traag! Eén mager ideetje dat uitgemolken wordt en dat dan zogezegd spanning moet suggereren. Had hier véél meer van verwacht.

Goed bezig!

De clue staat daar wel degelijk met spoilertags, hoor. Als je al gestemd hebt, zijn ze automatisch leesbaar. Goed bezig

avatar van ILDIB

ILDIB

Saai, traag en totaal niet vermakelijk, enkel het acteren is goed. Er wordt een bepaalde spanning gecreeerd die maar niet los komt. Nope, erg tegenvallend.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Wat een speciaal filmpje alweer van die regisseur. Totaal niet mijn genre maar wel 2 topacteurs die ik graag zie : Bruce Willes en Samuel Jackson en dan kan de film niet meer stuk.

Malli schreef:

Logisch, ik heb het gemeld bij een moderator!

En die heeft em aangepast.

Goed bezig..

schram101 schreef:

Logisch, ik heb het gemeld bij een moderator!

En die heeft em aangepast.

Goed bezig..

Ik gaf niet meer de clue weg dan anderen hier hoor en ik vind je echt zo'n zielig mannetje die het als zijn taak ziet om meteen een moderator in te schakelen, terwijl bijna iedereen die dit forum-onderwerp bekijkt de film al heeft gezien. Blijf jij maar gewoon het nette balkenendetje uit de klas, blijf ik de mafketel wel.

schram101

Volwassen reactie knul..! Leg hem alleen even uit.

Ik bespaar een hoop mensen een boel ellende, want de filmtopics wordt zeker WEL bekeken door mensen die de desbetreffende films nog niet gezien hebben (waar bekijk je het topic anders voor?).

Dus doe liever niet zo interessant en doe gewoon normaal.

schram101 schreef:

Volwassen reactie knul..! Leg hem alleen even uit.

Dus doe liever niet zo interessant en doe gewoon normaal.

Jij bent anders de enige die zit te klagen tot nu toe.

En de vraag over de film werd nou eenmaal gesteld en ik had de film toevallig op tv gezien van de week dus ik gaf alleen maar antwoord op iemand knul. Ga jij heel mm nou maar doorzoeken, want dan ben je nog wel even bezig met moderatortje spelen. Houdt je van de straat.

schram101

Het gaat erom dat jij je niet aan de regels houdt. Ik wijs je hier op en vervolgens begin jij over balkenende e.d. onzin.

Dus wie is hier nou fout bezig?

Grow up and get a life!

schram101 schreef:

Dus wie is hier nou fout bezig?

Grow up and get a life!

Je hebt gelijk als je zegt dat iedereen zich aan de regels moet houden, maar ik kom hier nooit kijken als ik de film in kwestie nog niet gezien heb. Hoe kan je nu voor jezelf een objectief oordeel vellen als je eerst de meningen van andere mensen komt lezen? Je kan dan wel zeggen dat je geen rekening houdt met die meningen, maar daar geloof ik eigenlijk geen snars van. Onbewust blijft het toch hangen.

avatar van Halcyon

Halcyon

Sterk uitgangspunt. De manier waarop de fictieve stripwereld geëxtrapoleerd wordt naar de realiteit is erg origineel. Meteen ook de eigenschap die als eerste in me op komt als ik aan Shyamalan denk. Ik waardeer de man dan ook enorm om de ideeën en thema's die hij in z'n films verwerkt. Spijtig genoeg kan het in de uitwerking nog wat beter. In Unbreakable gaat het lange tijd erg goed, zolang het mysterie de boventoon voert, maar wanneer het doek valt is de fun er helaas wat af. Desalniettemin blijf ik dit een van Shyamalan's meest verfrissende films vinden.