• 9.378.581 stemmen

Actie / Sciencefiction | 142 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Gary Ross

Met onder meer: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth

IMDb beoordeling: 7,2 (1.072.273)

Releasedatum: 21 maart 2012

Plot The Hunger Games

"May The Odds Be Ever In Your Favor."

In de nabije toekomst wordt Noord-Amerika geteisterd door droogte, brand en oorlog. Het wordt nu Panem genoemd, een land verdeeld in de 'Hoofdstad' en twaalf regio's. Elk jaar worden twee jonge deelnemers van elk district uitgeloot met het doel om in een competitie de andere deelnemers uit te schakelen. Het volk wordt gedwongen om deze 'wedstrijden' te kijken. Voor vermaak, maar ook ter intimidatie van de onderworpen districten. Katniss neemt vrijwillig de plaats in van haar zusje, die geselecteerd was om deel te nemen. Peeta, een man zonder enige gevechtsvaardigheden, zal haar vergezellen. Samen moeten ze het opnemen tegen veel sterkere en beter getrainde deelnemers...

Katniss Everdeen

Seneca Crane

Claudius Templesmith

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Onderhoudende film en goed gemaakt. Met hier en daar wat bekende acteurs. Kijkt lekker weg en ik heb me uitstekend vermaakt. Ik kijk uit naar het vervolg, wat er vermoedelijk wel zal komen. 3.5 voor mij.

avatar van newG

newG

Een verhaal dat me erg aansprak en de acteurs waren ook goed gekozen. Tot daar de positieve punten van deze film, wat rest is een hoop jatwerk uit een dozijn andere films, zoutloze onnozelheden, slecht camerawerk/montage (ik haat trekkende beelden en ik haat actie gefilmd met de losse hand ((of toch de manier zoals in deze film)), zeer zwak uitgewerkt sentiment, voorspelbaarheid die je al van MIJLENVER ziet aankomen, enz enz.

En zo krijg je dus een film die aan elkaar hangt met veel te veel "gelukjes" en toevalligheden.

Hoe zo een miskleun van een film sociaal aanvaard kan worden als "1 van de betere films van het jaar" blijft me echt een raadsel...

avatar van Stelling 12

Stelling 12

Een verfilming van een boek is een uitdaging. Ik vroeg me af of de film dezelfde spanning in mij opriep als op het moment dat ik de bladzijden verslond. Het antwoord hierop is Nee. Toch blijft het leuk om je geprikkelde fantasie op doek terug te zien. Ik raad wel aan de moeite te nemen om eerst het boek te lezen. Het acteerwerk is goed, het boek is beter. Nogmaals, ik had de film niet willen missen, ondanks dat sommige momenten onderbelicht blijken.

avatar van Ralph13

Ralph13

Een mooie film, goed bij het boek gebleven. Natuurlijk zijn er stukken uit gelaten, anders zou de film ook veel te lang gaan duren. Ik heb meer genoten van het boek dan van de film, maar alsnog een uitstekende verfilming. Ik kijk uit naar Vlammen.

avatar van revengeyo

revengeyo

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Best aardig vulwwerk voor een avondje verveling. Jennifer Lawrence is een plaatje om naar te kijken en dat maakt een hoop goed.

Alleen jammer dat van de 142minuten die de film duurt 30 minuten bestaat uit het herhaaldelijk herhalen van eerdere scenes. Alsof de regisseur er vanuit gaat dat iedereen achterlijk is.

avatar van Seifer

Seifer

revengeyo schreef:

lijkt me een beetje een kinderfilm

Het is gebaseerd op een jeugdboek, dus het zal voor (jong)volwassene zeker overkomen als een soort kinderfilm. Corrigeer me maar als ik fout zit.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Seifer schreef:

Het laatste uur van de film lijkt mij niet bepaald geschikt voor kinderen.

revengeyo schreef:

lijkt me een beetje een kinderfilm

Lijkt mij sterk dat een kind al de politiek zal begrijpen die in dit verhaal schuilgaan. Zeker in de volgende boeken/films wordt het steeds politieker. Dus kinderfilm...? I don't think so!

avatar van Steve Scandal

Steve Scandal

Jammer, had wat meer hardere actie verwacht zoals bij Battle Royale

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

romantische versie van the condemned haha

avatar van hendriks

hendriks

wat een slappe hap

geef mij maar suviving the gae met rutger hauer volop aktie

avatar van Wernertje

Wernertje

Brave film ala running men en Battle Royale

Ik heb de film met moeite afgekeken, het was allemaal te braaf en voorspelbaar daarnaast boeide het liefde/drama scenes totaal niet , ook Woody Harrelson kwam niet echt boeiend over, wat ik toch wel een klein beetje had verwacht.

Een film die misschien leuk is voor de 12 tot 16 jarige, maar als volwassen filmkijker is het bijna net zoals in de film: het einde overleven.

Ook de effect vond ik bijzonder matig en de speelduur had volgens mij ook minder lang gekund.

