• 9.374.902 stemmen

Mission: Impossible II (2000)

Actie / Thriller | 123 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Mission: Impossible 2 / M:I-2

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: Tom Cruise, Thandiwe Newton en Dougray Scott

Releasedatum: 6 juli 2000

Plot Mission: Impossible II

"Expect the impossible again."

Agent Ethan neemt het op tegen zijn vroegere wapenbroeder Sean Ambrose, een man die alles van hem heeft geleerd, maar nu zijn aartsvijand is geworden. Beide mannen azen op een genetisch gemanipuleerd virus, 'Chimera' genaamd. In minder dan één etmaal kan het een hele stad ombrengen. Ambrose heeft het antidotum bij de uitvinder gestolen en heeft dus al een eerste punt gescoord. Er rest hem alleen nog de hand te leggen op de dodelijke stam, die wordt geteeld in een ultrageheim laboratorium in Sidney, om één van 's werelds rijkste en gevaarlijkste mensen te worden. Om Ambrose te kortwieken doet Ethan een beroep op de ex van de misdadiger, Nyah Hall, een beeldschone dievegge...

avatar van Wezze

Wezze

Slecht vervolg met een flinterdun verhaal en veel te ongeloofwaardige actie-scenes..

avatar van my style

my style

vind dit echt een goed gevolg, leuke acties met een boeiend verhaal wel ongeloofwaardig maar daarom heet het ook mission impossible. Heb me wel vermaakt met deze film 3,5*

avatar van Martinator

Martinator

het leuke uit deel 1 is helemaal weg.

avatar van Kricky

Kricky

mee eens

avatar van TheOne

TheOne

De beste van de drie delen.

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

7 Mei te zien op SBS6!!!

avatar van one punch mikey

one punch mikey

enorm ondergewaardeerde film 3.5*

avatar van TheKey

TheKey

Harstikke leuke film om te zien, veel actie. Het heet niet voor niks Mission Impossible. Leuk vervolg maar deel 1 blijft het leukst. Van mij krijgt ie een 3.

avatar van bvonk

bvonk

ik vind deze de beste van de 3.

3.5

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Nee, geef maar maar Deel 1.

Het is trouwens steeds vaker zo dat als ze een vervolg maken hij slechter is dan de vorige. Denk hierbij aan "Home Alone", Jurassic Park", "Jaws" & "Spider-Man", maar die laatste weet ik niet zeker omdat ik Spider-Man III, nog niet gezien heb. Morgen (dat is het bijna) gaat die draaien! Dus dan kan ik het wel zeggen of ik deel 1beter vindt dan deel 3. Maar over M:I-2, wel goed hoor, maar ik blijf 't zeggen:"Deel 1 vindt ik toch beter. Misschien is deel 3 ook wel goed maar die heb ik nog niet gezien.

avatar van Woussie

Woussie

Zit hem nu te kijken en krijg de neiging om die lui van hart van Nederland even te bewerken... 4*

avatar van 606

Woussie schreef:

mag van mij hoor ik neem het op en haal alles erna tussen uit ik kijk al niet meer naar sbs6 neem het gewoon op.

avatar van Woussie

Woussie

het is nu een half uur later en nog steeds reclame en troep.. maarja dat is commerciele televisie..

avatar van biyorn

biyorn

super goede film ook goede gadgets alleen ik vind dat het eerste deel van de film niet echt veel actie heeft en dat geeft wel weer een goede balans aan de hele film

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Hij is redelijk. Het is net James bond maar dan minder. 3 steren.

avatar van bartjeroen

bartjeroen

slecht vervolg, meer actie en special effects maar gewoon een mindere film,

vooral dat ze de hele tijd dat maskergedoe deden vond ik erg irritant

John Woo redt de film van een onvoldoende dankzij mooi geregiseerde scenes.

avatar van ReplicaF

ReplicaF

Heb hem nu eindelijk op DVD kunnen scoren.Ik vind dit het enige deel uit de MI-reeks die de moeite echt waard is;deel 1 is te saai en deel 3 is gewoon een belangloos vervolg,dat helemaal nergens over gaat.

Wat ik aan MI-2 zo mooi vind is,heel simpel,de hele sfeer die deze film uitstraalt.Dit ligt vooral aan het regiewerk van John Woo en de passende soundtrack.

Natuurlijk zitten er ook heel erg overdreven actiescenes in;maar hey,als ik een actiefilm zit te kijken verwacht ik geen pure realisme.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Wat een slechte reviews zeg (vooral de eerste reviews op de film).. heb me heel erg vermaakt bij deze film --> de beste van de mission impossible films.

Ik geloof dat de voornaamste kritieken waren: ongeloofwaardig en minder dan deel 1? Jongens, wat slecht. Ongeloofwaardig is de film natuurlijk, maar dat hoeft niet gelijk te staan met slecht. De film heet mission impossible (2) dus je mag ook niet veel geloofwaardigheid verwachten. Woo deed er gewoon nog een stapje bovenop, en ik vind dat hij dat heel goed gedaan heeft. Het is een snelle film geworden, met flitsende actiescenes en een verhaal dat heel wat makkelijker te begrijpen is dan het verhaal in deel 1.

