American Wedding (2003)
Genre: Komedie
Speelduur: 96 minuten / 103 minuten (unrated version)
Alternatieve titel: American Pie: The Wedding
Geregisseerd door: Jesse Dylan
Met onder meer: Jason Biggs, Alyson Hannigan en January Jones
IMDb beoordeling: 6,3 (219.741)
Releasedatum: 18 september 2003
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot American Wedding
"Forever hold your piece."
In dit derde deel uit de American Pie-reeks vraagt Jim Michelle ten huwelijk. De families van beiden komen samen voor de aanstaande bruiloft. Terwijl Jim er alles aan doet om een goede indruk te maken op de ouders van Michelle, doen Finch en Stifler hun best om indruk te maken op haar jongere zus.
Jim Levenstein
Mary Flaherty
Harold Flaherty
Mr-Mcmovie
- 2097 stemmen
De minste uit de vier orginele american pie reeks maar nog steeds heel leuk en amusant.
Wat het hier minder maakte was dat Scott niet meer Stifler was zo als in de andere het kwam beetje TE over. Ook Oz ontbreekt hier vooral.
Wel heeft de film heel grappige momenten zo als de stripsters scenes met de ouders van michelle en als Stifler kak op eet was wel heel goed
Een halfje eraf maar nog steeds een 3,0 sterren waard.
IH88
“Love isn't just a feeling. It's shaving your balls.”
Een aardig derde Pie avontuur maar wel wat minder dan de eerste twee delen. De humor moet te veel van alleen Stifler komen en alhoewel Scott weer aardig op dreef is, kan hij het niet in zijn eentje. Dat wil niet zeggen dat dit deel niet vermakelijk is want ook rond een trouwerij blijft er nog genoeg te lachen om onze vrienden die maar niet volwassen willen worden.
Biggs en Hannigan zijn leuk samen en natuurlijk is Biggs weer een held in de fysieke humor. En het is altijd een genot om Eugene Levy bezig te zien als Jim's dad. January Jones is prachtig als zusje van Hannigan maar ze krijgt weinig te doen en moet eigenlijk alleen als love interest fungeren voor Scottt en Kaye Thomas. Scott, Kaye Thomas en hun eeuwige strijd rond Stifler's mom blijft wel leuk. American Wedding is een leuk vervolg met weer dezelfde grove, puberale maar oh zo leuke humor.
Daan258
ook al heb je deze film al zo vaak gezien het blijft leuk.
Stifler en Finch blijven echt mijn favorietXD
vooral de scene met de dance off in die gaybar echt geweldigXD
Gister weer bekeken en ik ben het nog steeds eens met mijn vorige bericht.
GoldenEye 33
Leuk voor de jongeren onder ons, heb er ook altijd wel om kunnen lachen ! heb er
altijd met plezier naar gekeken, maar de ene is nou eenmaal leuker dan de andere...
Naar mijn mening, is dit kwa leuk, de volgorde:
1. American Pie - 2
2. American Pie - 1
3. American Pie - The Wedding
4. American Pie - Reunion
5. American Pie - presents - The Naked Mile
6. American Pie - presents - Beta House
7. American Pie - presents - Band Camp
8. American Pie - presents - The Book Of Love
de originele cast blijft voor mij het beste ! en dus ook de leukste !
maar die van book of love.... grappig verhaaltje maar voorderest...
man man man wat triest allemaal ! vond het een beetje zielig,
ook de Stifler (scott) wat een sukkeltje !
STEVE EN DWIGHT DE BESTE ! ! !
Chelsea94
Ik vond dit deel juist heel leuk, zo zie je maar hoe iedereen er weer anders naar kijkt.
Hoop nog altijd op een American Pie 5, maar dan wel met de originele cast en niet die "presents" films.
BlueJudaskiss (moderator films)
Na heel lang Netflix verslonden te hebben ben ik nu weer terug aan het vallen op mijn uitgebreide DVD- en Bluray collectie, waar de American Pie-films snel weer omhoog kwamen en die ik na al die jaren nog steeds hartstikke leuk blijk te vinden. Ik heb deel 2 t/m 4 allemaal naar 4,5* omhoog gehaald - met het eerste deel heb ik nog steeds niks.
Net zoals bij deel 2, net zoals bij deel 4: ik kan hier nog steeds hardop om lachen. Jammer dat deze films steeds meer op de brandstapel van de millennials belanden voor vrouwonvriendelijkheid - valt volgens mij wel mee maar hey, ik ben ondertussen ook alweer een dertiger. Ontzettend fijne films.
Duke Nukem
In dit derde deel van de American Pie serie doet Jim eindelijk waar elke vrouw van droomt en waar iedere man aan wil ontkomen, namelijk zijn vriendinnetje Michelle ten huwelijk vragen. Seann William Scott is minder sympathiek dan in de vorige delen, maar hij wordt dan ook door de anderen gemeden als de pest en is niet welkom op het huwelijk. Je zou voor minder boos worden. Zijn interactie met de ouders van Michelle is echt grappig. Ik vind eigenlijk vooral Finch een beetje een eikel in dit derde deel. Eugene Levy als de overbezorgde maar liefdevolle vader van Jim steelt weer de show, hoewel hij niet zo vaak in de film voorkomt. Ik vind de eerste twee delen beter. Het hele gedoe met die twee strippers is heel flauw. En Alyson Hannigan als Michelle is niet grappig meer.
