Paranormal Activity 4 (2012)
Genre: Horror
Speelduur: 88 minuten / 96 minuten (unrated versie)
Geregisseerd door: Henry Joost en Ariel Schulman
Met onder meer: Kathryn Newton en Katie Featherston
Releasedatum: 25 oktober 2012
Plot Paranormal Activity 4
"All the activity has led to this..."
Het verhaal speelt zich af in 2011, vijf jaar nadat Katie haar vriend Micah, haar zus Kristi en haar echtgenoot Daniel heeft vermoord en hun baby Hunter heeft meegenomen. Alex en haar familie, ervaren vreemde gebeurtenissen in hun huis. Alex begint een vermoeden te krijgen dat het te maken heeft met de eigenaardige vrouw en haar zoontje die aan de overkant van de straat wonen.
Katie Featherston
Sarah
Tara
Derek
s0njaa
Een tegenvaller hoor. Weinig spanning in vergelijking met de andere films. Ik en mijn meekijk genoot kwamen er na een uur achter dat er eigenlijk nog niets noemenswaardig was gebeurd. Ik durf deze film wel te bestempelen als 'zonde van mijn tijd'
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Niet slecht, maar toch een lichte tegenvaler.
Ik heb deel 3 gemist - hoewel ik er wel goede verhalen over heb gehoord - maar de echte spanning zoals van dat prachtige tweede deel bleef voor mij uit. Genoeg nagelbijtmomenten, maar het blijft allemaal wat flauwtjes. Einde was voor mij de grootste domper.
Toch 3,0*
Franza
Ik vond deel 1 goed
Deel 2 was matig (wel grappig met de waterstofzuiger)
Deel 3 was redelijk slecht
en daarom na deze reacties te lezen heb ik besloten om deze dit keer niet in de bios te gaan zien maar een keer te pindakazen
zullen zien :O
jordkaka
Geen enkele keer geschrokken, allemaal heel voorspelbaar, nep en een raar einde. Ook veel te kort. Een drama. 1*
Zandadder
In de trailer zag je scénes die niet in de film voorkwamen.
Dit was ook al het geval met de vorige delen.
Deel 4 vind ik de minste tot nu toe. Deel 3 nog het beste, en de eerste 3 sowieso goed.
Paar schrikmomenten en tegenvallend einde.
Het idee en de sfeer in deze reeks zit goed. 3*
davert89
Af en toe een schrikmoment, maar voor de rest weinig spektakel. Toch heb ik mij wel vermaakt.
The Hidden
Kan iemand mij uitleggen wat er nu, behalve wat rondgehuppel van een blondje, daarwerkelijk aan enge noemenswaardige dingen gebeurde...? Nee, dit was niks...
Mijn volgorde van goed naar slecht: 1, 3, 2, 4.
Enige voordeel: deel 5 kan alleen maar beter worden...
Raffie_75
Naar mijn mening een deel te veel, aardig maar niet meer dan dat...
John Lee Hooker
Ik heb het nu wel gezien. Het concept is al lang duidelijk en de spanning door middel van beveiligingscamera's en bewegende objecten werkt niet meer zo goed als in de voorgaande delen. Het is een mooi huis maar weer die meubels... weer die stilte... en weer die wanhopige zoektocht naar het bovennatuurlijke. Vreemd ook dat ze aan het begin nog wel naar de opnames kijken maar zodra er allerlei dingen zijn gebeurt er niets meer mee doen. Alex leek sowieso niet echt getroffen door de gebeurtenissen. De vierde in de reeks weet een aantal spannende scènes te brengen maar als ze zo doorgaan kunnen er nog honderd vervolgen komen en zal de herinnering alsmaar slechter worden.
AHWA
De Paranormals werden met de film al minder, en deze is dan ook het dieptepunt. Het leukste is de vondsten om het huis te blijven, maar er gebeurt te weinig om te blijven boeien. 2.0*
PublicEnemy187
Superslechte film! Op een gegeven moment kon ik gewoon me aandacht er niet bij houden, zo saai werd het.
