• 9.414.277 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Bruce Willis

Releasedatum: 16 augustus 2012

Plot The Expendables 2

"Back for War."

De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.

avatar van Waackx

Waackx

bierbak schreef:

Tja martial arts... Lundgren knalt hem zo in frieten met een 'warningshot'.

En dan ma Luundgren wel 2 zo lang en 2 zo breed zijn maar hij legt echt wel af.

En dat is de pech voor veel Aziaten, mensen onderschatten hen van wege hun lengte en hun postuur maar doordat men hun onderschat zijn hun weer in het voordeel.

Zoals die scene in The Raid.

1 gozer van ongeveer 1.70m. neemt het op tegen 2 gozers die allebei een kop groter dan hem zijn maar ze hebben ontzettend veel moeite om hem neer te krijgen.

Metalfist schreef:

Bekijk de climax anders van The Young Master is. Een kwartier lang durend gevecht waar Chan wint op puur incasseringsvermogen en kracht. Daar is hij pas badass.

Young Master, ook weer zo'n slapstickvehikel. Bekijk de eindbattle van men of War (1994) maar eens. Dat is badass. En ook veel meer Expendables.

Metalfist

Young Master is dan juist één van de minste slapstick films uit die periode. Vergelijk maar eens met Half a Loaf of Kung Fu, daar is hij pas slapstick. En ik heb het trouwens alleen maar over het eindgevecht en niet de hele film. Je kunt met andere Expendables sterren films gooien maar ontkennen dat Chan hier niet in zou passen, daar slaag je er toch serieus naast.

avatar van DiDa

DiDa

De eerste reviews (uit Duitsland en Frankrijk) zijn positief!

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1930 berichten

Had eerlijk gezegd niet anders verwacht

avatar van Lennert

Lennert

Waackx schreef:

En dan ma Luundgren wel 2 zo lang en 2 zo breed zijn maar hij legt echt wel af.

Zoals die scene in The Raid.

Ik weet niet of je zelf ook vechtsporten hebt beoefend, maar ik kan je vertellen dat er een groot verschil zit in de vormgerichte martial art van Wushu die Li beoefent en de keiharde incasseringsstijl van Kyokushin karate die Lundgren beoefent. Daarnaast is lengte en gewicht echt niet te onderschatten, er is een reden dat er verschillende gewichtsklasses zijn ingedeeld om gevechten eerlijk te houden. Vergeet daarnaast ook niet dat mensen als Li en Chan nooit competitief hebben gevochten en mensen als Lundgren dit wel gedaan hebben.

rep_robert schreef:

Heb van Damme anders nog nooit in een ninja pak rond zien rennen

Dat komt omdat je hem niet herkent als hij in een ninja kostuum rond rent!

Metalfist schreef:

En ik heb het trouwens alleen maar over het eindgevecht

Ik had het ook over het eindgevecht. Denk dat het wel 20 minuten duurt. Bazookas, shotguns, messen, hand to hand you name it. En de final hand to hand is tevens bloederig, vuil, goor en zonder gekke bekken of slapstickgedoe van Lundgren. Hier zie je wat bad ass betekent, dat halfkomieke martial arts gedoe van Chan heeft daar niks mee te maken.

Need i say more...

1. Chan heeft een babyface (veel te zachte uitstraling). 2. Zijn oeuvre is algemeen bekeken van een heel andere orde dan de harde actie waar Expendables voor staat. Dat zijn 2 argumenten waarom Chan hier niks te zoeken heeft die je niet kan ontkennen.

bierbak schreef:

Tja martial arts... Lundgren knalt hem zo in frieten met een 'warningshot'.

Waackx schreef:

En dan ma Luundgren wel 2 zo lang en 2 zo breed zijn maar hij legt echt wel af.

Even ter informatie: je weet dat Dolph Lundgren meervoudig wereld kampioen Kyokushin Karate is geweest???

bierbak

... En dat bewees hij ook nog eens in EX1 tegen Li.

Ramon K schreef:

Ik weet zeker dat veel EXfans zeer enthousiast worden als gasten als Jackie Chan en Chow-Yun-Fat en chickies als Cynthia Rothrock en Michelle Yeoh op zouden komen draven voor een deel 3? Niet?

Dat Chow-Yun Fat er vooralsnog niet in zit vind ik opzich al verwonderlijk! Ik hoop zeer zeker op een deel in de EX serie waarin een grote hoeveelheid Aziaten voor komen. Voor deel 3 mogen ze van mij naar China o.i.d. of iets met Yakuza kan ook boeiend zijn met de nodige bijbehorende sterren! Mischien dan ook een leuk idee om Sean Connery weer van stal te halen voor een reprise van zijn rol in Rising Sun.

Cynthia Rothrock hoort zeer zeker ook tussen de bad ass mannen uit de '80s, Lijkt me erg gaaf als alle mannen letterlijk een stapje opzij doen en dat zij dan aan komt lopen om de volgende bad guy even klop te geven!

Metalfist schreef:

Of de climax van Police Story waarin ie een heel winkelcentrum verbouwd. Of zijn fights tegen Benny The Jet in Dragons Forever en Wheels on Meals. Of de finale van Drunken Master II.

In Hong Kong action cinema wordt vrijwel altijd komedie geintegreerd. Zou ook voor Jet Li moeten gelden. Zo'n onzin allemaal. Van Damme ooit zien dansen in Kickboxer? Of die opening van Double Impact in zijn verwijfde maillot? Chuck Norris die zijn bier bij de vuilnis gooit omdat zijn vrouwtje boos is in Lone Wolf McQuade? Schwarzenegger die zwanger is in....? maakt toch geen bal uit!

