• 9.377.368 stemmen

Total Recall (2012)

Actie / Sciencefiction | 118 minuten / 133 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 118 minuten / 133 minuten (extended director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Len Wiseman

Met onder meer: Colin Farrell, Kate Beckinsale en Jessica Biel

Releasedatum: 9 augustus 2012

Plot Total Recall

"What Is Real?"

Welkom bij Rekall, het bedrijf dat dromen tot werkelijkheid kan brengen. Voor de fabrieksmedewerker Douglas Quaid (Colin Farrell) klinkt deze trip als de perfecte vakantie om aan zijn frustrerende leven te ontkomen, ook al heeft hij een prachtige vrouw (Kate Beckinsale). Echte herinneringen van het leven als een super spion is net wat hij nodig heeft. Maar als de procedure goed fout gaat, wordt Quaid een opgejaagd man. Hij wordt achtervolgd door de politie, geleid door Chancellor Cohaagen (Bryan Cranston) en besluit samen te werken met een vrouwelijke rebel vechter (Jessica Biel) om Cohaagen te stoppen. Het is niet meer duidelijk wat fantasie en werkelijkheid is en Quaid ontdekt zijn echte identiteit, liefde en lot.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Zoals verwacht moet deze remake het niet hebben van het plot maar van de achtervolgingsscene's. Een groot pluspunt hieraan bij deze film is dat de video en sound effects zo enorm goed zijn dat deze scene's een compleet nieuwe dimensie krijgen! Dit plus de casting is voor mij eigenlijk de reden om een 3,5* te geven.

Naomi Watts

Geen onaardige remake, integendeel.

Toch wel fijn dat ik het origineel nog eens bekeken heb om de films toch goed naast elkaar te leggen. Op voorhand had je al de kritiek al kunnen verwachten.

Voor de rest even goed als Verhoeven's origineel, al doet Wiseman het allemaal net beter. Toffe cast, wat aanpassingen t.o.v. het origineel maar wat vooral opvalt is het sterke design. Het toekomstbeeld\d dat Wiseman schetst die hij vooral in de eerste helft etaleert is subliem. Ik kreeg flink wat Deus Ex: Human Revolution deja vu's en dat is een groot compliment. Kate B. is de ideale Lori (wat een prachtvrouw toch) en wat een uitstekende beslissing om het personage van Lori en Richter samen te voegen. Ook is Cranston de ideale villain.

De film neemt zich erg serieus, al ben ik niet een type filmkijker die dat als een nadeel vindt. Integendeel. Achtervolgingsscenes zijn zeer solide en ook de shootouts zijn zeer de moeite waard. Qua choreografie ook wel erg fijn, die knee slide van Beckinsale . Voor de rest even dumbed down als Verhoeven's film, ook wat references (of fuck you's) naar het origineel maar verre van inventief. Dat had van mij niet gehoeven. Naast het design is het visueel ook gewoon erg goed te pruimen. Ja, leuk en toch nog een verandering t.o.v. het origineel en het resulteert nog in een betere film ook.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

De film is zeker niet slecht maar hij moet onderdoen tegenover het origineel van Paul Verhoeven,by far de betere tegenover deze.
Bepaalde dingen zijn weggelaten en dat vind ik jammer
de hele gedoe met de fall en de kolonie en UFB vind ik te overdreven en daarvoor Mars weglaten? asjeblieft!
Misschien ligt het aan mij maar ook het hele verhaal wordt niet al te goed uitgelegd,het is wel veel grimmiger dan de origineel,meer richting Blade Runner maar het komt allemaal veel geforceerder over dan het zou moeten en wordt ook goedgemaakt met ouderwetse actie in de plaats.
Vergeet niet,het is een zeer vermakelijke film,zeker en vast voor degene die de origineel niet hebben gezien maar als je eerst het origineel van paul verhoeven en Arnie,die daar een van zijn beste rollen doet, hebt bekeken dan gaat deze zwaar onder.

