Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bruce Willis, Samuel L. Jackson en Robin Wright
Releasedatum: 11 januari 2001
Plot Unbreakable
"Some things are only revealed by accident."
David Dunn raakt betrokken in een groot treinongeluk. Niemand van de inzittenden overleeft het ongeluk, behalve David die geen schrammetje heeft. Hij komt na het ongeluk in contact met Elijah Price, een verzamelaar van comics die z'n hele leven al geplaagd wordt door een slechte gezondheid en snel brekende botten.
David Dunn
Elijah Age 13
Babysitter
Comic Book Clerk
schram101
maar ik kom hier nooit kijken als ik de film in kwestie nog niet gezien heb. Hoe kan je nu voor jezelf een objectief oordeel vellen als je eerst de meningen van andere mensen komt lezen? Je kan dan wel zeggen dat je geen rekening houdt met die meningen, maar daar geloof ik eigenlijk geen snars van. Onbewust blijft het toch hangen.
Hier ben ik het niet mee eens. Ik bedoel hiermee voordat je een film bekijkt lees ik wel bekijk ik vrijwel altijd het topic op deze site. Het gemiddelde cijfer, evt top250 plaats en de meningen. En wanneer ik dan belangrijke informatie tegenkom zonder dat deze tussen spoilertags geplaatst is wordt ik hier niet vrolijk van. Vandaar. En nu kan meneer het niet hebben als ik zijn post alnog laat aanpassen door een moderator. Wat ik overigens behoorlijk vreemd vind.
Overigens heb je gelijk over het punt dat een mening van anderen vaak onbewust blijft hangen, alleen begrijp ik de link met deze discussie niet.
Maar goed, genoeg hierover. Terug naar de film.
ILDIB
Als ik een film nog niet hen gezien kijk ik ook op moviemeter, dan zie je meestal al snel wat voor niveau film het is, positief, verrassend etc. SPOILERS zit ik, en velen met mij, niet op te wachten. Dus zet ze even in de tags, kleine moeite.
mathias265
ik vond het een goede film, er gebeurd eigenlijk niet veel in,
alles is zeer rustig in de film, maar toch vind ik het heel te film lang boeiend om naar te kijken, het verhaal is gewoon zo goed, en ja bruce willes wie ziet die nu niet graag bezig, en een niet verwachte einde,
stefan dias
Maar goed, genoeg hierover. Terug naar de film.
Hey, jongens!
De spoilertags hebben een functie. Punt.
Als iemand daar iets over zegt, Moviemafketel, dan hoef je jezelf nog niet zo in je eer aangetast te voelen en hoef je al helemaal niet te gaan schelden.
Want dat is OF TOPIC. Misschien moet ik het maar even melden aan de moderator.
m1701
Goeie film
Erg mooi verhaal, goed bedacht.
Nog nooit eerder gezien!
Acteer werk van Jackson en Willis waren weer geweldig!!!
Alleen het verhaal er wel wat dieper op in mogen gaan, dat vond ik en beetje jammer
Tarkus
Van deze regisseur heb ik echt al wel beter gezien.
Het scenario was saai tot slaapverwekkend zelfs.
1 Ster is mijn waardering, en die is voor de toch wel goede acteerprestaties van Jackson en Willis, maar helaas kunnen zij daarmee de film niet naar een hoger niveau helpen.
moviemafketel
- 19752 berichten
Van deze regisseur heb ik echt al wel beter gezien.
Het scenario was saai tot slaapverwekkend zelfs.
Je bent duidelijk meer een liefhebber van Duitse oorlogsfilms, maar geef je dan the village en signs een -5 of zo, want die waren toch echt een heel stuk minder dan deze film.
maerk
Aardig, maar zoals het er nu naar uit ziet zal Shyamalan nooit meer het niveau van The Sixth Sense halen.
Unbreakable is redelijk saai, maar aan de andere kant ook een beetje interessant. Op het gebied van drama faalt Shyamalan zoiezo al. Al die emotionele scènes en aangrijpende gebeurtenissen deden me helemaal niets. Hetzelfde geldt voor het camerawerk. Shyamalan probeert iets bijzonders te doen, maar het werkt gewoon niet. Bijvoorbeeld de scène in de trein, tussen de stoelen door geschoten. Leuk idee, maar het komt niet helemaal lekker uit de verf. Maar de voldoende is vooral te danken aan de twist die je bijna altijd van Shyamalan kan verwachten. Als Jackson vertelt aan Willis dat ze tegenpolen zijn, weet je dat er hier iets mee gaat gebeuren. Maar wat? Dat Willis een superheld is vind ik aan de ene kant wel leuk, maar tegelijkertijd ook een beetje flauw. Een beetje dom, maar tegelijkertijd ook wel leuk. Willis speelt op de automatische piloot, maar Jackson doet het uitstekend.
