Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables 2
"Back for War."
De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.
Barney Ross
Trench
Hale Caesar
Toll Road
IceTigerGhost
Inderdaad, Jet Li werd gewoon niet naar zijn waarde uitgespeeld in de eerste film. Daarom dat zijn uitblijven niet gemist zal worden. Maar mocht hij terugkeren als vijand, dat zou pas interessant worden.
schram101
Vreemd dat Li niet zo (lees: minder) gewaardeerd werd in het eerste deel. Ik vond zijn rol/personage zeker bij de beste van de film horen. Zie liever namen als Austin, Courture, Rourke of (van de nieuwe namen) Travolta verdwijnen dan Li.
IceTigerGhost
Rourke zal verdwijnen in deel 2, en Couture mag hetzelfde doen. Travolta daarentegen zou erg cool zijn mocht ie erbij komen.
Nomak
Wat doet zo een Travolta eigenlijk in dit soort film? En ook Terry Crews hoort helemaal niet thuis in het rijtje Stallone, Norris, Schwarzenegger, Van Damme en Lundgren.
dutchtuga
Amerikaanse actie. Om dingen te laten ontploffen moet je als acteur niet erg veel in je mars hebben.
Donnie Yen is veeleer geschikt voor projecten waar z'n kunnen volledig uit de verf komt. Los daarvan heeft hij wmb al in prestigieuzere projecten meegespeeld dan dit opgepimpt nichefilmpje.
Even door Yens filmografie gescrolled en kan dat niet linken met je opmerking. Dit zal verreweg zijn meest prestigieuze project worden.
Travolta heeft nog in een paar aardige actiefilms gezeten. Verder vind ik de toevoegung van wat jonkies juist wel leuk. Geeft wat diepgang.
RuudC
Met Travolta weet ik het nog niet zo goed eingelijk. Ik vind het er niet echt het type voor. Ik denk dat Gerard Butler wel een goeie zou zijn.
Een 'jonge' actieacteur als Daniel Craig, Gerard Butler, Denzel Washington, Benicio Del Toro, Christian Bale, Viggo Mortensen, Timothy Olyphant, Antonio Banderas, Vin Diesel of Hugh Jackman. Of een vrouwelijk lid met Milla Jovovich, Devon Aoki of Michel Rodriguez. En mag Wesley Snipes al terug het land uit? Ron Perlman is ook niet slecht. Of een gekke noot met Nicholas Cage of Robert Downey Jr.
djelle
Dat veel mensen de eerste Expendables film gezien hebben zal best (zelfs ik heb de film gezien), afgaande op de score waren de algemene impressies alleen wat minder positief.
Uitgerekend jij zou toch moeten weten dat scores op filmsites 2 keer niks zegt, zeker niet bij specifieke genrefilms als The Expendables. Zo'n films moeten je liggen en moet je vatten, vooral dat laatste ligt meer dan ooit nogal eens moeilijk voor het 'algemene' publiek. Enfin, als je bij de commentaren om de haverklap leest a la 'het is niet realistisch' etc weet je eigenlijk al genoeg waarom het gemiddelde aldaar eerder wat naar de matige kant neigt.
Ik ben met 20 vrienden gaan kijken naar de eerste testosterongevulde ode. Als je hun enthousiasme kon vertalen zat The Shawnshawk Redemption hier al mijlenver op de 2de plaats in de top. Ik ben de enige die op Moviemeter zit. Ik wil maar zeggen, moviemeter is de stem van de wereld niet, hoch -en allesbehalve- de stem van liefhebbers die kunnen plaatsen dat het niet om ingenieuze plots gaat in deze films. Expendables was een monsterhit, de tweede zal niet onderdoen. En dat heeft zijn redenen.
En trouwens, dat de 80's/90's klassiekers met Arnie en comsoorten tot op de dag van vandaag nog vaak gedraaid worden op TV zegt overigens genoeg over de waardering die daarover blijft onder de mensen en heeft dus niks te maken met goedkope niche.
Dit gezegdzijnde, ik vind Li ook geen gemis. Hoe sympathiek ik hem ook vind, een gladde aziaat past inderdaad in principe maar half en half in dit soort Amerikaanse lompe actie ensemble. Vervang hem door Arnie zou ik zeggen.
Lennert
Precies. Ik ben dol op Li, maar zie hem echt liever in een behoorlijke HK film dan in een typisch westers actiespektakel waar alles de lucht ingaat en men elkaar op weinig gracieuze wijze de hersenen inslaat. Ik ben dol op beide genres overigens, maar vind Li met uitzondering van Unleashed, Kiss Of The Dragon en The One altijd vrij slecht zijn gang kunnen gaan in Amerikaanse films. De taal ligt hem niet, de regisseurs kunnen zijn stijl niet goed in beeld brengen, of het script ligt hem gewoon echt niet.
Ik zie Yen ook veel liever nog een aantal fantastische kung fu films als Ip Man uitbrengen dan overstappen naar het 'grote publiek', hij heeft het niet nodig. Die gast is gevierd genoeg in eigen land en in de martial arts liefhebbers kringen, om niet in de smaak te hoeven vallen bij een groter (grotendeels Amerikaans) publiek. Als we toch per se een Aziatische acteur moeten hebben, dan liever iemand als Cary Hiroyuki Tagawa, wiens kennis van het engels goed genoeg is en die ook bij oldschool liefhebbers nog wel herkend wordt van films als Showdown In Little Tokyo, Mortal Kombat, Bridge Of Dragons of Rising Sun.
Maar goed, voor mij het liefste van Damme erbij.
