Carrie (1976)
Met onder meer: Sissy Spacek, Amy Irving en Piper Laurie
Bekijk via Netflix
Vanaf maandag 26 januari in 2 bioscopen
Plot Carrie
"If you've got a taste for terror… take Carrie to the prom."
Mede door het religieuze fanatisme van haar moeder heeft Carrie White moeite om aansluiting te vinden bij haar leeftijdsgenoten op school. Wanneer ze tijdens het douchen na een gymles volledig overstuur raakt bij haar eerste ongesteldheid, is ze het mikpunt van spot. Klasgenote Sue Snell krijgt spijt na het pestincident in de meisjeskleedkamer en wil het goedmaken door haar vriendje Tommy Ross met Carrie naar het eindbal te laten gaan.
- Trailer (YouTube)
Norma
Mrs. Snell
Mr. Fromm
JoeCabot
Voor de Belgen: Deze film van topregisseur Brian De Palma komt op vr 9 september om 23.20 (na de premiere van XXX) op kanaaltwee!
J.S.
ow yeah .
xenne
damn, op VT4 geven ze dan a simple plan
maar deze film zag ik wellicht nog nooit, ben wel benieuwd.
maurice74
Vond het destijds een spannende film met een naargeestig sfeertje. Onlangs voor 10 euro een box gekocht met daarin deze film, Firestarter en Misery. Ik weet nog niet welke ik eerst ga herzien.
maurice74
Wow, opnieuw gezien en ik kon me niets eens herinneren dat deze film zó vreselijk spannend en vlot gemaakt is. Met recht een klassieke horrorfilm.
Gizzmann
ik was 11-12 jaar en ik vond het gewoon een mooie film, maar niet eng!
Echt niet? Wouw! Of is dit gewoon een beetje opscheppen, want dit is toch echt een zeer enge film. Anders heb je waarschijnlijk 'balls of steel'
JoeCabot
Vond hem ook wel eng hoor. Ook al moet je echt lang wachten tot de hel losbreekt, toch voel je de hele tijd onheil aankomen. Spannig wordt dus mooi opgewekt.

Als je daar mee bedoelt wat ik denk dat je daarmee bedoelt dan moet ik zeggen dat regan vrouw is...
Gizzmann
Ik wist niet dat zij een vrouw was, maar balls of steel is een uitdrukking, dus ik bedoelde er niet helemaal mee wat het lijkt.
Mijn verontschuldigingenb aan Regan
Ah zalige film, patat!
verschrikkellijk goeie thriller, man, man.
Er zitten enkele prachtige shots in maar de film is eigenlijk in het algemeen mooi gefilmd. De scene op het schoolbal is zalig, zo in split screen. Goed geacteerd ook. Erg origineel vond ik. Er zat drama in en romantiek En best wel spannend, dit mede door de muziek die soms romantisch was, soms dramatisch en soms...echte 'Pyscho' muziek en letterlijk dan.
Vond ook wel dat er enkele hommages aan psycho inzaten. En ik ben zelfs 1 keer verschoten, Evil Will Return...
Dikke film, patat!
4 dikke, dik verdiende sterren.
DRJeFF
silhoupin
Deze film is over het algemeen niet erg eng hoewel naar het einde toe zeer goed de spanning word opgebouwd.
Er zit thriller in, romantiek en drama, de horror komt pas op het einde. carrie is een zeer goed meesterwerk van meester regisseur brian de palma, er komen kenmerken in van alfred hitchcock die iedereen duidelijk zag aan de moeder met het mes. het einde was er wel snel maar toch wel episch gedaan. sissy spacek speelt het heel goed zowel als de anderen. een meesterlijke thriller met bloederige suspence; 4 sterren.
dutchtuga
Net weer herzien op DVD en die 4,5* blijven dikverdiend staan. Carrie is een zeer memorabele film die op het ene moment hartverscheurend is en op het andere moment erg naar kan zijn. Deze film zou toch iedere pestkop dubbel moeten laten nadenken over zn daden.
Carrie barst van de erg mooie of intense scenes waarbij ik denk de bal scenes toch het meeste bijblijven. De split screen is werkelijk zeer effectief gedaan. DePalma is een jatter, maar wel een fascinerende. Maar toch vind ik de grootste kracht van Carrie toch de fenomenale casting. Elke rol lijkt wel op het lijf geschreven van de (veelal beginnende) acteurs, met als uitschieter natuurlijk Spacek die perfect een amabele en zielige outcast neerzet.
Naast The Shining en Misery toch wel de beste Stephen King verfilming denk ik. 4,5*
twg