3*.
oemoemenoe
film is eigenlijk te kort , had wel 30 minuut langer gekund.
verhaal en cast is prima en geloofwaardig.
muziek mooi en niet te wild , past goed bij de beelden.
wat anderen saai vinden , vind ik meestal onderhoudend.
het donkere sobere wat heel de film doorgaat is goed uit te houden dus een 3.5*.
de aanraking scenes zijn goed gevonden.
een handdruk of een schouderduw , en Willis ziet in een vlaag met wie hij vandoen heeft.
schitterend.
stefan dias
Dit is een onderschatte film.
Helaas vertolkt door de overschatte "zal-ik-nog-even-met half-toegeknepen-oogjes-staren?" Bruce Willis.
RuStY NaiL
niet heel erg bijzondere film,sixth sense was een stuk beter.
toch vond ik hem niet slecht.
misschien dat er nog iets aan toegevoegd had moeten worden.
NotJustAnOpinion
Na een sterk begin van deze film valt hij daarna toch al snel weg en is de spanning ver te zoeken.
Op een gegeven moment vraag je je zelf af waar gaat dit heen en waar komt de spanning in de film , nou dat bewaren ze allemaal tot de laatste 5 minuten.
Het einde is dan wel spectaculair maar dat is te weinig om van deze film een echte topper te maken.
De acteerprestatie's daarintegen waren erg goed van zowel Jackson als Willis.
Dikke voldoende 3,5*
dennis1979
Zeker een meer dan verdienstelijke rol van Jackson. De film heeft een origineel script en weet me op een bepaalde manier zeer te boeien.
Helaas vind ik Willis niet erg uit de verf komen. Dat heb ik wel vaker met deze acteur waarvan ik vind dat hij echt wel wat kan (12 Monkeys, Die Hard wih a Vengeance).
Deze film verdient naar mijn bescheiden mening toch 3***
fappie
- 2005 stemmen
Bruce Willis is geknipt voor een heldenrol. Dat heeft hij al in zoveel films laten zien
stefan dias
Blijkbaar. En aan de Box office denken ze er blijkbaar ook zo over. Het ligt dus duidelijk aan mij.
fappie
- 2005 stemmen
Nee, je hoeft het niet met me eens te zijn.
Pepski
Goeie acteurs, goeie setting, goeie sfeer, goeie film vind ik.
T enige waarom ik altijd moet lachen is t einde: The children! The called me Mister Glass! Waarom moet ik dan altijd denken aan... Doctorrr Evilll?
sinterklaas
Vergeleken met The Sixth Sense en The Happening vond ik dit toch wel een tegenvallertje.
Om te beginnen lijkt het verhaal wel erg geheimzinnig te worden alleen der zijn wel een paar dingen. Je krijgt gewoon geen duidelijk uitleg over: hoe komt het dat Willis die treinramp overleefde zonder een schrammetje en immuum blijkt te zijn en hoe komt het dat Jackson erg breekbaar is. Ja, ze ziet dan om te beginnen wel zijn geboorte, en dat ie met 2 gebroken benen geboren is, maar verder word er zowat niks of onduidelijk er wat over verteld en dat is best zonde. Ook het hele verhaal loopt niet lekker en blijft steeds haken waardoor het op grote vlakken saai word en het gaat van hot naar her met de ene situatie na de andere oa dat we nu ineens te maken krijgen met een psychopaat uit het niets die een gezin gijzeld Wat is de clou hier nou allemaal van????? Ook het einde is erg gebrekkig en afgeraffeld naar mijn mening. En er word toch nog steeds niet duidelijk gezegt wat er is gebeurd en we krijgen alleen maar te lezen: Naderhand kwam de politie en Price zit nu in het gekkenhuis.
Okeeeee!!!!
Hele onduidelijke rommelige film. Helaas. Dit had veel duidelijker en beter gekund. Leek wel alsof Shalmayan haast had met het maken van de film omdat ie met Signs wou beginnen maar dat ie er het geld niet voor had.
moviemafketel
- 19752 berichten
