• 9.375.049 stemmen

Mission: Impossible II (2000)

Actie / Thriller | 123 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Mission: Impossible 2 / M:I-2

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: Tom Cruise, Thandiwe Newton en Dougray Scott

Releasedatum: 6 juli 2000

Plot Mission: Impossible II

"Expect the impossible again."

Agent Ethan neemt het op tegen zijn vroegere wapenbroeder Sean Ambrose, een man die alles van hem heeft geleerd, maar nu zijn aartsvijand is geworden. Beide mannen azen op een genetisch gemanipuleerd virus, 'Chimera' genaamd. In minder dan één etmaal kan het een hele stad ombrengen. Ambrose heeft het antidotum bij de uitvinder gestolen en heeft dus al een eerste punt gescoord. Er rest hem alleen nog de hand te leggen op de dodelijke stam, die wordt geteeld in een ultrageheim laboratorium in Sidney, om één van 's werelds rijkste en gevaarlijkste mensen te worden. Om Ambrose te kortwieken doet Ethan een beroep op de ex van de misdadiger, Nyah Hall, een beeldschone dievegge...

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Dit was een stuk beter dan deel 1. De special effect's zagen er een stuk beter uit! Helaas gaan ze tegen het einde weer in de fout met een ongeloofwaardige scene. Ik vind dat deze film een te laag gemiddelde heeft hier.

avatar van ManuelGnR

ManuelGnR

Voordat ik de film ging kijken, vroeg ik me af, is onder de 3* niet wel heel erg laag?

Ik ben normaal niet iemand die snel de woorden ''slecht geacteerd'' gebruikt, maar dit was echt treurig.

Tenenkrommend slechte film. Niet alleen het acteren, ook het waardeloze standaard verhaal, de zinloze eindeloos gebruikte slow-motions, dat onzinnige salto-draai-spring-kick-draai-gedoe dat Tom Cruise uit moet voeren..

Na de film te hebben gezien vraag ik me af, is 1,5* niet te hoog?

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Vroeger had ik toch zo een hekel aan deze film. Maar nu ik hem weer gezien heb blijkt toch dat ik deze film erg goed vindt.

avatar van benni

benni

Stuk slechter dan 1, nu 3 nog even weer zien. te lang geleden om nog alles te weten. Gewoon mooie doordeweekse filmpjes....

avatar van bubbha

bubbha

Wat een walgelijke film! Pure horror.

De eerste in de reeks viel nog mee maar MI2 & 3 zijn ronduit opgefokt

met bad acting en belachelijke stunts.

avatar van movie-edje

movie-edje

Tot nu toe is dit de aller beste deel!

Na een saaie kennis-making in deel 1

Heeft deze deel voor mij het waar-gemaakt!

De aktie scenes zijn geweldig, en cruise is op de juiste pad in deze vervolg.

plezierige kijk-genot!

avatar van woeler82

woeler82

Deze vind ik persoonlijk de slechtse van de 3

is wel het aankijken waard.

Sommige scenes kloppen niet , maar neem niet weg dat de film verder wel te pruimen is

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Ondanks de mindere score is het voor mij duidelijk. Dit 2e deel is beter dan deel 1. Waar deel 1 me nogal teleurstelde aan de inhoud lijkt lange tijd deze film ook dezelfde kant op te gaan. Echter in het 2e gedeelte is de hand van John Woo overduidelijk te zien, en komen er meer kogels, meer actie, meer explosies en ga zo maar door. Waar Mission:impossible maar weinig actie bevatte zit dit deel er in de 2e helft juist vol mee.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Minder dan het eerste deel, toch blijft het vermakelijke kost!

Wat in dit deel ontbrak was de charme van het eerste deel. DIt is toch meer een standaard actiefilmpje, vooral door het ontbreken van de creativiteit die het eerste deel wel degelijk had.

Het verhaal met het levensbedreigende goedje Chimera werkt op zich wel aardig en ook deze film bevat gelukkig weer wat 'maskerscenes' waardoor het soms niet is wat het lijkt.

Vond de cast ook een stukje minder. Thandie Newton ziet er wel leuk uit, maar acteren kan ze niet. Ook Dougray Scott valt soms door de mand. Vond z'n blonde handlanger Hugh een stuk beter. Leuk om een jonge Dominic Purcell te zien. Was de eerste keer dat ik zag dat hij ook een rolletje in de film had, ook al heeft het niet veel om het lijf.

Alleen nog het derde deel herzien. Ook voor dit deel blijven de sterren zoals ze waren, in dit geval 3.

