Total Recall (2012)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 118 minuten / 133 minuten (extended director's cut)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Len Wiseman
Met onder meer: Colin Farrell, Kate Beckinsale en Jessica Biel
Releasedatum: 9 augustus 2012
Plot Total Recall
"What Is Real?"
Welkom bij Rekall, het bedrijf dat dromen tot werkelijkheid kan brengen. Voor de fabrieksmedewerker Douglas Quaid (Colin Farrell) klinkt deze trip als de perfecte vakantie om aan zijn frustrerende leven te ontkomen, ook al heeft hij een prachtige vrouw (Kate Beckinsale). Echte herinneringen van het leven als een super spion is net wat hij nodig heeft. Maar als de procedure goed fout gaat, wordt Quaid een opgejaagd man. Hij wordt achtervolgd door de politie, geleid door Chancellor Cohaagen (Bryan Cranston) en besluit samen te werken met een vrouwelijke rebel vechter (Jessica Biel) om Cohaagen te stoppen. Het is niet meer duidelijk wat fantasie en werkelijkheid is en Quaid ontdekt zijn echte identiteit, liefde en lot.
Douglas Quaid / Hauser
Terminal Announcer (stemrol)
Harry
Marek
schram101
Paul Verhoeven draait zich om in zijn graf.
"...in zijn graf"?
Haha, misschien in zn bed.
JustOneDude
Beter dan het origineel kan deze film denk ik niet worden. Maar ik zal deze zeker gaan bekijken!
thunderball
Deze net op een groot scherm in Antwerpen gaan zien.
Bij de eerste berichten over een remake van Total Recall leek me dit bij voorbaad een flop van jewelste te worden, maar... de trailer deed me toch weer moed geven, hoewel dat meteen weer bij de eerste vooral negatieve reacties op deze film voor een groot deel te niet werd gedaan.
Uiteraard is je eigen mening de enige die echt telt....
Film viel mij voor 100 % mee:
hij doet namelijk wat ik van een primaire actiefilm verwacht: heel veel actie geven!
Het is 1 grote adrenaline kick geworden, je krijgt nauwelijks de tijd even bij te komen, of je zit al weer in de volgende actiescene en/of achtervolging.
Alles zeer mooi en gelikt in beeld gebracht. Vooral het eerste gedeelte heeft het uiterlijk van een Blade Runner, met veel regen, Aziatische reclame's en winkels en hoge gebouwen. Of dit bewust is gedaan, daar die film ook gebaseerd is op een verhaal van Dick, of dat dit toeval is, weet ik niet, maar het was op zijn minst wel opvallend te noemen.
De SFX zijn echt geweldig, in tegenstelling tot de meeste films boordevol effecten, was er geen enkel moment dat ik dacht: Ai, dat was slecht!
Qua verhaal wordt er uiteraard hetzelde basisgegeven gebruikt als bij het origineel, maar de invulling is een stuk moderner en net wat anders. Alleen merk je wel dat de typische Verhoeven inbreng hier natuurlijk totaal ontbreekt, de scherpe randjes zijn er wat van af en ook is het allemaal veel duidelijker of alles wat je ziet een droom, of echt is.
Het grootste nadeel, bij deze nieuwe versie, is natuurlijk dat hoofdrolspeler Farrell niet het charisma uitstraalt dat Schwarzenegger van nature al heeft en hoewel hij wel een betere acteur is, maakt dat bij een film als deze niet veel uit en is juist de persoonlijkheid het belangrijkste.
De twee dames in de film zijn goed. Beckinsale, in de Sharon Stone rol, is een lekkere bitch (en iets vertelt mij dat ze daar niet heel veel voor hoeft te acteren), haar rol is ook veel groter geworden, omdat haar karakter de rol van Michael Ironside, uit het origineel, heeft overgenomen, wiens karakter volledig uit de nieuwe versie is verdwenen.
Biel als sidekick en love-interest doet het ook naar behoren en dit is de eerste keer dat ik haar ook aantrekkelijk vond, meestal komt ze mij nog al saai en onopvallend over.
