• 9.374.505 stemmen

Total Recall (2012)

Actie / Sciencefiction | 118 minuten / 133 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 118 minuten / 133 minuten (extended director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Len Wiseman

Met onder meer: Colin Farrell, Kate Beckinsale en Jessica Biel

Releasedatum: 9 augustus 2012

Plot Total Recall

"What Is Real?"

Welkom bij Rekall, het bedrijf dat dromen tot werkelijkheid kan brengen. Voor de fabrieksmedewerker Douglas Quaid (Colin Farrell) klinkt deze trip als de perfecte vakantie om aan zijn frustrerende leven te ontkomen, ook al heeft hij een prachtige vrouw (Kate Beckinsale). Echte herinneringen van het leven als een super spion is net wat hij nodig heeft. Maar als de procedure goed fout gaat, wordt Quaid een opgejaagd man. Hij wordt achtervolgd door de politie, geleid door Chancellor Cohaagen (Bryan Cranston) en besluit samen te werken met een vrouwelijke rebel vechter (Jessica Biel) om Cohaagen te stoppen. Het is niet meer duidelijk wat fantasie en werkelijkheid is en Quaid ontdekt zijn echte identiteit, liefde en lot.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Zoveelse zielloze remake, die alle scherpte en fun van het origineel mist. Iedereen lijkt op auto-pilot te spelen en de degelijkheid straalt van het scherm af. Soms de moeite waard, maar grotendeels verwaarloosbaar.

Langere recensie:

Cult Movies Reviewed: Total Recall (Len Wiseman, 2012) - recensie - cultmoviesreviewed.com

avatar van fooraap

fooraap

Total Recall versie '12 stelt vooral inhoudelijk teleur. De thema's identiteit, "wat is een herinnering" en droom vs. realiteit worden in deze remake slechts licht aangeraakt. Deze film maakt mijns inziens duidelijk dat alles wat er gebeurt realiteit is. In de film uit 1990 laat men de kijker veel meer twijfelen. De acteerprestaties hadden het niveau van een goede film die op een druilerige zaterdag wordt uitgezonden.
De remake krijgt wel punten voor de decors. Het setdesign is duidelijk geïnspireerd op Blade Runner (Aziatische cultuur, neon, regen,...) zij het minder film noir-achtig. Ook de vele androids (in deze film nog robots zonder mensenpak aan) doen me aan die ene film van Ridley Scott denken. Het transportmiddel The Fall is een leuke vondst.
Wat betreft referenties naar het origineel blijven we niet op onze honger zitten:

De gezette vrouw die in het geel gekleed is bij de paspoortcontrole.
De prostituee met de drie borsten.
"I want to go to Mars".

Waarschijnlijk zijn er nog meer. Jammer genoeg was Kuato nergens te bespeuren. De bankbiljetten met de beeltenis van Obama waren een leuk geintje.

Slotsom: matige bioscoopfilm. Wel een aardige film om een keertje te huren op dvd.

avatar van rep_robert

Nou, terug van de bios.

Total Recall is een beetje wat ik ervan had verwacht. De film ziet er super gelikt uit, de futuristische omgevingen zijn fenomenaal mooi in beeld gebracht, de CGI verder is ook prachtig en de actie is redelijk spectaculair(maar helaas nergens bijzonder op het bekende moment uit de trailer na). Het verhaal valt prima te volgen wanneer je het origineel kent van Verhoeven. Ben benieuwd of mensen die het origineel hebben gezien ook het op het oog warrige verhaal kunnen volgen.

Toch mist de film iets. Het is vooral een ziel. Her en der probeert het een knipoogje te maken naar het origineel, maar faalt het er hopeloos in. Zo zie je ergens in het begin van de film een vrouw met drie tieten. Iets wat we ook uit de Verhoeven versie kennen. Echter past dit totaal niet in de serieuze context van deze film. Waar de Verhoeven versie zich voornamelijk op Mars afspeelt en vele kleurrijke personages(incl. aliens) kent, is Total Recall hier eigenlijk een serieuze, realististische benadering is dat zich enkel op aarde afspeelt met alleen mensen. Dan voelt een "alien" o.i.d. met drie tieten behoorlijk out of place aan. Fail met hoofdletter F.