De enigste die voor mij een grote pluspunt krijgt is Kate Beckinsale,ze overleeft het sowieso langer dan Sharon Stone en dat is een pluspunt,want ze speelt haar rol maar al te overtuigend.
Jessica Biel zelf is op automatische piloot en ze kon evengoed lucht spelen,in ieder geval,ze haalde het niveau van Kate by far niet, en Colin, nja,zeker niet slecht maar als je Arnie moet vervangen dan is het moeilijk,maar hij is geslaagd in zijn rol.

3.5/5.0*

avatar van DieselWalker

DieselWalker

Gematigd tevreden

avatar van martin1952

martin1952

heb vandaag de film bekeken, vond het toch een goedkope remake van het origineel. het enige pluspunt in de film vond ik Kate Beckinsale, maar Collin Farrell wordt nooit Arnie. ook miste ik Michael Ironside in de film, nee geef mij het origineel maar.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Naomi Watts schreef:

Vooral technisch gezien is dit een betere film ja, maar deze remake mist echt elke vorm van frisheid of brutaliteit die het origineel heeft. Alleen al daarom kan dit in mijn boekje nooit een betere film opleveren.

avatar van underground

underground

Wat een super mooie film ,
Had eerst maar even de trailer gekeken die was al super daarna toch maar even naar de bios gegaan dat was het zeker waard!!
Het verhaal begint goed met goede scene's,
Na dat Recall gedoe begint de film pas echt en zie je ook dat het leven voor Recall Fake is.

Colin Farrell speelt ook een super rol echt top!!!!

De actie scene's zijn ook super goed afgewerkt en mooi om te zien !!

Eindresultaat :

Als je van SF/Actie houd is deze film zeker een aanrader !!!!

EindCijfer :

4.0

dutchtuga schreef:

Ben ik met je eens. Al vind ik design wel heel essentieel in een SF film. Maar dat is persoonlijk. Zonder dat hou je hier niet veel over, ook de reden waarom ik niet verder kom dan een solide voldoende.

avatar van rep_robert

Probleem is alleen de houdbaarheid, de Verhoeven versie heeft iets tijdsloos, vooral omdat hij best wel veel eigenzinnige elementen erin gooit. Deze versie is een leuke blockbuster, maar eigenlijk geldt hiervoor ook: uit het oog is ook uit het hart.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Deze film zal niemand zich meer herinneren, idd.

rep_robert schreef:

Klopt, dit is dan ook een niemanddalletje die je snel vergeten bent. Vond die van Verhoeven ook iets tijdloos hebben maar bij mijn herziening vorige week bleek dat voor mij helaas niet meer het geval.

avatar van AC1

AC1

Qua sets en vooral belichting ziet het er niet uit ... die ouwe Verhoeven SF films.

En als ik de trailer van deze film bekijk dan hebben ze niet eens een poging gedaan om origineel te zijn. Het is een allegaartje van wat je al kent.

avatar van doeze

doeze

Pffff, tegenvallertje. En ook nog eens slecht geacteerd met zo'n cast...

avatar van Reinbo

Weinig verrassende remake. Dat het plot bekend was, was bekend, maar ook de vormgeving is een allegaartje van bekende sf films als Star Wars, Bladerunner, AI en Minoraty Report. Verder is Farell kleurloos als altijd. Maar gelukkig is daar Beckinsale, een zeer fijne femme fatale. Verder wat leuke actie. Vooral de liftscene is top en heeft het voldoende vaart om niet te vervelen. Mist verder ook de humor van het origineel. Maar het ontbreekt de film verder aan enige originaliteit of idee. Morgen weer vergeten, vrees ik. Snel het heerlijk bruisende origineel nog maar eens herzien.

avatar van Reinbo

Naomi Watts schreef:

Als je om design geeft moet je onmiddelijk erkennen dat dat bij Verhoeven vol vernieuwing zat (en vaak bewust klungelig was vormgegeven) en hier werkelijk niks in voorkwam wat je niet al eerder had gezien. I Robot meets Blade Runner, meets AI.

avatar van wwelover

wwelover

Heb het origineel schandalig genoeg niet gezien, maar deze versie was niet echt heel sterk. Lag in ieder geval niet Farrell die het wel goed deed. En Beckinsdale was heerlijk om te zien om het zo maar te stellen, Biel daarentegen vond ik niet sterk acteren. De actie was wel aardig. Maar het verhaal kon me niet echt pakken. Maar als bioscoopfilm is het wel ok.

