• 9.374.134 stemmen

Total Recall (2012)

Actie / Sciencefiction | 118 minuten / 133 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 118 minuten / 133 minuten (extended director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Len Wiseman

Met onder meer: Colin Farrell, Kate Beckinsale en Jessica Biel

Releasedatum: 9 augustus 2012

Plot Total Recall

"What Is Real?"

Welkom bij Rekall, het bedrijf dat dromen tot werkelijkheid kan brengen. Voor de fabrieksmedewerker Douglas Quaid (Colin Farrell) klinkt deze trip als de perfecte vakantie om aan zijn frustrerende leven te ontkomen, ook al heeft hij een prachtige vrouw (Kate Beckinsale). Echte herinneringen van het leven als een super spion is net wat hij nodig heeft. Maar als de procedure goed fout gaat, wordt Quaid een opgejaagd man. Hij wordt achtervolgd door de politie, geleid door Chancellor Cohaagen (Bryan Cranston) en besluit samen te werken met een vrouwelijke rebel vechter (Jessica Biel) om Cohaagen te stoppen. Het is niet meer duidelijk wat fantasie en werkelijkheid is en Quaid ontdekt zijn echte identiteit, liefde en lot.

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1914 stemmen

In Film > Nieuws > Total Recall remake:

Deze zou volgens IMDB volgend jaar moeten verschijnen.

Ben benieuwd wat ze hier van gaan terecht brengen.

Zonder Arnie wrs, maar kijk er toch naar uit!

avatar van AC1

AC1

Set Photos

Lijkt wel een combinatie van Blade Runner en Minority Report.

avatar van evildead666

evildead666

weer een remake

avatar van puckb96

puckb96

Dit gaat niks worden, dat heb ik nu al in de gaten

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Dit word niks idd. Vind dat ze rare veranderingen hebben gemaakt aan het plot. En Total Recall was goed vanwege Arnie

avatar van Wouter

Heb altijd gedacht dat het origineel veel beter kon. Ben benieuwd.

sinterklaas

Verhaal klinkt dan nog vrij anders dan het orginele Total Recall.

avatar van schram101

schram101

Moet eerst die andere maar eens zien.

avatar van PEN15

PEN15

Ze zijn wel flink bezig met remakes. Toen ik wat verder ging zoeken waar Colin Farrell mee bezig is, lees ik dat hij ook meewerkt aan de remake van Fright Night

sinterklaas

Vannacht gedroomd over een remake van Minority Report, tenminste dat ik daar een aankondigingsposter van zag.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

en wat doet je post bij deze film?

avatar van mikey

mikey

Dit is een heel ander verhaal dan het origineel.. is het wel een remake??

Iron Maiden schreef:

en wat doet je post bij deze film?

Waarom niet? Door al die remakes van SF's die niet zo oud zijn in een jaar, waar dit er eentje van is.

avatar van Neder0001

Neder0001

Echt belachelijk man... dat ze hier een remake van maken. Het origineel was voor mij 5* dus ik kijk hier absoluut niet naar uit. Het kan alleen maar tegenvallen. Sowieso was Arnold Schwarzenegger perfect geschikt voor de rol in Total Recall, terwijl ik Colin Farrell hier absoluut niet bij vind passen. Ik ben sowieso zijn grootste fan niet.

Deze film ga ik dus zeer waarschijnlijk niet kijken, ook al heb ik gratis toegang tot de bios. Het moet maar eens ophouden met het opgraven van oude klassiekers en proberen er weer wat uit te melken.

Remakes, ok. Maar niet van klassieke 5* films als Total Recall. Ik moet er niet aan denken als ze straks op het idee zouden komen om een Shawshank Redemption remake te gaan maken. Moet je toch niet aan denken?

Beter veranderen ze de titel naar... Total Remake.

Edit: Nu ik de plot zo lees vraag ik mij ook af wat dit überhaupt te maken heeft met Total Recall? In het eerste deel zien we Arnold dromen van een reis naar Mars, maar hij kan dit niet betalen. Vervolgens brengt ie een bezoek aan een bedrijf die gespecialiseerd is in implanten, waarmee je een droom krijgt die niet van werkelijkheid te onderscheiden is. Vanaf een bepaald moment weet je dus niet precies of Arnold hierop in is gegaan of dat het allemaal werkelijkheid is. Ook krijg je daar op het eind geen antwoord op.