Een film die ik niet zo gauw nog eens ga bekijken, teleurstellend.

avatar van tattoobob

tattoobob

Je had bij deze film van te voren kunnen weten dat hij niet heel bruut zou zijn zoals battle royale......

Een avontuurlijke familiefilm.....een leuke film in zijn genre.

Aleen niet echt mijn ding...toch mijn waardering.

avatar van vbkay

vbkay

Een film met het onderwerp mensen/kinderen die elkaar vermoorden en voor de doelgroep alle leeftijden. Klinkt als een slecht idee. En ja, dat was het. Inhoudsloos en op alle vlakken onder de maat. Wat een dramatisch slechte film...

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Jammer. Het idee is leuk, maar de uitwerking is minder. Ik had wat hardere gevechten verwacht. Dit is allemaal best wel soft. Het tempo ligt erg laag waardoor het af en toe best saai wordt. De special FX zijn okee maar ook weer niet geweldig. En de film is weer lekker voorspelbaar. Jammer dus want het verhaal heeft wel potentie. 3 magere sterren

avatar van jerry r

jerry r

soms wat te traag en ik vind de speelduur ook te lang.

avatar van mock turtle

mock turtle

krachtige film die goed de tijd neemt om het verhaal weg te zetten.

avatar van Theunissen

Deze film ligt qua verhaal in de trend van "The Condemned" maar dan met kinderen. De film is dan ook vooral bedoeld voor kinderen want het is één en al cliché wat de klok slaat en ook behoorlijk flauw allemaal. Het verhaal is best aardig (zeker in het eerste uur) en wist ook wel te boeien maar spannend wordt het helaas nergens en ook weet de film nergens te verrassen. Sterker nog het is eigenlijk best allemaal voorspelbaar. Het einde vond ik overigens zeer matig en was ook zeer flauw.

De cast kon me eigenlijk ook nergens overtuigen en alleen de oudgedienden Stanley Tucci en Woody Harrelson deden het best aardig. De rol van Elizabeth Banks sloeg nergens op en ze zag er ook nog eens belachelijk uit. Overigens wel grappig dat Lenny Kravitz een rolletje had in deze film. Hij kan het wel beter laten bij het maken van muziek.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

jerry r schreef:

soms wat te traag en ik vind de speelduur ook te lang.

Daar had ik ook last van, maar je leert wel de personages zeer goed kennen.

Leuke film, maar dat ie zòveel opbracht is mij een raadsel.

avatar van krillz

krillz

Sterke film met een sterke cast.

Theunissen schreef:
De film is dan ook vooral bedoeld voor kinderen (...)

Het einde vond ik overigens zeer matig en was ook zeer flauw.

Inderdaad, het verhaal en de film zijn voor een bredere doelgroep bedoelt dan alleen volwassenen die van het actiegenre houden. Maar kinderen? Nee, daarvoor is het gegeven van de film te bruut, ook al wordt het niet duidelijk in beeld gebracht. Bovendien zou het kind de politiek in dit verhaal niet begrijpen, lijkt mij. Mij spreekt dit verhaal juist aan omdát het wat softer is dan harde films zoals Surviving the Game. Dit is toegankelijker in mijn ogen.

Wat was er flauw aan het einde? Dat Katniss de bessen tevoorschijn haalde, waardoor Peeta en zij uiteindelijk allebei wonnen, heeft verstrekkende gevolgen. Als dit einde niet gevolgd werd, was het verhaal afgelopen. Nu hebben we nog 2 boeken die verfilmd gaan worden, die overigens nog politieker worden.

De rol van Elizabeth Banks is regelrecht uit het boek overgenomen, en ook haar uiterlijk. Iedereen in het Capitool ziet er zo vreemd uit, in het boek wordt het zelfs nog extremer beschreven! Lijkt mij een soort van waarschuwing voor de toekomst van het schoonheidsideaal en de plastische chirurgie... Overigens vond ik haar rol en uiterlijk juist een erg leuke aanvulling, het is precies zoals ik Effie in gedachten had toen ik het boek las! Bovendien is het een geweldige transformatie als je Elizabeth Banks in het echt ziet, vind ik knap hoor!

avatar van Ruiter13

Ruiter13

Werd af en toe wel knap beroerd van het onrustige camera werk.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Al een tijdje stond deze film ver boven aan mijn lijstje, en ik kan nu alleen maar toegeven dat dit een erg prettige en mooie film is!

Heb de boeken nooit gelezen, ook nooit veel over gehoord, maar desondanks en ook, omdat de film best apart is toch genoten. Er waren alleen een paar kleine dingetjes die ik nog niet snel door had wat ze nou bedoelden, maar dat doet er verder ook niet toe.

De cast bevat een aantal erg leuke personen waaronder: Jennifer Lawrence als Katniss Everdeen (wat een naam trouwens, haha), Elisabeth Banks, Stanley Tucci, Isabelle Fuhrman (die eigenlijk maar weinig tekst had helaas) en Woody Harrelson. Josh Hutcherson is niet bepaald mijn favoriete acteur, en zal het ook nooit worden. Irritant is hij niet echt, maar leuk om naar te kijken is ook ver te zoeken. En dan nog een klein rolletje van Lenny Kravitz wat me niet eens was opgevallen tijdens het kijken van de film.