Dat is het grootste euvel van de film. Zoals Paul Verhoeven zelf ook al zegt:

"De film zit vol stunts en special effects, maar je krijgt geen contact met de hoofdrolspelers" ."Ik voelde me daardoor buitengesloten. Het trok mij niet zo."

Total Recall vertelt het verhaal van een man die erachter komt dat zijn geheugen is gewist. Verhoeven vond zijn film, met onder meer acteur Arnold Schwarzenegger, beter. "We wisten dat het verhaal niet waar kon zijn en dus mocht er gelachen worden. Deze film neemt zichzelf zo ontzettend serieus, er kan geen lachje af."

Ondanks dat de film er behoorlijk gelikt uit ziet en nergens fake aanvoelt heb je toch het idee naar een soort van Blade Runner achtige setting te kijken, gemixed met oosterse elementen. Mooi, maar ook hier mist het een ziel en combineert het vooral ideeën van andere films. Ook het amper gebruiken van echte sets geeft de film minder feeling dan b.v. het origineel. Hetzelfde geldt ook voor de cast. Ondanks dat Farrell, Beckinsale en Biel hun best doen, kan het je geen zak schelen, want ze stralen gewoon veel minder charisma uit dan Arnie en Stone. De one-liners van Arnie blijven gewoon legendarisch Total Recall - Consider this a divorce

Het plot weet je minder te raken dan de Verhoeven versie. De luchtigheid ontbreekt en het verweven van de thema's raken je veel minder. Zoals ergens al mooi werd vermeld, het doel van de hoofdrolspeler voelt minder urgent aan. De dubbele bodems raken je niet echt. Het voelt afstandelijker. De serieuze aanpak werkt in het nadeel van de Wiseman versie.

Helaas is ook Total Recall de zoveelste product uit het huidige tijdperk waarin "klassiekers" een degelijke, maar tegelijkertijd ook kleurloze remake krijgen.

Degelijk wanneer je niet bekend bent met de Verhoeven versie. De film is namelijk niet slecht. Het onderscheidt zich alleen niet echt en is gewoon weer een zoveelste blockbuster.

Duidelijk minder wanneer je wel het origineel kent.

Hele krappe 3,0*

avatar van thunderball

thunderball

Deze net op een groot scherm in Antwerpen gaan zien.

Bij de eerste berichten over een remake van Total Recall leek me dit bij voorbaad een flop van jewelste te worden, maar... de trailer deed me toch weer moed geven, hoewel dat meteen weer bij de eerste vooral negatieve reacties op deze film voor een groot deel te niet werd gedaan.
Uiteraard is je eigen mening de enige die echt telt....

Film viel mij voor 100 % mee:
hij doet namelijk wat ik van een primaire actiefilm verwacht: heel veel actie geven!

Het is 1 grote adrenaline kick geworden, je krijgt nauwelijks de tijd even bij te komen, of je zit al weer in de volgende actiescene en/of achtervolging.

Alles zeer mooi en gelikt in beeld gebracht. Vooral het eerste gedeelte heeft het uiterlijk van een Blade Runner, met veel regen, Aziatische reclame's en winkels en hoge gebouwen. Of dit bewust is gedaan, daar die film ook gebaseerd is op een verhaal van Dick, of dat dit toeval is, weet ik niet, maar het was op zijn minst wel opvallend te noemen.
De SFX zijn echt geweldig, in tegenstelling tot de meeste films boordevol effecten, was er geen enkel moment dat ik dacht: Ai, dat was slecht!

Qua verhaal wordt er uiteraard hetzelde basisgegeven gebruikt als bij het origineel, maar de invulling is een stuk moderner en net wat anders. Alleen merk je wel dat de typische Verhoeven inbreng hier natuurlijk totaal ontbreekt, de scherpe randjes zijn er wat van af en ook is het allemaal veel duidelijker of alles wat je ziet een droom, of echt is.

