• 9.371.629 stemmen

Mission: Impossible II (2000)

Actie / Thriller | 123 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Mission: Impossible 2 / M:I-2

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: Tom Cruise, Thandiwe Newton en Dougray Scott

Releasedatum: 6 juli 2000

Plot Mission: Impossible II

"Expect the impossible again."

Agent Ethan neemt het op tegen zijn vroegere wapenbroeder Sean Ambrose, een man die alles van hem heeft geleerd, maar nu zijn aartsvijand is geworden. Beide mannen azen op een genetisch gemanipuleerd virus, 'Chimera' genaamd. In minder dan één etmaal kan het een hele stad ombrengen. Ambrose heeft het antidotum bij de uitvinder gestolen en heeft dus al een eerste punt gescoord. Er rest hem alleen nog de hand te leggen op de dodelijke stam, die wordt geteeld in een ultrageheim laboratorium in Sidney, om één van 's werelds rijkste en gevaarlijkste mensen te worden. Om Ambrose te kortwieken doet Ethan een beroep op de ex van de misdadiger, Nyah Hall, een beeldschone dievegge...

avatar van gotti

Ik zie nu dat ik op MI 1 en 2 nog niet gestemt had (allebei al wel eens gezien en MI 1 gister eer op tv gekeken). Deel 1 was minder dan deel 1. Te mager en ongeloofwaardig verhaal en Cruise was net als in deel 1 irritant aanwezig. 2*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Matig en teleurstellend vervolg. Paar aardige actiescènes, maar verder heeft Mission Impossible 2 maar bar weinig om het lijf. Het acteerwerk, en dan met name van dat Scott, is matig en het plot is ook erg mager. Daarnaast is het script een behoorlijk onding, vooral die liefdesrelatie tussen Hunt en Nyah is belabberd en haalt het tempo behoorlijk uit de film. En van dit tempo, samen met de actie, moet een film als dit het toch vooral hebben.

2,5 kleine sterren.

avatar van otherfool

otherfool

Zwak 2e deel is vooral een Cruise-powertrip. De charme van het eerste deel is volledig verdwenen, daar kan geen duif tegenop. Voor een enkele geslaagde actiescene nog 2 sterren.

avatar van thunderball

thunderball

Het probleem van deze film is dat er totaal geen rekening wordt gehouden met wat ze met deel een hadden gedaan.

Waar deel een het vooral van het soms wel heel ingewikkelde plot moest hebben en er relatief wat weinig actie te zien was, is bij dit deel 2 de actie wel zo overdreven en onecht dat dit weer te veel vh goede (of slechte?!) is.

Feitelijk is dit een compleet andere film, het is wel goed en mooi gemaakt, maar echt niet meer serieus te nemen!

Ook lijkt Cruise totaal niet te letten hoe hij het karakter van Hunt in de eerste film neer had gezet.

Vooral ook qua uiterlijk, het lijkt er meer op dat hij per film Hunt er uit laat zien, hoe hij er op dat moment prive ook bij loopt, kijk hier ook voor naar de derde film.

Het is wel een typische Woo film geworden, maar ik vrees dat Face/off nooit meer overtroffen gaat worden! Woo wordt blijkbaar toch niet belangrijk genoeg in Hollywood gevonden dat de echte goede scripts naar hem gaan.

Hij is wel een meester in het zo mooi en spectaculair in beeld brengen vd gebeurtenissen en actiescene's maar dat is natuurlijk niet genoeg om een werkelijk goede film af te leveren. Zonde!

avatar van Shinobi

Shinobi

Duidelijk minder dan deel 1, acteerwerk vond ik ook minder en het hele verhaallijn wat erin zat was vaag met een virus dat losgelaten dreigt te worden en Cruise die een anti gif moet stelen.
De stempel van Woo is duidelijk zichtbaar in die ene scène dat Cruise net wegloopt en dan zie je opeens uit het niks witte duiven voor Cruise uit vliegen, erg logisch.

Ik geef 'm 2, 5 sterren.

avatar van killerfreak

killerfreak

film komt een beetje traag op gang, maar mettertijd zie je de actie die in MI1 aanwezig was terugkomen. Daarom dat dit deel dan ook niet echt moet onderdoen aan het vorige deel. Meer zelfs, ook deze krijgt van mij een 3*

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Niet meer zo sfeervol en leuk dan deel 1. Het verhaal is ook minder. Wel leuke stunts en prima actievermaak. Mar geen klasse vervolg.

