• 9.373.067 stemmen

Mission: Impossible II (2000)

Actie / Thriller | 123 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Mission: Impossible 2 / M:I-2

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: Tom Cruise, Thandiwe Newton en Dougray Scott

Releasedatum: 6 juli 2000

Plot Mission: Impossible II

"Expect the impossible again."

Agent Ethan neemt het op tegen zijn vroegere wapenbroeder Sean Ambrose, een man die alles van hem heeft geleerd, maar nu zijn aartsvijand is geworden. Beide mannen azen op een genetisch gemanipuleerd virus, 'Chimera' genaamd. In minder dan één etmaal kan het een hele stad ombrengen. Ambrose heeft het antidotum bij de uitvinder gestolen en heeft dus al een eerste punt gescoord. Er rest hem alleen nog de hand te leggen op de dodelijke stam, die wordt geteeld in een ultrageheim laboratorium in Sidney, om één van 's werelds rijkste en gevaarlijkste mensen te worden. Om Ambrose te kortwieken doet Ethan een beroep op de ex van de misdadiger, Nyah Hall, een beeldschone dievegge...

avatar van otherfool

otherfool

Zwak 2e deel is vooral een Cruise-powertrip. De charme van het eerste deel is volledig verdwenen, daar kan geen duif tegenop. Voor een enkele geslaagde actiescene nog 2 sterren.

avatar van TheSilmarillia

TheSilmarillia

Vreemde kritieken hierboven. Film wordt duidelijk (onterecht) ondergewaardeerd. Een spektakelstuk! En zelfs beter dan deel 1. Punt uit!

4 *

avatar van Remi

Remi

TheSilmarillia schreef:

Film wordt duidelijk (onterecht) ondergewaardeerd.

Nee, dat vind ik niet.

Ik vind de film ook wel leuk, maar het is een typische Cruise film. Dat maakt het veel minder.

avatar van Pacino88

Pacino88

Zeker de beste M:I film. Het verhaal is gewoon goed voor een film als deze. Degelijk verteld, actie is zeer over the top, maar dat past er zeer goed bij.
Lekkere soundtrack, plus een nog coolere Cruise.
Alleen het gedoe met die maskers had wat beter uitgelegd mogen worden, zo heeft Cruise er 1 binnen 10 minuten, maar hoe wordt niet getoond.
Toch past dit er goed bij, alles is heerlijk overdreven.
Stukken beter dan het derde deel, die een zwak verhaal heeft + soms rommelige actie.
Minpunt in deze vond ik toch die scene in een ziekenhuis, waarbij Gleeson een hele preek houdt tegen Cruise, waarin hij toevallig alles krijgt te horen, wat hij nodig heeft. Net een aflevering van Bassie en Adriaan of een Donald Duck scene

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Deze komt toch binnenkort op Veronica?

BlueSword

ja, waarschijnlijk volgende week of over 2 weken.

morgen komt in ieder geval top gun.

BlueSword

vond hem helemaal niet zo slecht, gewoon een lekkere actie film.

vind hem even goed als deel 1 alleen deel 3 is toch veel beter.

qua verhaal is deel 1 beter maar de actie vind ik wel vetter in deel 2, alleen af en toe TE veel slow-motion.

dat stuk met die motor is ook helemaal geweldig.

alleen dat met die maskers vond ik wel een beetje te veel, hoe die er ook telkens aan komt is mij een raadsel.

en nog iets, in deel 3 heeft hij dus een hele andere vriendin...wat is er met deze gebeurt? plotselinge hartaanval?

avatar van Pacino88

Pacino88

BlueSword schreef:

vond hem helemaal niet zo slecht, gewoon een lekkere actie film.

vind hem even goed als deel 1 alleen deel 3 is toch veel beter.

dat stuk met die motor is ook helemaal geweldig.

Tja....

hoe zit dat toch met Pussy Galore en Natalya etc etc in de bondfilms?

Voor Hunt en Bond zijn de vrouwen gewoon vrijetijds besteding.

''Men want to be him''

avatar van 606

beter dan een lekker veel actie en prachtige scene's

erin verwerkt.

avatar van luoqi

luoqi

beter dan deel 1 vind ik,

het is wel een beetje langdradig

verder is het wel oké

avatar van 606

heb deze film nu al 3 keer gezien maar blijft ontzettend cool en vooral de motor achtervolging is ongelooflijk mooi

blijf bij de eerste 5 sterren

avatar van Pellie

Pellie

Slecht verzonnen met dat masker. Hoe nep....

Zoiets zie je alleen bij Bassie en Adriaan.

