• 9.374.635 stemmen

Underworld (2003)

Horror / Fantasy | 121 minuten / 133 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Fantasy

Speelduur: 121 minuten / 133 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Hongarije / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Len Wiseman

Met onder meer: Kate Beckinsale, Scott Speedman en Shane Brolly

Releasedatum: 15 januari 2004

Plot Underworld

"An immortal battle for supremacy."

Selene, een mooie vampierstrijdster met de kracht van tien mannen, raakt betrokken bij een oorlog tussen de rassen van vampieren en weerwolven. Ondanks dat ze van plan was om er één te vermoorden wordt Selene verliefd op een weerwolf.

avatar van jacom

jacom

Craven schreef:

Goeie film en Kate is een heerlijk vrouwtje

ditto

avatar van emanuel

emanuel

Zo heel slecht vond ik het eigenlijk niet, heb hem vandaag nog eens op dvd gezien en vind hem er heel mooi uitzien, de effecten vielen goed mee vond ik. Vooral omdat ik heb gelezen dat er weinig cgi gebruikt is en meer make up technieken.

Alleen spijtig dat er eigenlijk nergens wat luchtigheid in de film zit hij neemt zijn eigen heel ernstig en dat vind ik wel wat spijtig want dat maakt hem wat moeilijk om te verteren.

En degene wat viktor en raven speelde vond ik niet echt overtuigen en soms overacteren.

avatar van MWX

MWX

Geen slechte film. opzich wel leuk bedacht. een zoort van romeo & juliet met vampiers en weerwolven niet slecht maar had er wel ietsje meer van verwacht.

avatar van Reinbo

Zeer matige en volledig overbodige vampieren film. Laat maar 1*

avatar van BS

BS

ik had me erg opgewonden voor deze film...

helaas ...

Vind het een rommelig verhaal hebben, geen struktuur en geen lijn hebben.

SPanning .. af en toe,maar ver te zoeken.

Wat deze film dan nog wel is?

Visueel mooi, dat is het eigenlijk wel.Het is een achtereen-schakeling van mooie/indrukwekkende beelden waar men probeert iets van te maken.

Aan de casting lag het niet echt, dat zit wel goed.Aan de effecten .. tja .. ze hadden al dat 'gegenereerde stof' niet moeten doen,maar de weerwolven en andere gedrochten zien er gewoon prima uit!

Voor mij hattie met een beetje moeite makkelijk een 3 - 3,5 kunen worden.Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het op een 2,5 moet houden.Misschien als ik hem nog eens zie dat ik er meer achter vind,hoop het eigenlijk wel.

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Deze film viel me echt tegen. Ik had er van te voren een hoop van verwacht maar dat werd helaas niet waar gemaakt.

Beetje saai, kon me niet blijven boeien. Verhaal sucks, niet altijd te volgen. Wel mooie special effects maar dat kan niet alles goedmaken.

avatar van amco

amco

Aardig filmpje, maar de vampires waren gewoon niet evil genoeg, ze misten wat bad ass karakter.

avatar van WB

WB

amco schreef:

Hier waren de weerwolven de bad ass karakters, en de vampieren de goodguys!
Vond et een goeie en lekker duistere film, met een veel-voorkomend verhaal (een goodguy en een badguy nodig om een ultra-strong-guy te maken! Ook al gezien bij Blade en Thir13en Ghosts). Leuke en mooie locaties en decors, en mooi snel camerawerk, wat de snelheid in de film bracht.
4 sterren.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

niet goed

wel leuk

veel fouten en continuiteits gerommel

maja

dat mocht de pret na enkele biertjes zeker niet drukken

de CS mod was leuker

avatar van jassonn

jassonn

Er staat inmiddels een vervolg gepland voor 2005, deze heeft nog geen titel.

avatar van starbright boy

jassonn schreef:

Er staat inmiddels een vervolg gepland voor 2005, deze heeft nog geen titel.

