Olympus Has Fallen (2013)
Actie / Thriller
119 minuten
geregisseerd door Antoine Fuqua
met Gerard Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman
De film volgt een eerloos ontslagen agent van de Amerikaanse geheime dienst (Gerard Butler). Wanneer Noord-Koreaanse terroristen, gewapend met buitengewone technologische wapens, het Witte Huis bezetten en de president (Aaron Eckhart) en een aantal van zijn medewerkers gijzelen, blijkt hij de enige man te zijn die de president en het land nog kan redden.
Trailer
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (6,5 / 256682)trailer (YouTube, ondertiteld)filmscore (MusicMeter)kijk op Netflixkijk op Film1iTunes: € 9,99 / huur € 3,99huur bij MovieMAX voor € 2,99Google Play: € 8,99 / huur € 2,99Pathé Thuis: vanaf € 5,99 / huur € 2,99kijk op Videolandkijk op Amazon Prime****
Ik geef de film de voordeel van de twijfel misschien dat hij met een knipoog is gemaakt. Ook al weet ik beter.
Lachwekkende B-pulp dat al 100 keer eerder is gedaan (sinds Die Hard), begon nog best sterk ook wanneer het gele gevaar het Witte Huis aanvalt. Stereotyperingen worden je niet bespaard in dit soort films. In het ziekenhuis zie je bijvoorbeeld allemaal blanken, van het welgestelde soort. Een Aziatisch uiterlijk is gelijk aan terrorist.
100 x eerder is gedaan?
Noem buiten deze en White House Down nog eens zo'n film?
Noem buiten deze en White House Down nog eens zo'n film?
Nee hoor, daar komt geen Witte Huis in voor.
Ik maakte me al zorgen dat je met dat antwoord zou komen.
Ik had zo'n voorspelbaar antwoord nu ook wel weer van je verwacht.
Script is waardeloos. Ik kan best over een paar ongeloofwaardigheden heen stappen als dat ten goede komt aan de spanning en entertainment van een film. Maar hier stapelen de ongeloofwaardigheden zich in een dergelijk rap tempo op, werkelijkwaar tenenkrommend! waarom ben ik dan ook blijven kijken vraag ik me nu af. En dan te bedenken dat er €70 miljoen euro aan deze film is gespendeerd!!!!!
Je hoeft hiervoor niet eens te ''analyseren'', je kunt er niet omheen.
Echt geloofwaardig is deze film niet. Deze film moet vooral met een korreltje zout genomen worden. Maar desondanks vindt ik de film redelijk vermakelijk. Vanaf het moment dat de aanval op het witte huis begint is er sprake van non stop actie. De actie scenes zijn wel aardig, maar niet hoogstaand. De actie scenes zijn soms wat te snel gemonteerd, maar de actie is in het algemeen toch redelijk te volgen. De special effects zijn niet heel erg goed. Dit kon echt beter.
Echt spannend is de film niet. Dit komt vooral omdat Mike zichzelf redelijk makkelijk uit moeilijke situaties kan redden. En ook dat zoontje van de president werd te makkelijk in veiligheid gebracht.
Het acteerwerk van de cast vindt ik redelijk goed. Nergens wordt het acteerwerk bijzonder goed. Maar in het algemeen is het niveau van het acteerwerk wel voldoende. De soundtrack van de film is soms wat te patriottistisch, maar toch past de muziek wel redelijk bij de film.
Al met al vindt ik dit een film die nergens echt briljant wordt, maar wel leuk is om eens gezien te hebben.
3 sterren voor deze film.
En waarom zouden de koreanen zich druk om m maken?
De cgi is ook van niveau jankend slecht.
Ongelooflijk kleuterniveau, 600 hoge piefen in de control room die alleen maar interessant zitten te ouwehoeren en alles verrassend vinden of stoer lopen te blaten en werkelijk niks weten.
Waarom is banning de enige die t huis in kan?
Waarom is de override code zo lang en wel beschikbaar.
Ongelooflijk dat dit hoger scoort dan 1*
America does not negotiate with terrorists!
Een seconde later:
Give them the code!
Dat niveau dus. .
En dan die helicopter aanval haha haha haha
Wat een stompzinnigheid..
Usa usa usa
Er zit meer CGI in deze dan dat je doet vermoeden en dat valt in het geheel niet op, dus prima CGI.

Je zult zien dat een meerderheid van Amerikanen ook echt denkt dat de Noord-Koreanen bezig zijn om Washington en het Witte Huis binnen te vallen...
Ik lees elke dag de krant, niets van gemerkt
Daar kun je niet over oordelen.
Verondersteld dat dit te maken heeft met m'n opmerking over spannend; dat heeft weinig met smaak te maken. Meer met wat voor soort film het is. Zou je het vermakelijk, amusant, spectaculair of voor mijn part sensationeel hebben genoemd, had ik niks gezegd.
Weinig animo voor die docu hier, als je het niet erg vindt.

De CGI in de "grotere" scenes zijn inderdaad lelijk, maar ook weer niet zo lelijk dat het storend is.
Laten we het er dan op houden dat ook dit een kwestie van smaak is.

Ik volg 3 kwart van de recensies hier met de mening dat dit eigenlijk een Die Hard film is. Geen flatgebouw dit keer, maar het witte huis. De film is zeer Amerikaans met symbolisch het witte huis en het beschieten van de Amerikaanse vlag. Een film die het in Amerika denkelijk wat beter zal doen dan hier. Maar wat overschiet is een goed gemaakt, desalniettemin weinig originele actiefilm. Butler is in vorm en verder acteurs als Freeman en Eckhart die in een rol zitten waar ze ondertussen al voor getypecast worden. Een aanrader voor de liefhebbers van het genre, maar binnenkort zal deze film wat in de vergeethoek geraken tussen de rest van de actiefilms.
Blijft toch een smakelijke film met de nodige actie en spanning. Het is wel een über-Amerikaanse waar het zoete patriotisme van af druipt. In een film waarin het Witte Huis wordt aangevallen hoort dit er bij natuurlijk, maar dat zijn we in Vlaanderen toch minder gewoon. Zelfs Nederland staat daar dichter bij met haar Oranje-gevoel. De film teert vooral op de actie en niet op het originele verhaal. Blijft dus een goeie film, maar zoals eerder aangegeven zal dit nooit een klassieker worden.
Verhaal was knullig daarom was ik me soms eerder aan het ergeren dan aan het genieten.
een op gegeven moment zie je de Koreanen allemaal gaan liggen....en de Amerikanen blijven maar naar buiten lopen. Ook al worden al hun collega's kapot geschoten
Wat me wel opviel er was behoorlijk wat bloed. Soms zie je allerlei kogels maar geen bloed oid. Dat was hier wel anders.
Ook de vrij brute actie (ik vermoed een R-rating?) is erg lekker. En ik ben een sucker voor dit soort epische shit, een aanval op het Witte Huis is een aanval op het vrije westen. Dat straalt de film ook uit, al is het allemaal wat clichématig en sowieso veel te patriottistisch (met als dieptepunt die vrouwelijke minister nadat ze weggesleept wordt). Het is dat er te weinig humor in zit (dat heeft Bruce Willis dus wel itt Butler) en de special effects zeker in het begin rammelen, anders had ik er nog best 4,5* van willen maken. Nu gewoon een dikverdiende 4* die blijven staan, vooral ook te danken aan een gruwelijk goed eerste half uur.