Het grootste nadeel, bij deze nieuwe versie, is natuurlijk dat hoofdrolspeler Farrell niet het charisma uitstraalt dat Schwarzenegger van nature al heeft en hoewel hij wel een betere acteur is, maakt dat bij een film als deze niet veel uit en is juist de persoonlijkheid het belangrijkste.

De twee dames in de film zijn goed. Beckinsale, in de Sharon Stone rol, is een lekkere bitch (en iets vertelt mij dat ze daar niet heel veel voor hoeft te acteren), haar rol is ook veel groter geworden, omdat haar karakter de rol van Michael Ironside, uit het origineel, heeft overgenomen, wiens karakter volledig uit de nieuwe versie is verdwenen.

Biel als sidekick en love-interest doet het ook naar behoren en dit is de eerste keer dat ik haar ook aantrekkelijk vond, meestal komt ze mij nog al saai en onopvallend over.

Het ontbeert de film helaas van enige humor of zelfrelatievering, een manco wat we tegenwoordig wel vaker tegenkomen bij de hedendaagse actiefilm.
Zo zat ik toch vooral bij de afrekening met Beckinsale te wachten op de zin: consider this a divorce, toch 1 vd leukste one-liners uit het origineel en even bij Farrell close in beeld dacht ik dat hij het ging zeggen, maar uiteindelijk kwam het niet...

Kortom: van begin tot eind een flitsende, spectaculaire SF actiespektakel, helaas zonder een coole hoofdrolspeler, maar met veel vaart en schitterende SFX.

Een 8, ofwel 4 sterren.

avatar van Shinobi

Shinobi

Vandaag in de bios gezien en op zich wel een vermakelijke film vol met bombastische actie zonder enige inhoud eigenlijk.

De film gaat van actiescène naar actiescène zonder dat er veel van het karige verhaal uit de doeken wordt gedaan.

Gelukkig zit het met de special effects en actie wel goed. De film heeft een mooi futuristisch stijltje om zich heen hangen waarbij ik qua stijl veel moest denken aan films als: Minority Report en I, Robot.

Om vooral de eye candy in de vorm van Beckinsale en Biel niet te vergeten. Trouwens ook lachen om weer een prostituee met drie borsten te zien.

Dit geheel maakt deze remake tot een luchtige film om tussendoor te kijken voor als er niks bijzonders draait. Wel jammer dat het niet helemaal heeft gebracht wat het moest brengen.

3,0 Sterren.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Fantastische special effects, heel veel actie, en een geweldig decor. Misschien is het ontwerp van het decor niet bijster origineel (Blade Runner...) maar de uitwerking is gewoon heel erg goed, het komt allemaal volledig tot leven. Verhaal is leuk en de acteurs zitten goed in hun rol. Ik herkende twee knipogen naar het origineel (prostituee met drie borsten en de storm trooper waarvan de arm wordt afgerukt door de lift - "See you at the party RIgter!"). Een prima voorbeeld van een remake die goed uitpakt. Zie het niet als een kopie van het origineel maar als "Zo zou het ook kunnen".

avatar van Number23

Number23

'If I'm not me, then who the hell am I?'

Natuurlijk niet beter dan het origineel, maar het heeft genoeg vaart om een vermakelijk sci-fi filmpje te worden. Met de casting zit het ook wel snor, Farrell is een prima actieheld en hij wordt omringd door de 2 mooiste actrices van het moment: Kate Beckinsale als 'badguy' en Jessica Biel als 'sidekick/love-interest'.

Kate mag helemaal losgaan in de Sharon Stone-rol en Biel krijgt helaas iets te weinig diepte. Geldt voor meer personages (Cohaagen, Harry), maar dat was ook niet het sterkste punt van het origineel.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een blockbuster die visueel best overtuigend van de grond komt maar qua opzet nauwelijks originaliteit in huis heeft. Het ontdekken van de waarheid, evenals het ontkomen aan badguys, gaat allemaal vrij makkelijk. Wel leuk dat er twee mooie vrouwen meevechten die ook gewoon toegetakeld worden. Doordat het al snel duidelijk wordt waar we mee te maken hebben zijn 118 minuten redelijk lang maar ik kan me niet voorstellen dat postzegels verzamelen of schaapjes tellen uitdagender is.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Geen onaardige remake, integendeel.