Ik gaf 3 *

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gister maar eens herzien op dvd en ik vond hem toch weer ietsje beter dan dat ik hem 4 jaar geleden heb gezien. Ik moet wel zeggen dat 1 en 3 beter zijn en dat deze in het begin wel erg langdradig word maar vermakelijk was ie toch nog wel. De actiescenes aan het eind en die motor achtervolging maken toch wel wat goed.

Wat me trouwens wel opviel: ik had deze voor het eerst op tv gezien en gister op dvd en het leek wel of ze op tv een hele Sevilla-scene hebben weggeknipt: met dat tratitionele verbranden van een houtstapel enz die ik gister pas zag en 4 jaar geleden niet op tv. Of ligt dat daar misschien aan? (4 jaar geleden voor het laatst gezien)

Verhoging naar 3,5*

avatar van Zinema

Dat de actie in dit deel iets meer aandacht krijgt dan de suspense in deel een ligt uiteraard aan Woo, die zich hier op een prima manier herpakt na menig Hollywood falen. Een lekker weghappend vervolg op het succesvolle deel een. Goed.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Een ietwat teleurstellend vervolg op het meesterlijke Mission: Impossible, waarin je elk moment spanning voelde door subtiel camerawerk en goede performances. Dit vervolg is een heel stuk minder subtiel, en het verhaal is zelfs nog een stuk zwakker dan in het origineel. Sterker nog, in tegenstelling tot het origineel weet het verhaal hier niet eens enigszins te overtuigen.

Tom Cruise schittert wederom als Ethan Hunt, al raakt het personage een beetje van zijn geloofwaardigheid kwijt door het matige script, dat een heel andere Ethan Hunt laat zien dan in het origineel. Eentje die dingen kan waar de "originele" Ethan Hunt alleen maar van kan dromen. De actie in het origineel was overdreven, maar nog altijd erg gaaf en ik vond het qua geloofwaardigheid acceptabel doordat de film zo enorm goed in elkaar stak. Regisseur John Woo gooit af en toe alle remmen los, en dat werkt naar mijn mening niet helemaal in het universum van Mission: Impossible, ondanks de titel. Dan vind ik het toch meer Mission: Improbable, hoewel Anthony Hopkins' character het tegendeel beweert.

Ondanks het feit dat ik de overdreven actie niet vind passen in M:I 2, zit ik wel te genieten van het gevoel voor stijl tijdens de actiescènes. Vooral de finale is er een om niet te vergeten. Waar Woo's stijl van regisseren niet past in de wereld van M:I 2 in het algemeen, weet hij wel als geen ander hoe je vette actie moet brengen. Toch komt dat talent veel beter naar voren in een actiethriller als Face/Off.

3 sterren. Een stuk minder dan het origineel en het verliest alle geloofwaardigheid. Je kan volop genieten van de overdreven actie, maar het voelt niet alsof het thuishoort in deze film. Dat wil toch een hoop zeggen nadat het origineel toch ook al behoorlijk ver ging.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Blijft een topper van een film.

Natuurlijk goeie prestaties van de Cast, vooral Tom Cruise speelt erg goed, maar fijn favoriet die niet kapot te krijgen is is natuurlijk Luther. Hij staat wel niet bij de Cast hierboven maar ik vind Victor Rahmes goed spelen, hij had een niet te uitigebreide rol dit keer. Verder is het verhaal wel oké maar af en toe een beetje matig en simpel. Ondanks dat is de missie dit keer niet zo IMPOSSIBLE als bij Mission Impossible 1. Daar lieten ze beter zien wat het woord impossible betekent.

De muziek is van Hans Zimmer, viel soms wat tegen op het hoofdthema na wat van Lalo Shifrin is natuurlijk. Wanneer je dat Theme hoort is het natuurlijk echt super spannend. Een leuke bad-guy in deze film naar mijn mening en met leuke scenes hier en daar verhoog ik mijn cijfer van 3,5 sterren naar 4* sterren.

avatar van Theunissen

Ik vond dit het beste deel van de Mission Impossible reeks. Het verhaal is best goed en de actie is best vet. De film vond ik mede zo goed dankzij Thandie Newton die er zeer aantrekkelijk uitzag.

avatar van BjornH

BjornH

Geen al te bijzondere film...je merkt wel dat die John Woo echt iem is die veel gaat klooien met schietgevechten, kogelballets en slowmotion. En laat dit nou niet zo goed tot zijn recht kome in deze film. Scenes die door de slowmotion onnodige aandacht krijgen en zoom-ins die totaal overbodig zijn :S zoals zoals de autoscene in het begin waarin ze allerlei kanten uitdraaien en er soft deuntje tevoorschijn komt

Nee dit is niet een van John Woo's betere films :S.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

IJdelheidsprojectje van Tom Cruise. Het is Thandie Newton, mên, wat een dom mens, die de film pas echt weet te verknallen.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Mwah mwah, het viel me tegen.

