• 9.376.689 stemmen

Paranormal Activity 4 (2012)

Horror | 88 minuten / 96 minuten (unrated versie)

Genre: Horror

Speelduur: 88 minuten / 96 minuten (unrated versie)

Geregisseerd door: Henry Joost en Ariel Schulman

Met onder meer: Kathryn Newton en Katie Featherston

Releasedatum: 25 oktober 2012

Plot Paranormal Activity 4

"All the activity has led to this..."

Het verhaal speelt zich af in 2011, vijf jaar nadat Katie haar vriend Micah, haar zus Kristi en haar echtgenoot Daniel heeft vermoord en hun baby Hunter heeft meegenomen. Alex en haar familie, ervaren vreemde gebeurtenissen in hun huis. Alex begint een vermoeden te krijgen dat het te maken heeft met de eigenaardige vrouw en haar zoontje die aan de overkant van de straat wonen.

avatar van The Oceanic Six

Misschien kunnen ze Paranormal Ghostbusters eens maken. Dan komt er eens een einde aan

avatar van darkcity

darkcity

Het is echt een straf om deze film te moeten uitzitten. HELEMAAL niks vernieuwends en eng is het allemaal allang niet meer. Het enige leuke zijn de verwijzingen naar voorgaande delen. Jammer genoeg is het einde van de serie voorlopig niet in zicht, wat ik overigens wel begrijp... (ik zou ook niet stoppen met films maken als zij elke keer weer 100x het budget terugverdienen )

avatar van tal1b

tal1b

zal wel flink tegenvallen, ga wel kijken

avatar van mrkos

mrkos

Na het cijfer gezien had ik wel verwacht dat hij stukken minder was en helaas was dat ook zo. De logica was ver te zoeken, net als sommigen van jullie zegge, waarom gaan ze de beelden niet terug bekijken na de gebeurtenissen? En het einde, pfff zijn al die vrouwen daar allemaal heksen ofzo? Daar zullen we wel in deel 5 achterkomen, wil Toby een gangbang houden ofzo? Deel 1 was sterk, deel 3 ook, deel 2 werd al minder en deze is het minste!

avatar van stinissen

Ik vond het allemaal wel meevallen en niet zo slecht als iedereen zegt , het kindje Brady Allen als Robbie vond ik erg creepy en verder zat er in de film voortdurend een onderhuidse spanning .

Het einde was zoals zo vaak te belachelijk voor woorden ik snap ook niet dat ze daar niet een keer mee op houden. Desondanks een voldoende dus een zes maakt 3*

avatar van Theunissen

Ik vond het ook allemaal wel meevallen. Persoonlijk vond ik tot nu toe het 3e deel het beste en daar kan deze film niet aan tippen maar qua niveau vond ik hem wel gelijk aan het aardige 2e deel. Deze film heeft me eigenlijk de hele tijd weten te boeien (verhaal zat best aardig in) en was soms zelfs spannend (lekker sfeertje). Het einde vond ik tot de laatste minuut (beetje onnozel) best goed. Ook de cast deed het wel redelijk en dan met name Kathryn Newton, het enge jochie Bradley Allen met zijn geitenwollen sokken en sandalen en natuurlijk de fraaie Katie Featherston. Al met al heb ik me goed vermaakt met deze film dus op naar deel 5 wat mij betreft.

avatar van james_cameron

Minder inventief en heftig dan het voorgaande deel, maar toch wel weer creepy en sporadisch vrij intens. De nieuwe personages zijn sympathiek en er wordt weer van alles aan gedaan om het visueel interessant te maken. Natuurlijk wordt alles zo langzamerhand behoorlijk vergezocht, zowel inhoudelijk als visueel, maar toch heb ik ook ditmaal weer met plezier gegriezeld.

avatar van mnrk

mnrk

Please don't hurt me!

Deze 4e P.A film is niet zo sterk als de vorige delen maar toch weer aangenaam om naar te kijken...

Het verhaal was weer redelijk in orde en kreeg ook op de juiste momenten die creepy sfeer mee...het gedeelte met de Xbox Kinect was een mooie toevoeging

Brady Allen (Robbie)en Aiden Lovekamp (Wyatt) zijn echt goed in deze film en komen ook overtuigend over...maar ook Kathryn Newton speelt prima en natuurlijk de charmante Katie Featherston

Dat deel 5 eraan komt is al duidelijk en ik zeg "laat maar komen"...
Paranormal Activity 5 (2013) - IMDb

avatar van Theunissen

P.S. wat is er eigenlijk gebeurt met het sandalen jochie Robbie Die kwam er op het einde opeens niet meer in voor. Of heb ik iets gemist.

avatar van tattoobob

tattoobob

Niet heel erg sterk,maar ook zeker niet saai!!!