Blijf deze met the sixth sense juist de beste vinden van Shyamalan.
De botziekte wordt vrij duidelijk uitgelegd dat dat heel zeldzaam is etc.
Hoe Willis zo sterk is geworden en aan zijn gaves komt, wordt inderdaad minder goed verklaard, maar in deze film vond ik de tegenstelling tussen de 2 al voldoende en meteen een beetje les in comics, waar ik geen verstand van heb vond ik ook wel interessant.
The happening, Signs en The Village waren dramatisch slecht en absoluut niet spannend.
Het einde voelde bij mij ook een klein beetje afgeraffeld aan, maar aan de ander kant was het ook wel weer voldoende zo. Alles werd gewoon heel snel duidelijk op het einde, wat ook wel eens prettig aanvoelde. Willis moest zijn gave nog leren gebruiken en tsja er werd toen gekozen om een moordenaar eens even aan te pakken. Ik weet niet precies wat Willis dan bijvoorbeeld wel had moeten gaan oplossen om het voor jou spannender of logischer te maken.
De muziek is ook erg mooi en draagt de film hier en daar naar grotere hoogtes. Ik ben niet echt een comic-helden-fan, maar Unbreakable-achtigen zorgen er toch voor dat ik dit genre niet helemaal ben gaan afschrijven. 2 acteurs die je van tevoren niet 123 voor deze rollen zou vragen, maar ze doen het beiden met overtuiging en heb me nergens echt aan geërgerd.
Kevin13
Blij dat je hem leuk vond Moviemafketel!
tukkerstein
Veruit de beste van Shyamalan. Een film die barst van verwijzingen en symboliek. Het verhaal is echt heel goed bedacht, en de ontknoping is misschien een beetje een tegenvaller (eerder in de film kwam de ontknoping al in mij op), maar als je de film vervolgens herkijkt zie je dat het klopt. Bruce Willis speelt aardig, maar is beter in The Sixth Sense.
jimboj
deze film sprak mij helaas niet aan.
ben er wel achter gekome dat het dvd schijfje Breakable is
van duijn
Vond hem wel aardig. Niet geweldig maar ook niet slecht.
Het laatste vond ik wel spannend vergeleken met de rest van de film. Ik geef hem 3 sterren.
*3.0
eddyeddy
Prima film weliswaar geen hoogvlieger maar met een goede setting en een vleugje onderkoelde spanning.
The Almighty
Goede film. Natuurlijk geweldige acteerprestaties, maar dat mag je ook verwachten. Het verhaal vond ik niet geweldig, wel goed. Al met al vond ik het niet een geweldige film, maar ook niet slecht, dus 3*.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Ik vond de film wel meevallen, de acteerprestaties compenseren dat enigzins maar niet helemaal.
jakke36
zeer goede film, mss hier een beetje ondergewardeerd vindt dit een pontentieel zeker een top 250 film
Menace2society
Goeie acteurs, goeie setting, goeie sfeer, goeie film vind ik.
Dat einde maakt eens te meer duidelijk dat we met een superheld en badguy te maken hebben.
Bijna alle badguys bij superhelden hebben bijnamen,dus ook hij moest er 1 hebben,vind ik juist mooi.
Vinokourov
Die Samuel Jackson werkt wel goed op de lachspieren, wanneer hij een connectie legt tussen de oude Egyptenaren en comics. Voor de rest wel een middelmatige thriller van Night Shyamalan (zijn idee van films in elkaar zetten staat me niet echt aan) met wel goed acteerwerk van Bruce Willis. Uiteraard was ik nieuwsgierig naar de plottwist op het eind. Die liet me warm noch koud.

Studio achter 'Unbreakable' verknoeide de marketing: 'Ze zagen niet in dat dit een heel nieuw genre was'

Mysterieuze thriller 'Unbreakable' van Night M. Shyamalan dinsdagavond te bekijken op televisie

'Assassin' met Bruce Willis vanaf 31 maart te zien in de bioscoop

'Unbreakable' met Bruce Willis wordt meest 'ondergewaardeerde film ooit' genoemd

Sans Toit ni Loi

The Sea Wolf
Drama / Avontuur, 1941

Hustle & Flow
Drama / Muziek, 2005
philadelphia, pennsylvaniaouder-kindrelatietrain accidentstripboekhuwelijkscrisisinvulnerabilitysuperheldsuperkrachtonbekwaamheidvader-zoon-relatieeastrail 177 universeeastrail 177eastrail 177 trilogyunbreakable collection