De meeste acties zijn me net allemaal iets te onrealistisch / over-de-top. Ook het verhaal is flut, goed daar kijk je zo'n film niet voor, maar ik had iets meer van dit verhaal verwacht.

Cruise is ok, Newton & Scott vond ik matig. De score blijft stoer.

Snel deel 1 en 3 kijken.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Dit was een stuk beter dan deel 1. De special effect's zagen er een stuk beter uit! Helaas gaan ze tegen het einde weer in de fout met een ongeloofwaardige scene. Ik vind dat deze film een te laag gemiddelde heeft hier.

avatar van Spetie

Een ietwat minder vervolg.

John Woo staat altijd garant voor spectaculaire en coole actie, maar juist hierdoor vliegt de film toch wel enigszins uit de bocht. De kracht van het eerste deel lag hem in een degelijk plot en prima actiescènes, die misschien ook iets overthetop waren, maar die de boel nog wel redelijk geloofwaardig hielden. Die geloofwaardigheid verdwijnt in deze film, omdat de actie,hoe cool het er misschien ook uitziet, gewoonweg te ongeloofwaardig wordt.

Tussen alle spectaculaire actie door zit een redelijke film verweven. Cruise acteert wat minder dan in het eerste deel, maar Dougray Scott is hier overigens wel een prima bad-guy. Toch is het verhaal minder boeiend en minder interessant, door het de te overdreven actie. In een niet te serieus te nemen film zou dit absoluut een pluspunt zijn. Hier haalt het de film onderuit en is het wat mij betreft juist een negatief punt.

avatar van david bohm

david bohm

Heb hier net wat meer van genoten dan van de voorganger. Het verhaal is minder rommelig en alles ziet er nog weer wat gelikter uit. Grote plus is Sean Ambrose, een interessante bad guy, uiteraard interessanter dan het personage Ethan Hunt. Want dat deze film ter meerdere eer en glorie van de heer Cruise is druipt er vanaf. Knappe stunts wel van de man hoor, daar niet van.

Voldoende vermaakt.

avatar van K. V.

K. V.

Een waardig vervolg op de 1e. Wel misschien iets minder verhaal maar wel meer actie (al is deze wel wat over the top ). 't viel me ook op dat het deuntje in deze film veel meer voorkomt dan in de eerste.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Ik heb een theorie die luidt dat de kwaliteit van Mission Impossiblefilms omgekeerd evenredig is aan de lengte van Tom Cruise z'n haar. Want tja, dit is gewoon een stomme film. Dat ligt vooral aan het stompzinnige plot, maar de manier waarop Cruise erbij loopt verdiend ook een oneervolle vermelding: die kerel is gewoon niet om aan te zien, zo eikelig als 'ie hier voor de camera verschijnt. Gelukkig zijn de actiescènes leuk om naar te kijken, want de andere pluspunten van het eerste deel - spionage, intrige, klasse, stijl, spanning - zijn compleet verdwenen.

avatar van The Oceanic Six

De herziening van deze 2e Mission: Impossible is me erg tegen gevallen. Geen idee waarom ik dit een kleine 10 jaar terug erg goed vond. De film is op bijna elk front zwakker dan het origineel. Nou moet je de reeks niet zo heel serieus nemen, maar die rotsbeklimming aan het begin was wel erg nep zeg, om eens wat te noemen. Daarna volgde een redelijk saai plot dat vooral diende voor de nodige actiemomenten. Gelukkig was dat meestal nog wel oke, met als hoogtepunt een best wel gave motorscene op het einde. Verder leek het wel of ze Tom Cruise iets te cool wilden tonen, want de film zit vol met die close-ups waarbij hij stoer kijkt en stoer doet. Dat eindgevecht vond ik ook redelijk overdreven en lachwekkend. Jammer dat ze van een redelijk intelligente spionage-thriller een wat zouteloze actiefilm hebben gemaakt. Mooie plaatjes, weinig inhoud. Kleine voldoende dan maar, meer is het echt niet.