avatar van Colombo

Colombo

Gisteren in bios gezien. Opzich een schijtfilm. Begon goed maar het ging steeds bergafwaarts. Ik had op het einde nog een twist verwacht maar die was er ook niet. 2*

avatar van madmax2011

madmax2011

orginele versie 10 keer beter

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Als je zin hebt in spectaculaire actie is deze film goed te doen en vermaak je je zeker wel. Voor de rest was het weinig bijzonder. Maar heb me er dus wel erg goed mee vermaakt en dat is het belangrijkste.

avatar van channed

channed

Ik ben totaal geen Total Recall kenner, dus hecht niet teveel waarde aan mijn recensie. Ik vond de film best vermakelijk, mooie shots en acties. Binnenkort maar eens de originele film kijken!

avatar van jerry r

jerry r

niet echt te verglijken met total recall van 1990 vind ik .

er zitten een paar dingen in de ze overgenomen hebben maar voor de rest is het verhaal is totaal anders.

avatar van Awake78

Awake78

Beetje overbodig deze film. Toch zag alles er supergelikt uit en de wereld komt wel tot leven. Jammer dat ze het (toch al ingewikkelde) verhaal voor een gedeelte hebben overgenomen en het NOG ingewikkelder hebben gemaakt.

Eerste half uur was top, sfeer zat er lekker in en plottwist op plottwist. Alleen het laatste (half-)uur zonk alles langzaam weg in de *gaap, gaap* zoveelste domme actiefilm.

De acteurs hielden het niveau nog een beetje omhoog.

4* voor de eerste helft

2* voor de tweede helft

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

rep_robert schreef:

Deze versie is een leuke blockbuster

Heeft total recall al het bedrag van 400 miljoen dollar opgehaald,want dan kunnen we pas spreken van een blockbuster(kan namelijk de opbrengst tot dusverre nergens vinden).

avatar van rep_robert

Je snapt wat ik bedoel toch? Door het mega budget en de verwachtte kas successen kan je altijd wel spreken van een blockbuster. Dit is meer het gemiep tussen de regeltjes Ik spreek dan liever over box-office hits/successen.

Ik vond het een zeer goede film, die echt boeide en geweldige soundtracks had en geen enkel moment verveelde.

Het verhaal was ik op het begin echt wel kwijt, maar daarna kwamen alle puzzelstukjes op z'n plaats.

avatar van nadrin

nadrin

De originele versie was echt heel goed.

Maar deze versie is stukken beter kwa verhaallijn, visuele hoogstandjes, dragende en bij wijle stomende sountrack enz.

Eigelijk vind ik dat deze een geheel andere film is.

Meeslepend en een prima verhaal dat schitterend uitgelegd word aan de kijker.

Ook subliem hoe je als kijker blijft afvragen wat realiteit is en wat niet.

En opvallend was dat de gehele zaal tijdens de aftiteling bleef zitten, misschien net als ik wachtend op een twist.

een minpuntje was het voordurend hijgen van de hoofdrolspelers.

En de lieve Miss Biel ik blijf haar toch altijd een beetje als 7e heaven zien

avatar van RipCurl

RipCurl

Vond het eem prima en vermakelijke aktiefilm. Het was een beetje (zoals eerder gezegd) een mengeling van Blade Runner, Total Recall en I Robot. Was het origineel...nee, maar was hij slecht...dat zeker niet. Sterker nog (en dit gaat me een hoop commentaar opleveren), ik vond deze versie vele malen beter dan de oudere versie! Het had niet de impact die de versie van Paul Verhoeven had destijds in 1990, maar ik vond deze remake wel goed, hipper en vooral niet zo flauw. SFX waren best goed gedaan. Dat niemand zich deze film over 5 jaar kan herinneren wil ik best inkomen, maar dat heb ik bij het gros van de films. Heb je de oude versie niet gezien, dan zou ik die lekker over slaan en deze kijken. De tand des tijds speelt hier een grote rol in.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

rep_robert schreef:

Je snapt wat ik bedoel toch?

Jazeker,was alleen benieuwd of je volledig op de hoogte was .