• 9.376.060 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Henry Cavill, Michael Shannon en Amy Adams

Releasedatum: 20 juni 2013

Plot Man of Steel

"You will believe that a man can fly."

Voordat de stervende planeet Krypton ontploft stuurt wetenschapper Jor-El zijn enige zoon, de pasgeboren Kal-El, naar planeet Aarde. Het ruimteschip van de baby crasht in het weiland van Jonathan en Martha Kent. Zij voeden Kal-El op en geven hem een nieuwe naam: Clark Kent. Clark groeit op als normale jongen, maar weet dat hij anders is dan andere kinderen. Niet iedereen kan immers een schoolbus optillen. Op latere leeftijd worstelt hij nog steeds met zijn identiteit, al gaat de zoektocht naar zijn ware ik een stuk gemakkelijker wanneer General Zod, een overlevende generaal van Krypton, de aarde aanvalt met een klein leger. Sluit Clark zich bij zijn soortgenoten aan, of zet hij zich in voor zijn nieuwe thuisplaneet?

Clark Kent / Superman / Kal-El

Colonel Nathan Hardy

Dr. Emil Hamilton

avatar van sandokan-veld

sandokan-veld

@Zeriel, heb hem in de bios gezien, zal zeker de extended versie nog een keer een kans geven dan, bedankt voor de tip!

avatar van Leno

Leno

Inmiddels lijken alle stripverfilmingen op elkaar en daar is Man of Steel geen uitzondering op. Visueel proberen ze er nog wat van te maken, maar het verhaal is matig en de uitwerking van verchillende aspecten buitergewoon slecht, bijvoorbeeld de verhaallijn rondom die pa (op aarde). Daarnaast is Cavill erg saai en overtuigt niet in zijn rol, Adams en Crowe zijn beduidend betere acteurs, maar chemie is nergens te bespeuren. Het is allemaal groot, groter, grootst maar verhaaltechnisch klein, kleiner, kleinst.

avatar van N23

N23

Persoonlijk was Superman niet mijn superheld, hij was daarvoor 'te' sterk ect.

Maar deze film vond ik persoonlijk wel goed. Alsof ik naar DBZ zat te kijken. Blablabla een ruime voldoende

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima Superman verfilming van Snyder. Het verhaal steekt aardig ineen, en er wordt prima geacteerd door de cast. Verder zijn de speciale effecten erg goed, en is er genoeg spectaculaire actie aanwezig. 3,5 Ster.

avatar van mixmaster

mixmaster

ongelooflijk veel actie en visuele effecten , allemaal erg leuk en mooi (soms ook niet) maar het verhaal is slecht uitgewerkt (geen diepgang).

mixmaster schreef:

jammer , want anders had deze film een topper geweest.

Ik vraag me af of 'diepgang' iets is dat ze wilden vermijden in MOS. Misschien hadden ze schrik dat diepgang in Superman altijd de neiging heeft om te moralistisch te zijn. Miscchien hadden Goyer en Nolan daar eventjes geen zin in na TDK en TDKR.

avatar van J_star

J_star

Vermakelijke film, maar het trok mij totaal niet. Daarnaast gewoon wat gaten in het verhaal, niet logisch.

Twijfel tussen 2,5 of 3.

avatar van martijnk

martijnk

Deze film was voor mij een ergernis van begin tot eind. Eerst een hoop gezwam aan het begin met een soort kruising tussen de Matrix (baby's kweken) en Minority Report (misdadigers straffen). Vervolgens duurde het eeuwen voor de actie eindelijk op gang kwam.

Toen was daar dan eindelijk de actie en deze hield ook niet meer op. Dit was echt zo overdone dat het gewoon niet meer leuk was. Ik moest aan con air denken waar je 90 minuten lang naar ontploffingen zit te kijken en als je dan denkt dat het eindelijk afgelopen is gaat het nog 20 minuten verder.

