Carrie (1976)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Brian De Palma
Met onder meer: Sissy Spacek, Amy Irving en Piper Laurie
Bekijk via Netflix
Woensdag 11 februari in één bioscoop (Leiden)
Plot Carrie
"If you've got a taste for terror… take Carrie to the prom."
Mede door het religieuze fanatisme van haar moeder heeft Carrie White moeite om aansluiting te vinden bij haar leeftijdsgenoten op school. Wanneer ze tijdens het douchen na een gymles volledig overstuur raakt bij haar eerste ongesteldheid, is ze het mikpunt van spot. Klasgenote Sue Snell krijgt spijt na het pestincident in de meisjeskleedkamer en wil het goedmaken door haar vriendje Tommy Ross met Carrie naar het eindbal te laten gaan.
- Trailer (YouTube)
Norma
Mrs. Snell
Mr. Fromm
- 2023 stemmen
Ik vind dat de film een traag tempo heeft. De acteerprestaties zijn erg goed, de moordscenes op het bal mochten wel iets langer duren. Moesten we daarom zo lang wachten?
De allerlaatste scene vond ik wel heel goed gedaan. Ik voelde iets aankomen, maar wist niet wat.
Ik vond het zielig voor Carrie. Maar kan me meer inleven in het verhaal van Rachel in Carrie 2: the rage.
3,5
M_M
Tja, ik vond het niet een film waarvan je denkt WAUW!!!...
Maar ook niet slecht hoor, goed geacteerd, maar wel erg langdradig hoor!
Ik dacht eerst dat het limonade was, wat uit de emmer kwam xD..
horrorfreak23
Zalig mooie film, blijft spannend en houdt je aan het scherm gekluisterd.
Deze film heeft alles wat ik zoek in een horrorfilm.
Ik heb hem nu al meerdere keren gezien en ik ben hem nog altijd niet beu.
En ik heb dat niet bij vele films dus voor mij zegt dat al genoeg.
Ik raad deze film aan bij alle horrorfans!
MovieEter
Goede film die voor mij echter niet meer dan een wegkijker is.
A.J
Echt goede film!Geweldig verhaal,effecten muziek en acteurs!3,5 sterren!
notorious_kim
schitterende film, een van de weinige goede verfilmingen van een boek van Stephen King!
dit is echt een van die films die ik dringend eens voor een goedkope prijs moet vinden op dvd
klute89
Is ook voor weinig te krijgen.
- 2023 stemmen
Vandaag na lange tijd terug gezien en jongen wat was ik mis in mijn vorige berichten. Deze film is erg goed en de sequel kan zeker niet tippen aan deze film (alhoewel de sequel ook niet slecht was).
Ok, deze film blijft zijn minpuntjes behouden, zoals de moeder die wel erg veel irritantie opwekt (zeker in het begin van de film). Maar dit minpuntje kan niet op tegen de mooie acteerprestaties, de effecten, het gevoel.........
Gewoon het leed wat Carrie meemaakt is gewoon te snijden, zo goed in beeld gebracht.
Zeker een klassieker dit.
Inmiddels wat gedateerde en enigzins voorspelbare klassieker. Maar nog steeds de moeite waard. Een van DePalma's bekendste, niet zijn beste. Bovengemiddeld.
psycholamp
- 1960 berichten
Bovengemiddeld.
En dan geef je een 2,5, wat dan precies het middelste is bij 5.
- 2023 stemmen
Hahahahaha ja, was ik gisteren ook aan het denken toen ik dit hier las.
Berichten verplaatst naar De Site > Gebruikers > Hoeveel zijn jouw sterren waard?
A. Jacobsen
Ik dacht eerst dat het limonade was, wat uit de emmer kwam xD..

Edit: Het is siroop met kleurstof.
blackthorn
Bij veel horor movies. Zie je gewoon dat het alleen maar om het bloed en moorden gaat. Dat maakt voor mij deze film zo goed.
Ze laten hier ook de achtergrond van carrie zien. Ik vind de combinatie van horror en drama heel goed werken bij deze film. Top!
Vond dit vroeger een spannende en enge film. Vooral het einde was erg goed.Het eerste gedeelte van de film is vrij saai.
aerts007
Nogmaals terug gezien,blijft toch een pareltje.
Oldschool horror,i love it!
blackthorn
Helemaal mee eens.
Tegenwoordig gaan al die horor filnms over zo veel mogenlijk bloed.
Dit vind ik persoonlijk samen met the shining de beste horor film! Vooral de combinatie horor/drama vind ik zo goed. Wat je bij veel horor films niet is hoe iemand zo geworden dat hij gaat moorden.
Prachtige film. 5 Sterren.
riefenstahl
Als horrorliefhebber vele malen gezien en dit is toch wel een klassieker.
De film begint meteen lekker met de douchende meiden en Spacek die voor het eerst ongesteld wordt. Wat een rotmeiden hé. De toon is gezet.
Spacek sleept je mee met haar geweldige acteerprestatie maar ook de hier erg aantrekkelijke Irving die medelijden met Carrie krijgt is erg goed.
Travolta als pestkop is amusant om te zien [en krijgt wat 'ie verdient].
De effecten waren destijds verbijsterend en nu nog steeds overtuigend goed.
De dramatiek van deze film maken de 'horror' des te overtuigender.
Nog steeds een actueel thema ''pesten op school'' zeker in Amerika waar vele tieners zelfs suicide plegen om die reden.
Richard_Voorhees
Leuke Stephen King verfilming met John Travolta in één van zijn eerste speelfimrollen: 3,5*
crack1
Prima opbouw,om naar een fantastiche climax te gaan.
Veel beter dan de gemiddelde horror,zonder de nodige gore!
IcU
Sissy Spacek is enorm goed gecast en de soundtrack was ook erg sterk. Erg aandoenlijke film, ik had echt medelijde met dat meisje. Zielig, spannend en vermakelijk. Enorme stekre film. Ik ben positief verrast.
Gert P
Film die mooi blijft en voor mij een van de betere films in dit genre.
Stapler
Voor limonade hoef je overigens ook geen varken te slachten.

Stapler
Prachtige film. 5 Sterren.
Ja, iemand aanraders waarbij dit nog meer gebeurd?
(als je mij wilt pm-en zou helemaal top zijn!)
BVD!
LDeVries
ik vondt het boek erg goed, en de film is ook goed. (wel zielig wat ze allemaal met Carrrie doen

Deze klassieke horrorfilms zijn nu weer te bekijken op Videoland

Een greep uit de favoriete films ooit van regisseur Quentin Tarantino

Roger Waters the Wall
Documentaire / Muziek, 2014

Psycho
Horror / Thriller, 1960

Kozure Ôkami: Sanzu no Kawa no Ubaguruma
Actie / Avontuur, 1972

Harlan County, U.S.A.
Documentaire, 1976

What Ever Happened to Baby Jane?
Horror / Thriller, 1962

Boogie Nights
Drama, 1997
kindermishandelinggebaseerd op boekbegraafplaatsisolatiestagebijbeltelekinesismiddelbare schoolwraakonbeantwoorde liefdepromleraartienermeisjeschoolreligiecrueltyragehumiliationcrucifixprayingoutsidertauntinghostileabusive motherfirestorm religious horrormoeder dochter relatiesupernatural horrorschool bullying suspensefulhorrifiedteen scream