En die schrikmomenten zijn overigens zeer voorspelbaar. Het is een tijdje heel stil en dan hoor je opeens een hard geluid en schrik je...waauww hoe origineel.
Wel jammer, want ik hou wel van films over geesten.
vaneijck
Erg matig, vorige delen vond ik beter.
Wellicht te hoge verwachting... Duurde erg lang voordat de spanning kwam.
MaNiAc E
Was gewoon weer erg slecht! Hij duurde te lang en er was gewoon niks spannends aan:
DiDa
Ik heb iedere PA film in de bios gezien. De eerste was echt fantastisch, maar na dit 4e deel heb ik besloten nooit meer een bioscoopbezoek aan een PA film af te leggen.
Het is gewoon schandalig. Denken de makers dat wij debielen zijn ofzo? Om de fans zo af te schepen met een stom, onlogisch verhaal. Zonder een ook maar een greintje originaliteit. Zonder enige opbouw van spanning. Nee, we herhalen maar precies hetzelfde stramien en dan alleen in een ander gezin. Diep teleurgesteld! Er zitten zoveel plotgaten in de film.
Nee makers, jullie intensiteit is snel cashen. Maar in dit geval pakt dit zeer slecht uit. Ik hoop niet dat we door moeten tot deel 7, want dan wordt het nog zwaar.
disneystore
Met de aller, écht allerlaagste verwachtingen naar deze "Paranormal Activity" 4 gaan kijken. Maar hoe erg kan een film zijn als die uiteindelijk nog zoveel dieper zinkt dan mijn ontzettend lage verwachtingen. Enorm erg dus.
Een MTV reality show op het grote doek, even slecht geacteerd en even debiel en hersenloos. Een puberende maagd met een babyface en een kleine jongen die stilaan bezeten wordt door een onzichtbaar vriendje en blijkbaar een slechte invloed krijgt van het buurjongetje die sokken in sandalen draagt en een beetje last heeft van overgewicht. Zelden, nee nooit, zoiets slecht gezien op het grote doek. Na afloop ben je mindfucked, echt gewoon mindfucked, een half uur aan 't denken naar wat voor een klotefilm je juist hebt gezien. Amateurs die proberen te acteren en lome settings. Geen effecten in de film, voor wat heb je in godsnaam 5 miljoen dollar nodig? Om een computer programma te downloaden voor die stomme trucage in de laatste, afschuwelijk slechte, 2 minuten? Nog nooit zoveel schuldgevoelens gehad om nog echt geld te betalen voor een film die 132.000.000$ opbrengt in het box office en in de volgende film toch verdergaat met een budget van 5 miljoen. De nachtelijke scènes moeten zogezegd spannend zijn, maar uiteindelijk blijf je kijken naar een kat die voor een laptop springt of een 6 jarige jongen die staat te praten met zijn XBox spel. Het wordt allemaal nog belachelijker als opeens dat mormel van een Katie in hun huis verblijft terwijl ze het nog niet eens doorhebben. Loopt ze wat levenloos rond, proberend om zo psychisch gestoord mogelijk rond te lopen, gewoon compleet geretardeerd.
Als je anno 2012 met zo'n misbaksel van een film mensen kunt bezig houden, kunnen we misschien beter 2 girls 1 cup 95 minuten lang geloopt laten afspelen, zelfs daar vul je een zaal met complete randdebielen mee.
The Beast
Ziet er naar uit dat dit weer zo'n typische uitgemelkte filmreeks word waar ze het gewoon bij deel 1 of 2 hadden moeten laten...wat jammer toch hoe ze goede films kunnen verzieken....
ibendb
Ook met erg lage verwachtingen naar de bioscoop gegaan, en ik ben niet geheel teleurgesteld.
Je moet een Paranormal niet zien voor de spanning of het verhaal, maar om de leuke schrikmomenten. Tuurlijk, de helft ervan zie je mijlenver aankomen, maar dan is er de andere helft die best effectief was. Twee derden van de schrikmomenten waren ook geen geesten, maar Katten, messen of kroonluchters.
Ook het acteerwerk was niet heel goed, maar toch overtuigend. De acties van de hoofdpersonages waren soms ronduit belachelijk, denk maar aan die garage.
