• 9.414.051 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Bruce Willis

Releasedatum: 16 augustus 2012

Plot The Expendables 2

"Back for War."

De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.

bierbak schreef:

Terminator 2 bracht Terminator in een tweede versnelling (meeste mensen vinden de 2de de beste uit de reeks). En verder: Total Recall, True Lies (ok een remake maar wel met veel geinige vondsten in de actiescenes - youre fired!), Last Action Hero (geestige, originele parodie op zichzelf en zijn markt), Eraser, End of Days. Misschien dat je ze niet allemaal even goed vond, maar dat ze niet origineel of creatief waren kan je simpelweg niet zeggen. 90's bracht wel degelijk een frisse toets in het genre.
Geen enkel van de films die je opnoemt zijn origineel en op T2 na ook niet bepaald de grootste successen. Last Action Hero zelfs zijn grootste flop. Misschien niet financieel omdat velen t och naar de bios zijn gegaan voor "de nieuwe Arnie", maar de teleurstelling bij het naar buiten lopen was bijna episch.

Een frisse toets in de '90s? Misschien, maar niet met de films die jij opnoemt

bierbak

Ja, en hoeveel dezelfde films kan je dan opnoemen als Total Recall, Last Action Hero of Eraser? Je zal er wel vinden met gelijkenissen, maar dat kan je met die 80's films ook.

En Last Action Hero is vooral wat misbegrepen en mede daardoor ondergewaardeerd, maar dit terzijde. Creatief is het zeker en vast.

Verder:

(kijk naar Adjusted for Ticket Price Inflation)

Pas op nr 9 zie je de eerste 80's actiefilm, 90's met Arnie was koek en ei.

bierbak

Een klein jongetje die via een magisch ticket plots bij zijn fictieve held zit, verpakt in terzelfdertijd een spoof op Arnold en zijn genre. De futuristische wapens en actiescenes uit eraser (krokodillen), hoe kan je dat nu allemaal niet fris of creatief noemen? Snap ik niet.

avatar van psychopath

psychopath

Nomak schreef:

En waaraan heb je dat afgemeten? Wat een onzin zeg, zoals ik al eerder zei, Tyson zelf zei al dat Shavers en Foreman harder sloegen. Een heel klein beetje bokskenner weet dit.

Was, als en had is losers language. Er is er maar ééntje de schuld van dat Tyson zijn carrière lachwekkend in het verval is geraakt en dat is Tyson zelf.

Tuurlijk, ga maar is een beetje levenservaring op doen voordat je weer met zoiets komt, jij bent vast zo'n eentje als iemand dakloos is ofzo dat je zegt, ja is ze eigen schuld

En hoe moet Tyson weten dat Foreman harder sloeg dan? Dat zijn gewoon woorden uit bewondering, net zoals Kruijff zei dat van Basten beter was en vice versa.

Op een bepaald punt werd Tyson beschouwd als 1 van de grootste boksers, ook door kenners maar laten we er maar over ophouden, het internetnet staat vol met dit soort discussies

avatar van Nomak

Nomak

psychopath schreef:

Levenservaring? Heb ik genoeg, maar ga ik op het internet niet over vertellen.

Drank, drugs, gebrek aan training, schorsingen,... Dat heeft Tyson gewoon aan zichzelf te danken.

En hoe Tyson zoiets moet weten? Die was bokser en heeft er meer kijk op dan een leek als jij. Ik heb wel bewondering voor de kennis die Tyson bezit over het boksen, die man weet echt veel over de verschillende boksers en de geschiedenis van het boksen.

DiDa

Weer een review van een fan gelezen (wel vol met spoilers)! Het wordt echt een geweldige film! Nog een week en dan kunnen we zien welke Expendable het loodje legt. Ik kon gewoon niet meer wachten en wilde gewoon alles weten. Ik weet toch dat ik de film cool ga vinden.

avatar van thunderball

thunderball

bierbak schreef:

LAH werd destijds als een peperdure flop beschouwd en is dan ook een hele dure kinderfilm geworden, Eraser is middelmaat troef en bv die vrije val uit het vliegtuig is behoorlijk gejat van Moonraker, niks origineels aan, krokodillen zagen er vreselijk computerig uit.

