• 9.374.496 stemmen

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)

Sciencefiction / Fantasy | 134 minuten / 135 minuten (special edition)

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Speelduur: 134 minuten / 135 minuten (special edition)

Geregisseerd door: Richard Marquand

Met onder meer: Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford

IMDb beoordeling: 8,3 (1.197.384)

Releasedatum: 13 oktober 1983

Plot Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi

"Return to a galaxy far far away."

Na Han Solo uit de handen van Jabba the Hutt gered te hebben, voltooit Luke z'n Jedi-training bij Yoda. De Keizer bouwt een nieuwe Death Star, en dit keer overziet hij zelf de bouw hiervan. Luke gaat de confrontatie met Darth Vader en de Keizer aan, terwijl z'n vrienden op de maan van Endor met hulp van de Ewoks de keizerlijke troepen te lijf gaan.

Luke Skywalker

Princess Leia

Lando Calrissian

Anakin Skywalker

The Emperor

Yoda (stemrol)

Darth Vader (stemrol)

een onderhoudende film alleen het eerste half uur en de ewoks doen me iets teveel aan the muppets denken maar het ruimtegevecht is het beste wat er in die tijd was op sfx gebied maar inderdaad wel een waardig slot van een fantastische trilogie

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

RJR schreef:

Ben ik nou zo slim of zijn sommige mensen hier zo dom.

Als die speeders al boven de bomen uitkonden vliegen zouden ze de aandacht trekken van iedereen op die planeet en niet te vergeten de ruimteschepen die ongetwijfeld rondvlogen.

Ja, hebt gelijk. Ook gelijk een verbetering: dat wat jij van mij quote, was een opmerking van iemand die ik gequote had en waar ik het niet mee eens was. De quote was alleen mislukt Ik ben het dus volledig met je eens

avatar van basketballerke

basketballerke

Inmiddels de hele trilogie weer gezien. Ik vind dit meer dan een waardig afsluiter. Deze vind ik de beste. Het eind is een van de beste die ik ooit heb gezien.

avatar van lowhusky

Kevin13

prachitg en waardig einde voor de star wars reeks

avatar van AmazingPP

AmazingPP

De originele versie sprak en spreekt mij erg aan, maar de nieuwe digitale opgepoetste versie vond ik stukken minder. Zeker dat stuk in de disco, waar Lucas helemaal over de top gaat. Gelukkig zijn binnenkort de originele versies ook te koop op DVD, zodat ik ze dan in vier verschillende versies heb: 1 box met de originele versies, 1 box met de opgepoetste versies (full screen), 1 DVD box met de opgepoetste versies en dan straks 1 DVD box met de originele versies. Hoezo geldklopperij??

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Zeer goed einde moet ik zeggen van deze reeks.

Het begin was vrij slecht maar het werd rap goed gemaakt moet ik zeggen.

Ik vond het samen met de derde de beste van de 6.

Verhaal eindigt goed moet ik zeggen.

avatar van Jantje666

Jantje666

AmazingPP:

die nieuwste box, die met de oude klassieke tekening erop, zijn dat de oorspronkelijke versies van de klassiekers?

want de eerste box, met Darthvader op de ene kant en Luke op de ander kant in zwart en grijs, daar heeft Lucas zoveel in aangepast dat ik het echt stuitend vond.

Met als dieptepunt het einde van return of the Jedi.

avatar van Exploitation

Exploitation

Mijn favoriet uit de serie! Vind dit de meest boeiende film uit de hele reeks. met veel klimaats wisselingen van verschillende planeten en mooi gefilmde locaties. Heb deze vanmiddag gezien en het blijft een schitterende film. 4,5*

• 1960 berichten

Beste Star Wars film en een hele verademing na het karatekid-achtige stuk bij Yoda. Alleen vond ik de orginele versie beter. Zoals AmazingPP al schreef, dat stuk in de disco (met een zingende muppet erbij) en die tulp die uit de sarlac komt en het geluid wat dit monster nu ook maakt. Het was juist zo cool dat de sarlac alleen maar een gapend gat in de woestijn was wachtend op zijn prooi. Nu is het een actieve jager geworden. Waarom!?

avatar van fanaat

fanaat

Een geweldige afsluiting van de Star Wars reeks. Alleen het einde vond ik een beetje te kort.

bv: als Darth Vader weer goed word en Luke wil beschermen vermoord hij de grootste schurk van de reeks niet door een light saber gevecht. Hij tilt hem dood leuk op en laat hem in een afgrond donderen. Ik weet dat daarvoor al een geweldig light saber gevecht was
(Darth Vader vs Luke Skywalker) maar de afsluiting zou toch wel beter zijn geweest als er nog een rood tegen rood light saber gevecht was geweest.

Voor de rest een geweldige afsluiting van een van de beste Sience fixion films die er zijn geweest.

4,0

avatar van Martinator

Martinator

deze film is veel beter dan zijn 2 voorgangers en een prima afsluiting van een redelijk goeie trilogie

avatar van pjutter

pjutter

sluit me hier volledig op aan.

leuk verhaal en een spannend en mooie einde

avatar van brymj

brymj

ik vind die ewoks juist enorm grappig en schattig

avatar van Theatertje

Theatertje

Dit s mijn lievelingsdeel van de oorspronkelijke trilogie. Alles is super in deze film: de aanval op Jabba the Hutt, het avontuur bij de Ewoks en het laatste gevecht met Darth Vader. Beter als dit kan haast niet op gebied van SF.

avatar van Groenie

Groenie

darth skywalker schreef:

Inderdaad !!

