• 9.376.772 stemmen

Furious 6 (2013)

Actie / Misdaad | 130 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: Fast & Furious 6 / Fast and Furious 6 / Fast and the Furious VI / Furious VI

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Gesproken taal: Engels, Russisch, Spaans, Kantonees, Nederlands en Japans

Releasedatum: 23 mei 2013

Plot Furious 6

"All roads lead to this"

Dom (Vin Diesel), Brian (Paul Walker), en de rest van het team hebben $100 miljoen overgehouden aan hun succesvolle overval in Rio de Janeiro. Ze zijn nog steeds voortvluchtig en wonen nu verspreid over de hele wereld. Hobbs (Dwayne Johnson) is een internationale criminele organisatie op het spoor onder leiding van Owen Shaw (Luke Evans). Wanneer Hobbs ontdekt dat Dom’s doodgewaande voormalige vriendin Letty (Michelle Rodriguez) de rechterhand is van Shaw, schakelt hij de hulp in van Dom en zijn team. Ze reizen af naar Europa om in de straten van Londen de strijd aan te gaan met deze meedogenloze criminelen.

mjk87 (moderator films)

Tja, op IMDB lijkt hij ook veranderd. Daar stond ook Fast & Furious 6 eerst. Volgende wordt FF 7 dan maar?

avatar van jakobjan1908

jakobjan1908

Goede actiefilm met prachtige special effects maar het verhaal begint wel iet wat onrealistisch te worden. Toch 3,5 ster omdat het gewoon heerlijk weg kijkt.

avatar van rolfgizmo

rolfgizmo

Landingsbaan van een kilometertje of 100 ??

avatar van Strike0ut

Strike0ut

rolfgizmo schreef:

Landingsbaan van een kilometertje of 100 ??

Nee, was toch echt 150..

avatar van astonm

astonm

Heerlijke aktie maar soms toch wel net te over the top. En een startbaan van 40 kilometer...komaan. Ik snap niet dat niemand dat gezien heeft. Het is niet dat niemand van de cast en crew ooit met het vliegtuig is geweest.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

astonm schreef:

Ik snap niet dat niemand dat gezien heeft.

Kijk dan eens naar dat bericht boven je...

avatar van astonm

astonm

@John Lee Hooker

Ik heb het over de makers van de film.

Naomi Watts

Het leukste is nog wel dat er zoveel mensen zijn die bij een over the top reeks zeuren over gebrek aan realisme .

mjk87 (moderator films)

Wat is daar vreemd aan? Je kan er toch gewoon niet van houden? Buiten dat waren de eerste vier delen (op een heel klein moment na in deel vier) bij lange na niet zo over the top.

Naomi Watts

Beetje een open deur. Al mag je het van mij ook een legitiem argument vinden om een pornofilm het kwalijk nemen dat er seks in zit. Je weet best wat je in huis haalt met een film als Furious 6. Als kijker mag je ook wel je verantwoording nemen.

mjk87 (moderator films)

Je weet het een beetje ja, wat je verwachten kan, zeker na deel vijf, maar ja, ze gingen in deze nog eens een paar niveau's verder in absurditeit. (deel vijf zag ik zonder voorkennis van 2,3,4, maar ook die waren heel anders alsnog).

Verder vind ik over the top niet heel erg, behalve dat men zichzelf in die tussenscènes bijzonder serieus neemt en de actie wordt totaal oninteressant zo. Waar zit de spanning ook als de meest idiote stunts worden overleefd. Nee, opwindend werd het nergens.

En ja, porno is ook gewoon saai door die vele seks erin.

Naomi Watts

Zou de 'serieuze' toon een veel beter kritiekpunt vinden. Als ze in de eindconclusie realisme zouden nabootsen is die scene na 20 seconden klaar, en dan is de scene weer afgeraffeld, kort en ongeïnspireerd.

Ik vind het heel positief dat filmmakers hun film serieus nemen, het niet serieus nemen vind ik juist een enorme kanttekening. Snap ook niet waarom veel het niet serieus nemen als iets positiefs ervaren. Kijk die knipoog, zie ons even zelfbewust bezig zijn . Cinema is een passie van me, en niets maakt me pissiger dan makers die dat niet serieus nemen. Anders maak je maar een comedy als je leuk wil zijn.

Naomi Watts schreef:

Wellicht had er in die 20 seconden meer opwinding gezeten dan die 20 minuten van nu. Buiten dat, laat je motoren nog starten (hoppa, paar minuten te pakken) en laat vervolgens dat ding rijden naar de startbaan (desnoods staat dat ding al heel dichtbij) en dan nog eens opstijgen. Dan heb je dus drie verschillende situaties waarmee je kan werken, wel de tijdsdruk om het op tijd te halen en wellicht echte opwinding. Het is allemaal niet zo moeilijk, het ligt eraan welke keuze's je maakt.

Maar goed, ik heb daar vaker last van. Die laatste transformerfilm vond ik er ook al over gaan, net als Star Trek (en ik vrees voor Into Darkness).

mjk87 schreef:

Grappig genoeg nou net mijn favoriete blockbusters van de laatste jaren. En Battleship, die moet jij nodig eens opzetten. Get ready to be annoyed .