Lennert
Toch zijn Chan's recente Chinese films ook niet echt populair op deze site. Ondanks dat er van de meeste (The Myth, Rob-B-Hood) wel lokale DVD releases zijn geweest. Komen ook niet boven de 250 stemmen uit, meestal is 100 stemmen al een hele prestatie. Over de rating zullen we het ook maar niet hebben
Die films halen natuurlijk ook nergens het niveau van een Young Master, Drunken Master, Police Story of Armour Of God. Lang geleden in dat opzicht dat Chan een film heeft gemaakt die echt de moeite waard was.
De taal ligt hem niet
Is er zo goed als zeker al bij.
Ik vind een mix van de oude en nieuwe garde wel leuk, maar dan wel met acteurs die zich wel bewezen hebben in dit genre. Schwarzenegger, Stallone en Willis dus, maar een Statham, The Rock of Vin Diesel is ook prima.
Overigens hoor ik nooit iemand over Samuel L. Jackson. Die zou echt te cool voor deze film zijn, zou erg leuk zijn.
Lennert
Mja, wat betreft van Damme is er inderdaad al een producer die het bevestigd heeft en JC loopt er zelf ook mee te koop in interviews nu, maar ik wil toch echt het nieuws uit Stallone's mond zelf horen.
Maar het verbaasd me dat niemand eerder Tagawa genoemd heeft, de gast hoort wat mij betreft prima thuis tussen andere coole badguys als Kurtwood Smith, Michael Ironside of Clancy Brown als we het over iconische slechteriken hebben. Hij is dan wel iets ouder, maar nog steeds in topconditie en hij is behoorlijk overtuigend in de actiescenes. Plus, hij heeft al twee keer tegen Dolph Lundgren gevochten, dat zorgt toch ook wel voor wat credits
Lennert
Persoonlijk vind ik Jackson echt te vaak een typetje. Hij is gaaf, maar wat mij betreft geen echte actieheld, maar wel altijd zo'n stereotype scheldende black cop. Dan zou ik hem het liefste nu in een rol van stuntelende detective hebben zoals in The Long Kiss Goodnight, maar dat lijkt me vrij ongepast voor een Expendables film.
k zou dan, toch het liefste inderdaad iemand als Dwayne Johnson, Vin Diesel, Gerard Butler, Jason Momoa of Thomas Jane hebben. Allen acteurs met uitstraling, die dan misschien niet allemaal pure actiehelden zijn (in het geval van Johnson, Diesel en Momoa is dit wel het geval natuurlijk), maar genoeg charisma naar het scherm zouden brengen.
Klopt ja.
Jackson is juist een intelligente acteur, speelt juist bijna nooit het type scheldende black cop. Hij zoekt juist vaak de B titels uit omdat hij plezier heeft in afwisselde rollen.
djelle
maar dan wel met acteurs die zich wel bewezen hebben in dit genre.
Maar sowieso mis ik nog een hoop namen uit de oudere garde die echt direct gerelateerd zijn aan het genre. Al vallen de meeste vooral in de b-markt. Ik denk aan Jeff Speakman, Olivier Gruner, Mark Dacascos, Jeff Wincott, David Bradley, Daniel Bernhardt, Wesley Snipes en good old Seagal en nog een hoop die ik momenteel vergeet wellicht.
dutchtuga
Maar niet als actieheld. Ik probeer me hem voor te stellen in deel 1, maar zie het helemaal niet zitten. Ben het wel eens met djelle dat Jackson altijd de funny guy moet zijn. Heeft Stallone bv ook wel een handje van, maar bij hem neemt de actiefiguur de overhand.
RuudC
Afwisselende rollen? Hij speelt altijd zichzelf.
Jackson zou een speciaal personage moeten creëren om in Expendables mee te kunnen, maar de grap is dat ze vooral zichzelf zijn. Jackson is dat absoluut niet. Man moet het hebben van zijn acteerkunsten. Heeft ook vrijwel nooit het lompe killer type gespeeld, is veel meer een pacifistisch fylosoof.
Afwisselende rollen? Hij speelt altijd zichzelf.
Zijn rollen in oa Cleaner, Die Hard 3, Snakes on a plane of 51th State verschillen toch enorm.
Nomak
nog een hoop die ik momenteel vergeet wellicht.
Gelukkig is Chuck Norris waarschijnlijk wel erbij.
Danny Trejo mag er van mij trouwens ook wel in met een bijrolletje.
RuudC
Moet ik eerlijk zeggen dat ik drie van deze vier films niet gezien heb hoor. Maar als ik aan de andere kant Shaft, Star Wars en Pulp Fiction naast elkaar leg, heb ik steeds het idee naar hetzelfde karakter te kijken. Ik vind echt dat zijn manier van bewegen en praten altijd hetzelfde zijn. Niet dat ik het erg vind overigens, ik vind hem altijd wel wel gaaf. Alleen denk ik niet dat hij in The Expendables zou passen.
Kom op zeg. Pulp Fiction en Star wars zijn 100% verschillend. Zelden zo'n ongeinspireerde performance gezien als in Star Wars, terwijl hij in PF groots is. Shaft vondvik ook niet best, maar die ben ik vrijwel vergeten.
Hoogstens dat Shaft en PF wat op elkaar lijken bij Jackson, maar dat is meer een uitzondering. Ik vind Jackson enorm getalenteerd, juist door zijn diversiteit aan rollen die hij aanneemt.
Maar om weer over deze film te praten, hij zou er goed in passen. Bijvoorbeeld als vijand.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables
2010

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Yip Man 2
Actie, 2010

Crank
Actie / Misdaad, 2006
verlies van geliefdevliegtuigvliegtuigcrashgeweldbeard ensemble castwisecrack humorairport loungeasian woman