• 9.378.922 stemmen

Olympus Has Fallen (2013)

Actie / Thriller | 119 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Antoine Fuqua

Met onder meer: Gerard Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman

Gesproken taal: Engels en Koreaans

Releasedatum: 9 mei 2013

Plot Olympus Has Fallen

"When our flag falls our nation will rise."

De film volgt een eerloos ontslagen agent van de Amerikaanse geheime dienst (Gerard Butler). Wanneer Noord-Koreaanse terroristen, gewapend met buitengewone technologische wapens, het Witte Huis bezetten en de president (Aaron Eckhart) en een aantal van zijn medewerkers gijzelen, blijkt hij de enige man te zijn die de president en het land nog kan redden.

Mike Banning

President Benjamin Asher

Alan Trumbull

Lynne Jacobs

Secretary of Defense Ruth McMillan

avatar van pompompom

pompompom

Absolute (patriotistische) troep. Film is eigelijk alleen geschikt voor onopgeleid republikeins volk. Waardeloze caraters, waardeloze special effects, waardeloos verhaal.

Mensen die al een intense afkeer van de VS sinds haar reactie op 9/11 hebben moeten deze film zeker niet kijken want het wordt er allemaal niet beter op.

avatar van lady red

lady red

Ik vond dit een ontzettende goede film!

Vanaf het begin af aan wordt je erin gezogen en is echt de moeite waard!

Ja... Is wel een beetje amerikaans, maar dit ergert niet in deze film.

Acteerprestatie's waren goed , gewoon een heerlijke superspannende actiefilm!

avatar van ipman-99

ipman-99

"Banning is ex-special forces. Ranger battalion. He will move mountains or die trying!" ... " !!!

Heerlijke Actiefilm !!! Wat was dit genieten zeg ... , inderdaad precies een "Die Hard" film die zich afspeelt

in het witte huis ! Gerard Butler is de stoere actieheld van dienst en doet dit met verve !

De nodige coolheid en charisma is aanwezig in de performance van Gerard Butler !

De actie is bijzonder vet en bijna non stop !

We hebben ook een charismatische leider/slechterik van dienst ...; in de persoon van Rick Yune

("Ninja Assassin", "Die Another Day") alias Kang in de film ("Olympus Has Fallen") !

Namen zoals Morgan Freeman en Aaron Eckhart maken voor mij het plaatje af.

avatar van steventje

steventje

Actiefilm die totaal ongeloofwaardig overkomt. Het verhaal trekt op niets en moet het dan alleen maar hebben van de actie. Zwakke CGI (minpunt) en goede acteurs (pluspunt), al vraag ik me af of zij ook zo over deze film denken als ik.

Roger Thornhill schreef:

Golan & Globus, dát is lang geleden dat ik die namen nog gehoord heb. Delta Force, Missing in action, Revenge of the ninja, inderdaad allemaal klassieke jaren-80-aktiespektakels die ook vandaag de dag nog menig RTL-nachttelevisie-programmeur uit de brand helpen. Goeie associatie, Zinema.

Ik zat constant de vergelijking te maken met de actiefilms uit de jaren 80. Vervang Butler door Chuck Norris en je zit 25 jaar in het verleden.

Niet dat Butler een slechte acteur is in dit genre maar Norris had meer een aura wat hem een patent gaf op dit soort films. Deze film zal ik waarschijnlijk niet vaak meer opzetten, maar een

Norris film als DF of MIA of Invasion USA zal niet zo snel vergeten worden en kan ik meer smaken.

avatar van wolfhound

wolfhound

Lekkere simpele patriottische knokfilm. En eerlijk, ik hou er wel van op z'n tijd. Keek lekker weg. Goede effecten.

avatar van mnrk

mnrk

En het vervolg komt eraan...

London Has Fallen - IMDb

avatar van wimaroca

wimaroca

Mooie aktie film,verstand op nul en kijken maar!

DIE HARD op zijn best !! maar gelukkig zonder Willis!!!

avatar van VincentL

VincentL

wimaroca schreef:

Mooie aktie film,verstand op nul en kijken maar!

DIE HARD op zijn best !! maar gelukkig zonder Willis!!!

Was de kracht van Die Hard niet juist dat Willis er in zat? Een humoristische factor die hier juist mist?

avatar van wimaroca

wimaroca

VincentL schreef:

Willis is top in Die Hard 1

mare wat IK wilde zeggen is, als ie hier de rol had gespeeld, werd de film niet Geslaagd! ALS de Die harde films niet Waren geweest, was Willis De ideale man geweest OM this rol tenemen!

avatar van vcrrr

vcrrr

Iets te Amerikaans en natuurlijk volledig ongeloofwaardige one-man-actie, maarrrrr, wel bloedstollende actie! Drie sterren

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Die hard in het Witte Huis.. dit vat het inderdaad zo'n beetje samen. Alleen mist deze film bijna alles wat Die Hard zo goed maakte. Bijna alles, want de actiescènes waren toch erg spectaculair om te zien. Verder was het een totaal verrassingloze film. Je wist al van het begin af wie de verrader zou zijn in het hele verhaal, zo expliciet wordt er naar gehint. Ook deze aziaat speelt een charismaloze bad guy. En het uitschakelen van de nukes.. hashtag... what?... shift F3... o my god hoe waardeloos En ook Eckhart, de koning van de middelmatige acteurs, als president is eveneens een zware fail.

