• 9.379.080 stemmen

Met onder meer: Robert Englund, Ken Kirzinger en Monica Keena

Releasedatum: 2 oktober 2003

Plot Freddy vs. Jason

"Evil will battle evil."

Freddy Krueger wil uit de hel ontsnappen en besluit Jason Voorhees te gebruiken door deze naar het plaatsje Springwood te sturen en wat moorden te laten plegen. De bewoners van Springwood beginnen door deze moorden steeds banger te worden en met deze angst ziet Freddy kans schoon om terug te keren. Maar Jason, die zich nu realiseert dat Freddy hem heeft gebruikt, is woedend en een strijd tussen de twee moordenaars onderling begint...

avatar van Jack_Frost

Jack_Frost

psycholamp schreef:

Dat snap ik dan weer niet. Net alsof de Nightmare- en Friday-reeksen zo briljant zijn. Ik vind ze wel leuk, maar daarom vind ik deze ook leuk. Iemand die niets met deze karakters heeft, zal deze film ook minder leuk vinden. er zijn echter ook mensen, die vinden dat hun helden, Jason en Freddy, geen eer aangedaan worden in deze film. Kijk dan eens naar allebei de reeksen en hoe inconsequent er daar met de karakters wordt omgesprongen. Ik kijk tien keer liever deze film dan naar Jason aan boord van een ruimteschip of naar Freddy die Robert Englund belaagt.

Ja, maar wat ik me nu afvraag. Dwingt iemand je om de hele reeks te kijken dan???? Er zijn zat mensen die alleen het eerste deel van reeksen kijken, en daarna volledig begrijpelijk afhaken. Beetje oppassen met hoe je iemand quote!

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Jack_Frost schreef:

Niemand dwingt je de hele reeks te kijken, maar als je alleen geïnteresseerd bent in het eerste deel van de reeks, dan laat je deze film, lijkt mij, ook links liggen.

Sowieso, als je aleen geïnteresseerd bent in het eerste deel van Friday, geef je waarschijnlijk ook geen ene ruk om Jason.

Deze film lijkt me dus typisch iets voor mensen, die alleen iets met de hele reeks hebben. Of misschien zijn er mensen die via deze film kennis hebben gemaakt met de karakters Freddy en Jason.

Overigens heb ik je goed geciteerd, dus begrijp jou laatste opmerking niet. Tenzij je het ervaarde als een bericht naar jou toe, wat niet het geval is.

avatar van starwars321

starwars321

aah eindelijk een goeie orginele horror film met de 2 grootste horror helden aller tijden die het eindelijk tegen elkaar opnemen 5*

avatar van maxo922

maxo922

er zaten wel leuke stukken in deze film. ook al heb ik geen ene jason of nightmare on elmstreet gezien, ik vond hem wel leuk. * 3,0

avatar van eltorro

eltorro

Wel een best goede film vooral dat eindgevecht tussen freddy en jason

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Beter dan ik had verwacht: vermakelijke horror.

avatar van Nomak

Nomak

starwars321 schreef:

Je vergeet Michael Myers.

avatar van superbassie

superbassie

Belachelijk...het had meer van een slechte komedie weg dan een horror.

avatar van knd_boy

knd_boy

Niet echt slecht maar ook weer niet super goed had liever michael vs jason gehad want freddy is meer komedie !!

avatar van A.J

A.J

Erg vermakelijke film!3,5 voor mij.

avatar van under/the/sea

under/the/sea

Lompe film.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Er weleens over nagedacht, dat horrorfilms niks voor jou zijn. Waarom jezelf zo tergen? Of is dat juist de kick die jij krijgt van horror?

avatar van under/the/sea

under/the/sea

Je zal wel over jezelf hebben. Ik ben gek op horror, maar helaas zijn de meeste horror films het kijken niet waard.

Freddy vs. Jason is toch wel meer comedy dan horror eigenlijk.

avatar van AdyGG

AdyGG

Hallo allemaal. Nou ik begrijp van iedereen zo'n mening .

Dus die deze film/film's leuk of slecht vinden. Kijk ik heb heel makkelijke mening over ik ben zelf horror van van kinds af aan .

en zeker de oude horror-slashers ( freddy , jason, michael enz )

Mij ging het vooral om deze helden steeds terug te zien ook al waren de films slecht of goed.

daarom geniet ik altijd van deze films van vroeger en van nu .

avatar van ik_ben_gilles

ik_ben_gilles

bwa....

avatar van Stuntman_Jasper

Stuntman_Jasper

Freddy en Jason die elkaar verrot meppen, wat wil je nog meer?

avatar van 606

Gister weer herkeken maar, blijft toch gewoon vermaken.

Freddy blijft gewoon super en jason hakt erop los.

blijf bij mijn

3,5 ster

avatar van niethie

niethie

Het idee om twee cult iconen uit het horrorgenre tegenover elkaar te zetten in een film is opzich aardig bedacht maar de uitwerking ervan vond ik toch minder. Vooral in het- begin gaat het van de hak op de tak, wordt nou niet echt geprobeerd om een duidelijk verhaaltje te vertellen en daarnaast was het acteerwerk, vooral van dat huppelkutje dat de hoofdrolspeler speelde en die muts van Destiny's Child erg ondermaatst en heb ik me nogal geergerd aan de quasi hippe manier waarop de film in elkaar zat. De tweede helft waar Freddy en Jason tegenover elkaar komen te staan maakte wat mij beterft heel wat goed en zorgde dan ook voor een aantal redelijk amusante scenes. Er had- echter veel meer ingezeten, daarom houd ik het op een krappe-

2,5 sterren

88Fabian schreef:

Domme film.

Dulle schreef:

Tofste film ever!! XD

Wat een argumenten, zo sterk zie je ze niet meer...

88Fabian

Wat een argumenten, zo sterk zie je ze niet meer...

Het is gewoon duidelijk.

Remi

Ja, je hebt gelijk... In die twee woorden zie ik meteen waarom je het een domme film vindt...

Geen probleem toch?.

Het is meer onnodig.

Remi schreef:

Het is meer onnodig.

Hoezo?.zou ik ook kunnen zeggen over mensen die een heel verhaal opschijven op deze site.het maar net wat je wil.het is niet onnodig want ik wil wel sterren en een korte reactie over een film geven dat is logisch en maakt niks uit denk ik dan.

Remi

Je geeft deze film 0,5*, dan ga ik er wel een beetje vanuit dat je deze film niet goed vindt, daarom vind ik het onnodig.

Mensen die een heel verhaal schrijven, vertellen juist waarom ze de film goed of slecht vinden, bij jou zie ik maar twee woorden waar niemand wat mee kan.

88Fabian

Stomme film.is echt wel duidelijk hoor.het kan bijna niet duidelijker.laat anders maar.

avatar van MovieFreak1995

MovieFreak1995

De gevechten zijn wel vet , maar het verhaal is makkelijk in elkaar gezet. Het einde is wel weer lijp

avatar van funland

funland