• 9.374.277 stemmen

Dawn of the Dead (1978)

Horror / Drama | 127 minuten / 139 minuten (Cannes-versie) / 117 minuten (Dario Argento's versie) / 156 minuten (Ultimate Final Cut)

Genre: Horror / Drama

Speelduur: 127 minuten / 139 minuten (Cannes-versie) / 117 minuten (Dario Argento's versie) / 156 minuten (Ultimate Final Cut)

Alternatieve titels: In de Greep van de Zombies / Dawn of the Living Dead / Zombi / Zombie: Dawn of the Dead / Zombies / George A. Romero's Dawn of the Dead / Zombie

Oorsprong: Verenigde Staten / Italië

Geregisseerd door: George A. Romero

Met onder meer: David Emge, Ken Foree en Scott H. Reiniger

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

Releasedatum: 2 oktober 1980

Plot Dawn of the Dead

"When there’s no more room in HELL, the dead will walk the EARTH!"

Over de hele wereld komen steeds meer doden tot leven en maken het de overlevenden niet bepaald makkelijk. Reporter Francine besluit om met haar vriend Stephen en de twee soldaten Peter en Roger te vluchten met een helikopter. Het viertal vindt vervolgens onderdak in een enorm winkelcentrum, waar ze barricades opwerpen om zich te verdedigen tegen de gruwelijke vleesetende doden. In eerste instantie lijken ze veilig in het winkelcentrum, maar de levende doden blijven maar oprukken.

Stephen "Flyboy" Andrews

Dr. Milliard Rausch

TV Commentator

Police Commander

Hemdale

Zeer goede zombiefilm en ook erg goed acteerwerk!

avatar van Sjaako

Sjaako

Een van de beste Zombie klassiekers, misschien zelfs de beste. Het beklemmende gevoel van een desolate wereld en de onderlinge strijd is geweldig in beeld gebracht. Meer dan een zombiefilm aleen!

avatar van mister blonde

mister blonde

Niet om hem weer uit de top 100 te stemmen, maar toen ik hem zag, dacht ik hee nog niet op gestemd.

Tonyvdb

De DVD die je in de FRS kunt kopen voor 9,99 €, is die de moeite waard? (ondanks die vreselijk lelijke voorhoes).

Tonyvdb schreef:

Iemand weet hier meer over?

Ik kan je vertellen dat ik dvd 2 nog nooit bekeken heb omdat uit die versie gewoon vanallerlei scenes uitgeknipt zijn, dus eigenlijk is het een beetje onzinnig om de dubbel-dvd te kopen... maar de prijs is natuurlijk wel erg redelijk!

avatar van Yak

Yak

Tonyvdb schreef:

Iemand weet hier meer over?

Niet laten liggen voor die prijs! De DVD staat bol van de gezellige extra's. Die interviews met Romero en de 'making of'-dingetjes zijn echt geweldig. Argento's cut vond ik de moeite niet echt, maar als dat de enige versie is die je ooit hebt gezien van DOTD, dat verslaat Romero's director's cut die met een paar weglengtes. Wat nog een reden is om 'm gelijk aan te schaffen.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

P'sies, ik heb alleen de dvd van "Day of the Dead" en die staat ook bol van de extra's. Is bovendien widescreen.

bedankt jongens !!

ik denk dat ik 'm wel haal voor die prijs.

Goed idee

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Absoluut doen!

Een van de beste horrorfilms aller tijden laat je niet zomaar liggen!

En de tweede versie (de korte van Argento) is eigenlijk nog wel leuk als curiositeit. Alle character-moments zijn eruit geknipt, net als alle humor. DotD is in zijn versie een non-stop slash-fest geworden.

avatar van Zavo

Zavo

Bedankt voor de tip, ik heb 'm gekocht. De kwaliteit is niet super, maar het is ook een oude film, dus ik ben tevreden. Meteen Lost Highway erbij gekocht voor 9 euro en daarmee heb ik twee van m'n favoriete films op dvd.

