• 9.379.408 stemmen

Transformers: Dark of the Moon (2011)

Actie / Sciencefiction | 154 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley en Patrick Dempsey

Releasedatum: 29 juni 2011

Plot Transformers: Dark of the Moon

"The invasion we always feared. An enemy we never expected."

Nadat Sam Witwicky is afgestudeerd, lukt het hem niet om werk te vinden en dat zet de relatie met zijn vriendin Carly onder druk. Sam ontdekt dat de NASA tijdens de eerste maanlanding in 1961 een gestrand ruimteschip heeft aangetroffen afkomstig van de planeet Cybertron, waar de moedige Autobots een bittere strijd voerden tegen de boosaardige Decepticons. Wanneer Optimus Prime, de leider van de Autobots, hoort van het ruimteschip op de maan, plant hij een missie om de waardevolle Zuilen aan boord veilig te stellen. Sam ontdekt echter dat de Decepticons hem voor zijn geweest en met de Zuilen een ruimtebrug maken die een heel leger naar de aarde brengt. Kunnen Sam en de Autobots voorkomen dat de Decepticons de mensen tot hun slaven maken?

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Trailer zag er leuk uit maar eerst maar eventjes afwachten.

avatar van Theunissen

Dit deel zou serieuzer moeten zijn dan de eerste twee delen, die overigens matig tot slecht waren, maar als ik bovenstaand verhaal lees heb ik daar toch mijn ernstige twijfels over. Wat een onzin verhaal.

avatar van djelle

djelle

Serieuzer? Transformers zijn robots die zich in autotjes kunnen veranderen. Zie niet in hoe je daar uberhaupt iets serieus van kunt maken.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Minder flauwe humor zou in ieder geval een gewin zijn.

Niet dat ik hier overigens iets van verwacht. Deel 1 was redelijk vermakelijk (al geloof ik dat ik mij beter niet aan herziening kan wagen), het vervolg echter, is ronduit vreselijk. Zelden zulke irritante actiescènes gezien.

avatar van mrwhite

mrwhite

Naomi Watts schreef:

Films zijn een guilty pleasure van me, maar deze zal ik boycotten. Geen bios, geen dvd huren, niet eens downloaden. Transformers zonder Fox is geen Transformers wat mij betreft. Beetje hetzelfde als Wolverine uit een X-Men film halen.

Zonder Fox of met Fox maakt niet veel uit. Welke meerwaarde geeft zij aan transformers vraag ik me dan af ????!!!!!!!

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Ze is lekker...

Dat zeker.

Maar er verandert verder niks aan de schitterende CGI, vermakelijke actie en verwaarloosbaar verhaal.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Als Transformers moet draaien rond een mooi uitziende (al vind ik ze spuuglelijk) actrice die weinig kent van acteren zou ik hem ook boycotten. Gelukkig is dat niet zo. De eerste 2 delen zijn topvermaak (Megan Fox kost de films juist punten) en hopelijk weet Bay hier het maximum uit te halen. Hoe vermakelijk ik Transformers ook vind, een 4de deel moet er niet meer komen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Deceptions? Volgens mij is er een c'tje vergeten in de synopsis.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Aangepast.

avatar van Theunissen

"Regisseur Bay gaf onlangs een interview waar hij het een en ander wist te vertellen over de nieuwste Transformers: “We hebben een veel serieuzer verhaal ditmaal, en we proberen eigenlijk iets goed te maken wat we verkloot hebben met de eerste twee films. Om te beginnen heb ik alle stomme en flauwe komedie eruit gehaald. Ik bedoel, we hebben nog wel twee kleine (grappige) personages, maar dat is het".

Michael Bay schaamt zich min of meer voor de eerste twee delen (en terecht) en wilt nu dus een film maken met een serieuzer verhaal. Zoals eerder gezegd is natuurlijk de vraag of het echt serieuzer is als deel 1 en 2.

RSmovie91

Mmm, ben benieuwd wat hij van het serieuze gedeelte maakt.

Nu vond ik beide voorgaande delen wel (erg) vermakelijk, maar een serieuze aanpak kan ook wel. Laat maar komen!

avatar van Thieuke

Thieuke

Ik stoor me totaal niet aan de eerste twee delen, en kijk ze nog steeds met veel plezier. Niet omdat de films nou zo super goed of slecht zijn, maar gewoon omdat het toch iets blijft uit mijn jeugd (in tekenfilmvorm dan) en daarom heeft het toch een apart plekje bij me.

Ik ben echt benieuwd naar dit derde deel, maar het maakt me op zich niet zoveel uit als ze op de oude voet veder zouden gaan, maar ben benieuwd naar de nieuwe weg dan.