Toch wel fijn dat ik het origineel nog eens bekeken heb om de films toch goed naast elkaar te leggen. Op voorhand had je al de kritiek al kunnen verwachten.

Voor de rest even goed als Verhoeven's origineel, al doet Wiseman het allemaal net beter. Toffe cast, wat aanpassingen t.o.v. het origineel maar wat vooral opvalt is het sterke design. Het toekomstbeeld\d dat Wiseman schetst die hij vooral in de eerste helft etaleert is subliem. Ik kreeg flink wat Deus Ex: Human Revolution deja vu's en dat is een groot compliment. Kate B. is de ideale Lori (wat een prachtvrouw toch) en wat een uitstekende beslissing om het personage van Lori en Richter samen te voegen. Ook is Cranston de ideale villain.

De film neemt zich erg serieus, al ben ik niet een type filmkijker die dat als een nadeel vindt. Integendeel. Achtervolgingsscenes zijn zeer solide en ook de shootouts zijn zeer de moeite waard. Qua choreografie ook wel erg fijn, die knee slide van Beckinsale . Voor de rest even dumbed down als Verhoeven's film, ook wat references (of fuck you's) naar het origineel maar verre van inventief. Dat had van mij niet gehoeven. Naast het design is het visueel ook gewoon erg goed te pruimen. Ja, leuk en toch nog een verandering t.o.v. het origineel en het resulteert nog in een betere film ook.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

De film is zeker niet slecht maar hij moet onderdoen tegenover het origineel van Paul Verhoeven,by far de betere tegenover deze.
Bepaalde dingen zijn weggelaten en dat vind ik jammer
de hele gedoe met de fall en de kolonie en UFB vind ik te overdreven en daarvoor Mars weglaten? asjeblieft!
Misschien ligt het aan mij maar ook het hele verhaal wordt niet al te goed uitgelegd,het is wel veel grimmiger dan de origineel,meer richting Blade Runner maar het komt allemaal veel geforceerder over dan het zou moeten en wordt ook goedgemaakt met ouderwetse actie in de plaats.
Vergeet niet,het is een zeer vermakelijke film,zeker en vast voor degene die de origineel niet hebben gezien maar als je eerst het origineel van paul verhoeven en Arnie,die daar een van zijn beste rollen doet, hebt bekeken dan gaat deze zwaar onder.

De enigste die voor mij een grote pluspunt krijgt is Kate Beckinsale,ze overleeft het sowieso langer dan Sharon Stone en dat is een pluspunt,want ze speelt haar rol maar al te overtuigend.
Jessica Biel zelf is op automatische piloot en ze kon evengoed lucht spelen,in ieder geval,ze haalde het niveau van Kate by far niet, en Colin, nja,zeker niet slecht maar als je Arnie moet vervangen dan is het moeilijk,maar hij is geslaagd in zijn rol.

3.5/5.0*

avatar van wwelover

wwelover

Heb het origineel schandalig genoeg niet gezien, maar deze versie was niet echt heel sterk. Lag in ieder geval niet Farrell die het wel goed deed. En Beckinsdale was heerlijk om te zien om het zo maar te stellen, Biel daarentegen vond ik niet sterk acteren. De actie was wel aardig. Maar het verhaal kon me niet echt pakken. Maar als bioscoopfilm is het wel ok.

avatar van Awake78

Awake78

Beetje overbodig deze film. Toch zag alles er supergelikt uit en de wereld komt wel tot leven. Jammer dat ze het (toch al ingewikkelde) verhaal voor een gedeelte hebben overgenomen en het NOG ingewikkelder hebben gemaakt.

