• 9.381.042 stemmen

Transformers: Age of Extinction (2014)

Actie / Avontuur | 166 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / China

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Mark Wahlberg, Nicola Peltz Beckham en Stanley Tucci

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 10 juli 2014

Plot Transformers: Age of Extinction

"This is not war, it's extinction."

Terwijl de mensheid zich herstelt van de grote schade die aangericht werd in Transformers: Dark of the Moon, zijn de Autobots en Decepticons nagenoeg van de Aarde verdwenen. Maar een kleine en machtige groep zakenmannen en wetenschappers proberen de grenzen van de menselijke technologie verder te verleggen dan ooit te voren. Verder zelfs dan ze kunnen beheersen. Daarnaast dient zich een oeroude, krachtige vloek voor de Transformers aan op Aarde. Een episch avontuur en gevecht tussen goed en kwaad, vrijheid en slavernij, breekt los.

Cade Yeager

Galvatron (stemrol)

Darcy Tirrel

Su Yueming

Naomi Watts

Ik zie het. Top! Zoek dan volgend weekend een IMAX zaal op.

avatar van LPereboom

LPereboom

ik ging met hoge verwachting gaan kijken naar Transformers, ik kwam uit de zalen en ik vond het toch een beetje teleurstellend... Het verhaal is anders wel goed, het eerste uur komt wel traag opgang voor de introductie van de nieuwe personages, dit is allemaal best ok maar vanaf de actie begint stelt het me toch allemaal wat teleur! voor mij is het iets teveel van hetzelfde van actie, met soms een fail in bepaalde scenes... ja ik had beter verwacht en wat meer vernieuwend.

avatar van Dannysientje31

Dannysientje31

ben toch wel benieuwd naar de frisse wind van marky mark.....

avatar van Gazi

Gazi

Decepticons Autobot Optimus Prime Hong Kong enz... met deze hebben we ze wel allemaal gehad.

Mark Wahlberg TOTAAL MIS CASTING en nog veel meer voor te ergeren...

Naomi Watts

Het eerste $ 100,000,000 weekend van het jaar is een feit. . Wereldwijd maar liefst 300,000,000.

avatar van jsenden

jsenden

Vond de film gewoonweg verschrikkelijk!

Verschrok me al helemaal toen ik Mark Wahlberg zag als hoofdspeler....mijn god wat een misser.

avatar van canton75

canton75

de release datum klopt niet want hier in Arnhem draait die deze week al

jsenden schreef:

Vond de film gewoonweg verschrikkelijk!

Ja dat had ook niet mijn keuze geweest...goede acteur hoor maar hij hoeft van mij niet in elke actiefilm!!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Wahlberg is bij vlagen heel goed, maar in een film als deze zie ik hem liever niet. Hadden ze niet gewoon door kunnen gaan Josh Duhamel!

avatar van Mug

Mug

canton75 schreef:

de release datum klopt niet want hier in Arnhem draait die deze week al

Voorpremieres.

De laatste maand zijn die voorpremieres van vele Hollywood-blockbusters wel erg veel/vaak. Dat kun je met goed fatsoen niet meer een voorpremiere noemen eigenlijk... 1 screening per dag in het weekend plus de woensdag is meer dan genoeg lijkt me.

avatar van Day-V

Day-V

Kom van de IMAX nachtpremiere, denk toch wel dat dit de beste Transformers films is tot nu toe.

Alleen jammer altijd dat ze de mensen laten meevechten in de transformers gevechten.

Ziet er zo onrealistisch uit. Maar verder echt geweldige actie en special effects.

Jammer dat de film nu al 2,2 sterren heeft voordat hij in de bioscoop was. Michael Bay haat?

avatar van horizons

horizons

Klik op de site van Nu.nl (3-7-2014) niet op het interview/artikel met Michael Bay als je de film nog niet gezien hebt. Spoilers.... gatverdamma. K*T.

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

Eigenlijk wou ik vandaag naar de bios gaan voor deze film maar hij draait bij mij in de buurt weer alleen in 3D wanneer stoppen ze toch eens met die crap !! Ik word er niet vrolijk van

avatar van Rvdz

Rvdz

Als je hardcore Transformers fan bent kan ik me niet voorstellen dat deze je teleurstelt, maar zelf vond ik hem nou niet echt boeiend. Zeker niet slecht en best vermakelijk, maar er zijn gewoon te veel irritante factoren om het echt een goede film te maken. De 3d was nog best sterk vond ik en de speelduur viel ook nog wel mee.

Naomi Watts

Je zou gek zijn 'm in 2D te kijken, doe dat met conversies. Eerste film die geschoten is met een full IMAX 3D camera. Ik vraag me dan ook af waarom je jezelf zo tekort zal doen.

avatar van Rvdz

Rvdz

Inderdaad, als ik m niet in IMAX had gezien was het nog een half puntje lager geworden waarschijnlijk.