Toch bleef het enigzins leuk. Een kleine 3* omdat de film beter is dan deel 2, maar het eerste nooit kan evenaren.
angel1926
Ik had hoge verwachting van pa4,Omdat deel 3 erg goed was
Maar dat viel tegen,Slechte deel tot nu toe
Er klopt ook helemaal niks van
Hoe komt wyat aka Hunter ineens bij Alex haar familie Tante katie had hem mee genomen in deel 2 en wie is robbie dan?ik dacht dus dat hij Hunter was
weinig actie van Toby al is hij er dus wel
weinig tot geen schrikmomenten
alex en haar vriendjes zetten die camera,s neer maar kijken totaal niet naar de beelden
zoals met dat mes als ze de beelden hadden bekeken hadden ze dat dus gezien dat mes omhoog vliegt en aantal dagen later vlak langs papa,s hoofd naar beneden,Zo ook met de auto in de garage ze had haar laptop bij zich en nam alles op
En het einde vond ik helemaal slecht
las dat er een deel 5 komt
nou deze mag dan wel echt heel erg goed zijn anders kunnen ze beter stoppen met de pa reeks
Precies
Simpel, maar als je er lekker voor gaat zitten met de lichten uit, kan je een spannend avondje beleven.
Daan258
Moet je trouwens voor deze film ook alle vorige delen hebben gezien??
zavvi140
erg saaie film, toen het afgelopen was bleef ik nog even zitten in de bioscoop. Ik dacht dit moet ook iets neps zijn. Helaas was die echt afgelopen
John Lee Hooker
Moet je trouwens voor deze film ook alle vorige delen hebben gezien??
Niet echt eigenlijk, er gebeurt ongeveer hetzelfde als in de voorgaande delen. Je mist vrij weinig als je de rest niet hebt gezien.
Daan258
Hmm oke thx.
Helldemonium
Saaiste van de 4, weinig gebeurtenissen, weinig tot niets nieuws. Jammer
Wat slecht zeg.
Als het zo moet, stop er dan gewoon mee (zal niet gebeuren, deel 5 is al aangekondigd). Wat een ongeïnspireerde uitmelkerij is dit deel geworden. Ik heb me goed vermaakt bij de 3 vorige delen (4*/3*/3,5*), maar die delen brachten ook nog wel een interessant plot, originele schrikmomenten en de nodige spanning. PA 4 brengt niks, behalve irritatie. Het is zo jammer dat we weer een identiek patroon volgen. Het begint kalm, iedereen wordt geïntroduceerd en beetje bij beetje begint er weer gekloot met paranormale zaken. Uiteraard volgt er een moordpartij op het einde plus een kleine twist in de slot secondes. Boring.
Het zou ook eens leuk zijn als ze halverwege eens beseften wat er aan de hand is en er wat tegen gingen doen. Nu is het weer steeds 's nachts kijken naar camera's, wat eigenlijk in PA 4 vrij saai is. De Xbox Kinect camera is trouwens wel weer leuk bedacht. Ze hadden de opgenomen beelden ook wel eens beter kunnen bekijken, want er staan vrij rare zaken op. Dat hadden ze dan ook aan hun ouwelui mogen tonen.
Het is inderdaad jammer dat ze qua structuur toch weinig creatief zijn en enkel weten te verassen met bepaalde elementen(Kinect) in de film. Het is een concept wat voor mij nog wel werkte op het nippertje, maar ze moeten bij deel 5 toch wel verassender uit de hoek komen.
Ze moeten gewoon eens zorgen dat niet al die films hetzelfde eindigen. Ze gaan allemaal dood op het einde en niemand komt er dus achter. Er moet toch iemand zo intelligent zijn dat ze bv via een paragnost met die geest (Toby) gaan praten? Of dat ze hem verjagen. Op deze manier kan je nog wel 100 films maken.
En als ze Toby wel te pakken krijgen zal er nog wel iemand achter een geheim deurtje staan a la Saw, waardoor je weer verder kan

Paranormal Activity: Next of Kin
2021