Eerste half uur was top, sfeer zat er lekker in en plottwist op plottwist. Alleen het laatste (half-)uur zonk alles langzaam weg in de *gaap, gaap* zoveelste domme actiefilm.

De acteurs hielden het niveau nog een beetje omhoog.

4* voor de eerste helft

2* voor de tweede helft

avatar van voskat

voskat

Na een aardige eerste helft stort het he-le-maal in. Typische Hollywood-luiheid om te denken dat ze het voor de rest wel op de automatische piloot kunnen, zolang de dure effecten maar in beeld blijven komen (die ook flink in de herhaling gaan vallen).

Jammer. De knipoogjes naar het veel betere origineel waren wel leuk.

avatar van tattoobob

tattoobob

Deze total recal is totaal anders dan het origineel,heel mooi gemaakt,heeel veel spectakel.

Maar op een gegeven moment ook heeeeeeeel langdradig ,ik pleurde bijna is slaap.

De heerlijke kate beckinsale maakte een hoop goed ..

De m&ms in mijn bier niet

In zijn genre zeker een topfilm,maar deze was niet echt aan mij besteed!!

avatar van Vullero

Vullero

Ben blij dat ik het origineel heb laten liggen om eerst deze remake te kijken als ik de reacties hier zo lees. . Doordat ik het origineel dus niet heb gezien heb ik me uitermate vermaakt met dezeSci-Fi film die er erg goed uit ziet en een prima verhaal bied. Goed geacteerd en moet zeggen dat ik het niet ervoer als een 'lange zit'.

Van de week maar eens het origineel bekijken en wellicht dat ik dan mijn cijfer voor deze film moet herzien.

Voor nu: 4*

avatar van blurp194

blurp194

Een echte remake is dit niet, want het verhaal is toch echt duidelijk anders. Alleen het basisgegeven blijft nog over. En dan zijn er ook nog wat dingetjes echt anders: de boodschap die Verhoeven in de film verpakt had ontbreekt, en de snedige oneliners van Arnie ook. Dat mist toch.

En in een actiefilm moet natuurlijk actie zitten, maar ik mis de balans hier wel wat. In de eerste helft gaat het nog wel, maar in het tweede deel blijft er geen verhaal meer over - alleen maar actie, geknal en geren. Best saai eigenlijk.

Dan zou je nog kunnen kijken naar de toekomstvisie die we hier uitgespreid krijgen. Heel origineel lijkt dat allemaal niet, in onderdelen hebben we het allemaal al wel eens in andere films zien langskomen. Alleen de hand-telefoon misschien niet.

Biel, Farrell en Beckinsale doen hun best, maar het mist toch echt teveel aan een behoorlijk verhaal. Dan helpt het ook niet dat er geen lachje vanaf kan. Jammer - een paar goeie grappen en wat zelfrelativering had de film een stuk beter gemaakt.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

nog niet gezien en wel benieuwd,al hoe wel die vast niet aan het origineel kan tippen.

maar gezien hij zo snel al uit de bioscoop is mag je toch wel concluderen dat het een flop is'

geworden?of zie ik dat verkeerd?

avatar van The Oceanic Six

Zielloze remake.

Total Recall was toch wel een erg vermakelijke sci-fi film van Paul Verhoeven met Arnold Schwarzenegger in een geweldige hoofdrol. Het leverde een erg fijne actie-thriller op met de nodige humor, scherpe dialogen en bruut geweld. En toen kwam er weer een remake, zoals we al jarenlang remakes voorgeschoteld krijgen, zonder dat er bijna niet 1 beter of zelfs gelijkwaardig aan het origineel is. Idem voor Total Recall.

