Carrie (1976)
Met onder meer: Sissy Spacek, Amy Irving en Piper Laurie
Bekijk via Netflix
Vanaf maandag 26 januari in 2 bioscopen
Plot Carrie
"If you've got a taste for terror… take Carrie to the prom."
Mede door het religieuze fanatisme van haar moeder heeft Carrie White moeite om aansluiting te vinden bij haar leeftijdsgenoten op school. Wanneer ze tijdens het douchen na een gymles volledig overstuur raakt bij haar eerste ongesteldheid, is ze het mikpunt van spot. Klasgenote Sue Snell krijgt spijt na het pestincident in de meisjeskleedkamer en wil het goedmaken door haar vriendje Tommy Ross met Carrie naar het eindbal te laten gaan.
- Trailer (YouTube)
Norma
Mrs. Snell
Mr. Fromm
EmDee
Ach, beter dat ze een deel dubbel uitzenden dan dat ze een stuk overslaan.
darkcity
Niet echt bijzonder maar zeer goed gespeeld door de cast, maar vond de 'pesters' nou niet echt overkomen als echte gemenerikken, alleen John Travolta of Nancy Allen misschien maar de rest niet.
Verder is Sissy Spacek natuurlijk geweldig, wat een enge kop heeft dat wijf zeg.
Jammer dat de eindscene met het vuur zo kort is, je ziet alleen die juf echt doodgaan, je ziet niet echt hoe iedereen doodgaat .
Verder zeer goed gespeeld door moeder Laurie en dochter Spacek, maar geen topper, ik vond het vervolg leuker, eerlijk gezegd, wat moderner allemaal, vond ik leuker.
Ik vond het vervolg ook zieliger, had geen medelijden met Carrie, vast vanwege die enge kop, had wel medelijden met Emily Bergl in deel 2, maar goed dan ben ik vast een van de weinigen. 2.5 ster.
Ik had een 3.5* staan, maar het was eigenlijk te lang geleden dat ik de film zag. Vandaag maar eens gecontroleerd of dat cijfer klopte. En of ik dit beter trok dan DePalma's Scarface.
De Palma trekt een trucendoos open. Dat begint al meteen bij de douchescene. En later op het bal gaat het helemaal loos. Tot splitscreen aan toe.
De film is nergens subtiel, balanceert op het randje van volledig over de top gaan, maar blijft toch heel erg effectief. De mengeling van een heel erg tragisch drama met horror werkt.
Ik was helemaal vergeten dat er na de prom-scene nog een stuk zat. Ik had in mijn hoofd zitten dat het daarmee zou eindigen. Ergens wel logisch dat er ook nog een confrontatie tussen de moeder en carrie komt, toch had mijn "versie" van het eind ook wel iets.
Ja, de film bleef overeind, maar echt heel diep onder de indruk was ik nou ook weer niet. Die 3.5* blijft staan. En ja, duidelijk liever Carrie dan Tony Montana.
mikey
getergd meisje wordt dagelijks vernederd door de populaire jeugd. Ondertussen ontwikkeld dit kind krachtige telekinetische gaven. Hier maakt ze dankbaar gebruik van op het schoolbal. eindelijk wraak. Bizar hoor. Het schoolbal is geniaal vormgegeven d.m.v. split screen. de enige keer dat deze truc effectief is gebruikt, OOIT. Uitstekend 4.5
Mischa
Onzin. DePalma's split screen tijdens de aanslag in Blow Out is (ook) ontzettend goed
Epitaph
Zou t toeval zyn dat die school "Bates Highschool" heet,
omdat De Palma een groot fan is van Alfred Hitchcock.
[Norman Bates uit Psycho]
Mooiste moment is dat ze controle neemt over de feestzaal,
van de Norman Bates Highschool
"They gonna laugh at you"
mister blonde
Zou t toeval zyn dat die school "Bates Highschool" heet
Ayano
Zou t toeval zyn dat die school "Bates Highschool" heet,
omdat De Palma een groot fan is van Alfred Hitchcock.
[Norman Bates uit Psycho]
Mooiste moment is dat ze controle neemt over de feestzaal,
van de Norman Bates Highschool
"They gonna laugh at you"
Dat is ook zo, dat werd ook gezegd bij een van de extra's van de DVD. De violengeluiden wanneer ze telekinese toepast en de douche-scene zijn daar ook van.
Mac Hammer Fan
Ik had eerst het boek gelezen, maar ik vond de film beter. Een perfect opgebouwde, glad gestileerde horrorfilm met een paar heel efficiënte schrikeffecten. Al eens gelet op de schitterende soundtrack van Pino Donaggio? Hierdoor wordt de combinatie van horror en romantiek nog beter in de verf gezet.
Edie
Vast als enigste vond ik het splitscreen niet echt super, maargoed.. Zeker goede film gewoon verder, maar toch ook weer niet DE film voor mij.. Hmm, lastig.. 3 sterren.
XfofaXX
Tijdens het kijken ervan was m'n vriend in slaap gevallen. Bij de o zo bekende finale het volume goed luid gezet: hehehe
Hij heeft er nog steeds schrik van
J.Bell
Verdorie, is deze film dan helemaal niet meer leverbaar???
Ik zou hem graag op DVD willen hebben, ik vond het een geweldige film. Ik had een paar jaar geleden het boek gelezen, en een tijdje daarna de film gezien. Het boek vond ik al geweldig, en de film is minstens zo goed.
****
Regan_Robbie24
Ik vond hem toen ik hem voor het eerst zag bewst wel griezelig en mooi (toen was ik nog twaalf!) nu vind ik het gewoon een nare, horror en toch een mooie film. Hij was van de zomer (zomer 2004) op tv, toen zag ik hem voor het eerst. Hij is heel goed voor z'n tijd in ieder geval.
J.Bell
Net binnen gekregen, en net gekeken, hij is nog steeds leuk, en grappig om John Travolta zo te zien.