De ewoks horen wel in deze aflevering, maar doordat ze een extreem grote rol krijgen toebedeeld maakt het de film ietwat kinderlijk. Net als JarJarBinks in episode I, iets minder was beter geweest.

Verder is deze film legendarisch..... Super !!

avatar van lightsabers

lightsabers

Kevin13 schreef:

prachitg en waardig einde voor de star wars reeks

Ja net zoals tom en jerry,

stomme film,luke zijn haar is veel te channetig en superonrealistisch.....slecht man slecht,T.R.O the sith daartegen over is VEEL beter.

lightsabers schreef:

Ja net zoals tom en jerry,

Ja, man, Tom en Jerry was ook meteen 't eerste aan dacht toen ik deze film zag. Alhoewel ik Jabba toch meer trekjes van Bugs Bunny vond hebben.

En je hebt gelijk, het haar van Luke is te onrealistsch. Zeker als hij tegenover T. R. O. the sith staat. Ik had dan ook wel liever gezien dat Skeletor Leia op het laast kwam ontvoeren en dat Luke hun achterna ging naar Eternia.

avatar van felix89

felix89

beste lightsabers en psycholamp,

wat kunnen jullie zagen over het haar en het onrealisme, het is een f*cking science-fiction film ! het is allemaal over the top, daarom noemt het ook zo, alles gaat erover.

en nog iets als je in volle oorlog bent ga je nu niet bepaald je haar staan kammen, want je looks daar trek je je op dat moment niks van aan, en T.R.O the sith is helemaal niet de sterkste star wars film, alleen al vanwege de fantastisch slechte acteerprestaties en actiescenes, (vooral joda is dan er dan zwaar over , in de oude reeks zit hij filosofisch bezig over controle over je woede en in die 2 nieuwe films zit hij daar te vechten als de nieuwe karate kid, helemaal erover als je het mij vraagt,

wacht het is er allemaal gewoon over.

( ps, channetig word niet zo geschreven )

• 1960 berichten

Heb je niet in de gaten dat ik bij mijn laatste stukje zwaar zat te ouwehoeren als reactie op lightsabers? Mijn stukje was gewoon zwaar over the top .

Persoonlijke aanvallen / offtopic discussie verwijderd.

avatar van felix89

felix89

psycholamp schreef:

chill homie , chill

felix89 schreef:

chill homie , chill

Het eigenlijke stukje was langer en leuker, maar dat is helaas ingekort. Ik ken niemand die chiller is dan ik.

avatar van lightsabers

lightsabers

felix89 schreef:

beste lightsabers en psycholamp,

wacht het is er allemaal gewoon over.

( ps, channetig word niet zo geschreven )

$TôM Dû$?

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

de V is beter

JigSaw_Doll schreef:

de V is beter

Niet waar. Dat is nl. een vervelend naar karate-kid toeneigend deel. Deze film is wat luchtiger en dat hoort bij dit soort creaturen. Ipv. van een eeuwenoude Jedi-Knight, die nog nooit normaal Engels heeft leren lullen.

avatar van dave

dave

deze film is een waardig vervolg op de vijfde. Iedereen is hier op zijn best te zien. Vooral Hamill heeft mij erg verbaasd! hij kan dus blijkbaar wél acteren

het minpuntje uit de voorgaanders: de lightsabre gevechten, is hier juist een pluspunt geworden!

klein puntje: iedereen zegt dat tijdens de vijfde film het stukje waar Luke wordt opgeleid door Yoda, erg doet denken aan Karate-kid.

Complete nonsens! dat KUN je gewoon niet vergelijken! Trouwens, voor die 3 minuutjes waarin Luke die training krijgt gaan we geen onnodige uitspraken maken.

ikzelf kan alleen maar lovende woorden uiten! Uitstekende film!

avatar van Musicer

Musicer

Samen met deel 3 het beste uit de reeks, naar mijn mening. Vechtscènes zijn veel beter dan in IV en V, goed verhaal,...

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ik vind deze film al net zo goed als Episode I. Misschien nog net niet met de special effects, maar wel zeker met verhaal. Op het einde toen SPOILER! selecteer de tekst om te kunnen lezen: Darth Vader dood ging. Dat vond ik echt zielig, en ik kreeg bijna een brok in mijn keel toen je de geesten van Anakin, Obi-wan en Yoda zag. Hier word er ook echt een eind aan gemaakt. The End of the Star Wars saga

avatar van Baklap

Baklap

Een mooie 4 voor de laatste (wat mij betreft) uit de reeks. Goed einde (origineel) en helaas weer een beeeetje verpest door de aanvullingen die gemaakt zijn in de verpeste nieuwere versie. Denk dat dat nodig was om het verhaal sluitend te krijgen . Terug naar 84 (in de bios) met half stereo geluid op oude stoelen.. nostalgie ten top!