Vervolgens het standaard cliché gezever op het einde dat amerika de grootste en de beste is en toen heb ik hem maar snel uitgezet.

2 uur van mijn leven verspild met deze film, maar heel snel vergeten dus. Nog een 1.5 voor de moeite en dat is eigenlijk al teveel.

avatar van RonHoogvliet

RonHoogvliet

Behoorlijk over de top verhaal maar dat kan je nog wel verwachten met een superheldenfilm. Storender vond ik de uitstraling van onze held. Ik had regelmatig het idee dat ik naar Ridge uit "The bold en the beautiful" zat te kijken. Te gladjes.

Een nipte voldoende van mij, maar dat komt meer door Russel Crowe die ik het wel uitstekend vind doen.

avatar van IntoTheSky

IntoTheSky

Ik vond de film nogal langdradig. Eerste uur was top, daarna verloor ik echter mijn interesse.

Film zit vol met fouten. (een explosie en 1 minuut later staan alle auto's weer zonder schade op zijn plek, gebouwen onbeschadigd etc.)

Ook toevallig dat ze op de andere planeet ook allemaal amerikaans/ engels praten. Hier irriteerde ik mij behoorlijk aan want dat gaat ten koste van de geloofwaardigheid van het verhaal. ja het is een sf-film maar toch...

Matige film, had meer verwacht en gehoopt.

GGMM

Wat een kutfilm. Het verhaal boeide me helemaal niet en Superman was een totale miscast.

avatar van TMP

TMP

Matige Superman-film. Een vrij flauw plot dat ook nogal van de hak op de tak springt. De vele actie probeert nog enigszins te verbloemen dat het qua verhaal vrij weinig voorstelt. De actiescènes zijn echter niet al te bijzonder, overdaad schaadt wat dat betreft. Daarnaast maakt deze vertolking van Superman bepaald geen indruk, Cavill kan de film absoluut niet dragen. Geen chemie met Adams ook, waardoor de band tussen Clark Kent en Lois Lane niet uit de verf komt. Verder wel een aardige cast met onder andere Crowe, Costner en Fishburne, maar zij krijgen geen al te grote rollen toebedeeld. Het geheel duurt bovendien te lang. Behoorlijke tegenvaller.

mixmaster schreef:

jammer , want anders had deze film een topper geweest.

Voor een film met diepgang moet je niet naar deze gerne kijken en dat weet je ook wel.

avatar van Nosje

Nosje

Een redelijk goed begin maar de overkil aan actie draait mijns inzien de film de nek om. Een film die ik na 5 minuten al vergeten ben.

avatar van LoganMCV

LoganMCV

Voor een superman film wel een van de betere, originele insteek.

avatar van helleke

helleke

Not my cup of tea.

Ik heb het lang volgehouden, om te blijven kijken, omdat ik dacht dat het wel ging beteren, maar helaas, na 45' toch opgegeven.

Daarom ook geen quotering.

avatar van robinb

robinb

Wat een meevaller. Stukken beter dan de vorige superman films. De nadruk word hier een stuk minder gelegd op de actie en dat vond ik in dit geval echt een pluspunt.

Verder een prima opbouw, al was het in het begin af en toe wat verwarrend, maar al met al heb ik erg genoten van dit deel.

robinb schreef:

Hoezo? Is er al een Director's Cut?

avatar van grid8400

grid8400

John Milton schreef:

Er zaten wel een aantal met Jezus symboliek doordrenkte shots in de film...

De twee laag / verhaal in de film vond ik juist zo sterk. Zijn innerlijke gevecht en opoffering voor de mensheid, de keuzes die hij moet maken tussen zijn eigen volk en de mensheid. De verwijzing hiernaar subtiel in veel shots en zelfs zijn gesprek in de kerk met de priester geven dat extra.