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1990 stemmen

Lekker onlogisch van Veronica om vanavond eerst deel 2 en dan deel 1 uit te zenden

avatar van JulesTMNT

JulesTMNT

Ja, dat viel mij ook al op inderdaad

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

Matig acteerwerk en matig verhaal, maar de acties kijken wel lekker weg.

avatar van 606

Die is van de week toch al geweest samen met deel 1 ???

RuudC

Klopt. Veronica heeft deel 1 inmiddels ook twee keer uitgezonden.

Brian De Palma < John Woo

Niet dat dit John Woo’s meesterwerk is, maar in alles overtreft dit De Palma’s broddelwerkje. Deel twee is vele malen beter geschoten, er zit hier wél fatsoenlijke actie in en het verhaal is stukken beter. Tom Cruise zal altijd wel een heikel punt blijven, maar toch viel hij hier absoluut mee. Toch zal zijn categorie ‘actieheld’ me nooit volledig bekoren.

Ik ben vooral gelukkig met Woo’s keuze om maar gewoon niet voort te borduren op het script van het eerste deel. Mission Impossible II is een op zichzelf staande film. Niet dat rare, saaie plot, maar een frisse actiefilm. Het is natuurlijk niet ultra origineel. De verplichte chick is overbodig zoals gebruikelijk, maar toch is het verloop van het verhaal erg onderhoudend en (zeker ten opzichte van het eerste deel) spannend. Het spionage aspect komt veel beter uit de verf. Er is gebruik gemaakt van schitterende decors. De locaties zijn erg interessant en zorgen voor de juiste sfeer. John Woo heeft een neusje voor goede actie. Het is volop aanwezig, erg goed geschoten en heerlijk explosief. Het leidt de aandacht weliswaar wat af van het verhaal, maar op zijn beurt dan weer heel onderhoudend. Alleen de ongewapende gevechten zijn een domper. Zowel Cruise als zijn directe tegenspeler hebben van martial arts geen kaas gegeten. Dat is wel echt jammer.

avatar van Rogyros

Rogyros

Ik ben het echt volledig oneens met de vorige post. MI1 had een verhaal, wat ik leuk en juist fris vond. MI2 is zeer over de top actie en qua verhaal zit er bijna niets in. MI1 had geen saai en raar plot, maar deed ook iets met een verhaallijn.

Want zeg nou zelf; MI2; waar ging het nou eigenlijk over? En Cruise met zijn wapen en motor... Echt over de top. Was 3 toch wel weer wat leuker.

RuudC

Volgens mij opper ik niet dat MI1 verhaalloos is. Dat zou overigens ook een domme opmerking zijn van mij wanneer ik het plot vervolgens saai en raar noem.

Als jij het plot van MI2 wilt weten, dan google je maar. Ik ga je dat niet voorkauwen, maar je opmerking doet vermoeden dat je alleen de laatste twintig minuten hebt gezien. Motors komen tot die tijd geloof ik niet eens voor. En als je dan toch niks met over de top actie kan, dan snap ik helemaal niet waarom je de voorkeur geeft aan MI1, omdat daar nota bene de meest belachelijke over de topscene in zit (helicopter, explosie, trein). Voor de rest is er daar vooral een chronisch gebrek aan actie (en spanning).

avatar van Edie

Edie

Eerst deel 3 uitzenden, direct erna deel 2.. Logica

avatar van Daan258

Daan258

waarom komt deel 2 weer op tv?? hij kwam vorige week ook al.

avatar van roodisgroot

roodisgroot

Daan258 schreef:

waarom komt deel 2 weer op tv?? hij kwam vorige week ook al.

Dat vroeg ik mij ook al af....

avatar van cloffie

cloffie

Een van de betere actiefims in haar Genre. De verhaallijn is redelijk standaard alsook de settings en het acteerwerk (muv Hopkins, die speelt altijd sterk!), maar de actiescenes en stunts tillen de film een iets hoger niveau dan de gemiddelde aktiefilm. Ook het camerawerk bij deze scenes was hierbij beter als in het eerste deel. Maar dat was Regisseur John Woo dan ook eigenlijk verplicht, het budget was immers vele male groter dan bij deel 1 (80 vs. 125 miljoen).

Hoewel ik motorliefhebber ben en de Ducati-fabriek enkele jaren geleden heb bezocht, vond ik de motorscene aan het einde v.d.film een enorme domper in de film. Het haalde de geloofwaardigheid van de scene omlaag en maar meer een reclameactie voor Ducati! (vergelijkbaar met de helicopterscene uit deel 1, welke de geloofwaardigheid ook naar onderen trok). Een iets mindere scene zou een grotere meerwaarde hebben gehad, maar dit was over-the-top (dus erover, net iets té). Een half puntje meer verdiend dan deel 1: 3,5 P.

avatar van rinusjr

rinusjr

Goede aktiefilm, al vond ik het acteerwerk wel tegenvallen. Teveel slowmotion beelden, maar aktie zag er goed uit. Verhaal redelijk. 3,3 ster....

avatar van Spetie

Een ietwat minder vervolg.