De Palma had met deel 1 een leuke actiethriller gemaakt, vol verraad, geheime diensten, gadgets etc... daarentegen viel de actie in dat deel me (samen met de special effects) nogal tegen. Deel 2 laat doodleuk het thriller gedeelte grotendeels achterwege, zodat het een onderhoudende actiefilm met veel actie en goede effecten geworden is. Een goede keus, naar mijn mening.

De acteerprestaties zijn goed, er zit een knappe actrice in, een niet te vlakke bad guy, een simpel doch effectief (en vooral snel) verhaal, goede effecten dus, leuke scenes (vooral met dat masker gedoe en die bunkerscenes) en de film heeft een goede soundtrack. De film heeft een heel andere opbouw/sfeer dan deel 1 waardoor je ze moeilijk kunt vergelijken. Ik beschouw deze film echt als een aanrader voor james bond fans, de (eerste) xxx film enzovoorts: een film voor liefhebbers van het actiegenre dus.
4* voor een voortreffelijke film, die zeker niet slechter is dan zijn voorganger.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Een film die qua verhaal onder doet voor zijn voorganger, maar wel meer te bieden heeft op het gebied van actiescenes!

Met een regisseur als John Woo kun je ook haast niets anders verwachten, maar toch. De actiescenes zien er goed uit, al zijn ze hier en daar misschien wat over de top. Maar dat is niet irritant te noemen.

Daarnaast is er weer een degelijke cast bijeen geroepen. Naast de twee vertrouwde gezichten Cruise en Rhames zijn er nu ook Newton, Gleeson, Scott (Bij mij nog niet eerder bekend, maar was wel goed in de schurkenrol) en zelfs een kleine rol van Sir Hopkins!

Lekkere actiefilm die makkelijk weg kijkt!

3,5 ster

avatar van maerk

maerk

Saaie actiefilm, veel slechter dan deel 1 en 3.

1,5 ster.

avatar van james_cameron

Duidelijk de minste van de drie, maar ik moet zeggen dat ik 'm op herhaling beter vond dan de eerste keer dat ik de film zag. Het eerste half uur is helaas behoorlijk waardeloos; daarna wint de film aan kracht. Genoeg stunts en virtuoos in beeld gebracht spektakel in ieder geval om de aandacht vast te houden. Goede score ook van Hans Zimmer, en het camerawerk is bijzonder fraai.

avatar van xenne

xenne

belachelijk filmpje... onnozel filterdun & voorspelbaar verhaaltje en actie waarvan je alleen maar moet lachen omdat het er allemaal zo ongeloofwaardig uitziet. deel 1 vond ik nog goed, maar dit is zwak. ook de cast vond ik erg zwak voor de dag komen, met name Newton, die niet past in deze film. visueel wel mooi, het enige pluspunt aan deze film. zonde van het vele geld dat deze film ongetwijfeld gekost heeft... 1½

avatar van Shinobi

Shinobi

Duidelijk minder dan deel 1, acteerwerk vond ik ook minder en het hele verhaallijn wat erin zat was vaag met een virus dat losgelaten dreigt te worden en Cruise die een anti gif moet stelen.
De stempel van Woo is duidelijk zichtbaar in die ene scène dat Cruise net wegloopt en dan zie je opeens uit het niks witte duiven voor Cruise uit vliegen, erg logisch.

Ik geef 'm 2, 5 sterren.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

John Woo laat zien, dat hij een actiespecialist is. Natuurlijk is het verhaal van deze film veel minder professioneel dan van de eerste film. De eerste film was echt een thriller, maar daarvan was het verhaal moeilijk te volgen.

Van M:I:II is makellijk te volgen, dan het eerste deel. Ook mooie actie op het einde. Ook soms spanning momenten.

3,5 sterren.

avatar van killerfreak

killerfreak

film komt een beetje traag op gang, maar mettertijd zie je de actie die in MI1 aanwezig was terugkomen. Daarom dat dit deel dan ook niet echt moet onderdoen aan het vorige deel. Meer zelfs, ook deze krijgt van mij een 3*

avatar van DragQueen

DragQueen

Klasse vervolg, met grootse actie van de hand van woo. cruise kruipt wederom goed in de rol van hunt. het verhaal is op sommige punten wat slapjes. maar verder is alles aan deze film groter en beter dan het voorgaande deel. klasse actie prent. 4 sterren.

avatar van timburton

timburton

Tom Cruice! Wat een arrogante Amerikaanse klootzak!

Deel 2 is nog erger dan deel 1!

0,5 voor deze Hollywood Flop.

avatar van aerogp1

aerogp1

Camerawerk is prachtig!

Het verhaal en de geloofwaardigheid zijn zeer slecht.

De acteerprestaties vielen me opzicht niet tegen, het kan zoveel slechter (xXx, etc.)

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Niet meer zo sfeervol en leuk dan deel 1. Het verhaal is ook minder. Wel leuke stunts en prima actievermaak. Mar geen klasse vervolg.

Ik gaf 3 *

avatar van robin b

robin b

hele goede vervolg met vele actiescenes vooral op het laatst echt geen slechte film *4