Het ontbeert de film helaas van enige humor of zelfrelatievering, een manco wat we tegenwoordig wel vaker tegenkomen bij de hedendaagse actiefilm.
Zo zat ik toch vooral bij de afrekening met Beckinsale te wachten op de zin: consider this a divorce, toch 1 vd leukste one-liners uit het origineel en even bij Farrell close in beeld dacht ik dat hij het ging zeggen, maar uiteindelijk kwam het niet...
Kortom: van begin tot eind een flitsende, spectaculaire SF actiespektakel, helaas zonder een coole hoofdrolspeler, maar met veel vaart en schitterende SFX.
Een 8, ofwel 4 sterren.
Shinobi
Vandaag in de bios gezien en op zich wel een vermakelijke film vol met bombastische actie zonder enige inhoud eigenlijk.
De film gaat van actiescène naar actiescène zonder dat er veel van het karige verhaal uit de doeken wordt gedaan.
Gelukkig zit het met de special effects en actie wel goed. De film heeft een mooi futuristisch stijltje om zich heen hangen waarbij ik qua stijl veel moest denken aan films als: Minority Report en I, Robot.
Om vooral de eye candy in de vorm van Beckinsale en Biel niet te vergeten. Trouwens ook lachen om weer een prostituee met drie borsten te zien.
Dit geheel maakt deze remake tot een luchtige film om tussendoor te kijken voor als er niks bijzonders draait. Wel jammer dat het niet helemaal heeft gebracht wat het moest brengen.
3,0 Sterren.
Lefgozer
"...in zijn graf"?
Bij wijze van spreken dan.
parente4
Goeie film met prima special effects en colin farell in goeie doen
Origineel wel beter van Verhoeven
jipt
3,0 Sterren.
Wat moest t brengen dan?
n. Trouwens ook lachen om weer een prostituee met drie borsten te zien. .
Zoals ik eerder al zei, de grootste mislukking van de hele film. Een wanhopige poging om een knipoog naar het origineel te maken, terwijl dit helemaal niet binnen de context van deze serieuze, aardse remake past. Jammer dat mensen zich zo makkelijk laten foppen door dit soort slechte en gemakzuchtige referenties.
tukkerstein
Fantastische special effects, heel veel actie, en een geweldig decor. Misschien is het ontwerp van het decor niet bijster origineel (Blade Runner...) maar de uitwerking is gewoon heel erg goed, het komt allemaal volledig tot leven. Verhaal is leuk en de acteurs zitten goed in hun rol. Ik herkende twee knipogen naar het origineel (prostituee met drie borsten en de storm trooper waarvan de arm wordt afgerukt door de lift - "See you at the party RIgter!"). Een prima voorbeeld van een remake die goed uitpakt. Zie het niet als een kopie van het origineel maar als "Zo zou het ook kunnen".
Dunder Mifflin
En tegenwoordig schijnen vrouwen van 50 kilo toch echt veel sterker te zijn dan getrainde mannelijke beren van kerels van 120 kilo.Jaahaa, echt waar.
Tegenwoordig worden de bozeriken neergezet door hele gemene vrouwen en mijn god wat zijn die sterk allemaal!
Jammer dat er nog geen gemengd boxen kickboxen en free fighting bestaat met al die vrouwelijke krachtpatsers van nu. Want die mannen zijn niet meer dan peuleschilletjes voor dit kaliber vrouw.
Vind het wel bizar dat van alle science-fiction en over-de-top actie, sommige mensen hier toch zo'n moeite mee blijven hebben.
Divoboy
Ik vond het een goeie film ondanks alle slechte dingen die ik heb gelezen online toch gisteren in de bios wezen kijken naar deze film. De special effects zijn wow. Actie scene na actie scene in deze film. Zo zie je maar, laat je niet terug houden door dingen die je online leest! *3,5
zerodopa
DIt is gewoon een uiterst vermakelijke wegkijkfilm met mooie special effects en een heel prima verhaal..