RemyBl
Foute evangelische, ''oh mijn god wat zijn jonge mensen toch wreed voor elkaar'', horrorfilm.
In deze film lopen alleen maar karikaturen, wat niet erg is als de film dan in ieder geval entertaint. Daar slaagt deze film niet in, vooral het einde is behoorlijk belabberd en niet griezelig....
2,5 *
Derek Vinyard
Piper Laurie was fenomenaal net als Sissy Spacek! Horrorklassieker en een van de betere Stephen King verfilmingen. Als horrorfan mag je deze absoluut niet missen.
4,5 sterren.
char
Hele goede film alleen jammer dat er niet meer gebeurtenissen vanuit het boek zijn verwerkt (maar is dat niet altijd zo als een boek word verfilmd?!) Bv: in het boek loopt Carrie na het hele gebeuren op het schoolfeest de hele stad door met een spoor van verwoesting achter zich latend, valt in de film wel mee, is ze heel snel thuis. dat is wel jammer.
Soeperman87
Wat is een 'splitscreen' ook alweer?
Verder vond ik dit een (redelijk) goede film, die het vooral moet hebben van de spanning.
Jaren terug een (aantal) keer gezier, en binnenkort nog maar eens bekijken om een eerlijk(er) oordeel te kunnen vellen.
Voor alsnog:
(kan later hoger worden, kan lager worden)
mikey
Split screen is zoiets als 2 beelden naast elkaar. Je ziet Carrie bijvoorbeeld eng kijken naar een deur, wat op zich niet spannend is. Maar in het 'frame' ernaast (dus op hetzelfde moment) zie dat daardoor de deuren dichtgaan zodat de kids niet kunnen ontsnappen. en dat maakt het allemaal wat spannender .
Hannibal
Ik heb deze film destijds op veels te jonge leeftijd gezien, want ik heb nachtenlang niet kunnen slapen van de scéne van de moeder die in de deuropening hangt met haar lichaam vol messen en vorken.
Dit is een film met een hele nare, duistere sfeer, maar erg spannend en best eng.
Een einde die je bijna van je stoel doet vallen.
Regan_Robbie24
Een einde die je bijna van je stoel doet vallen.
te jonge leeftijd?? hoe oud was je dan??
ik was 11-12 jaar en ik vond het gewoon een mooie film, maar niet eng!
Regan_Robbie24
op de dvd heb je extra dingen, in een van die dingen zeggen ze dit: 'Sommige dingen uit het boek paste niet in de film, zoals Margaret White sterft.' en dit zeggen ze ook: 'Omdat de film te lang zou duren hebben we dingen uit het boek zoals dat ze alles in de fik steekt niet gebruikt'. het is maar uitleg!! en het is bijna altijd zo, ik heb hiervan ook het boek gelezen, en van The Exorcist ook, en het is altijd anders, want ze moeten dingen korter maken. maar dat ze dingen weg laten verpest de film niet he??!!

Deze klassieke horrorfilms zijn nu weer te bekijken op Videoland

Een greep uit de favoriete films ooit van regisseur Quentin Tarantino

Roger Waters the Wall
Documentaire / Muziek, 2014

Psycho
Horror / Thriller, 1960

Kozure Ôkami: Sanzu no Kawa no Ubaguruma
Actie / Avontuur, 1972

Harlan County, U.S.A.
Documentaire, 1976

What Ever Happened to Baby Jane?
Horror / Thriller, 1962

Boogie Nights
Drama, 1997
kindermishandelinggebaseerd op boekbegraafplaatsisolatiestagebijbeltelekinesismiddelbare schoolwraakonbeantwoorde liefdepromleraartienermeisjeschoolreligiecrueltyragehumiliationcrucifixprayingoutsidertauntinghostileabusive motherfirestorm religious horrormoeder dochter relatiesupernatural horrorschool bullying suspensefulhorrifiedteen scream