• 9.375.198 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Bruce Willis, Samuel L. Jackson en Robin Wright

Releasedatum: 11 januari 2001

Plot Unbreakable

"Some things are only revealed by accident."

David Dunn raakt betrokken in een groot treinongeluk. Niemand van de inzittenden overleeft het ongeluk, behalve David die geen schrammetje heeft. Hij komt na het ongeluk in contact met Elijah Price, een verzamelaar van comics die z'n hele leven al geplaagd wordt door een slechte gezondheid en snel brekende botten.

avatar van jedymaster

jedymaster

KarinV schreef:

Heb de film na een half uur afgezet, want het kon me totaal niet boeien. Wat een saaie film. Iemand interesse in de videoband??

en na 33 min begint t juist jammer

avatar van Dionysos

Dionysos

Mja, leuk verhaaltje.
Jammer dat films als deze, en ook The Sixth Sense, het zo goed als helemaal moeten hebben van de clou. Dat maakt een tweede keer kijken toch een stuk minder.

Ik voelde trouwens wel overal pijn toen Jackson van die trap afdonderde. Auw!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Dionysos schreef:
Dat maakt een tweede keer kijken toch een stuk minder.

Vind ik niet. Zowel van The 6th Sense als deze film kan ik een 2e en 3e x genieten. De films zien er namelijk ook erg mooi uit en het acteerwerk is geweldig.

Ik voelde trouwens wel overal pijn toen Jackson van die trap afdonderde. Auw!

Hehe, dan was ik dus niet de enige. Erg pijnlijke scene idd.

BoordAppel schreef:

Hehe, dan was ik dus niet de enige. Erg pijnlijke scene idd.
Tja, maar bij de tweede keer kijken, denk je "lekker voor je !" :evil

avatar van cornelis

cornelis

jedymaster schreef:

en na 33 min begint t juist jammer

Na 100 minuten was er nog geen flikker aan hoor.

Vond het ook een hele saaie film. De ontknoping was er eentje van het soort 'daar zakt je broek van af'.

avatar van Jordy

Jordy

de jeugd van tegenwoordig...

Wijsheid komt met de jaren.

KarinV

Als een film mij niet binnen een half uur kan boeien, dan hoef ik de rest al niet meer te zien. Als ik een film kijk van 2 uur, die in totaal maar 30 minuten boeiend is, dat vind ik dan zonde van mijn tijd. Deze film gaat dus in de prullenbak.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

KarinV schreef:

Wat een grote kolder zeg! Soms moet je even in een film "investeren" zodat het verhaal zich kan ontwikkelen. Geef een film de kans om te groeien. Dat had ik bijvoorbeeld bij Eyes Wide Shut en Adaptation die respectievelijk 5 en 4,5 sterren opleverde.

SSeagal

Na alle berichten over dat de film zo saai zou zijn (niet op de site, maar gehoord) viel me de "saaiheid" erg mee. De film bleef me toch boeien op de 1 of andere manier, de mysterieuze gebeurtenissen, het goede samenspel tussen Jackson en Bruce Willis, het einde zag ik niet aankomen en dat is toch een pluspunt. ***1/2

KarinV schreef:

Het eerste half uur van mijn leven was één grote traumatische ervaring. Ik ben blij dat ik toen niet "gestopt" ben

Agony schreef:

Eyes Wide Shut heb ik helemaal gezien en ook die kon mij niet boeien. Is het niet gewoon een kwestie van voorkeur? Om dat nou meteen als kolder te beschrijven, vind ik een beetje onzin.

Phooze schreef:

En de eerste helft van mijn leven tot nu toe was goed, daarna is het niet meer goed gegaan. Dus wat mij betreft had het nooit hoeven te beginnen. Maar dit gaat over films, niet over ons persoonlijke leven geloof ik.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

KarinV schreef:

De titels van de films zijn maar voorbeelden. Het gaat juist om het feit dat je soms in een film moet investeren om het verhaal te laten groeien. Als je elke film meteen maar na een half uur afzet dan mis je veel moois m.i.

Phooze

En daar komt bij dat dit juist een film is die naar het eind toe steeds interessanter word.

KarinV

Da's mijn probleem dan he?!? Ik kijk een film voor ontspanning en als ik dan na een half uur nog een beetje rond zit te kijken behalve naar de film, dan schiet het voor mij niet op. Dat heb ik met boeken ook. Als een boek mij na een kwart nog niet boeit dan leg ik het weg.

KarinV

Jullie vinden de film halverwege interessant. Ik lees van anderen dat ze hem ook na 100 minuten of tot aan het eind nog steeds saai vonden. Dus het blijft een kwestie van smaak. En ik heb een groot vermoeden dat ik hem ook na 100 minuten nog saai zou vinden. En mocht ik me ooit heel erg vervelen, dan kan ik hem nog wel eens afkijken. Maar voorlopig gebeurt dat niet

KarinV schreef:

Ook jij hebt gelijk Karin, het is een kwestie van smaak of wat je uit de film haalt. Ik vond hem helemaal niet saai, ook niet enkel aan het begin, dus zo zie je maar weer hoe smaken verschillen.

Phooze schreef:

En deze stelling klopt ook weer.

SSeagal schreef:

dus zo zie je maar weer hoe smaken verschillen.

Gelukkig wel, anders zou het allemaal erg saai zijn.

Agony Schreef :

En dit klopt ook wel weer een beetje, volg je hem nog?

KarinV schreef:

Gelukkig wel, anders zou het allemaal erg saai zijn.

Precies

KarinV schreef:

Wat het punt is, is dat wij spreken over iets waar we wat van af weten (namelijk de 2e helft van Unbreakable). Jij zit maar wat te gissen en denkt dat je het saai zult vinden.

Daarnaast wil ik (en andere hier) je alleen maar helpen, anders had ik niet eens de moeite genomen te reageren. Ik vind het een gemiste kans als je de film niet af kijkt.

Maar het blijft een mening, en dat je de film niet af kijkt blijft gewoon jouw goed recht. Het is alleen zo jammer...

avatar van starbright boy

Karin moet wat mij betreft zelf weten of ze de film afkijkt of niet, maar ik vind wel dat je alleen maar mag stemmen op films die je helemaal zag.

KarinV

Nou zeg, Phooze. Ik mag ook mijn mening hier neerzetten. Als ik zeg dat ik het begin saai vind, en daarom denk dat de rest ook saai is, dan is dat mijn mening. Dat jij het daar niet mee eens bent, dan is dat jouw goed recht, maar je kan mij niet dwingen om een film af te kijken.

Nogmaals een film is voor mijn ontspanning en als het mij niet meteen kan boeien dan vind ik het al niks. Dat zegt mij genoeg voor de rest van de film.

Kortzichtig

avatar van Rascal

Rascal

Goede film hoor en zeker en het einde overdonderde me maar had eigenlijk een 'hogere' betekenis willen zien (verwacht) van de reden waarom Jackson in contact kwam met Bruce, en nie enkel alleen voor zijn eigen belang.

KarinV schreef:

Volgens mij lees je niet goed, dit is precies wat ik ook geschreven heb. Wie heeft het over dwingen?