Van Fuqua dacht ik niet snel iets slechts te zien maar dit was in vergelijking met bvb Shooter toch een erg onorigineel standaardwerkje. Snel vergeten dit.

avatar van crise

crise

Wat was dit slecht zeg, gewoon geen woorden voor. Ik had nog lichtjes gehoopt op hersenloos popcorn vermaak, maar zelfs met 0,001% van mijn hersenen capaciteit kon ik geen moment waardeerden wat ik zag. Saaie actie. Slechte effects, alle ammo die door de lucht vloog was mooi geel verlicht haha echt te belachelijk, en in het Pentagon zagen ze zelfs op de rader welke kant op de kogels vlogen haha. Ook Super slecht acteerwerk van iedereen. Ongelooflijk voorspelbaar, van scene tot scene kon ik precies voorspellen wat er ging gebeuren, zo lachwekkend. Wat een opeenstapeling van clichés.

avatar van depri83

depri83

Pulp met beroerde cgi.

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik heb een beetje moeite met van die nogal patriottistische Amerikaanse actiefilms, maar aan de andere kant verlang ik af en toe wel terug naar van die goede ongecompliceerde actiefilms zoals ze die vooral in de jaren tachtig veel maakten. Een paar jaar geleden bewees Fuqua met Shooter zo eentje te kunnen maken. Wat een aangename verrassing was die film. Olympus Has Fallen kan aan die film niet tippen, maar is nog altijd heel aardig simpel en grootschalig vermaak.

We hebben weer ouderwets de grote buitenlandse vijand. Aangepast aan de actualiteit zijn de Russen van weleer nu de Noord-Koreanen. Ook de door een gebeurtenis in het verleden (in de eerste minuten van de film getoond) getraumatiseerde held komt bekend voor. Die wordt gespeeld door Gerard Butler. Daar heb ik nooit een acteur voor dit soort films in gezien, maar ik vind dat echt een geslaagde keuze. Hij doet het prima en heeft er de juiste wat rauwe kop voor.

De bestorming van het Witte Huis is niet geheel verrassend zwaar overdreven, maar wel lekker spectaculair en vermakelijk. Heerlijk toch al dat wapentuig en de explosies, ook al is het vaak duidelijk dat de boel uit een computer komt. Het is allemaal trouwens wel wat bloediger dan in de gemiddelde blockbuster uit de jaren tachtig. De geluidseffecten knallen verder lekker uit je speakers.

Ik vreesde dat het zoontje van de president op het einde Home Alone zou gaan spelen met de bad guys, maar goddank doen ze dat niet. Het kind is ook totaal niet hinderlijk aanwezig met zijn spel. Vaak ook al een prestatie in films van dit kaliber. Rick Yune doet het heel leuk als de opperslechterik in zijn rol als leider van de terroristen. Voor de rest worden we nog getrakteerd op de nodige Amerikaanse symbolen, de verplichte verwoesting van wat bekende bouwsels en dingen als shots van het volk dat in spanning meekijkt op televisies en nerveuze hoge heren die alles tot in opmerkelijk veel detail kunnen volgen op allerlei schermen. Ook nog een directe confrontatie tussen de good guy en bad guy natuurlijk, en een of ander aftellend scherm.

Eigenlijk miste ik alleen nog het massale juichen en elkaar omhelzende mannen op het einde nog
. En de relativerende humor die normaal altijd in dit soort films zit. Het blijft bij wat halfbakken pogingen. Nu klink ik nogal sarcastisch, maar zo heel af en toe is een film als deze ook wel lekker, mits een beetje fatsoenlijk gemaakt. Wat mij betreft is daar hier nog wel sprake van. Vooral het overdreven pattriotisme viel me nog heel erg mee eigenlijk. Veel erger dan wat shots van een Amerikaanse vlag met kogelgaten heb ik niet gezien volgens mij. 3.5*.

avatar van Rodriguez

Rodriguez

Mensen die zeuren dat deze film onrealistisch en voorspelbaar is snap ik echt niet. Dat weet je toch van te voren als je deze film op zet? Wat denk je dan? Dat het terroriseren van het Witte House dagelijks voorkomt? Dus niet.