Wat opvalt is dat de remake er geweldig uit ziet. Een knap weergegeven futuristische stad (al heb ik al in zoveel films futuristische steden gezien, dus het was ook weer niet heel bijzonder of vernieuwend) en dito effecten tijdens de talrijke actie. Deze remake bevat minder verhaal en meer actie. Op zich pakt het niet zo heel slecht uit, want het eerste uur is erg onderhoudend. Zeker de achtervolging op de snelweg mag er zijn. Daarna stort de film geheel in, want het Total Recall verhaal wordt vrij matig verteld. Dat deed Verhoeven toch een stuk boeiender. Ik miste toch wel wat scherpe humor en de dreigende spanning. Het cult-sfeertje uit het origineel ontbreekt hier ook. Een poging door de vrouw met de 3 tieten nog even te showen was nog een leuke poging, maar niet echt geslaagd.

Schwarzenegger was in het origineel een coole hoofdrolspeler. Colin Farrell is wat dat betreft toch een stuk kleurlozer. Hij zet best een aardige Quaid neer. Biel en Beckinsale mogen er om meerdere redenen ook wezen, maar niemand valt echt op.

Wederom een nutteloze remake. Niet heel slecht, maar het voegt gewoon niks toe. Kijk liever het origineel nog eens.

Kleine 3*

avatar van Film Pegasus

De originele Total Recall was niet zo slecht. Het zag er wat knullig uit, maar had best wel z'n momenten en was een onderhouden actiefilm. Er konden wel enkele dingen beter (denk aan de kartonnen decorstukken) dus was het begrijpelijk dat er een remake ooit zou volgen.

Die remake is er nu - helaas - maar is zeker niet geslaagd. Er wordt een kleine poging gedaan om de mankementen te verbeteren, al is het karton vervangen door computerbeelden die evenmin mooi zijn. De personages zijn zielloos en men heeft alle humor weg geknipt. Geen probleem, het is een actiefilm tenslotte... Deze versie is veel te braaf, veel geschiet en weinig bloed. Men durft zelfs de prostituee met drie borsten niet volledig in beeld te brengen. Het geheel is weinig boeiend en Len Wiseman verprutst de kans om de ouwe Total Recall de nodige boost te geven in een Total Recall 2.0.

avatar van Theunissen

Fraaie remake die vooral visueel van het scherm spat. Het verhaal is iets anders dan het origineel maar de leukste stukken van het origineel heeft men gewoon overgenomen (soms ietwat anders bewerkt). Qua verhaal was het natuurlijk niet vernieuwend maar ondanks dat wist de film me toch te boeien en zat er meer dan voldoende spectaculaire actie in. De cast deed het best aardig maar Colin Farrell en de fraaie Kate Beckinsale kunnen natuurlijk niet tippen aan Arnold Schwarzenegger en Sharon Stone. Hoewel Kate Beckinsale dat nog best prima deed. Het beste van deze film vond ik het visuele gedeelte want dat zag er regelmatig verbluffend fraai uit (complimenten aan de special-effecten afdeling). Het tijdstip en de wereld waarin de film zich afspeelde deed me overigens sterk denken aan de film "Blade Runner".

P.S. de "Fall" was wel gaaf gevonden.

avatar van james_cameron

Zinloze remake, maar ach, best onderhoudend en visueel bij vlagen indrukwekkend. De Blade Runner-achtige production design is erg mooi. Qua plot een pak minder dan het origineel van Paul Verhoeven. Het begint allemaal best spannend en inventief, maar het laatste uur is de film niet veel meer dan een aaneenschakeling van (niet bijster boeiende) aktiescenes. Uiteindelijk gaat de film uit als een nachtkaars. Ik heb de extended version gezien, die 133 minuten klokt.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Gewoon een lekkere actiefilm die naar mijn idee wat ondergewaardeerd wordt hier. Stemmen van 0,5 slaan helemaal nergens op natuurlijk. De film moet het niet van het verhaal hebben maar van de mooie beelden van de stad, technologische snufjes en de actie scènes.

Jammer dat iedereen de film vergelijkt met het origineel, wat naar mijn idee helemaal niet nodig is. Wanneer het origineel nooit gemaakt was geweest had deze film waarschijnlijk ook een stuk hoger gescoord bij vele.

Ik heb me prima vermaakt in ieder geval en daarom een dikke 4*.

avatar van roeman

roeman

Geweldige actie film die verbleekt bij het orgineel.