True Lies is veelte veel flauwe comedy, dan coole actiefilm en dan zullen we films als Jingle All the way maar even helemaal verder niet gaan noemen, neem ik aan?

De enige twee films die wel goed zijn, Total Recall en T2, komen van begin jaren'90, toen hadden we nog hoop dat het met de jaren '90 wel goed zou komen, helaas pinda kaas.

De rest kan nog niet in de schaduw staan van jaren '80 films als Terminator, Commando, Predator, Raw deal en Conan. Laat staan op gelijke hoogte, of zelfs er boven.

Dus om nu te zeggen dat 't in de jaren '90 allemaal minstens zo fris en creatief was... mwaaa!

Overigens is T2 natuurlijk wel gewoon een kindvriendelijke versie van het veel rauwere origineel.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

@Dida: waren al gepost door Blackcat.

Sorry...

avatar van blackcat13

blackcat13

The Oceanic Six schreef:

Dat van Norris had ik wel verwacht, dat was een cameo zoals Schwarzenegger hem in 1 had.

Dat, maar dan net iets meer. Norris' rol beperkt zich niet tot 1 praatscene, maar daarnaast mag hij ook eventjes meedoen met de laatste actiescene. En zijn entree in de film schijnt geweldig te zijn. Bij elkaar zit norris er zo'n 10 minuten in volgens iemand op imdb die de film gezien heeft. Valt niet tegen denk ik, in ieder geval groter dan Schwarzenegger's rol in deel 1 en dat had ik al goed gevonden voor Chuck. Gewoon die kop van hem ff in de film is voor mij al geweldig! Dat ie dan ook even mee mag knokken is alleen maar een geweldige bonus.

avatar van Ramon K

Ramon K

Hier weer hetzelfde: actie-icoon in de jaren 80, vloeit nog even over naar het begin van de jaren 90, en dan 'The End'.

bierbak schreef:

Die meeste mensen zijn de pubers die 14 waren toen T2 uitkwam. In grote getale mochten ze naar de film voor 12 jaar en ouder. Kinderfilm, heeft niets met de gewelddadige 80's cinema van doen.

Ben als de doods dat Expendables twee ook veel softer en populairder wordt dan deel 1, maar daar gaan dan toch echt 0 credentials heen als het gaat om de revival van jaren 80 actie..

En wederom Spider-man en Harry Potter deden het nog veel beter... Ultieme actiehelden

Verder:

(kijk naar Adjusted for Ticket Price Inflation)

Pas op nr 9 zie je de eerste 80's actiefilm, 90's met Arnie was koek en ei.

Dat het in de jaren 90 pas populair werd bij de massa is ook juist een teken dat de scherpe randjes eraf gingen. Lijkt me eerder een minpunt. Kijk een hoe succesvol Spider man en Batman zijn. Zit geen greintje vette actie in. Zijn beide veel succesvoller dan Expendables......

avatar van The Oceanic Six

In die films zit genoeg coole actie, maar op een andere manier.

avatar van Reinbo

James Bond actie. Zo'n beetje het tegenovergestelde van waar de 80's actie voor stond. Keurig, braafjes en zonder bloed.

avatar van thunderball

thunderball

Ho, ho, we gaan niet neerbuigend doen over mijn held Bond, he?!

Nee, even serieus: ik begrijp wat je bedoelt, ik wil ook geen Bondsfeer in een Norris of Arnie film, daarom vind ik True lies ook niet veel.

Heb kaartjes voor aanstaande donderdag besteld. 22.30 uur Pathe 1

thunderball schreef:

Ho, ho, we gaan niet neerbuigend doen over mijn held Bond, he?!

