Cold Mountain (2003)
Drama / Oorlog
154 minuten
geregisseerd door Anthony Minghella
met Jude Law, Nicole Kidman en Renée Zellweger
Wanneer de Zuidelijke soldaat Inman (Jude Law) tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog gewond raakt, besluit hij te deserteren en aan een gevaarlijke reis te beginnen naar zijn geboortedorp. Hij hoopt hier herenigd te worden met zijn liefje Ada (Nicole Kidman), die alles op alles moet zetten om te overleven in deze zware tijden. Ze krijgt hulp van Ruby (Renée Zellweger), die Ada helpt bij het runnen van haar boerderij.
Trailer
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (7,2 / 139719)trailer (YouTube)boek (BoekMeter)various artists cd (MusicMeter)iTunes: € 9,99 / huur € 3,99
Prachtig camerawerk en een meeslepend verhaal.
De lange tocht komt niet altijd helemaal realistisch over
maar dat is de film snel vergeven.
Rene Zellweger is op dreef met haar zuidelijk accent in deze romantische western.
Een topscore vind ik echter overdreven omdat de film aaneenhangt van clichés, wat voorspelbaar is en het ganse verhaal op zich eigenlijk niet eens zoveel voorstelt. Een goede film om te bekijken op een vervelende regenachtige zondagnamiddag.
3.5/5
goed geacteerd vooral nicole heeft het goed gedaan
mooie landschappen
echt toppie film
Veel goede acteurs en mooie scenes.
Romantiek, brute aktie, mooie decors.
3,5 sterren
*4,0
een heel mooi meeslepend verhaal. en geweldige acteerprestaties van alle drie, geweldig.
om nog een keer te kijken.
4,5

Mee eens, ging met een meisje naar deze film en het werd een avond van niks! Wat een baggerfilm!
complimenten voor deze drie acteurs, die van een verhaal een mooie meeslepende onderhoudende , film hebben weten te maken van mij krijgt hij een 5.0
Bordkartonnen personages in een veel te lang uitgesponnen plot waarin alle clichés van het genre de revue passeren, terwijl de cast (met opvallend veel Britten) elkaar de loef probeert af te steken wie het lelijkste zuidelijke accent kan imiteren. Er moeten toch ook wel wat lokale acteurs zijn te vinden die dat van nature hebben, en dan dramaturgisch iets interessants kunnen doen zonder zich steeds te hoeven concentreren op dat accent? Maar ja, dan had je natuurlijk ook een beter script moeten hebben dat de acteurs ook daadwerkelijk iets dramaturgisch te doen geeft. De akelig dik aangezette muziek lijkt een tevergeefse poging voor dat gebrek te compenseren. 1,0 *
Who cares? Hollywood today! Maar een lekkere jank film. Met als uitsmijter Jack White als Jack White die even prachtig zong. Veel te kort! Heel natural hoor! Niks bordkarton. Alleen Jude Law is toch een Brit? FF naar de IMDb dan maar.
Waar zeur je nou over? Wat had je dan verwacht? Een filmisch meesterwerk? Ikke niet. Raak je ook niet teleurgesteld. Film is ook (nog steeds hoop ik?)entertainment. Tja......

Het zou leuk zijn als film entertainment was, maar persoonlijk vond ik Cold Mountain dus niet erg entertaining. Ik houd best van epische films; tuurlijk voelde ik wel aan dat dit niet de nieuwe Lawrence of Arabia ging worden, maar op een mooi gemaakte meeslepende film had ik toch wel gerekend.
En van die Britten in de cast: Law is het meest opvallend inderdaad, maar in de bijrollen zijn er o.a. Winstone, Hunnam en Atkins. Verder is er een Ier (Gleeson), maar dat is natuurlijk een ander land. Het gaat me er in ieder geval om dat bijna niemand in de cast van oorsprong uit het zuiden van de VS komt (ook veel van de Amerikanen niet), waardoor ze allemaal met geforceerde nep-accenten moeten spreken.
Renée Zellweger is echt geweldig in deze film.