Ik blijf toch steeds alle delen volgen terwijl ze niet allemaal erg goed zijn.....

Bij deze had wat meer in kunnen zitten,maar er is toch een lekker sfeertje aanwezig gedurende de film.

Het laatste half uur is spannend....ik hoop dat er daar wat meer in deel 5 gestopt word want in dit deel waren de freaky dingetjes net ff te weinig...

Toch kijk ik weer uit naar deeltje 5

avatar van cor1946

cor1946

IK viel bijna in slaap maar later werd het wat spannend . Je kan wachten op nr.5 zoals het einde was.

avatar van lazyprovider

lazyprovider

Wordt weleens tijd dat die Tobie eens flink op ze flikker krijgt!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deel 5 draait vanaf 24 oktober 2013 in de Nederlandse bioscopen!

avatar van Barry83

Barry83

Wat een ontzettend slechte PA film

Totaal niet eng, totaal niet spannend, geen enkel schrikmoment en het einde is gewoon zwaar onnozel en bagger. Kon mijn ogen amper open houden zo saai en traag dat deze film is.

Hopelijk maakt deel 5 veel goed zoals deel 3 dat deed na een tegenvallend deel 2.

avatar van Daan258

Daan258

Oow oow oow wat was dit slecht zeg.

Ik ben sowieso nooit een fan geweest van de PA films, toch kijk ik ze eigenlijk altijd wel omdat ik hoop dat elk nieuw deel dan toch beter is.

Maar wat heb me onwijs verveeld bij dit deel zeg. Verhaal sloeg weer nergens op, acteerwerk was slecht, totaal geen spanning en sfeer en ook echt geen 1 schrikmoment.

Er valt gewoon verder niks over te zeggen.

Dit was het slechtste deel tot nu toe. Ik hoop echt dat ze nou is gaan stoppen met de PA films want in elk nieuw deel is echt niks vernieuwends.

avatar van mishad

mishad

Ongeïnspireerde uitmelkerij van een aardig eerste deel: nummer 4 slaat werkelijk nergens op en "kappen nou" is het eerste wat in mij opkomt. Helaas is deel 5 alweer aangekondigd...

avatar van Elineloves

Elineloves

Mezelf gedwongen om dit, voor mij waarschijnlijk tegenvallende deel, onder de meest 'gunstige' omstandigheden te kijken. 's Avonds, in het donker, alleen, vanuit bed. Zo gezegd, zo gedaan. Nu zou het vast meer indruk maken, lekker creepy.

Helaas. Waarschijnlijk had ik meer spanning gevoeld bij Bassie & Adriaan en De Verdwenen Kroon ofzo. Dit was niks. Complete herhalingsoefening, waar ik al bang voor was. Het lijkt of de personages met elke film vervelender worden. De 'schrikmomenten' lagen er telkens zo dik bovenop dat je het telkens kon aankondigen. Jammer. Het verhaal an sich is ook zo jammer. Ik kon echt niet van het 'Jezus, wie heeft dit verzonnen?' gevoel afkomen. Het is voorspelbaar en tegelijktijd zo vergezocht en niet logisch dat je al snel denkt: 'Het zal allemaal wel, ga nou maar dood'.

Ik had het beter bij de trailer kunnen houden, dat had me meer plezier bezorgd dan de hele film.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Niet zo best, deze reeks lijkt steeds slechter te worden. Van een verhaal is nauwelijks sprake en het acteerwerk komt niet echt overtuigend over. Ook de special FX zijn zwak. Er zitten een paar schrikmomenten in maar daar is alles mee gezegd. 2 magere sterren

avatar van paul83

paul83

Treurige poging om de franchise in leven te houden. Ik word een beetje moe van die Toby en zijn fratsen. Het is natuurlijk al verre van origineel en telkens kijken we naar dezelfde gebeurtenissen. Alleen een andere familie en huis.

De film zit overigens propvol plotgaten en de overgang van scènes is, misschien gezien de videocamera opnames gerechtvaardigd, ronduit slecht gedaan. Boem scene afgelopen, nieuwe is begonnen. Het moet een realistisch idee geven met alle camera´s, maar fix dan ook even de resolutie (HD camera op elke laptop) en zorg voor een normale overgang.