True Lies vond ik juist zijn beste film sinds tijden! maar niet in de laatste plaats door de altijd mooie Jamie Lee Curtis en Tia Carrera!

Total Recall is dan wel uit 1990, maar heeft nog sterk het '80s gevoel (dat was tenslotte ook niet op exact 1-1-1990 voorbij!).

bierbak schreef:

Aktie versie van Sjakie en de chocolade fabriek. Inderdaad ook een persiflage op zichzelf, maar ook dat wordt al gedaan zolang film bestaat.

Sci-Fi variant op veel films uit eind jaren '70/begin jaren '80. Vooral de Britten hebben veel van dergelijke films gemaakt.

Thorak schreef:

Bovendien is Recall van Verhoeven, een van de beste en meest eigenzinnige regisseurs in het genre. Zijn veel latere Starship Troopers was ook een feest!

Thorak

Eigenzinnig is Verhoeven zeer zeker, maar Starship Troopers een feest... Hij haalde het in zijn hoofd om Dina Meyer dood te laten gaan FFS!

Nee doe me dan maar Robocop! Ook nog eens '80s ook.

Reinbo schreef:

Terminator 2/3, Total Recall, Eraser en zelfs True Lies... Net zo goed R-rated als een Commando. Kwaliteit link ik persoonlijk overigens niet per se aan bloed of bodycount. Eraser heeft een heel cool concept.

thunderball schreef:

Critici bestempelden het als "flop", in wezen is het nog steeds een stevig box office succes. Daarnaast doet dat niks af aan het feit dat het an sich een origineel concept is.

Doet niks af aan het feit dat de krokodillenscene net als veel andere actiescenes en de wapens behoorlijk origineel zijn.

True Lies is veel te veel flauwe comedy, dan coole actiefilm
Een R-rated actiekomedie dan. Ligt verder in smaken. Al moet ik de eerste titel nog horen waarbij oa een terrorist via een raket in zijn companen knalt.

90's waren wel degelijk fris, beetje kinderachtig om er een 80's versus 90's spelletje van te maken wat mij betreft. Beide periodes hadden hun voor en nadelen.

avatar van Reinbo

Tuurlijk jaren 90 kende ook veel goede films, maar ze misten over het algemeen wel de bruutheid en foutgeid van de jaren 80. Het was gewoon vaak wat gelikter, meer op het geote publiek afgestemd. Exact wat ook met Expendables 2 aan de hand zal zijn, zo is mijn vrees. Zsl nog steeds vermakelijk zijn, maar West is ook een minder bruut regisseur als het op kills aan komt dan Stallone. West komt ook uit de jaren 90........

DiDa

Sylvester Stallone zal vanavond voor het eerst verschijnen op een EX2 premiere. Vanavond is de EX2 premiere in Parijs en Stallone heeft besloten eea weer op te pakken na de dood van Sage...

avatar van blackcat13

blackcat13

Reinbo schreef:

Ik hoor juist van allerlei mensen die de film gezien hebben, dat de film juist bruter is dan de voorganger, dat de "kills" juist zeer bloederig en duidelijk in beeld gebracht worden... tot nu toe deel ik je mening dat het er op de trailers en tv spots allemaal gelikter uitziet als het origineel, maar we gaan het zien volgende week

DiDa schreef:

Wat een beest. Respect voor de man!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Quote van Steven Weintraub van Collider:

For those that don't know, THE EXPENDABLES 2 is def rated R. Tons of blood. No way to keep count of how many they kill.

avatar van GuyB

GuyB

Nog wachten tot 22 augustus hier

avatar van The Oceanic Six

Wow, die Lundgren blijft echt een reus zeg! Imposante verschijning.

En van Damme, tsja. Vind hem eerlijk gezegd op die foto's wat sneu overkomen. Zijn kop past ook niet bij dat van een actieheld. Lenig is ie wel.