Deze film kijk je puur voor het vermaak en de actie en daar slaagt de film redelijk goed in. Gerard Butler zet een prima vertolking neer als good-guy en de keuze van de bad-guy is imo ook redelijk geslaagd. Alleen de rol van de president vond ik niet echt passen bij Eckhart, kwam niet echt over als een president imo.

avatar van Lof78

Lof78

ik had er niet veel van verwacht... maar het viel me toch mee! *** sterren

avatar van arno74

arno74

Typische actiefilm stijl jaren '80, en met Amerikaans patriotisme ten top. Zo erg dat ze na de afloop vergeten zijn om de zevende vloot weer richting Zuid Korea te sturen. Maar ach, de president is gered. Het moment dat de secretary of defense werd weggesleurd en daarbij nog even haar patriotisme met allerlei kreten benadrukte was toch even een moment om een teiltje bij de hand te houden.

De film begint redelijk goed maar naarmate het vordert neemt de ongeloofwaardigheid, de voorspelbaarheid, en het Amerikaans patriotisme exponentieel toe.

Het script dient puur als waslijn om daaraan actiescenes, gevechten, schietpartijen en explosies op te hangen. De sterren die ik deze film toeken zijn dan ook alleen voor de actie en explosies bedoeld, de rest was beeldvulling.

avatar van Lee92

Lee92

Een absoluut naïef zootje, die Amerikanen!

Een PRACHTIGE handleiding, vol met idëeen om zoiets eens te gaan proberen.

En dan nog vreemd opkijken ook.

Een volkomen onzinnige en waardeloze rot film!

avatar van tbouwh

tbouwh

cliche einde van een zeer retro actiefilm. Maar.. Een goede actiefilm. Genoten van heerlijke actie, waarbij weinig gecensureerd is ( het bloed vloeit rijkelijk ). Zeer goede rol van Butler, die overtuigend acteert, en ook badguys Forbes en Kang zetten hun rollen goed neer. Eeckhart als president is dan helaas wel een aanfluiting. Aardig wat onlogische zaken , en het pro- Amerikaanse komt zeker weer naar voren, maar onder alle actiefilms is dit gewoon een topper. Zeer genoten en daarom 4*

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Simpele actiefilm die buiten de hoge bodycount en bloederige kills vrij weinig om het lijf heeft.

De film vermaakt en kijkt lekker weg, maar wanneer Gerard Butler voor de twintigste keer iemand door z'n kop knalt en het bloed er aan alle kanten uitschiet verliest zoiets z'n impact.

Het decor van het Witte Huis oogt goedkoop en de film zit écht vol van toevalligheden, normaal niet zo'n probleem voor mij bij actiefilms, maar vond het hier toch wel storend.

Op het gegeven moment heb je het allemaal wel gezien en is het wachten op de face-off tussen Butler en de niet zo memorabele badguy.

avatar van schnoetsz

schnoetsz

De hele wereld willen domineren en bespioneren en desondanks het slachtoffer uithangen. Een concept, zo idioot, dat het niet anders kan dan dat het god's zegen heeft.

Bedenk eens dat de VS als 'good guy' regelrecht uit de testikels van satan zijn gekropen.

Wel lekker veel gekkigheid en actie op m'n jongens netvlies, trouwens. Dat dan weer wel.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Matig. Weer zo'n actieheld die eigenhandig de Koreaanse terroristen onschadelijk maakt. Net zo erg als Rambo tegen het Russische leger, en net zo ongeloofwaardig. Special effects waren wel mooi.

avatar van jippie2010

jippie2010

Prima actiethriller die in (te) veel opzichten op White House Down lijkt.

Heb er overigens zeker van genoten. *3,5

avatar van DesertFox

DesertFox

Prima actiethriller die in (te) veel opzichten op White House Down lijkt.

Heb er overigens zeker van genoten. *3,5.

Sluit me helemaal bij jouw aan jippie2010

avatar van qtano

qtano

Toen ik de trailer zag deed het me vooral denken aan White House Down, maar na een tijdje kijken kom je er wel achter dat er bij deze film (wat mij betreft) betere actie inzit. Het vele schieten, de vele bommen die afgingen en de vele doden maakten de film toch wel erg interessant om naar te kijken. Hoewel ik de plot redelijk voorspelbaar vond en de spanning nooit écht een hoogtepunt bereikte, kan ik deze film nog steeds een ruimvoldoende geven.

avatar van r-a-l-f

r-a-l-f

Vond hem zeer goed. wel voorspelbaar maar toch! al drie keer gekeken.

avatar van leeu7851

leeu7851

pompompom schreef:

Wat een gelul zeg.

avatar van edje555

edje555

Een zeer goede knallende mega aktie film !

Die ook nog zeer spannend en gewelddadig is.

ik heb me goed vermaakt.

avatar van M1E3

M1E3

Lekkere siimpele, vermakkelijke actiefilm. verstand op nul en kijken!

avatar van surfplankje

surfplankje

ja prima film en een prima verhaal wat ten goede komt door de acteer-prestaties in een prima speeltijd