Er zit zoveel meer in deze film dan alleen de heerlijke over the top actie....

avatar van John Milton

John Milton

Glad you liked it! Ik kon er bijzonder weinig mee... Ik denk wel dat het woord 'subtiel' allesbehalve van toepassing is op deze film.

avatar van steventje

steventje

Van de hak op de tak ging het met deze superman film, van de ene flashback naar de andere. De actie en CGI springen er uit wat het verhaal geen goed doet.

Ik miste een beetje een chronologische opbouw zoals bij Superman 1 uit '78, dat creëert meer betrokkenheid met de personages. Vandaag de dag moet alles snel gaan in Hollywood en is er geen tijd meer voor een goed verhaal...spijtig

Captain Pervert

De beste Superman-film die ik tot nu toe heb gezien.

Superman heb ik altijd de meest lame-ass superheld gevonden omdat hij in principe alles supergoed kan. En vliegen bovendien. Andere superhelden hebben een meer bescheiden gimmick, maar Superman heeft het allemaal.

Dat gezegd hebbende, weet Man of Steel het achtergrondverhaal van Superman goed en meeslepend neer te zetten. Na de zoveelste flashback was ik er eigenlijk wel een beetje zat van, maar goed, de heren Costner en Crowe moeten natuurlijk wel wat screentime krijgen. En dat doen ze ook prima. Verder nog leuke kleine rollen van Fishburne en Christopher "Law & Order" Meloni.

Vooral leuk om Costner weer eens te zien: ik gun die man echt een mooie comeback in een gigantische kaskraker. Er komen nog een paar gave films met hem aan in 2014, maar dat terzijde.

Deze Superman film laat een frisse wind waaien door de relatie met zijn 'aardse' ouders en zijn relatie met Lois Lane, want ze kent onmiddellijk zijn identiteit, in tegenstelling tot eerdere films en een complete TV-serie waarin ze eindeloos om elkaar heen draaiden. Te bizar voor woorden ook dat in die TV-serie Lois hem niet herkende als Clark de reporter, want een bril was zijn enige vermomming

Ik had gelezen dat de film tè bol staat van de actie, maar dat geldt eigenlijk alleen voor de tweede helft. Het duurt namelijk nog best lang voordat de wolkenkrabbers bij bosjes naar beneden komen. Maar als dat gebeurt dan is de actie groots en erg goed. Daar is weinig mis mee.

Het verhaal is simpel en ééndimensionaal, maar wat verwacht je ook van een film die puur gaat over goed vs. kwaad? Acteerwerk is oké, zelfs van Henry Cavill, van wie ik nog nooit had gehoord maar die wel goed gecast is. Iets meer moeite had ik met de Johnny Knoxville lookalike badguy.

P.S. ik heb de 3D versie gekeken op een 65 inch plasma, maar het 3D is compleet under-used en daar wordt (wederom) echt totaal niks interessants mee gedaan. Wederom jammer.

Captain Pervert

Iets anders: ik ben erg benieuwd wat ze gaan maken van Batman vs. Superman (2015) met Cavill als Superman en Ben Affleck als Batman.

Ik kan me niet voorstellen dat Batman het tegen Superman langer dan 1 seconde vol zou houden.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Captain Pervert schreef:

Gelukkig dat niet alles realistisch moet zijn Iets waar hedendaagse films nogal last van hebben.

GGMM

Mensen die deze film goed vinden kan ik absoluut niet serieus nemen.

avatar van ipman-99

ipman-99

"I Have So Many Questions. Where Do I Come From?" ... " !!!

Fantastische DC-film (Heropfrissing) !!! Had deze film, samen met alle andere "Superman" films

al eens gezien eerder dit jaar ! Het was dus een Heropfrissing, zoals ik dat woord zo mooi kan zeggen !

Zoals eerder gezegd ..., is dit echt een 'nieuwe' frisse wind in de franchise van "Superman" !

Veel duisterder dan ooit tevoren, achtergrond van "Superman" met zijn 'aardse' en zijn niet 'aardse'

ouders werden prima weergeven ! Russell Crowe en Kevin Costner hebben niet zo'n hele

grote rollen maar wel belangrijke en opvallenden!

