• 9.373.168 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Sissy Spacek, Amy Irving en Piper Laurie

Plot Carrie

"If you've got a taste for terror… take Carrie to the prom."

Mede door het religieuze fanatisme van haar moeder heeft Carrie White moeite om aansluiting te vinden bij haar leeftijdsgenoten op school. Wanneer ze tijdens het douchen na een gymles volledig overstuur raakt bij haar eerste ongesteldheid, is ze het mikpunt van spot. Klasgenote Sue Snell krijgt spijt na het pestincident in de meisjeskleedkamer en wil het goedmaken door haar vriendje Tommy Ross met Carrie naar het eindbal te laten gaan.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

blackthorn schreef:

Als ze thuis komst zie je ook dat ze niet helemaal onder het bloed en ook als ze buiten loopt aan de achterkant.

Lijkt me amper een detail waarop je de film kunt afrekenen eerlijk gezegd.

orbit schreef:

Lijkt me amper een detail waarop je de film kunt afrekenen eerlijk gezegd.

wat???

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

wat???

Nou, het feit dat ze amper werd geraakt door die emmer, maar dan toch onder het bloed zit. Onbelangrijk detail m.i.

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Ik vond deze film in 1977 de beste film dat ik dat jaar heb gezien. Prachtige vertolking van Sissy Spacek, Piper Laurie en Amy Irving en in een bijrol de toen nog onbekende Jhon Travolta en ja, Brian de Palma eerste shot in de roos.

orbit schreef:

Details maken vaak films beter. vind ik maar zoals je ziet was dat heel dik bloed en wat gebeurt er als je bloed in de gootsteen doet met water? Dan word het zowat een oneindig lange streep. Het bloed raakte op dat podium dunner. Dus het kan wel dat ze zo onder het bloed. zit.

avatar van niethie

niethie

Ik houd erg van het genre horror.

En dit is dan toch wel een van de vele klassiekers, de film heeft een lekker tempo, er wordt een erg leuk verhaaltje vertelt niet al te boeiend (we hebben het wel vaker gezien) maar het is wel van het begin tot het eind lekker spannend. De actrices die carrie en haar moeder spelen, zijn perfect gecast en spelen hun rollen voortreffelijk. De finale is geweldig (compleet met slow motion en split screen).Kortom een erg goede genre klassieker die na meerdere malen kijken niets van zijn spanning verliest.

ps:(depalma heeft duidelijk naar hitchcock gekeken, maar hij heeft duidenlijk zijn eigen originaliteit).

avatar van uberjason

uberjason

het bloed dat naar beneden kwam raakte Spacek wel degelijk, maar voordat de emmer naar beneden viel, drupte hij nog wel een tijdje na. aangezien het wat stroperig bloed was, is het dus normaal dat er nog wat na beneden valt. carrie is een meesterwerk, spacek kwam heel echt over. zat soms wel even met een brok in mn keel. de soundtrack is ook fantastisch

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik vond dit een beetje een vage film. Carrie heeft dus telekinetische krachten, een erg gelovige moeder, wordt gepest door haar teamgenoten. Die krijgen straf en één meisje vindt het zo zielig dat ze haar vriendje uitleent aan Carrie en dan op het schoolbal wilt één van die meiden wraak nemen, maar dat loopt helemaal mis en Carrie gaat helemaal los en vermoordt iedereen.
Ik vind dat gewoon een vage verhaallijn, maar het acteerwerk vind ik wel sterk van Spacek.

Ik zit te twijfelen tussen een 2, 5 en een 3, maar ik ga vooralsnog voor 3 sterren.

avatar van Knisper

Knisper

Shinobi schreef:

Ik vind dat gewoon een vage verhaallijn

Voor een vage verhaallijn weet je het bijzonder helder te omschrijven.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Vaag vind ik ook een beetje een onduidelijk, ik zou bijna willen zeggen vaag, begrip .

avatar van Shinobi

Shinobi

Met vaag bedoel ik meer in de zin van rare verhaallijn die je niet al te vaak tegenkomt en ik wist niet zo goed wat ik hiervan moest verwachten.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

oh ok, maar dat is toch juist positief dan, geen 13 in een dozijnfilm, zoals je er zoveel in de bioscoop ziet

avatar van uberjason

uberjason

daarom valt de film ook op, en het is een (lichte) horror, dus dan is alles toegestaan qua verhaallijn. en als Stephen King's eerste boek verfilming is het zeker geen 2.5 of een 3 waard, ik scoor het liefst een stuk hoger, vandaar mn 4.5 meningen verschillen, denk ik ook om wat voor gevoel je bij een film krijgt. deze heeft zeker een creepy sfeertje, en ik voel me na 30 keer kijken, nog steeds begaan met Spacek