Een suggestie aan de makers: Underworld 2...

avatar van V

V

Underworld: The world down under

Misschien komt Skippy ook nog even langs

avatar van Sjan

Sjan

Decors, kostuums, muziek en sfeer waren zwaar voldoende. Het verhaal was natuurlijk niets nieuws meer. Toch erg genoten van de stoere actie en bovenstaande dingen. 3.5*

avatar van darkcity

darkcity

Echt een stoere film, vampiers en weerwolven zijn stoer en de aktie is ook stoer, jammer dat het verhaal nogal dom is en de film heeft niet zoveel aktiemomenten, maar de momenten die er zijn, zijn erg goed bijv de metroscene, Selene in Michael's appartement en de aanslag van de vampiers op het hoofdkwartier van de weerwolven .
Sfeer is top, stoere muziek, mooie kostuums en Kate Beckinsale. 3,5 ster.

avatar van pietje punk

pietje punk

jammer dat het echt een aktie film is... met vampieren en weerwolven zou je toch een beetje horror verwachten

avatar van darkcity

darkcity

darkcity schreef:

Sfeer is top, stoere muziek, mooie kostuums en Kate Beckinsale. 3,5 ster.

Net weer gezien, de film blijft gewoon er geweldig uitzien en de akties zijn nog stoerder dan de 1e keer.
Ben na deze film helemaal gek van vampiers, ze bewegen zo stoer coole aktie is wanneer Kate van de kerktoren afspringt en gewoon 'landt' op haar 2 benen die scene blijft erg mooi.
halve punt erbij.

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

V schreef:

Underworld: The world down under

Misschien komt Skippy ook nog even langs

LoL! 'Heya mate, look at this', hehe Steve staat al in de rij

avatar van gotti

Tegenvallende film. Mager verhaal met de uiteraard niet te vergeten romance tussen twee rivalen en ook van de actiescènes had ik meer van verwacht, helemaal voor een film die er zo donker en duister uit ziet.

avatar van joeri15

joeri15

mooie special effects, alleen een te moeilijk verhaal eromheen, naar mijn mening, verder ook wel een mooi gevecht op het einde en lkkr bloederig :D

avatar van Odie

Odie

Ik vond het erg vermakelijke pulp!!

avatar van 93.9

93.9

haal dat vermakelijk voor het gemak er maar van af!

avatar van GFM

GFM

Tsja wat moet je hier van zeggen....... Ik heb maar besloten het wiskundig aan te geven

(1/5 * Matrix) + (1/3 * Blade) / Van Helsing= Underworld

Met andere woorden, veel jatwerk en een bedroevende film 2*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ik verwachte de zoveelste Blade/ The Matrix- achtige film en was eigenlijk zelfs bang een soort Van Helsing gedrocht te krijgen. Gelukkig viel Underworld wat dat betreft nog best mee. Het is niet helemaal mijn genre, maar gelukkig zat het nog best leuk in elkaar en de uitstekende actiescènes en special effects maken het niet al te moeilijk deze film uit te zitten. Desondanks deed het me nu niet bepaald veel en vooral die romance had wel weggelaten mogen worden, wat mij betreft. Tja, verder gewoon leuk voor een regenachtige donderdagavond, maar daar is het wel mee gezegd.

2,5 sterren.

avatar van Purmerend

Purmerend

Voor het eerst dat ik een schuin afgehakt hoofd zag. De hele film viel me erg tegen 2*.

avatar van as

as

Purmerend schreef:

Cube....

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Het verhaal was niets bijzonders en de romance tussen de hoofdpersonen was ronduit slecht uitgewerkt. Het acteerwerk varieerde van matig tot redelijk. Niet alle actiescenes waren even goed en soms erg onlogisch. Ik had het allemaal iets spectaculairder verwacht.

Toch heeft de film zo zijn positieve punten, zoals de sfeer en Kate Beckinsale in een erg strak pakje.

avatar van markiemark123

markiemark123

Hele goede spannende film met goede geluidseffecten, heb hem zowel in de bios gezien als op dvd (special edition), gewoon waanzinnig.

avatar van vasago

vasago

Ok dat er voor het verhaal geen nobel prijs gewonnen zal worden snappen we allemaal wel.....maar kom op wat is die Kate B. lekker in de film zeg! Maar buiten persoonlijke smaak om; er zitten super strakke special effects in en de manier waarop het gefilmd is heeft deze film (hoe gek je me ook verklaard) hoog in mijn favo lijst neer laten komen.

avatar van nathan_666

nathan_666

toen ik de film bekeek begreep ik niks van het begin, ze konden tenminste vertellen wat en Lycran was.en van die scene in het metro station zat ik te denken: wat gebeurt er hier nu?waarom vechten ze? ik was in de war.

ik vond de film teleurstellend.

avatar van Jorick

Jorick

Kate Beckinsale mag mij ook wel bijten!

Overigens een vermakelijk filmpje.