John Woo staat altijd garant voor spectaculaire en coole actie, maar juist hierdoor vliegt de film toch wel enigszins uit de bocht. De kracht van het eerste deel lag hem in een degelijk plot en prima actiescènes, die misschien ook iets overthetop waren, maar die de boel nog wel redelijk geloofwaardig hielden. Die geloofwaardigheid verdwijnt in deze film, omdat de actie,hoe cool het er misschien ook uitziet, gewoonweg te ongeloofwaardig wordt.

Tussen alle spectaculaire actie door zit een redelijke film verweven. Cruise acteert wat minder dan in het eerste deel, maar Dougray Scott is hier overigens wel een prima bad-guy. Toch is het verhaal minder boeiend en minder interessant, door het de te overdreven actie. In een niet te serieus te nemen film zou dit absoluut een pluspunt zijn. Hier haalt het de film onderuit en is het wat mij betreft juist een negatief punt.

avatar van david bohm

david bohm

Heb hier net wat meer van genoten dan van de voorganger. Het verhaal is minder rommelig en alles ziet er nog weer wat gelikter uit. Grote plus is Sean Ambrose, een interessante bad guy, uiteraard interessanter dan het personage Ethan Hunt. Want dat deze film ter meerdere eer en glorie van de heer Cruise is druipt er vanaf. Knappe stunts wel van de man hoor, daar niet van.

Voldoende vermaakt.

avatar van jipt

jipt

John Woo goes Hollywood. Beetje slappe hap, verhaal is niet interessant en vreselijk ver gezocht. De actie goed maar misplaatst. En met goed bedoel ik goed gemaakt, want John Woo kan beter. Pluspuntje was de schurk, die was wel erg cool. 2,5*

avatar van K. V.

K. V.

Een waardig vervolg op de 1e. Wel misschien iets minder verhaal maar wel meer actie (al is deze wel wat over the top ). 't viel me ook op dat het deuntje in deze film veel meer voorkomt dan in de eerste.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Ik heb een theorie die luidt dat de kwaliteit van Mission Impossiblefilms omgekeerd evenredig is aan de lengte van Tom Cruise z'n haar. Want tja, dit is gewoon een stomme film. Dat ligt vooral aan het stompzinnige plot, maar de manier waarop Cruise erbij loopt verdiend ook een oneervolle vermelding: die kerel is gewoon niet om aan te zien, zo eikelig als 'ie hier voor de camera verschijnt. Gelukkig zijn de actiescènes leuk om naar te kijken, want de andere pluspunten van het eerste deel - spionage, intrige, klasse, stijl, spanning - zijn compleet verdwenen.

avatar van The Oceanic Six

De herziening van deze 2e Mission: Impossible is me erg tegen gevallen. Geen idee waarom ik dit een kleine 10 jaar terug erg goed vond. De film is op bijna elk front zwakker dan het origineel. Nou moet je de reeks niet zo heel serieus nemen, maar die rotsbeklimming aan het begin was wel erg nep zeg, om eens wat te noemen. Daarna volgde een redelijk saai plot dat vooral diende voor de nodige actiemomenten. Gelukkig was dat meestal nog wel oke, met als hoogtepunt een best wel gave motorscene op het einde. Verder leek het wel of ze Tom Cruise iets te cool wilden tonen, want de film zit vol met die close-ups waarbij hij stoer kijkt en stoer doet. Dat eindgevecht vond ik ook redelijk overdreven en lachwekkend. Jammer dat ze van een redelijk intelligente spionage-thriller een wat zouteloze actiefilm hebben gemaakt. Mooie plaatjes, weinig inhoud. Kleine voldoende dan maar, meer is het echt niet.

3* (was 4*)

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

The Oceanic Six schreef:

Dat vond ik juist een prachtig begin van een verder behoorlijke standaardfilm. Ook al is het niet heel realistisch, Tom Cruise is een fervent bergbeklimmer en is écht wel aan het klimmen en klauteren geweest daar. Maar wel op niet zo'n enorme hoogte en natuurlijk met valnetten etc. eronder..

avatar van The Oceanic Six

De scene was best goed gemaakt, maar het was wel erg nep met al die sprongen en om zonder touw met 1 handje jezelf nog vast te houden, hangend aan een gigantische rots.