Wat ik in deze plot lees is dat de film begint bij een personage die aan het werk is in een fabriek en niets meer over zichzelf weet. Met andere woorden zijn de belangrijkste elementen dus geskipped. Aan het eind ga ik ervan uit dat je weer geen antwoord krijgt op de vraag of het nu wel of geen droom is. Wat blijft er dan nog over? Ik heb wel vaker films gezien met verwarde mensen die niet weten aan welke kant ze staan. Kan er zo niet een noemen maar het punt is: dit is geen Total Recall meer. Maar een domme actiefilm die de naam verkracht dat het origineel heeft opgebouwd.

Dankje wel Len Wiseman

sinterklaas

Total Recall was nou niet echt een klassieker. Wel een goede film daar niet van.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik verheug me al op de bitch-fight tussen Kate Beckinsale en Jessica Biel.

Alleen Colin Farrell kan deze scène onmogelijk overtreffen! YouTube - Arnold Schwarzenegger flips out in Total Recall Ze zullen hem dus naar alle aannemelijkheid skippen.

Veruit één van Arnold's beste acteermomenten!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Neder001, je hebt wel erg snel je mening klaar hé.

avatar van Neder0001

Neder0001

Iron Maiden schreef:

Neder001, je hebt wel erg snel je mening klaar hé.

Als het op remakes aankomt wel ja.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

JacoBaco schreef:

Veruit één van Arnold's beste acteermomenten!

Haha.

Neder0001 schreef:

Als het op remakes aankomt wel ja.

Remakes kunnen anders ook erg goed zijn, of verbeterd. Ligt er net aan welke. Zo vind ik The Amityville Horror beter en The Texas Chainsaw Massecre weer een stuk minder. En zo zijn er nog wel een paar.

Maar deze remake ziet er tot zover ik weet heel goed uit. Decors gaan weer richting de volle futurisme op in stijl van The Island en Minority Report, dus dat komt zeker goed. Verhaal is ook sterk aangepast.

sinterklaas

...oh ja en Len Wiseman heeft me tot nu toe nog niet teleurgesteld.

avatar van finalman

finalman

wat gaan ze nu weer tonen? 3 ballen ipv 3 tieten?

Idd ja!

Naomi Watts

Wat een negativiteit. Farrell, Kate B. en Bryan fucking Cranston als villain. Yeah baby.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Volgens mij komt ie 9 augutus uit in Nederland. Ik heb er zin in!!

Colin Farrell is prima, maar er werd ook overwogen om Tom Hardy of Michael Fassbender te nemen. Toch wel mijn 2 favoriete acteurs van dit moment. Samen met Ryan Gosling natuurlijk.

avatar van Reinbo

Naomi Watts schreef:

Wat een negativiteit.

Niet zo gek. Moet de eerste goede remake nog zien die uit handen komt van een ingehuurde setmanager, waarbij het origineel van een regisseur met een duidelijk herkenbare stijl en visie was.

Naomi Watts

Wiseman is geen visionair maar wel altijd solide en met deze cast, Paul Cameron die de cinematografie voor zijn rekening neemt (die bovendien met kunstenaars heeft gewerkt als Michael Mann en Tony Scott) wordt dat redelijk recht getrokken. Verhoeven is een capabel regisseur al heb ik 'm nou ook niet echt op een enorm voetstuk staan. Het is niet dat er een Kubrick verfilmd wordt, maar een Verhoeventje en Total Recall was ook wat rough around the edges. Een remake is dan ook wel gerechtvaardigd wat mij betreft, ook al heb ik een zwak voor het origineel. De fundering die er nu ligt laat mij hier in ieder geval naar uit kijken.

avatar van Reinbo

Verhoeven is misschien niet bijzonder op cinematografisch vlak, maar inhoudelijk altijd erg sterk. Ken geen ander regisseur, die zo goed een dubbele laag weet aan te brengen in wat op het eerste gezicht lomp entertainment lijkt. Verwacht hier een soort slappe Minority Report kloon van. Balloos actie thrillertje.

Wat betreft Cameron. Colletral is mooi geschoten, rest van zijn werk vind ik nogal inwisselbaar. Maar de cameraman geeft geen inhoud en ik verwacht niet dat dit een film is die enkel op zijn visuele flair kan draaien.

Naomi Watts

Eens, Verhoeven weet inhoudelijk altijd nog wel een diepere laag en vind 'm daar ook wel sterk in. Ik ben alleen wel een enorme cinematografie hoer en vind het vooral in een SF een essentieel goed. Al kan ik begrijpen dat jij als Verhoeven fan hier niet zo op zit te wachten.