Dragonslayer
Uiteraard is je eigen mening de enige die echt telt....
Film viel mij voor 100 % mee:
Jouw review geeft me nog meer moed dan de trailer
Woensdag ga ik naar de bios en er is geen endelijke review die me tegenhoud. punt uit.
willem_45
aardige film, niet zo goed als het orgineel. Mooie special effects. Leuk voor een keertje tussendoor, maar vergeet hem weer snel. 2,5 ster
cordiacovens
zeker niet goed, de film neemt zichzelf vrij serieus..terwijl het plot niet serieus te nemen valt.
ik vergelijk de film niet met het orgineel want het is een heel andere film, ik vind alleen dat deze film niet orgineel te noemen is.het steelt veel van andere films zoals Bourne identity, en minority report. de cast is niets kwalijk te nemen, die speelden vrij goed en deden wat ze moesten doen.
wel zie ik niets terug van dit hoge budget, jammer want met zoveel geld hadden ze iets ergs moois kunnen maken van die wereld die ze wilden creeren, het uigangspunt vond ik eigenlijk best cool alleen de uitwerking daarvan niet. Jammer, wel is de film zeker vermakelijk en verveeld het niet
darkcity
Idd spectaculair aktie spektakel. Voor de rest wordt het verhaal niet zo ingenieus verteld als in het origineel en leunt deze meer op de aktie.
Denk ook dat als je deze film op een klein scherm kijkt hij een stuk minder is.
Wel een hoop erg gave aktie scenes en vond Kate en Jessica zeer de moeite waard om naar te kijken! Voor de rest had er wel iets meer verhaal en iets minder aktie gemogen. Maar ondanks dat toch wel genoten! 3,5*
Fryce
Al met al een vrij lege film. Pakt bij lange na niet de sfeer die het origineel wel had, actie is prima in beeld gebracht. Maar ging mij wat te snel vervelen. Vond Kate Beckinsale het meest amusant van de hele film.
thunderball
Wat bedoel je precies met steelt te veel van films als BI en MR?
De originele Total Recall is van lang voor dat die twee films uit kwamen, om nog maar te zwijgen over het oorspronkelijke verhaal van Philip K. Dick, waar op deze films gebaseerd zijn.
Dan zou het eerder andersom zijn, hoewel MR ook van een verhaal van dezelfde schrijver afkomstig is.
cordiacovens
Ja door wat er bij die bank gebeurd, wat hij vind daar en hoe ie daar aan komt is gewoon gejat van die bourne film en heeft niets met het origineel te maken, ook daarna gaat hij naar zn appartement en zo gaat het door voor een stuk
en die hele UFB was nogal minority report achtig. Al met al een gebrek aan fantasie van ren regisseur die ik tog al niet te hoog op mijn lijstje had staan, daarom vind ik het uitgangspunt wel cool dat is namelijk wel origineel vind ik
biggy
Aardige film, niks bijzonders verder. Wat mij vooral stoorde waren de blauwe lichteffecten die steeds als strepen door het beeld heen kwamen, alsof je de zon inkijkt zeg maar. Totaal doelloos en bij sommige scenes was het mij een raadsel waar het vandaan zou moeten komen.
Bij Abraham Lincoln viel mij dit ook al op, geen nieuwe trend hoop ik...
Voor de rest leuke actie maar eentje om snel weer te vergeten. De beide dames maken een hoop goed.
Ja die licht flitsen hebben ze afgekeken van JJ Abrams bij star trek en super 8
DiskjockeyEast
2 sterren omdat de decors adembenemend mooi zijn.. Maar haalt het niet bij de cultklassieker... Je moet hem wel vergelijken ondanks dat je weet dat je dat eigenlijk niet moet doen, maar de parallel met het origineel ligt er zo dik bovenop.... Het laatste half uur zijn gewoon saai... en de vriendelijk rating doet de film ook al geen goed....pffff bagger!
Masterbrain
Origineel blijft origineel , alleen waren de Martial arts hier beter en moderner , maar de verhaal klopt voor geen meter vergeleken met het origineel.