3* (was 4*)

avatar van schram101

schram101

Met afstand de minste Mission: Impossible. Vreemd, want met Woo aan het roer verwacht je toch wel wat, maar op de één of andere manier weet het niet echt te boeien allemaal. Uiteraard is de film best onderhouden, maar juist de actiemomenten zijn bij tijd en wijlen maar matig en halen nergens het niveau van Woo's eerdere actieklassiekers Hard-Boiled en Face/Off. Het eindgevecht is bijvoorbeeld, ondanks de aardige achtervolging op de motor er aan voorafgaand, gewoon slecht. Hunt zelf is hier ook stukken minder interessant in vergelijking met de rollen in de overige films. Noamie Harris maakt het een klein beetje goed, maar uiteindelijk blijft dit tweede deel maar een matige prent.

Vooruit, een hele kleine voldoende nog.

avatar van scorsese

Goeie film waarin alles draait om een geneesmiddel, maar nog meer om het virus hiervan. Deze film gaat meer voor de actie dan voor de spanning in vergelijking met zijn voorganger. En het is dan ook tijdens de actie dat de film op zijn best is. Gracieus in beeld gebracht met prachtig camerawerk en veel gebruik van slow motion. Een stoere soundtrack en ook Tom Cruise ziet er stoer uit. Bij herziening bleek 4.0 sterren toch iets te hoog gegrepen.

avatar van Quentin

Quentin

Gister de eerste twee delen nog eens gekeken, frappant dat De Palma's spannende film uit 1996 er visueel beter uitziet dan deze oersaaie - en bijzonder lelijk gedecoupeerde - prent van Woo. VFX zijn afzichtelijk, het plot komt maar niet op gang en de soundtrack is verschrikkelijk. Weet nog dat ik dit als 12-jarig kereltje in de bios helemaal het einde vond, maar had gisteravond moeite om mijn ogen open te houden.

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Zeer vermaakt. Films op televisie ben ik geen voorstander van, maar als er eentje is die ik nog niet gezien hebt ga ik toch vaak kijken. Zo ook bij deze dus. Fijne actie, wat direct het hoofdpunt van de film is. Echte spanning zit er niet in, omdat je de afloop al van mijlenver aan ziet komen. De actie is goed in beeld gebracht al duren sommige scenes net wat te lang (de 'eindscene' op dat strand bijvoorbeeld). 3.5* voor deze film. Voorlopig althans, want andere delen (vergelijkingsmateriaal) heb ik nog niet.

Niet echter beter of slechter dan het eerste deel, wel anders.

Waar De Palma compleet door de mand viel in de actiescenes, weet Woo zich daar wel mee te redden. Begin en einde zijn duidelijke hoogtepunten binnen deze film, vooral de autodans in het begin is één van Woo's betere scenes.

Jammer dat he hele spionage gebeuren niet uit de verf weet te komen, toch een belangrijk onderdeel van de MI reeks. Het hele middenstuk is aan de saaie kant, met een aantal opflakkeringen wanneer Woo er toch weer een korte actiescene tussengooit.

Cruise blijft hinderlijk in de reeks, Newton doet het wel aardig, de rest van de cast (Hopkins?) valt niet op of is verwaarloosbaar slecht. Verder me ook nog wat geërgerd aan het maskertrucje dat toch minstens twee keer teveel werd gebruikt in deze film. Ook gewoon té voorspelbaar na een tijdje.

Betere actiescenes dus, maar mindere spionagemomenten. Het resultaat is verder best evenwaardig. Geen al te beste reeks, maar ook weer geen bloedirritante films.

avatar van Insignificance

Insignificance

​​Best cool wanneer Woo aan z'n actie sleutelt en met behoorlijk wat spektakel in het afsluitende segment trekt hij het alsnog over de streep. Niet overal even vloeiend en als Cruise gaat trappen, gaat dat ook niet altijd even soepel, maar die duiven zijn gaaf, net als de vele slow motions. De introductie van het centrale duo geeft de film wat krediet, maar Hunts spionage wereld blijkt toch weer niet zo interessant te zijn. Niet qua glamour, charisma of dat soort zaken, niet qua verhaaltje en ook niet qua gimmicks. Zo is het gedoe met de maskertjes zo doorzichtig als de pest. Woo weet gelukkig z'n stempel op dit deel te drukken, zodat het niet helemaal wegzakt. Film ziet er trouwens haarscherp uit. ​

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Matig vervolg op het matige eerste deel.