De familie heeft ook blijkbaar 15 laptops in huis gezien de camerabeelden. Ze staan de hele dag aan inclusief Kinect.

En ik ga het maar niet over het verhaal hebben want die heeft weinig omhanden. De familieproblemen dienen dan als sub-plotje, maar wordt niks mee gedaan.

Enige pluspunten zijn de schaarse schrikmomenten (scene met pa en de laptop). SFX zijn gewoon prima, hoe kan je ze slecht vinden @Pazmaster!?

Kortom: herhalingsoefening, plotgaten, onnodig energieverbruik en ongeloofwaardig.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

paul83 schreef:

SFX zijn gewoon prima, hoe kan je ze slecht vinden @Pazmaster!?

Er zitten wel een paar aardige special FX in maar ook een hoop effecten zoals ze dat vroeger deden zoals werken met vislijntjes (ik zeg maar wat?) om dingen te verplaatsen, te laten vallen of dingen op 1 of andere manier te bewegen. Het merendeel vind ik nou niet bepaald indrukwekkend.

avatar van Angelo2

Angelo2

Zoals verwacht een tegenvaller. De film is nergens spannend en zeer voorspelbaar. Een kroonluchter die valt, een bewegende schaduw etc. Ben er nu wel klaar mee. Ben benieuwd wat het budget van deze film was want het zag er allemaal goedkoop uit. Een 4

avatar van Waku

Waku

Zo slecht zoals de film hier soms wordt beschreven vond ik hem beslist niet.

Toegegeven, de rek is er nu zolangzamerhand wel uit in de reeks en je weet wat je ongeveer te wachten staat. Toch is ook dit vierde deel van "Paranormal Activity"bij tijd en wilen behoorlijk creepy. De geluiden, de rijkelijk aanwezige schrik momenten en het altijd blijven hangende spanningsveld. Helaas net als in de laatste reeks maakt het einde een wat snelle en makkelijke indruk. Maar het concept van "Paranormal Activity"reeks staat nog steeds als een huis.

avatar van Franza

Franza

Ik heb em met vrienden gekeken.
En iedereen vond em goed
Behalve ik dan
Ik had het gevoel dat de film niet op gang kwam
En sinds dat hekserij enzo er allemaal bij is gekomen vind ik het ook een heel stuk minder.
Ze hadden het gewoon bij demonen moeten laten.
Verder vind ik dat er weinig schrikmomenten inzitten en dat is eigenlijk waar de PA reeks het van moet hebben dusja

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ach ja, voor vernieuwing had je bij deel 2 al moeten afhaken. Natuurlijk borduurt deel 4 weer door op de voorgaande delen en is het allemaal niet bijster origineel maar ik vind dat niet zo'n groot probleem. De paar echt goeie scares die erin zitten zijn geslaagd (hoewel ze inderdaad wel wat voorspelbaar zijn soms) en ik vond de kills ook wel gaaf gedaan Katie heeft wel iets met nekken omdraaien .

Merk wel dat het hele plot wat moeite begint te krijgen. Al dat gedoe met demonen, hekserij, vage tekens, overname van lichamen, enzovoort... ik ben bang dat de gaten in het plot straks echt niet meer te dichten zijn. Maar we zullen zien.

3* for now en op naar deel 5.

avatar van tal1b

tal1b

Best wel ok dit deel, nét ff wat andere effecten. Rollen zijn prima gespeeld, met name de rol v Alex

avatar van sinterklaas

sinterklaas

DVD uitgave word al oerlelijk. Waarom nou een witte hoes?

avatar van stinissen

sinterklaas schreef:

DVD uitgave word al oerlelijk. Waarom nou een witte hoes?

In de nacht neemt de hoes andere gedaanten aan...

avatar van Mitchel_M&M

Mitchel_M&M

Wat een tegenvaller, ben geen 1 x geschrokken en er gebeurde vrij weinig.

avatar van duffs

duffs

dit is het slechtste deel van de 4 naar mijn mening blijft leuk om te zien vind ik blijft toch best creepy en realistich door de manier van filmen maar kan hier niet meer dan een 2 voor geven deel 3 is veel beter maar ik heb me niet erg verveeld viel me nog mee en een mooi meisje trouwens die de hoofdrol speelt