Jackie Chan is een icoon van de actiecinema in de jaren 80. Pas nog zo'n 20 vhsbanden met hem op de kop getikt. Alle vhsbanden die ik destijds kon huren in 't actiegenre leverden actie-iconen af! Van Don 'The Dragon Wilson' tot 'Richard Norton' en van Loren Avedon tot Billy Blanks. Ik zou ze allemaal graag in een EX3 zien. Gary Daniels en Eric Roberts mochten 't ook....

bierbak

Het verschil is dat Chan zijn komieke stijl heeft doorgetrokken, en er ook veel verder (flauwer) in ging het werd zo goed als zijn trademark. Van Damme bewees met oa Hard Target een echte killer te zijn terwijl Chan doorging met zijn slapstickfratsen. Het is gewoon van een heel andere orde, Expendables heeft echt geen Mr Nice Guy nodig.

Need i say more...

Heb je The Young Master ûberhaupt wel gezien? Ik vind het ook bizar dat je de film van Dolph Lundgren erbij blijft halen want ik heb nooit beweerd dat die hier niet in past. En net zoals Ramon K zegt: al je argumenten gelden ook perfect voor Li maar daar hoor je je niet over spreken?

edit: eigenlijk is heel het bericht van Ramon K exact wat ik bedoel. Schwarzenegger als kleuterleider... Dat is zowaar nog komischer dan Chan zijn slapstick.

avatar van The Oceanic Six

Schwarzenegger deed beiden. Keiharde actiefilms en enkele komedies/familiefilms. Maar 90% van zijn carriere waren zijn bekende actiefilms.

Thorak

Arnie heeft inderdaad bijna meer (mislukte) komedies dan pure aktie flicks op zijn naam staan...

Stallone heeft er ook meer dan genoeg op zijn naam staan, met Stop or my mom will shoot en Rhinestone Cowboy als hoogte/diepte punten.

Metalfist

Het enige verschil is dan ook dat de films met Jackie Chan wel aansloegen (waardoor hij er verder in ging) terwijl die van Schwarzie en Stallone flops werden en daar dus overduidelijk geen geld mee te verdienen was. Ik blijf erbij, Chan verdient even goed een plaats.

dutchtuga

Tsjah, iedereen is die mislukte Arnie-en Sly-komedies wel zo'n beetje vergeten. Wat echt bijblijft zijn hun stoere rollen.

dutchtuga

Bolo Yeung is de enige Aziaat die echt een extra plek verdient in The Expendables

avatar van The Oceanic Six

dutchtuga schreef:

Ik vond Kindergarten Cop, Twins en Jingle all the way erg leuk. Junior was wel een draak van een film.

Heb alleen geen idee hoeveel geld die films hebben opgebracht. Je zou denken dat die 1e 3 titels het wel goed zouden doen. Kwamen uit in de tijd dat Arnold echt een filmgigant was.

bierbak schreef:

In New Police Story zit ook vrijwel geen humor. En die films uit de jaren 80/90 van die Amerikaanse actiehelden waren ook een cheese-fest! Lundgren als He-Man oa....Van Damme als Guile. En heb je Knock off niet gezien? En die pruik in de flashbacks van Cyborg!

dutchtuga schreef:

Klopt wel, alleen is het verschil dat de komedies van Sly en Arnie vrij weinig tot geen aktie bevatte en die van Chan altijd wel! Dat maakt Chan eigenlijk meer een aktie ster dan Sly en Arnie. Daarentegen is Chan in Azië dan logischerwijs ook aanzienlijk groter dan S&S en in het Westen andersom.

Ik las hier net ook ergens dat Chan geen aktie held zou zijn omdat hij alleen maar altijd de goed lachse goedzak speelt en nooit de bad guy die iemand af maakt... Heb je dat Norris wel eens zien doen dan? Of heb je ooit bloed gezien in iets waar Mr. T in mee speelde??

avatar van Reinbo

Need i say more...

JC is een van de allergrootste actiehelden. Dat lijkt me argument genoeg om de argumenten van jou van tafel te vegen. En qua boxoffice potential zou het gezien de Aziatische markt ook erg slim zijn.

Ramon K

Ah! Bad -ass heeft bij jullie te maken met hoe boos een acteur kan kijken? Tsjongejonge!

avatar van Reinbo

bierbak schreef:

Het verschil is dat Chan zijn komieke stijl heeft doorgetrokken, en er ook veel verder (flauwer) in ging het werd zo goed als zijn trademark. Van Damme bewees met oa Hard Target een echte killer te zijn.

Van Damme in Hard Target was een enorme homo. Zelfs Cynthia Rothrock zou niet met zo'n kapsel gezien willen worden.

dutchtuga

Arnie heeft ook nog een film als Red Heat op zijn naam staan, waar komedie erg goed wordt verweven met actie. Hij was gewoon zo'n grote ster dat er op elke manier werd gepoogd geld aan hem te verdienen. Zijn actierollen hebben echter zo'n belangrijke rol gespeeld in de filmhistorie dat vooral die hem als acteur tekenen. Daar zal hij om worden herinnerd. Actie is zijn middle name. Van Chan ook, maar anders. Vroeger keek ik zijn films enkel om de martial arts capriolen die hij uithaalde, niet om zijn stoere karakter o.i.d.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Om die reden was Twins ook een succes, niet omdat de film zo goed was, maar omdat zowel Schwarzenegger als Danny DeVito toen konden doen en laten wat ze wilden. Wat ze ook maakten, het werd toch wel een succes! Stop 2 van die personen samen in 1 film en het kan niet meer kapot. Als je het nu kijkt zal het waarschijnlijk een draak van een film zijn, maar toen was het een mega hit. Opzich stak Arnie in die film wel voornamelijk de draak met zichzelf, wat natuurlijk altijd wel een pluspunt is. Iets dat veel ego's van de helden niet aan kunnen...