Jammer want de acteurs en de omgeving (CGI, Special FX) zijn prima.

Maar het is toch de humor de sfeer en de regie van Verhoeven die ik mis.

Het is net allemaal te clean en netjes en te gepolijst om daadwerkelijk op het puntje van je stoel te zitten.

Leuk voor een koude winteravond maar zeker geen hoogstandje en eigenlijk, om je eerlijk de waarheid te zeggen, vind ik deze versie totaal overbodig. De versie uit 1990 was meer dan genoeg.

avatar van Metalfist

Metalfist

You're going to wish you had three hands

Het origineel van Paul Verhoeven heb ik nooit gezien dus bij mij waren er eigenlijk maar weinig objecties tegen deze remake. Zeker niet toen bleek dat het duo Wiseman - Beckinsale dit zou maken want de twee Underworld films vond ik wel vrij vermakelijk. Toegegeven, Colin Farrell is niet direct één van mijn favoriete acteurs maar dat euvel werd ruimschoots goedgemaakt door bijrollen van Bryan Cranston en Bill Nighy.

Het is dan ook wreed zonde dat de film juist op die twee personages wat de mist ingaat. Cranston is niet geslaagd als de bad-guy van dienst en Bill Nighy heeft maar een erg beperkte screentime. Erg jammer, zeker als je bekijkt dat zijn personage op zich wel enorm veel potentie had maar Wiseman maakt zich er nogal bijzonder makkelijk van af. Kate Beckinsale is gelukkig hier wel enorm goed op dreef. Ik ben sowieso een fan van haar sinds de Underworld films maar dit gaat haar erg goed af, en ze blijft er nog altijd betoverend uitzien natuurlijk. Farrell is op zich een beetje de zwakste schakel in het geheel doordat hij nogal passieloos overkomt. Ook de keuze om Jessica Biel in de film te integreren is niet zo geweldig goed gelukt doordat haar personage qua coolness compleet in het niets verdwijnt met Beckinsale. Leuk wel om John Cho in een kleine bijrol te zien opdraven.

Visueel is dit verbluffend mooi. Total Recall is wederom een verfilming van een Philip K. Dick verhaal maar dit moet volgens mij de eerste verfilming zijn sinds Blade Runner waar het futuristische tijdsbeeld zo ontzettend geslaagd is, al lijkt het soms wel een kopie van die eerste te zijn. Ook qua actie zit het vrij goed met scènes zoals op de snelweg of de inval van het leger in de Rekall kamer. Op dit gebied weet Wiseman dus een erg goede film af te leveren maar jammer genoeg blijft het voor de rest allemaal redelijk standaard. Zo is heel het plot een herhalingsoefening van eerdere films en mist de film een zekere identiteit. Er zijn ook gewoonweg teveel voorspelbare elementen (was er iemand die geloofde dat het effectief Melina was in de ambulance?) waardoor het naar het einde toe wat een sleur wordt. De bad-guys in Total Recall mogen trouwens ook wel de prijs krijgen voor slechtste schutters ooit. Nu weet ik ook wel dat dit meestal zo het geval is maar komaan, er zijn echt talloze scènes geweest waar ze Quaid/Hauser en Melina simpelweg konden neerknallen.

Neen, ik had hier toch iets meer van verwacht. De film mist originaliteit waardoor het geheel nogal standaard aanvoelt. Grafisch is dit wel erg geslaagd maar er zijn teveel zwakke rollen (onder andere Cranston, Biel en Nighy) om hier een hogere score aan te geven. Tot nu toe het minste van 2012.

avatar van The Beast

The Beast

Total Recall,

Interesante film, hij was niet saai en best leuk, maar het was nou niet zo dat ik qua verhaal aan de buis gekluisterd zat.