De film verveeld geen seconde, ondanks dat er ook weer niet heel veel gebeurd aan actie. De hongerspelen zelf ging eigenlijk veel te snel, al in de eerste minuut was de helft al uitgeschakeld ofzo? Ook stoort het mij waarom die spelen gehouden worden? Vind iedereen het soms leuk om mensen dood te zien gaan? Dat is me namelijk niet helemaal duidelijk geworden.

De film is best aan de lange kant, maar heb geen enkele keer op de klok moeten kijken. We weten allemaal wel hoe het afloopt, dat is minder aan de film. Maar, verder ook niet echt storend. Lawrence is echt wel een knap meisje/vrouw en doet haar rol zeker niet slecht. Ben haar vanaf nu pas kunnen oordelen.

Ben benieuwd naar deel 2.

Nicole_1989

De hongerspelen worden gehouden door het Capitool. De districten worden gedwongen door het Capitool om elk jaar een jongen en meisje naar de hongerspelen te sturen. Dit is omdat de districten vroeger in opstand zijn gekomen tegen het Capitool en dat hebben verloren. Het Capitool dwingt de districten nu tot de hongerspelen, om hen er zo aan te herinneren dat het Capitool de macht over hen heeft en dat er niet met het Capitool te sollen valt. Dit kwam inderdaad niet heel duidelijk naar voren in de film, in de boeken wordt dit uiteraard duidelijk uitgelegd.
In het begin van de hongerspelen vallen inderdaad de meeste doden. De tributen worden bij de Hoorn des Overvloeds de arena in gelaten, waar alle wapens te krijgen zijn. De meeste tributen vliegen dan ook meteen op de wapens af en beginnen gelijk met moorden. Vandaar dat er meteen zoveel doden vielen in de eerste minuut. Andere tributen vluchten meteen weg van de Hoorn des Overvloeds, zoals Katniss.

Ennuh, grappig dat smaken zo kunnen verschillen...ik kan namelijk altijd wel naar Josh Hutcherson kijken!

avatar van Theunissen

Ik wist niet eens dat er een boek van bestond laat staan dat er nog twee delen zullen volgen. Verklaard tevens het flut einde van deze film want anders zouden er natuurlijk geen andere delen meer komen. Deze film was voor mij totaal onbekend (heb er nooit van gehoord) en kwam hem toevallig tegen tijdens het pindakazen. Omdat deze film best al veel stemmers heeft en ook best een hoog gemiddelde heeft besloot ik hem maar eens te kijken. Maar meer als tijdvermaak vond ik deze film niet en over een paar weken ben ik hem waarschijnlijk al volledig vergeten.

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Totale tegenvaller, een prachtig boek maar zo'n kleurloze verfilming. Absoluut niet wat ik ervan verwacht had. Tuurlijk kijkt het wel aardig weg maar hiermee komt de film niet met een voldoende weg.

avatar van Lenzo

Lenzo

De film had veel potentie maar er zitten wat minpunten in de uitwerking.
De intro van de film duurt veels te lang. Het duurt ruim een uur voor ze uiteindelijk aan de Hunger Games beginnen. De film legt ook veels te veel uit. Soms zelfs meerdere keren. Dit werd irritant. En wat was al dat gedoe met die sponsors? Het schijnt heel belangrijk te zijn en vergroot je overlevingskans. Alleen heb ik dit niet teruggezien in het spel zelf. Hoe precies moesten die sponsors helpen? Je krijgt ook niet te weten wie de beste sponsors kreeg. Uithongering of infecties zouden ook een grote rol spelen, hiervan hebben we ook niks teruggezien in de spelen zelf. Ook had ik persoonlijk gehoopt op wat meer actie van Katniss . Op deze minpunten na toch nog een redelijke film. Ik twijfel tussen de 3* en de 3.5*.

avatar van Wernertje

Wernertje

De hoge stemmen rond om deze film komen denk ik voornamelijk door de wat jongeren en vrouwelijke kijkers. Voor deze categorie is het best een leuke film, maar voor iemand zoals ik die toch meer van heftigere actie en avontuur houd en minder romantiek is deze film niet echt iets.

Nu kunnen romantische films of films die minder heftig kwa actie en avontuur zijn ook wel mooi zijn en een film waar ik eventueel met plezier naar kan kijken, maar bij deze film totaal niet.

Hij duurde mij gewoon te lang en zoals ik hier al eerder las bij sommige reactie zaten er te veel langdurige en dezelfde uitleggen in de film en ook werd er over sponsors gepraat etc, maar daar werd uiteindelijk in de film op het moment van de spelen weinig mee gedaan of in de film verwerkt.

Best wel jammer omdat volgens mij de film best meer in zich had kunnen hebben, gezien de populariteit.

avatar van Chefff

Chefff

Géén geweldige film! Pas na een uur werd de film wat leuker, maar dat gevoel viel snel weg. Had er veel meer van verwacht. Al met al wel een voldoende, dus 3*