Het is en blijft een remake, vergelijkingen horen daar gewoon bij. Dat is een risico dat de makers nemen met het maken van remakes.
Number23
'If I'm not me, then who the hell am I?'
Natuurlijk niet beter dan het origineel, maar het heeft genoeg vaart om een vermakelijk sci-fi filmpje te worden. Met de casting zit het ook wel snor, Farrell is een prima actieheld en hij wordt omringd door de 2 mooiste actrices van het moment: Kate Beckinsale als 'badguy' en Jessica Biel als 'sidekick/love-interest'.
Kate mag helemaal losgaan in de Sharon Stone-rol en Biel krijgt helaas iets te weinig diepte. Geldt voor meer personages (Cohaagen, Harry), maar dat was ook niet het sterkste punt van het origineel.
John Lee Hooker
Een blockbuster die visueel best overtuigend van de grond komt maar qua opzet nauwelijks originaliteit in huis heeft. Het ontdekken van de waarheid, evenals het ontkomen aan badguys, gaat allemaal vrij makkelijk. Wel leuk dat er twee mooie vrouwen meevechten die ook gewoon toegetakeld worden. Doordat het al snel duidelijk wordt waar we mee te maken hebben zijn 118 minuten redelijk lang maar ik kan me niet voorstellen dat postzegels verzamelen of schaapjes tellen uitdagender is.
ralfsjam
Onrustig ogende film. Veel tegenstrijdigheden die je veel ziet in dit soort future films. Farrell komt niet uit de verf, en de 2 dames eigenlijk evenmin. Gapend uit zitten kijken. Ik ben bang dat ik hem snel zal vergeten, maar dat is niet erg....
2.5
JeroenE.
Hele leuke film. Het orgineel kan ik me niet meer zo herinneren dus vergelijkingen daartussen zal ik niet weten. Maar deze film mag absoluut actiefilm genoemd worden want echt iedere minuut word er gerend of geschoten. Het verhaal vond ik behoorlijk ingewikkeld en ik snap nog steeds niet alles maar dat maakt niet uit. Er valt altijd genoeg te zien op de voor- en actergrond en daarom verveeld het nooit. Colin Farrell speelt heel erg goed, net zoals in al zijn andere films en Jessica Biel had voor mij wel wat vaker in beeld mogen komen. Orgineel is deze film natuurlijk absoluut niet, regelmatig denk je van he dat heb ik al is gezien. En de special effecs zijn net iets mooier en scherper dan bevoordeeld Transformers, niet heel erg geweldig dus. Maar dit valt alleen op als je echt alleen op 1 punt focust, het is ook wel heel erg lastig om alle details er scherp in te krijgen en daarom is dit niet zo erg. De enige film die dit wel perfect voor mekaar heeft is Avatar. Ondanks al deze kritiek punten is het wel 1 van de leukste films die ik ooit gezien heb, en ik heb ook om bepaalde dingen kunnen laggen terwijl de acteurs nooit iets grappigs zeggen. Dus ja deze is een 4,5 waard, wel een beetje raar dat de gemiddelde score 3 is en dat er maar 8 mensen in de bioscoopzaal zaten.ik kan niet wachten om hem thuis op blu-ray te zien!
Starmaster501
En het origineel klopte weer voor geen meter met het boek, deze volgt het boek wat meer. In een interview zegt paul dat hij vanwege Arnold de film een luchtige sfeer kon geven en niet al te serieus, omdat als arnold bloedserieus in een bloedserieuze film moest spelen dat niet zou werken.
Hij vond Colin Farrel dan weer wel geschikter voor een meer serieuze film.

'Outlander'-serie 'Blood of My Blood' snel te streamen op HBO Max

More Than Honey
Documentaire, 2012

Argo
Drama / Thriller, 2012
geheim agentdystopieremakemachine gunresistance fighterfalse memory robot copsuppressionrebel herosafe deposit box british colonialismsmog gatling guncenter of the earth implanted memory