Mission: Impossible II stamt uit de mullet-periode van Tom Cruise (zie ook zijn matje in Vanilla Sky uit dezelfde periode).

In die zelfde periode maakte Hans Zimmer de soundtrack voor Gladiator. Kennelijk kon hij niet al zijn tracks daar in kwijt en dumpte hij het overschot in deze film. In Gladiator hoorde je nog wat sluikreclame voor Israël (de onverstaanbare zangeres die de hele tijd "Arieeeelllll Sharoonnnnnnnn" loopt te murmelen). Dat is hier wel wat minder, maar het blijft een vrij vervelende stijl van Zimmer.

Het verhaal is een vrij inspirateloos gedoe rondom een virus. De flauwe maskers uit deel 1 worden hier tot in den treure herhaald. Steeds weer gaat die hand achter het oor en wordt een masker afgetrokken zodat je weet dat het niet persoon A was, maar persoon B. Dit levert een paar goedkope plottwists op. Je moet maar aannemen dat die maskers kennelijk 100% echt lijken en dat ze ook in een mum van tijd te maken zijn. Maar goed, het is een film.

John Woo. Ik heb wel eens wat vroege films van de man gezien, en ook wat andere films in dezelfde stijl. Hij houdt zich lange tijd in en dat is jammer. Want het plot is saai en de intriges rondom die Fajah Lourens lookalike (maar dan zonder dikke boobies) vervelen heel snel. Op het laatst revancheert Woo zich wel met enkele geweldige scènes, vooral omdat je weet dat het oldskool stuntwerk is en geen CGI, want dat konden ze in 2000 nog niet (visueel ècht overtuigend) maken. De choreografie van enkele gevechten bevat ook aardige vondsten. Wel krijg je de ene slow-motion na de andere voorgeschoteld, maar nog nèt niet tot aan de irritatiegrens.

Woo komt met een aantal lekkere over the top onzinscènes (zoals twee kerels op een vliegende motor die tegen elkaar aan klappen). Dat soort slapstick nonsens werkt goed in Hongkong films, hier valt het toch ietwat uit de toon. Maar dat is nog niet zo erg als enkele domme shots en closeups van gezichten in een poging de film wat cachet te geven, of dat belachelijke shot met die witte duif.

Groot punt van ergernis is de continu zwoel kijkende, aan de haren erbij gesleepte love-interest voor Ethan Hunt. Nyah Hall is een vervelend personage en een vervelende actrice. Het feit dat ze haar pronte borstjes de halve film bh-loos heen en weer laat zwieberen maakt haar niet minder irritant om naar te kijken. De badguy is ook kleurloos met een kop die ik nu alweer vergeten ben.

Verder weten we na twee films nog niets over Ethan Hunt. Hij is een geheim agent, maar voor wie werkt hij? Wat is zijn verleden? Wat kan hij? We weten het niet. Het is de meest inhoudsloze actiefilmheld aller tijden.

Oh en WTF deed Anthony Hopkins in deze film!?

avatar van MRDammann

MRDammann

Deel 1 was een introductie van de franchise. Niets meer en niets minder, vond die film eigenlijk wat saai. In dit deel hoeft er niks meer geïntroduceerd te worden en gaan we gelijk van start.

Een heerlijke actiefilm vol indrukwekkende achtervolgingen en goed camerawerk. Dougray Scott vind ik alleen een wat mindere bad-guy. Zie hem ook liever als held. Tom Cruise speelt zoals gewoonlijk degelijk.

De duur is misschien wat lang en vooral het einde uitgerekt, maar al met al is het een no-nonsense actiefilm.

avatar van BBarbie

BBarbie

De klauterpartij in het begin laat al doorschemeren dat deze film vooral gemaakt is ter meerdere eer en glorie van (producer) Tom Cruise als machofiguur. Van dit streven is het verhaal het voornaamste slachtoffer geworden. Dankzij de spectaculaire, vaak overdreven actiescènes is de film niettemin van tijd tot tijd best vermakelijk. Het verstand op nul en gewoon kijken wat voor zonderlinge strapatsen men nu weer verzonnen heeft.