Naomi Watts

Gaat inderdaad qua beleving wel een groot verschil maken. Ik heb mezelf ook verplicht hiervoor naar Rotterdam te gaan, voor minder dan IMAX moet je het niet willen doen.

avatar van Malick

Malick

Malick schreef:

Kaarten gereserveerd voor 3D XD ATMOS D-BOX IMAX.

Ken ik niet dat lijkt me wel wat om eens te proberen!

Zo,n stoel dan he..

avatar van clareyboy

clareyboy

Malick schreef:

Kaarten gereserveerd voor 3D XD ATMOS D-BOX IMAX.

Dat is dan een XD zaal en geen Imax toch, wat het verschil ook mag zijn.

Vanochtend de film bezocht in Imax Schouwburgplein een van de betere Imax 3D films die ik gezien heb wat ook niet verassend is als ik hierboven hoor dat de film is geschoten met de Imax camera. Ik heb me iig niet verveeld.

Viel me ook op dat de zaal al redelijk vol zat met het tijdstip (11uur) wat meestal nooit het geval is. Misschien toevallig door de datum/vakantie.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Wanneer je van Transformers houdt, is dit een film voor jou. Dat is het enige advies dat ik kan geven. ik kan deze film bekritiseren, maar als dit jou ding is ga er dan gerust naar toe. Het is grootser, meer over de top en gekker dan ooit tevoren. En dat 165 minuten lang! Bay kan dan niet de diepgang brengen die hij denkt te brengen, of de connectie van de kijker met de karakters zoals hij dat denkt, maar hij kan zeker wel veel explosie, actie en vechtende robots brengen als geen ander. Een film die misschien iets te gek voor mij is, maar misschien wel prima voor jou.

‘Transformers: Age of Extinction’ Review | Filmtakers

avatar van wwelover

wwelover

Beter dan deel 2 en 3 maar alsnog niet echt bijzonder. Verwachtte ik ook niet overigens. Ben niet bekend met de comics en series van vroeger dus daar denk ik ook niet verder over na bij het kijken. Logica is geen vereiste voor Michael Bay en dat merk je wel. Leuk dat Wahlberg er in zit en acteert prima, maar zijn karakter past niet echt bij hem. Daar is Wahlberg even te gespierd voor en leek ook meer op een voormalig soldaat. Wat wel een verbetering is ten opzichte van de vorige drie is Nicola Peltz. Tuurlijk vooral gecast vanwege haar goede looks, maar ze acteert ook nog best aardig in tegenstelling tot haar voorgangers. De actie is prima en de humor (vooral dankzij Stanley Tucci) is nog wel geinig. Wel heeeeeeeeeeeeel veel product placement.

Maar ja ok voor een keertje in de bios.

avatar van horizons

horizons

Naomi Watts schreef:

In de Telegraaf (jaja) stond dat de editing van IMAX naar 3d scenes (of zoiets) ontzettend rommelig gedaan was. Springerig, van groot naar klein.

avatar van Macmanus

Macmanus

Genoten!

Snap de kritieken weer eens amper. Bay gaat heerlijk door op de voet die hij al een tijdje is ingeslagen. Lekker epische actiefilms maken. De mensen die blockbusters per definitie kut vinden snap ik nog wel, maar waarom The Avangers of een willekeurig Marvel vehicle beter is dan dit begrijp ik niet. Bay heeft tenminste karakter. Vond het verhaal wise beter dit keer. Telkens is er een aanloop naar een situatie waarin de bad guys het opnemen tegen de Transformers. Weinig onzin, nogal video game achtig. Heb ik totaal geen probleem bij met dit soort films. Ondanks de lange speelduur vond ik weinig tijd verspilt aan de mensen problematiek. Beetje vader, dochter, vriend onzin, maar verder viel het mee. Vond Tucci zelfs erg leuk! Ook Grammer is wel een coole menselijke bad guy. Maar de Transformers blijven the main attraction. Zag er weer een stukje slicker uit allemaal. Die gast met die gun uit ze face was weer eens awesome. Sowieso waren die bad guys wel lekker bad ass. Dinobots luide ook een mooie finale in.

Hongkong ook een mooie locatie. Erg vet stuk wanneer Markie Mark van de flat af moet. Paar heerlijke low angle shots ook weer. Ook de slow-mo's weet Bay beter te benutten dan bijvoorbeeld een Zack Snyder. Qua actie laat Bay echt zien dat hij misschien niet eens zou misstaan in Hong Kong. In Hollywood hoort die sowieso op dat vlak gewoon tot de beste. Zelfs dat nummer van Imagine Dragons werkte gewoon goed in de finale. Niet mijn muziek maar goed ingezet daar.

Beste van de reeks. Als die zo doorgaat krijgen we nog een Transformers meesterwerk straks. Ergens hoop ik stiekem dat hij de mensen weg laat en de doorgaat met de Transformers en hun creators. Kan een belachelijke maar fantastische film opleveren.

4 sterren. IMAX 3D gezien btw, zag er goed uit, hoewel 3D nog steeds niet hoeft.

avatar van rep_robert

Ik had er misschien toch iets teveel van verwacht. Had een frisse start verwacht met dit vierde deel. Vooral omdat Shia Labouef en consorten zijn gedumpt en de humor daarmee waarschijnlijk ook minder flauw zou worden.