Ik kan eigenlijk niet wachten, maar ja...

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Theunissen schreef:

Daar ben ik héél blij om! Geen stomme ouders meer en niet die stomme tweeling-robots. Ik wil wel dat er wat humor in zo'n soort film zit, maar dan subtiele en sterke grappen die goed uitgevoerd zijn door de acteurs. Ik heb me helemaal blauw gestoord aan die tenenkrommende moeder van Sam.

En dat Megan Fox er niet meer inzit kan me eerlijk gezegd geen bal schelen. Het was een ongelooflijk lekker ding, maar dat is haar plaatsvervangster ook. Fox kon niet acteren en haar vervangster waarschijnlijk ook niet. Dus alles blijft in balans .

avatar van snake shit

snake shit

Ziet er goed uit.

avatar van yeyo

yeyo

Theunissen schreef:

Bay zich schamen? Dat betwijfel ik. Hij speelt gewoon in op de tendens dat 'serieuze' blockbusters tegenwoordig big business zijn.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

mrwhite schreef:

Ze weet als geen ander hoe ze een belachelijke rol karakteristiek moet neerzetten, met enorm veel zelfspot. Ze lijkt als enige te weten waar ze beland is, en ridiculiseert ook alles tot op het bot.

Een geweldige actrice is het niet maar ze is toch wel ondergewaardeerd als het gaat om haar feel voor stereotypering en karikaturen. In SNL was ze ook al zo leuk, en haar PSA's zijn niet minder dan briljant.

Al begrijp ik best dat je denkt van WTF na het lezen van mijn opmerking, maar ik vind Fox naast de solide effects toch echt de kracht van de franchise tot nu toe.

avatar van mrwhite

mrwhite

Naomi Watts schreef:

In deel 2 heeft ze enkel moeten lopen!!!!! en idd ze deed dat heel goed.

Albus Dumbledore schreef:

Ik heb me helemaal blauw gestoord aan die tenenkrommende moeder van Sam.

Deze punten ben ik het mee eens. Die moeder was vooral in deel 2 verschrikkelijk irritant (dat stuk op school ). In 1 ook, maar daar viel het nog mee.

En dat Fox een lekker ding is is ook zeker waar, maar persoonlijk vind ik Isabel Lucs nog een heel stuk knapper

avatar van Maxmus

Maxmus

Dit is zeker een ++

Het enige nadeel aan de transformer films vond ik de ouders van Sam en altijd dat standaard amerikaanse leger gedoe.

Ik hoop altijd nog op een transformers film zonder mensen maar met de mooie graphics en sound effects van de vorige.

avatar van mug13

mug13

Eentje om naar uit te kijken,ik kan niet wachten.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

djelle schreef:

En een man in een vleermuizenpak met oortjes en een cape. Hoe kan je daar iets seriejeus van maken? Dat is dus toch gelukt. Nolan zou eens een Transformers moeten maken. Al is CGI niets voor hem denk ik.

Dan maar een James Bond.

avatar van Pete_033

Pete_033

Starmaster501 schreef:

Dan maar een James Bond.

Als Nolan deze trilogie had gemaakt dan had je topfilms gehad. Niet de troep die Bay ervan heeft gemaakt. Noland is een echte filmmaker Bay niet

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Nja, ik heb de tekenserie niet gezien. Maar dat komt toch neer op actie toch?

Ik denk dat Transformers ook gewoon puur actie is, net als de serie. Ik denk niet dat een ingewikkelde film Transformers goed zou doen. Misschien in Bay toch de juiste voor transformers. Gewoon actie, en cool CGI. Want dat is Transformers toch?

avatar van sofripa

sofripa

De trailer beloofd wat. De eerste 2 delen was ik niet kapot van.

avatar van Seifer

Seifer

Laat me eens raden, Decepticons kiezen de kant van Rusland en de Autobots de kant van de VS?

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Waarschijnlijk . Alhoewel de trailer me erg enthousiast maakte, maakt de samenvatting hier me dat niet echt. Het bevalt me ook niet dat er in de samenvatting erg veel woorden als 'weer' en 'wederom' gebruikt moeten worden...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Albus Dumbledore schreef:

Beide 1 keer. Dat heb je wel eens met vervolgen. Dien anders een correctie in.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Pete_033 schreef:

Bespaar me Transformers die een idee gaan willen inplanten bij de Decepticons. Nolan is evenmin een echte filmmaker als Bay.

RSmovie91

Ik moet wel zeggen dat Bay wel weet hoe hij vermakelijke films maakt. Ze zijn vaak wat verhaal en acteerwerk betreft niet hoogstaand, maar door de manier van filmen, de special effects en de lompe explosies zijn ze (voor mij nog vele andere) erg vermakelijk.