Regan_Robbie24
Ik ben na t kijken van Carrie voor eeuwig gestopt met pesten op school.
dan mogen de kinderen uit mijn klas em ook wel zien!! dan houden zij ook op met pesten (mij niet, maar een goede vriend)!! al is dit wel een beetje overdreven, maar ook heel zielig
Bulle
Geweldig acteerwerk en dan vooral van Spacek. De film vind ik zelf niet supereng maar de verhaallijn en de pest-stukjes maken veel goed.
Boterbloem
Brian de palma is al een meester qua regisseur, en was destijds misschien wel de tweede hitchcock.
Destijds een ware hype in de bios in '76 vertelde m'n moeder ooit eens.
J.Bell
Ik had het niet beter kunnen zeggen dutchtuga...
zo denk ik er ook over....
GuirY Rose
Een vriendin van mii wil deze film niet zien omdat haar moeder hem (op 15-jarige leeftijd) eng vond. Ik ben 13 en heb geen idee wat er eng aan was, 't is een oude film en mss wel schokkend, maar niet goor? of eng?
katie morosky
Nee, Carrie is helemaal niet zo eng of goor. Het is waarschijnlijk de minst enge horror die ik heb gezien. Maar ik vind hem best wel goed. Ik begrijp sowieso niet waarom sommige ouders hun kinderen verbieden om naar bepaalde films, tv-series te kijken.
Gizzmann
Dit is toch wel een van de engste films die ik gezien heb. Als de sfeer je pakt kan dit echt een huiveringwekkende film zijn die een erg naargeestig sfeertje achterlaat.
as
katie morosky
Bwa, ik heb van in de kleuterschool naar alle soorten films gekeken en ik heb daar nooit iets aan overgehouden. Natuurlijk kon ik niet altijd slapen maar dat heb ik nog steeds niet.
Trouwens, die films waarin bepaalde mensen ziek of gehandicapt werden vond ik toen veel erger dan horror.
Ik denk dat het griezelen iets heel persoonlijk is. Ik vond bijvoorbeeld 'The Exorcist' enorm angstaanjagend maar er zijn dus mensen die daar gewoon om lachen.
Niriath
Deze film brengt het 'anti-pesten beleid' naar een heel nieuwe demensie! haha
Heb hem vanavond weer op tv gezien en blijf erbij dat het een meesterlijke film is. Als je er helemaal in zit is ie op zich niet bijster eng maar hij grijpt je wel helemaal!
Meesterlijke split-screens!
Geweldige acteer prestatie van Spacek! Een film waar je aan het eind een heel apart gevoel aan over houdt...
4,5 sterren...
HiLL
Sissy Spacek speelt werkelijk heel goed en mooi. Ze is zelf ook mooi...ah als ze naar het bal gaat...
En een van de mooiste openingsscenes die er is...
katie morosky
Ze is zelf ook mooi...ah als ze naar het bal gaat...
Ik vond haar gedurende heel de film mooi. Onder dat vreemde gedrag en rare kleren zat er een mooi meisje.
JonathanTucker
Ik begrijp dat heel goed!
Gizzmann
Maar zo super lang kijk ik nu ook weer niet horror films. Ik heb het altijd wel interessant gevonden, dat vreemde enge en duistere, maar durfde de films nooit te kijken. Ik ging zelf eigelijk meer fantaseren hoe het er waarschijnlijk uit zou zien, maar mijn fantasien waren veel angstaanjagender dan de films die ik tot nu toe heb gezien
Het zien ervan is vaak veel minder eng.
ikisfilmgek
Het is inderdaad een heel mooi meisje. Alleen jammer dat ze zo'n draak van een moeder heeft
Voor de rest een hele goede film. 4 sterren
Purmerend
Wat een gek mens is die moeder inderdaad. Goede film met uitstekende muziek en geluidseffecten. Knap gemaakt als je bedenkt dat deze film uit 1976 komt.

Deze klassieke horrorfilms zijn nu weer te bekijken op Videoland

Een greep uit de favoriete films ooit van regisseur Quentin Tarantino

Roger Waters the Wall
Documentaire / Muziek, 2014

Psycho
Horror / Thriller, 1960

Kozure Ôkami: Sanzu no Kawa no Ubaguruma
Actie / Avontuur, 1972

Harlan County, U.S.A.
Documentaire, 1976

What Ever Happened to Baby Jane?
Horror / Thriller, 1962

Boogie Nights
Drama, 1997
kindermishandelinggebaseerd op boekbegraafplaatsisolatiestagebijbeltelekinesismiddelbare schoolwraakonbeantwoorde liefdepromleraartienermeisjeschoolreligiecrueltyragehumiliationcrucifixprayingoutsidertauntinghostileabusive motherfirestorm religious horrormoeder dochter relatiesupernatural horrorschool bullying suspensefulhorrifiedteen scream