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Soms ligt alles er wat te dik bovenop, maar verder een mooie, sfeervolle film met een werkelijk bij vlagen beangstigende Spacek en een paar prachtige scènes. 3,5*

Shinobi schreef:

~

ze ging niet gewoon iedereen vermoorden doordat ze gepest werd en het op het bal mis ging en door haar moeder maar door alles. Het was alswaren de druppel die de emmer deed overstromen snap je, je ziet ook heel goed in de film dat carrie geen gelukkig leven had. En daardoor draaide ze als waren door. En aan het einde toen ze haar moeder had vermoord zag je ook dat ze daar heel erg spijt van had. Dat ze het eigenlijk niet had willen doen.

En toen (zo beschouw ik het) ze besloot dat ze niet meer verder willen leven. Als iemand anders nog andere theorie heeft zo ik ze graag willen horen

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

lijkt me een goede horror

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Zeer vermakelijke film. Stukken beter dan z'n opvolger, The Rage. Leuk verhaal. Aardige soundtrack, maar vrij zoetsappig voor een horrorfilm. Jaren '70 sfeertje geeft het net dat beetje extra.

avatar van film88888

film88888

Carrie is een echte klasieker, en mischien 1 van de beste horror films van de jaren 70. Heel knap verhaal van King dat De Palma met grote trots mogt verfilmen dat hij meer dan goed heeft gedaan. Sissy Spacek met haar enge blik speelde super, en had met deze rol haar doorbraak, net zoals Travolta die er niet lang in kwam, maar toch goed deed. Nancy Allen liet hier zien dat ze echt wel kan acteren, en in deze film vond ik haar best wel knap wat ik met Robocop niet had. De muziek was ook creepy en zat goed in de juiste scene's met de juiste sfeer. De Palma's horror meesterwerk geef ik een 4,0

avatar van Tessa.[L]

Tessa.[L]

blackthorn schreef:

Ik denk niet dat ze echt besloot dat ze niet verder wilde leven. Die keuze was voor haar al gemaakt, omdat het huis in stortte, lijkt mij. Maar goed, dat van jou zou ook wel kunnen hoor.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Heftige horrorfilm , maar nou niet echt super beangstigend.

Carrie word wel goed gecast en daardoor is de film ook een stuk beter.Haar moeder is echter een groot probleem. Ik ergerde me dood aan haar acteerwerk.

4**** ,

(exorcist is beter )

avatar van Spetie

Prima horrorfilm, die niet echt eng is, maar wel leuk om te zien. Sissy Spacek zet Carrie erg goed neer, waardoor je echt sympathie voor haar krijgt en haar haar daden niet kwalijk neemt. De Palma liet hiermee voor het eerst zien wat in huis te hebben als regisseur.

avatar van darkjaap

darkjaap

leuk wegkijk filmpje die goed in zijn genre is ( horror) leuk verhaal niet echt mijn genre maar al met al een 3,5 *

avatar van echoooo

echoooo

Ik vond het een geweldige film.

Het zat echt boordevol met van die muffige clichés waardoor ik het ook nog eens gezellig vond om te zien. Je wist precies wat er ging gebeuren. Erg voorspelbaar dat nam de spanning wel wat weg, maar toch was het vaak nog om te gillen. De muziek vond ik erg spannend en sissy spacek een echte engerd, van de moeder kreeg ik meer dan eens rillingen.

door deze film ben ik de meer oudere, cliché horrorfilms echt gaan waarderen. Deze film verdient een pluim.

klute89

Sacek speelt goed maar wie ik echt magistraal vind spelen is Piper Laurie damn, die speelt verdomd goed een godsdienstwaanzinige

Het is goede film met af en toe prachtige scenes, dat zijn ook vaak de scenes bij de waanzinge thuis en als ze gekruisigd wordt. Ook de finale is mooi gedaan met splitscreen.

Deze film verdient zeker 4,0*

avatar van Stapler

Stapler

Heey.. deze film had ik vandaag in mijn hoofd en dacht die vind ik nooit meer terug! (ik wist namelijk de naam niet meer).

Kom ik hem zo hier even op de site tegen!

Tof

Stapler schreef:

Kom ik hem zo hier even op de site tegen!

Tof

Waar Moviemeter al niet goed voor is

avatar van Stapler

Stapler

Hahaha

avatar van ghostman

ghostman

Iemand die in staat is zo’n scène op deze manier te regisseren, moet wel een van de allergrootsten zijn!

ghostman schreef:

Brian Depalma is ook een van de grootste, trouwens ook een prachtige scene! Een mooie keuze

avatar van mikey

mikey