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Meestal let ik ook wel op details maar bij zulke films kun je dat beter gewoon langs je heen laten gaan.

avatar van durra072

durra072

Leuk en aardig, maar meer is het ook niet. Deze melkkoe is al bijna leeg, nog eentje eruit persen dan maar

avatar van Rvdz

Rvdz

Verheug me vooral heel erg op Statham in deel 7.

avatar van gauke

gauke

Zo sterk als het vijfde deel is 'Fast & Furious 6' niet, daarvoor zijn alleen al de dialogen te zwak of overbodig. Maar er blijft genoeg te genieten: het rechtlijnige verhaal is doorspekt met amusante, deels dubieuze one-liners, meer dan genoeg spectaculaire, gelikte, koele en vette actiescènes (met ongelooflijke stunts die wel onwerkelijk overkomen). Ik heb me kostelijk geamuseerd.

avatar van Rujar

Rujar

Leuk dat Gina Carano een rolletje heeft en niet heel onverdienstelijk.. toch opwindend zo een vrouw die je alle hoek van de kamer kan laten zien.

Vermakkelijk film helaas niet de beste in de serie..

avatar van Masqada

Masqada

Geweldig dit.

F&F is toch echt een reeks waarvan de films zeker niet minder worden, en misschien juist wel beter.

Nu al zin in deel 7 met Jason Statham, held.

4,0

avatar van sweetlover100

sweetlover100

Just love the cars, the guys and the ending.. Jason Statham

avatar van The Oceanic Six

De Fast and Furious reeks blijft toch wel erg prettig vermaak, zeker vanaf Fast & Furious (2009), die ik dan ook de leukste van de hele reeks vind. De vervolgdelen, inclusief deze zesde film, zijn ook erg aardig.

Fast 6 brengt niks nieuws, behalve dan de terugkeer van Michelle Rodriguez, wat al in de aftercredits van de vorige film werd aangekondigd natuurlijk. Dat hele familiegedoe vond ik eigenlijk wat langdradig en overbodig. Zoveel binding heb je toch niet met de personages in deze serie. Het hoort om de wagens, de achtervolgingen en de actie te gaan. Gelukkig stelt Fast 6 daar zeker niet teleur in. Wel vond ik de film pas echt op zijn best in het laatste uur met een waanzinnige tankrit op de snelweg en met de gevechten in het vliegtuig, op die werkelijk lachwekkend lange landingsbaan Maar die momenten maken deze reeks wel tot wat het is. Lekker over de top en onrealistisch, maar erg leuk om naar te kijken.

De cast mag er ook zeker wezen, inclusief de sidekicks. Walker, Diesel, Rodriquez en The Rock zijn uitstekende lui voor dit soort pretentieloze actiefilms. Hun gevechten op het einde in het vliegtuig waren erg interessant. Ik vond vooral het gevecht van The Rock met die enorme kerel mooi. Speknek tegen speknek. En met Jason Statham komt daar in de volgende film nog zo'n prima aanvulling bij. Van mij mogen ze nog wel een paar films doorgaan, zolang ze dit niveau steeds weer weten te halen.

avatar van olbo

olbo

Leuk hoor. Maar dit gaat totaal niet meer over racen. Tuurlijk, prop een paar race scenes tussen. Deze film verlaat het oorspronkelijk concept. Ben het zat, die overdrijving in hollywood films. Maar goed, de massa slikt het. Weinig verhaal en veel overdreven actie en men vindt het fantastisch. Triest. Als het maar veel beweegt. Boem, boem, boem.

En waarom moeten films met een mager verhaal 2 uur duren? Redding van de bioscoop?

avatar van patjer73

patjer73

Van mij mag er deel 7 komen.... heerlijk genieten .... maar je moet er van houden natuurlijk!!

avatar van TMP

TMP

Over de top actie, een nogal matig script en dito acteerwerk, flauwe oneliners en nogal rommelige actiescènes. Ik heb me bij voorganger Fast & Furious 5 toch een stuk beter vermaakt. Deze film verveelt ook niet echt, maar zwakt vooral naar het einde toe behoorlijk af.

avatar van _Casper_

_Casper_

Ondanks dat dit al weer deel 6 in de serie is, en het vaak betekent hoe hoger getal in de ''serie'' is hoe slechter de film word... En de laatste paar furious films werden inderdaad steeds minder..

Maar deze film doet het anders!

Het verhaal van de film stelt niet veel voor en is vrij simpel, maar dat maakt bij een film als deze niet uit... Het verhaal speelt vlot, dus veel ga je er niet bij nadenken.

Het belangrijkste, (waar je een actie film als deze voor kijkt) is dat de actie TOP is, en niet alleen auto scenes.. maar ook gevecht/shoot scenes...

Waardoor de actie erg gevarieerd en cool is, ook het acteerwerk is prima..

Dus heb me eigenlijk ontzettend vermaakt met de film!

Enige echte ''kleine'' nadeel vind ik zijn de one-liners, die vond ik nogal droog, cliche en geforceerd overkomen... Miss een kleine verbetering voor volgende deel.. want na het zien van deze film zeg ik laat maar komen!

3.5* , aanrader als je even een lekkere (betere dan gemiddelde!) actie film wilt

avatar van Barry83

Barry83

De film kijkt lekker vlot weg en er is genoeg actie. Maar toch kan ik er maar slechts 2 * aan geven want dit is zelfs voor mij toch wel allemaal een beetje te veel onzin en over de top. Dit kwam vooral zoals eerder gezegd hier door die landingsbaan van 100 km lang, gewoon lachwekkend zo slecht dit

avatar van mock turtle

mock turtle

Precies wat je van een F&F-film kan verwachten. Goed dus!

avatar van Waku

Waku

Behoorlijk lange maar zeer actierijk vervolg op vorige delen.

Vol adereline en testoteron.

Film met ballen. Vooral spierballen.

Behoorlijk over de top maar de scenes met tank en vrachtvliegtuig zijn een lust voor het oog.

Geloofwaardig en logisch is het allemaal niet maar daar kijk je dit soort films ook niet voor.

Verstand op nul en kijken maar. Niks mis mee.