Finch: "Marriage is a binding, unifying, eternal, never ending, permanent chaining together of two people! ... Jim, have you thought this through?"
Meer van hetzelfde.
Leuk voor mensen die dit een fijne reeks vinden, minder voor de rest. Ik heb niet zoveel met dit soort humor denk ik. Men doet verwoedde pogingen om genante situaties uit te melken, maar het voelt erg makkelijk aan en de cast beschikt ook niet meteen over het komische talent om er echt wat van te maken. En dan duren die scenes gewoon erg lang.
En dus zit je naar een derde deel te kijken dat eigenlijk gewoon een doorslag is van de eerdere twee. De personages zijn wat volwassener geworden en de acteurs zitten ondertussen ook iets beter in hun vel, anderzijds is het zo enorm voorspelbaar en bekend geworden dat de verrassing er ook al lang af is. Wat er gebeurt boeit nog steeds voor geen meter, grappig is het zelden.
Het verbaast me echt dat hier zoveel delen van gemaakt zijn, ook dat de sequels blijkbaar ook steeds opnieuw gesmaakt werden. Zo eentje om de zoveel tijd is geen complete straf, het zijn van die films die wel makkelijk wegkijken en je daarom ook makkelijk aanzet, maar achteraf heerst er toch vooral teleurstelling.
Meer van hetzelfde.
Je moet nog wel even American Reunion bekijken, dan heb je de 4 reguliere delen gehad. De rest kan je best vergeten.
Staat sinds kort ook op Netflix, dus die staat al in de queue
Shadowed
Pie 3.
De laatste Pie die ik nog moest zien om de reeks eindelijk volledig bij te zijn. Ik weet dat er nu ook een deel 9 is, maar die lijkt niet perse op de serie aan te sluiten, net als een hoop andere delen overigens. Vaak is de achternaam Stifler een beetje de rode draad in de filmserie.
Wedding is van hetzelfde niveau als een hoop andere Pie-films. De eerdere delen met Biggs & Hannigan zijn nog iets subtieler dan de spin-offs, maar hebben nog altijd genoeg seksuele en vulgaire grappen die regelmatig de plank bij mij misslaan. Hier en daar zitten wel leuke momenten in verstopt, maar als geheel blijft het niet al te grappig.
De grappen zijn niet vulgairder of seksueler dan bij voorgaande delen, maar voor de liefhebber van vieze en smerige Pie-humor is er nog steeds genoeg te beleven om aan je trekken te komen. Voor mij is het niet veel grappiger dan bij voorgaande of latere delen. Het is vooral snel vermaak dat niet al te lang duurt.
Acteerwerk is oké. De crewleden lijken er altijd wel zin in te hebben. Scott staat weer volop te schmieren maar Stifler is niet mijn favoriete personage in de serie. Biggs en Hannigan doen het ook best leuk, maar Jones leek dan weer net iets te nerveus te zijn. Levy blijft echt te goed voor dit soort rollen (ik blijf het herhalen), maar hij lijkt er vooral plezier in te hebben, dus ach ja.
Leuk en snel vermaak, maar voor mij niet erg grappig. Wetende dat het niveau van American Pie-films wel heel ver kan gaan is dit nog een braver deel in de serie. Grappen slaan niet al te veel aan, maar als het grappig is dan is het vooral door de overgave van de cast. Er zaten geen vermoeiende momenten bij, dus het krijgt hetzelfde cijfer als een hoop andere Pie-films. Leuk voor een keertje, daarna kan je het weer vergeten.
egelhunter
Destijds in de bios gezien. Afgelopen week herkeken. Vind dit de leukste American Pie film.
Heerlijke humor. 4*
Stifmeister69
Wat een top film. De rol van Steve Stifler is weer geweldig zoals gewoonlijk.
Sergio Leone
Meer van hetzelfde.
En dat is eigenlijk prima zo. Ik vind sowieso American Pie best een stabiele reeks - dan denk ik aan de 'echte' films, niet die spin-offs. Qua niveau doet deel 3 niet onder voor z'n voorgangers, dat wil in de filmwereld al eens een heuse prestatie zijn. Niet dat dit nu zo'n meesterwerken zijn, maar ik kan er in zekere zin nog wel van genieten. De simpele puberhumor is gekend, de cast evenzeer. Verstand op nul en een flinke scheut nostalgie doet de rest.
American Reunion
2012
American Pie 2
2001
American Pie
1999
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Vacature! Ben jij de bevlogen redacteur die wij zoeken voor MovieMeter?
Deze Disney+-series worden op dit moment het meest bekeken
Christopher Nolan werkt aan nieuwe film en wil Matt Damon in de hoofdrol
Never Back Down
Actie / Drama, 2008
The Girl Next Door
Komedie / Romantiek, 2004
broer of zus relatiehandcuffshuwelijksaanzoekspannerblow job stag nightwedding receptionbruiloftseks komediebest manbachelor party
Realtimes | Publishing Network
Social media