Betreft het tweede is het Bay wel gelukt. T.J. Miller wordt op tijd gedumpt(wel onverwachts), waardoor de film zich eigenlijk vooral beperkt tussen Wahlberg's personage en het vriendje van zijn dochter.
Dus dat valt an sich nog wel te pruimen qua humor.
Dat valt niet te zeggen voor de rest, want ik heb ondanks een nieuwe cast nooit het idee naar een "nieuwe" film te kijken.
De problemen zijn weer hetzelfde, maar dan met andere gezichten.

Het script doet verder ook weinig met me . Optimus Prime lijkt op een papegaai en brult 4 films lang dezelfde filosofische bullshit en de rest van de Autobots zijn af en toe wel heel dik aangezette typetjes.

Het blijft ook storend dat blijkbaar de Autobots afgejaagd worden nadat ze drie keer eerder de wereld gered hebben. In feite komen we in dit geval ook eigenlijk met vier keer dezelfde film. De film kent zodoende eigenlijk weinig verassingen.

Ja, natuurlijk is de actie erg vet en wordt je af en toe weggeblazen door de ontzettend brute Transformers actie en zien ze er ook per deel mooier en mooier uit.
Ook de epische momenten zijn aanwezig en zorgen er wel voor dat dit een blockbuster eerste klas is.

Toch wordt je na 2 uur, laat staan na ruim 2,5 uur behoorlijk murw geslagen met de eindeloze actiescenes, die op een gegeven moment toch eentonig aanvoelen(en dan vooral na vier films). Toch voelt de lengte van de film niet overbodig aan, waardoor ik niet echt kan zeggen waar nou echt in de film geknipt had moeten worden.

Als ik echt zou moeten benoemen. Dan zou ik dan toch zeggen het begin, waar de moeizame vader/dochter probleempjes oninteressant zijn. Doe mij maar een Transformers film zonder mensen, want Prime die continu de kont likt van mensen omdat ze toevallig even aardig doen tegen hem begint ook na vier films vermoeiend te worden!

Niet wat ik ervan had gehoopt en uiteindelijk toch vooral een herhaling van zetten.

Kleine 3,0*

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

Naomi Watts schreef:

Ik kan geen 3d films kijken ik krijg er namelijk ontzettende hoofdpijn van Waarom weet ik ook niet mijn ogen zijn goed.

En ik vind het ook weinig toevoegen de meeste beelden worden er waziger op in plaats van beter.

marvelfreak85 schreef:

Dat is wel een goed argument ja. Ik ben het met je eens hoor, bij de meeste films heeft het geen meerwaarde maar als het geen conversies zijn zijn ze al stukken beter te pruimen, vooral bij Trans4mers verwacht ik het van meerwaardet e zijn omdat het met IMAX 3d camera's geschoten is. Hem dan in 2D kijken heeft dan ook nog wel wat kwaliteitsverlies tot gevolg.

tattoobob

Er zit ook een groot verschil tussen passief en actief kwa rust voor de ogen.

In de bios is het vaak passief en minder scherp beeld.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Beduidend beter dan het derde deel. Zelfs nipt beter dan het tweede. Morgen uitgebreide analyse. Eerst rustig laten bezinken en dan voetbal kijken zo.

avatar van Shinobi

Shinobi

"You have no soul!"

Vandaag in de bios met lage verwachtingen meegepakt en maar beter ook, want wat een warboel is me dit toch zeg.

Het verhaal met vier losse subplotjes die karig uitgewerkt worden, gaat werkelijk nergens over en had gerust in anderhalf uur gepast. Het is eigenlijk hetzelfde wat je in de vorige trilogie voorgeschoteld kreeg; wederom Autobots op de vlucht. Als kijker heb je dit al gauw weer gezien, ik heb geen idee waarom dit zo lang uitgesponnen moet worden. Hierbij zijn de personages totaal inwisselbaar te noemen. De poging om deze karakters van enige diepgang te voorzien, valt logischerwijs in het water. Alleen Stanley Tucci doet het naar behoren, ondanks alle onzinnigheid.

De CGI is op zich oké en zorgt voor wat aardige actie, maar echt onder de indruk was ik er niet van. Op een gegeven moment zijn de vele explosies en slow-mo's te veel van het 'goede' en komt het repetitieve om de hoek kijken. Wat dat betreft blijft het een typische Michael Bay vehikel.

De verscheidene Transformers zien er redelijk cool uit. Het is alleen jammer dat ze praten, omdat ze wel erg dik aangezet zijn. Hierdoor zijn de meeste dialogen - die grappig moeten overkomen - aan de kinderachtige kant en zelfs knullig. Daarnaast voegen de Dinobots bar weinig toe aan het geheel.

Al met al een vermoeiende bedoening die enkel is weggelegd voor de liefhebber. Ik zie op tegen de onvermijdelijke vervolgen, inclusief Optimus Prime en zijn filosofische geneuzel jegens de mensheid.

1,0 Sterren.