Carrie (1976)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Brian De Palma
Met onder meer: Sissy Spacek, Amy Irving en Piper Laurie
Bekijk via Netflix
Woensdag 11 februari in één bioscoop (Leiden)
Plot Carrie
"If you've got a taste for terror… take Carrie to the prom."
Mede door het religieuze fanatisme van haar moeder heeft Carrie White moeite om aansluiting te vinden bij haar leeftijdsgenoten op school. Wanneer ze tijdens het douchen na een gymles volledig overstuur raakt bij haar eerste ongesteldheid, is ze het mikpunt van spot. Klasgenote Sue Snell krijgt spijt na het pestincident in de meisjeskleedkamer en wil het goedmaken door haar vriendje Tommy Ross met Carrie naar het eindbal te laten gaan.
- Trailer (YouTube)
Mrs. Snell
Mr. Fromm
orbit
- 12092 berichten
Als ze thuis komst zie je ook dat ze niet helemaal onder het bloed en ook als ze buiten loopt aan de achterkant.
Lijkt me amper een detail waarop je de film kunt afrekenen eerlijk gezegd.
blackthorn
Lijkt me amper een detail waarop je de film kunt afrekenen eerlijk gezegd.
wat???
orbit
- 12092 berichten
Nou, het feit dat ze amper werd geraakt door die emmer, maar dan toch onder het bloed zit. Onbelangrijk detail m.i.
Alittleromance
Ik vond deze film in 1977 de beste film dat ik dat jaar heb gezien. Prachtige vertolking van Sissy Spacek, Piper Laurie en Amy Irving en in een bijrol de toen nog onbekende Jhon Travolta en ja, Brian de Palma eerste shot in de roos.
blackthorn
Details maken vaak films beter. vind ik maar zoals je ziet was dat heel dik bloed en wat gebeurt er als je bloed in de gootsteen doet met water? Dan word het zowat een oneindig lange streep. Het bloed raakte op dat podium dunner. Dus het kan wel dat ze zo onder het bloed. zit.
niethie
Ik houd erg van het genre horror.
En dit is dan toch wel een van de vele klassiekers, de film heeft een lekker tempo, er wordt een erg leuk verhaaltje vertelt niet al te boeiend (we hebben het wel vaker gezien) maar het is wel van het begin tot het eind lekker spannend. De actrices die carrie en haar moeder spelen, zijn perfect gecast en spelen hun rollen voortreffelijk. De finale is geweldig (compleet met slow motion en split screen).Kortom een erg goede genre klassieker die na meerdere malen kijken niets van zijn spanning verliest.
ps:(depalma heeft duidelijk naar hitchcock gekeken, maar hij heeft duidenlijk zijn eigen originaliteit).
uberjason
het bloed dat naar beneden kwam raakte Spacek wel degelijk, maar voordat de emmer naar beneden viel, drupte hij nog wel een tijdje na. aangezien het wat stroperig bloed was, is het dus normaal dat er nog wat na beneden valt. carrie is een meesterwerk, spacek kwam heel echt over. zat soms wel even met een brok in mn keel. de soundtrack is ook fantastisch
Shinobi
Ik vond dit een beetje een vage film. Carrie heeft dus telekinetische krachten, een erg gelovige moeder, wordt gepest door haar teamgenoten. Die krijgen straf en één meisje vindt het zo zielig dat ze haar vriendje uitleent aan Carrie en dan op het schoolbal wilt één van die meiden wraak nemen, maar dat loopt helemaal mis en Carrie gaat helemaal los en vermoordt iedereen.
Ik vind dat gewoon een vage verhaallijn, maar het acteerwerk vind ik wel sterk van Spacek.
Ik zit te twijfelen tussen een 2, 5 en een 3, maar ik ga vooralsnog voor 3 sterren.
Knisper
Ik vind dat gewoon een vage verhaallijn
Voor een vage verhaallijn weet je het bijzonder helder te omschrijven.
Simon Smith (crew films)
Vaag vind ik ook een beetje een onduidelijk, ik zou bijna willen zeggen vaag, begrip
Shinobi
Met vaag bedoel ik meer in de zin van rare verhaallijn die je niet al te vaak tegenkomt en ik wist niet zo goed wat ik hiervan moest verwachten.
Simon Smith (crew films)
oh ok, maar dat is toch juist positief dan, geen 13 in een dozijnfilm, zoals je er zoveel in de bioscoop ziet
uberjason
daarom valt de film ook op, en het is een (lichte) horror, dus dan is alles toegestaan qua verhaallijn. en als Stephen King's eerste boek verfilming is het zeker geen 2.5 of een 3 waard, ik scoor het liefst een stuk hoger, vandaar mn 4.5 meningen verschillen, denk ik ook om wat voor gevoel je bij een film krijgt. deze heeft zeker een creepy sfeertje, en ik voel me na 30 keer kijken, nog steeds begaan met Spacek
thomzi50
- 1991 berichten
Soms ligt alles er wat te dik bovenop, maar verder een mooie, sfeervolle film met een werkelijk bij vlagen beangstigende Spacek en een paar prachtige scènes. 3,5*
blackthorn
ze ging niet gewoon iedereen vermoorden doordat ze gepest werd en het op het bal mis ging en door haar moeder maar door alles. Het was alswaren de druppel die de emmer deed overstromen snap je, je ziet ook heel goed in de film dat carrie geen gelukkig leven had. En daardoor draaide ze als waren door. En aan het einde toen ze haar moeder had vermoord zag je ook dat ze daar heel erg spijt van had. Dat ze het eigenlijk niet had willen doen.
En toen (zo beschouw ik het) ze besloot dat ze niet meer verder willen leven. Als iemand anders nog andere theorie heeft zo ik ze graag willen horen
psycholamp
- 1960 berichten
Zeer vermakelijke film. Stukken beter dan z'n opvolger, The Rage. Leuk verhaal. Aardige soundtrack, maar vrij zoetsappig voor een horrorfilm. Jaren '70 sfeertje geeft het net dat beetje extra.
film88888
Carrie is een echte klasieker, en mischien 1 van de beste horror films van de jaren 70. Heel knap verhaal van King dat De Palma met grote trots mogt verfilmen dat hij meer dan goed heeft gedaan. Sissy Spacek met haar enge blik speelde super, en had met deze rol haar doorbraak, net zoals Travolta die er niet lang in kwam, maar toch goed deed. Nancy Allen liet hier zien dat ze echt wel kan acteren, en in deze film vond ik haar best wel knap wat ik met Robocop niet had. De muziek was ook creepy en zat goed in de juiste scene's met de juiste sfeer. De Palma's horror meesterwerk geef ik een 4,0
Tessa.[L]