De special effects waren geweldig, ook beide dames in de film zijn niet vervelend om naar te kijken maar het is een leuke originele film, geen topper maar zeker leuk om gezien te hebben, was al een lange tijd benieuwd naar Total Recall, ook oude versie niet gezien, maar hij voldoet aan mijn verwachtingen,

avatar van otherfool

otherfool

Een weinig memorabele remake van de klassieker van Verhoeven met Arnie. Het verhaal blijft interessant genoeg om te blijven boeien en met de cast heb ik om uiteenlopende redenen geen problemen, wel met de toch wat lelijke en overdadige CGI.

Deze film doet al met al vooral overbodig aan. 2,5*.

Vermakelijk.

Ben geen grote fan (meer) van het origineel, dus dat kon deze film al niet meer verkloten. Op zich ook wel blij dat ze voor een iets serieuzere (in toon dan) verfilming gekozen hebben, past toch ietsjes beter bij de setting.

Een paar leuke toevoegingen in het eerste uur. Kleine details zoals de camera bom, of wat grotere zoals The Fall (geniaal). Het zijn dat soort zaken die de film wel fris houden. Verhaaltje is links en rechts wat aangepast maar doet eigenlijk niet zoveel ter zake, zeker niet als je het origineel al gezien hebt.

Visueel wat dubbel. De settings lijken voor 50% gekopieerd van Blade Runner. Verder aangevuld met wat identiteitsloze CG die de rest van de film weinig eer aan doet. De constante lensflares waren ook best apart. Geeft de film iets extras maar echt veel steek hielden ze niet. Acteerwerk verder wat doods, al is dit ook niet meteen het type film om echt als acteur te schitteren.

Tweede deel brengt jammer genoeg wat teveel saaie actie, dat soort scenes zouden met een budget als dit toch veel beter moeten kunnen. Vond het tweede deel dan ook een stuk minder. Zou verder wel willen weten waar die 15 extra minuten zitten (heb de extended versie gezien).

Aardig en vermakelijk dus, beter dan het origineel, maar eindigt slechter dan het begint.

avatar van Thorongil

Thorongil

Colin Farrell doet het heus niet slecht, maar deze film is gewoon weg niet interessant genoeg.
Het wijkt ook te weinig af van de originele film en biedt maar weinig nieuws. Als je de Verhoeven film gezien hebt weet je quasi exact wat er gaat gebeuren. Mars is nu gewoon the Colony. Begin vond ik wel leuk, maar op den duur had ik het gehad met al die achtervolgingen en vuurgevechten (te weinig variatie in de actie). Vanaf dat we bij rebellenleider Matthias komen begon ik me echt wat te vervelen. Ook heb je veel te vaak die vervelende lens flares. Een 2,5; niet barslecht maar je kan hem gerust laten voor wat het was en liever de 1990 versie nog eens opzetten.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Eerste helft bijzonder gaaf en weet dan nog relatief vaak te verrassen. Tweede helft een soort blanke I-Robot. Het voelt uitgekauwd en met té veel ''girl power'', Beckinsale en Biel Maar ach. Collin doet 't verrassend tof. Wiseman (tot nu toe nog niet boven de 2,5* gescoord) komt af en toe nog weg met deze andere tone of voice, maar weet deze serieuze lijn niet door te zetten in iets wat het uiteindelijk rechtvaardigt. Je kunt Verhoeven's (cult)classic nou eenmaal niet verbeteren. Daarom is Dredd 3D (2012) ook een veel betere en vooral slimmere keuze geweest om te remaken. Hier blijf ik teveel hangen aan het origineel, die precies de juiste (passende) 'feel' had bij het concept. Hier zijn de effecten regelmatig indrukwekkend, maar doet het uiteindelijk helemaal niks.

avatar van Kopernick

Kopernick

Eindelijk een remake die geen kopie is van het origineel. Als amusement kijker is het gewoon een goede actiefilm in een SF jasje gegoten. Elke criticaster die het het een matige film vind moet deze genre dus niet kijken en vooral geen stem uitbrengen. Ik zal als actie-fanaat ook geen objectief oordeel kunnen geven over films buiten deze genre. Nogmaals voor de kijkers die het niet begrijpen; DIT IS FICTIE en beoordeel het ook zo!!!