Tonyvdb

ik wacht om deze te kopen tot ie:

1. ofwel 'ns te koop is met een mooi hoesje

2. ofwel samen met "Night" en "Day" in een Dead-trilogiebox of zo ...

Ik begrijp echt niet waarom men zo'n lelijke hoesjes maakt bij deze films ...

Waarom gebruikt men één van de originele filmposters niet?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

bioscoopzaal schreef:

De Argento van 'Profondo rosso' en 'Suspiria'? Damn, lijkt mij wel geinig!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Yup, het is inderdaad wel eens leuk om te zien, maar zoals gezegd niet meer als een curiositeit. De versie van Romero is toch wel de enige echte

avatar van jedymaster

jedymaster

stukje script

TV Man 2: DO YOU BELIEVE THE DEAD ARE RETURNING TO LIFE?
TV Man 1: I'M NOT SO...
TV Man 2: DO YOU BELIEVE THE DEAD ARE RETURNING TO LIFE AND ATTACKING THE LIVING?
TV Man 1: I'M NOT SO SURE WHAT TO BELIEVE DOCTOR!

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Hahaha! Ik heb hem net zitten kijken! Fantastisch!

Vooral het stuk dat ze zich helemaal in het warenhuis uitleven... Je krijgt zelf zin in zo'n plundering!

En ik dacht al Sex Machine van FDTD te herkennen!

aSMoDeuS schreef:

En ik dacht al Sex Machine van FDTD te herkennen!

Dat klopt inderdaad dat is Tom Savini, hij heeft de special FX gedaan in Dawn of the Dead.

avatar van pjotr

pjotr

Mijn derde remake-bericht op rij alweer

Buiten het feit dat ik een remake van Dawn of the Dead compleet zinloos vind is de Japanse poster wel erg mooi - met name de typo...:P

avatar van SSeagal

SSeagal

Horror Klassieker die het goed doet bij mij, zeer leuke zombiefilm die tijdloos is. ****

avatar van speedy23

speedy23

Een apocalyptiche horrorsymfonie met gruwelijke make-upeffecten van Tom Savini. Tweede deel van Romero's zombietrilogie na Night of the Living Dead. Het overdekte winkelcentrum vormt een onvergetelijk decor voor deze orgie van stripachtige, maar uiterst efficiënte gruwelscènes. Hoewel de spanning iets minder is dan in het eerste deel is dit zeker geen minpunt. Tip: wie geen fan is van het genre, gelieve zich te onthouden...

avatar van Wouter

Dit klinkt tenminste weer als iets voor Romero:

avatar van streeter

streeter

Ik heb de schrijver van de remake een keer ontmoet (ook van Scooby Doo en The Specials) en hij is een enorme sukkel. Hij heeft ook een poos in NL gewoond bij de Troma TV zender.

Toch is de trailer redelijk en wil ik deze remake graag zien. Als het meer interesse voor het origineel kweekt, vind ik het best.

avatar van Wouter

Troma TV-zender in Nederland?

avatar van streeter

streeter

Ja, Troma Cafe. Dat hadden ze in Amsterdam of Rotterdam of zo.

avatar van Hobbes

Hobbes

is deze afzonderlijk te kijken van 'Night of...'? Ik neem aan van wel gezien het grote tijdsgat, maar ik vraag 't toch maar even

avatar van pjotr

pjotr

Ja hoor....:)

avatar van Purmerend

Purmerend

Echt een lachwekkende horror. Zeer mooi gemaakt en gespeeld door de zombies.

Het spel Resident Evil heeft volgens mij heel wat dingen uit deze film gebruikt voor hun serie spellen.

Bijvoorbeeld: Zombies pas dood als je ze in hun hoofd schiet, de kleine kamers/smalle gangen en kruipende zombies die nog net iemand bij zijn been pakken!

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Lachwekkende horror? Welke film heb jij gekeken?

avatar van Purmerend

Purmerend

Dawn of the Dead

Hemdale

De film is nou niet bepaald lachwekkend bedoeld. Wat vond je er zo lachwekkend aan dan Purmerend?