Michael Shannon ("The Iceman") is echt wel één van mijn favorieten acteurs !

Hier zet hij een geweldige slechterik van dienst neer, namelijk General Zod !

Het verhaal neemt zijn tijd, om vervolgens een paar versnellingen hoger te schakelen !

Visueel gewoonweg adembenemend. Grootse actie en mega-vette effecten !

Alles werd letterlijk kapotgemaakt:/afgebroken, niks bleef overeind !

GGMM schreef:

Mensen die deze film goed vinden kan ik absoluut niet serieus nemen.

Hoeft ook niet, ik ben getrouwd.

Captain Pervert schreef:

Hoeft ook niet, ik ben getrouwd.

Voor iemand die zichzelf kapitein pervert noemt ben je wel erg preuts.

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik ben geen fan van de films van Snyder. Vind het maar bijzonder lege en kitscherig aangeklede films. Als ik het me goed herinner vond ik de trailer van deze film er nog wel best interessant uitzien, en nu ik de hele film gezien heb moet ik zeggen dat dit wel duidelijk Snyders beste werk tot nu toe is. Van de films waar ik me aan gewaagd heb tenminste.

Het eerste kwartier op Krypton is nog oninteressant en vooral het over de balk gooien van een hoop geld, maar de film begon me redelijk te bevallen toen er zowaar de tijd werd genomen Clark Kent te introduceren, en aandacht te besteden aan emotionele lasten van zijn uitzonderlijke afkomst. Alle acteurs die Kent spelen zijn ook goed gecast. De voor mij onbekende Cavill vind ik goed gecast. Hij heeft de goede kop op een of andere manier, zijn kwaliteiten als acteur zijn in elk geval voor deze film voldoende om een nog wat twijfelende en kwetsbare Superman neer te zetten, en hij ziet er ongelofelijk afgetraind uit.

Minder te spreken ben ik over Amy Adams in haar rol als Lois Lane. Dat is gelijk een van de grootste zwakke punten van de film. Of dat nou de schuld van Adams is is maar de vraag. Ze is een geweldig actrice, maar haar rol is zo pijnlijk slecht uitgewerkt dat ook zij er weinig mee kan. Misschien is ze sowieso ook niet het juiste type voor deze rol, maar dat vind ik lastig te zeggen. Goede rollen zijn er verder nog voor Lane en Costner als Clarks ouders, en ook nog wel Shannon als de lekker overdreven bad guy.

Verder wel komisch weer hoe, net als in die Batmanfilms van Nolan, alles met vrij veel ernst en een zekere mate van “realisme” gebracht moet worden, maar intussen hijst de held zichzelf wel in een of ander apenpakje, haha. Om de invasie van Zod moest ik ook lachen. Hij zendt naar elkaar tv, mobieltje, enzovoort zijn boodschap met hip filtertje er overheen. Hoe kan het “kleine clubje bekende gezichten” in de film zich trouwens zo razendsnel door een miljoenenstad als Metropolis verplaatsen?

Het geweld in de film is zwaar over de top. Superman moet doorgaan als een redder van de mensheid, een held, maar intussen sneuvelen of beschadigen er nog behoorlijk wat natuurschoon en gebouwen door al zijn ijver. Het laatste deel van de film doet trouwens verdacht veel denken aan Independance Day. Mensen met een beter geheugen herkennen misschien nog wel meer leenwerk uit dat soort films terug. Duidelijk is dat Snyder en co maar weinig creativiteit hebben. Het is allemaal opvulling om de film maar zo lang mogelijk te laten duren. Want dat is de bedoeling bij dit soort blockbusters. 2.5*.

Thomas83 schreef:

Het geweld in de film is zwaar over de top.

Of ... het geweld (en de destructie die het kan teweegbrengen) komt eindelijk overeen met wat we kennen uit de stripverhalen.