Dawn of the Dead (1978)
Genre: Horror / Drama
Speelduur: 127 minuten / 139 minuten (Cannes-versie) / 117 minuten (Dario Argento's versie) / 156 minuten (Ultimate Final Cut)
Alternatieve titels: In de Greep van de Zombies / Dawn of the Living Dead / Zombi / Zombie: Dawn of the Dead / Zombies / George A. Romero's Dawn of the Dead / Zombie
Verenigde Staten / Italië
Geregisseerd door: George A. Romero
Met onder meer: David Emge, Ken Foree en Scott H. Reiniger
Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans
Releasedatum: 2 oktober 1980
Plot Dawn of the Dead
"When there’s no more room in HELL, the dead will walk the EARTH!"
Over de hele wereld komen steeds meer doden tot leven en maken het de overlevenden niet bepaald makkelijk. Reporter Francine besluit om met haar vriend Stephen en de twee soldaten Peter en Roger te vluchten met een helikopter. Het viertal vindt vervolgens onderdak in een enorm winkelcentrum, waar ze barricades opwerpen om zich te verdedigen tegen de gruwelijke vleesetende doden. In eerste instantie lijken ze veilig in het winkelcentrum, maar de levende doden blijven maar oprukken.
Stephen "Flyboy" Andrews
TV Commentator
Dan Givens
Police Commander
Sjaako
Een van de beste Zombie klassiekers, misschien zelfs de beste. Het beklemmende gevoel van een desolate wereld en de onderlinge strijd is geweldig in beeld gebracht. Meer dan een zombiefilm aleen!
mister blonde
Niet om hem weer uit de top 100 te stemmen, maar toen ik hem zag, dacht ik hee nog niet op gestemd.
Tonyvdb
De DVD die je in de FRS kunt kopen voor 9,99 €, is die de moeite waard? (ondanks die vreselijk lelijke voorhoes).
Yak
Iemand weet hier meer over?
Niet laten liggen voor die prijs! De DVD staat bol van de gezellige extra's. Die interviews met Romero en de 'making of'-dingetjes zijn echt geweldig. Argento's cut vond ik de moeite niet echt, maar als dat de enige versie is die je ooit hebt gezien van DOTD, dat verslaat Romero's director's cut die met een paar weglengtes. Wat nog een reden is om 'm gelijk aan te schaffen.
narva77 (crew films)
P'sies, ik heb alleen de dvd van "Day of the Dead" en die staat ook bol van de extra's. Is bovendien widescreen.
bedankt jongens !!
ik denk dat ik 'm wel haal voor die prijs.
bioscoopzaal
Absoluut doen!
Een van de beste horrorfilms aller tijden laat je niet zomaar liggen!
En de tweede versie (de korte van Argento) is eigenlijk nog wel leuk als curiositeit. Alle character-moments zijn eruit geknipt, net als alle humor. DotD is in zijn versie een non-stop slash-fest geworden.
Zavo
Bedankt voor de tip, ik heb 'm gekocht. De kwaliteit is niet super, maar het is ook een oude film, dus ik ben tevreden. Meteen Lost Highway erbij gekocht voor 9 euro en daarmee heb ik twee van m'n favoriete films op dvd.
Tonyvdb
ik wacht om deze te kopen tot ie:
1. ofwel 'ns te koop is met een mooi hoesje
2. ofwel samen met "Night" en "Day" in een Dead-trilogiebox of zo ...
Ik begrijp echt niet waarom men zo'n lelijke hoesjes maakt bij deze films ...
Waarom gebruikt men één van de originele filmposters niet?
narva77 (crew films)
De Argento van 'Profondo rosso' en 'Suspiria'? Damn, lijkt mij wel geinig!
bioscoopzaal
Yup, het is inderdaad wel eens leuk om te zien, maar zoals gezegd niet meer als een curiositeit. De versie van Romero is toch wel de enige echte
jedymaster
stukje script
TV Man 2: DO YOU BELIEVE THE DEAD ARE RETURNING TO LIFE?
TV Man 1: I'M NOT SO...
TV Man 2: DO YOU BELIEVE THE DEAD ARE RETURNING TO LIFE AND ATTACKING THE LIVING?
TV Man 1: I'M NOT SO SURE WHAT TO BELIEVE DOCTOR!
aSMoDeuS
Hahaha! Ik heb hem net zitten kijken! Fantastisch!
Vooral het stuk dat ze zich helemaal in het warenhuis uitleven... Je krijgt zelf zin in zo'n plundering!
En ik dacht al Sex Machine van FDTD te herkennen!
Hemdale
En ik dacht al Sex Machine van FDTD te herkennen!
pjotr
Mijn derde remake-bericht op rij alweer
Buiten het feit dat ik een remake van Dawn of the Dead compleet zinloos vind is de Japanse poster wel erg mooi - met name de typo...:P
SSeagal
Horror Klassieker die het goed doet bij mij, zeer leuke zombiefilm die tijdloos is. ****
speedy23
Een apocalyptiche horrorsymfonie met gruwelijke make-upeffecten van Tom Savini. Tweede deel van Romero's zombietrilogie na Night of the Living Dead. Het overdekte winkelcentrum vormt een onvergetelijk decor voor deze orgie van stripachtige, maar uiterst efficiënte gruwelscènes. Hoewel de spanning iets minder is dan in het eerste deel is dit zeker geen minpunt. Tip: wie geen fan is van het genre, gelieve zich te onthouden...
streeter
Ik heb de schrijver van de remake een keer ontmoet (ook van Scooby Doo en The Specials) en hij is een enorme sukkel. Hij heeft ook een poos in NL gewoond bij de Troma TV zender.
Toch is de trailer redelijk en wil ik deze remake graag zien. Als het meer interesse voor het origineel kweekt, vind ik het best.
Hobbes
is deze afzonderlijk te kijken van 'Night of...'? Ik neem aan van wel gezien het grote tijdsgat, maar ik vraag 't toch maar even
Purmerend
Echt een lachwekkende horror. Zeer mooi gemaakt en gespeeld door de zombies.
Het spel Resident Evil heeft volgens mij heel wat dingen uit deze film gebruikt voor hun serie spellen.
Bijvoorbeeld: Zombies pas dood als je ze in hun hoofd schiet, de kleine kamers/smalle gangen en kruipende zombies die nog net iemand bij zijn been pakken!
Hemdale
De film is nou niet bepaald lachwekkend bedoeld. Wat vond je er zo lachwekkend aan dan Purmerend?

Survival of the Dead

Day of the Dead
1985

Night of the Living Dead
1968

David Emge, ster van horrorklassieker 'Dawn of the Dead', op 77-jarige leeftijd overleden

Vanaf vandaag op Netflix: 'Dawn of the Dead' en 'Schindler's List'

Laatste kans: Netflix verwijdert vrijdag deze topfilms

Alien

Braindead
Komedie / Horror, 1992

Milano Odia: La Polizia Non Può Sparare
Actie / Misdaad, 1974
helikopternews broadcastmaterialismmachetebitechaosmartial lawstate of emergencyrock gang infectionlegershopping mallmotorrijdertruckbloedvergietenconsumerismzombiemotorbendeexploding headgeweldcultfilmstore malltv production zombie-apocalypspittsburgh, pennsylvaniaanxiousfrightenedzombies