BlueSword

is mij nog niet opgevallen dan.

avatar van w frank

w frank

4 sterren voor m-i II, 5 voor III.

avatar van Aloys/Bono/Axl

Aloys/Bono/Axl

2 sterren voor deze bagger, als ik Mission Impossible kijk wil ik een actiefilm, en niet een slap begin met allemaal (saaie) dialogen, op het eind werd het beter. wat mij opviel was dat bijvoorbeeld de scene dat tom en die vrouw in die auto's rijden erg lijkt op die scene uit Goldeneye (1995) met Famke Janssen in de Ferrari en Pierce Brosnan in de DB5 er zat nog zo'n scene in die overduidelijk gejat was, maar die ben ik even vergeten..

Steeds al dat gedoe met die maskers was ook heel irritant, waar ze ze ook steeds vandaan halen is mij een raadsel..

avatar van aegron

aegron

Wat een slechte film!

Melodramatisch, om de minuut slow motion, slecht camerawerk, enorme gaten in het verhaal, saai, slechte cgi, duiven, etc.

avatar van thunderball

thunderball

Het probleem van deze film is dat er totaal geen rekening wordt gehouden met wat ze met deel een hadden gedaan.

Waar deel een het vooral van het soms wel heel ingewikkelde plot moest hebben en er relatief wat weinig actie te zien was, is bij dit deel 2 de actie wel zo overdreven en onecht dat dit weer te veel vh goede (of slechte?!) is.

Feitelijk is dit een compleet andere film, het is wel goed en mooi gemaakt, maar echt niet meer serieus te nemen!

Ook lijkt Cruise totaal niet te letten hoe hij het karakter van Hunt in de eerste film neer had gezet.

Vooral ook qua uiterlijk, het lijkt er meer op dat hij per film Hunt er uit laat zien, hoe hij er op dat moment prive ook bij loopt, kijk hier ook voor naar de derde film.

Het is wel een typische Woo film geworden, maar ik vrees dat Face/off nooit meer overtroffen gaat worden! Woo wordt blijkbaar toch niet belangrijk genoeg in Hollywood gevonden dat de echte goede scripts naar hem gaan.

Hij is wel een meester in het zo mooi en spectaculair in beeld brengen vd gebeurtenissen en actiescene's maar dat is natuurlijk niet genoeg om een werkelijk goede film af te leveren. Zonde!

avatar van Skrean

Skrean

Een typische john woo actie film waarbij twee peronen tegenoverelkaar komen te staan met een gun en waarbij duiven om de haverklap opvliegen, trade mark van john woo vanaf periode ´the killer´ met chow yun fat. jammer van de missie. net iets minder dan de eerste 3,5 sterren

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie deel 2

Ik hou van actie-films en ben dan echt niet bezig met de vraag of iets nou wel of niet mogelijk is.

Maar bij zowel M.I. 1 als 2 , komt alles me te geforceerd over en ga ik me er toch aan ergeren - men had 1 mission en dat was om alles in overtreffende trap te doen van wat er in andere films al was vertoond. Hetzelfde gevoel heb ik na het zien van de Charlie's angels films - teveel is niet altijd beter of best.

2,5 sterren

avatar van Norma

Norma

De eerste film vond ik aangenaam verrassend goed, vanwege de spanning, de mooie beelden en plotwendingen. In dit tweede deel vond ik niets van dat alles meer terug! Onnozel verhaaltje, soms nog saai ook, en de actie vond ik ook niet geweldig. Heb altijd een redelijk hoge pet op van Cruise en de films die hij kiest, maar dit misbaksel siert hem niet. 1,5 ster.

avatar van Schuco

Schuco

Ik vind het verhaal zeer goed uitgedacht, het had alleen nog beter moeten worden uitgewerkt. Toch weer een lekkere actie film, die je echt wel meer dan 1 keer wilt zien.

*3.5

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

deze mi is erg knap gemaakt , gecast en gefilmd.

het acteerwerk is buitengewoon goed.

ik geef hem 3.5

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Dit is echt de mi waar de meeste actie in voorkomt! en dat pakt nog goed uit ook. Het begint al goed bij een vliegtuigkaping en het eindigt bij een gevecht tussen hunt en ambrose. Alleen erger ik me soms aan de muziek als BV dat wijf van die berg afwilt springen Wel is het weer leuk om antonio hopkins te zien, en er is een leuke rol gespeeld door die neger.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Wat een belachelijk actie-rommeltje, de actie scenes zijn zo over the top en ongeloofwaardig, vreselijk!

avatar van Barcel

Barcel

TheSilmarillia schreef:

4 *

Daar ben ik met je voor 100 procent eens!

avatar van hollandpride

hollandpride

echt een goede film dat voor mij een 4 waard is

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Een vervolg (en een betere) op Mission Impossible. Deze film bevat meer actie (wel vergezocht). Meer spanning en meer fantasie.

Heerlijk om heen te kijken...

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond dit de slechtste deel van de 3 .De acties waren rond uit zwak.Deze deel is geen waardige opvolger van deel 1. 2 sterren Voor een mooie scene

avatar van P8rb

P8rb

niet zo'n heel goed vervolg, had er meer van verwacht.

desalnietemin een best leuke film.

3,0