Ik denk niet dat ze echt besloot dat ze niet verder wilde leven. Die keuze was voor haar al gemaakt, omdat het huis in stortte, lijkt mij.
Maar goed, dat van jou zou ook wel kunnen hoor.
jumpstylemovie
Heftige horrorfilm , maar nou niet echt super beangstigend.
Carrie word wel goed gecast en daardoor is de film ook een stuk beter.Haar moeder is echter een groot probleem. Ik ergerde me dood aan haar acteerwerk.
4**** ,
(exorcist is beter
Prima horrorfilm, die niet echt eng is, maar wel leuk om te zien. Sissy Spacek zet Carrie erg goed neer, waardoor je echt sympathie voor haar krijgt en haar haar daden niet kwalijk neemt. De Palma liet hiermee voor het eerst zien wat in huis te hebben als regisseur.
darkjaap
leuk wegkijk filmpje die goed in zijn genre is ( horror) leuk verhaal niet echt mijn genre maar al met al een 3,5 *
echoooo
Ik vond het een geweldige film.
Het zat echt boordevol met van die muffige clichés waardoor ik het ook nog eens gezellig vond om te zien. Je wist precies wat er ging gebeuren. Erg voorspelbaar dat nam de spanning wel wat weg, maar toch was het vaak nog om te gillen. De muziek vond ik erg spannend en sissy spacek een echte engerd, van de moeder kreeg ik meer dan eens rillingen.
door deze film ben ik de meer oudere, cliché horrorfilms echt gaan waarderen. Deze film verdient een pluim.
klute89
Sacek speelt goed maar wie ik echt magistraal vind spelen is Piper Laurie damn, die speelt verdomd goed een godsdienstwaanzinige
Het is goede film met af en toe prachtige scenes, dat zijn ook vaak de scenes bij de waanzinge thuis en als ze gekruisigd wordt. Ook de finale is mooi gedaan met splitscreen.
Deze film verdient zeker 4,0*
Stapler
Heey.. deze film had ik vandaag in mijn hoofd en dacht die vind ik nooit meer terug! (ik wist namelijk de naam niet meer).
Kom ik hem zo hier even op de site tegen!
Tof
klute89
Kom ik hem zo hier even op de site tegen!
Tof
Waar Moviemeter al niet goed voor is
ghostman
Iemand die in staat is zo’n scène op deze manier te regisseren, moet wel een van de allergrootsten zijn!
klute89
Brian Depalma is ook een van de grootste, trouwens ook een prachtige scene! Een mooie keuze

Deze klassieke horrorfilms zijn nu weer te bekijken op Videoland

Een greep uit de favoriete films ooit van regisseur Quentin Tarantino

Roger Waters the Wall
Documentaire / Muziek, 2014

Psycho
Horror / Thriller, 1960

Kozure Ôkami: Sanzu no Kawa no Ubaguruma
Actie / Avontuur, 1972

Harlan County, U.S.A.
Documentaire, 1976

What Ever Happened to Baby Jane?
Horror / Thriller, 1962

Boogie Nights
Drama, 1997
kindermishandelinggebaseerd op boekbegraafplaatsisolatiestagebijbeltelekinesismiddelbare schoolwraakonbeantwoorde liefdepromleraartienermeisjeschoolreligiecrueltyragehumiliationcrucifixprayingoutsidertauntinghostileabusive motherfirestorm religious horrormoeder dochter relatiesupernatural horrorschool bullying suspensefulhorrifiedteen scream