• 9.375.420 stemmen

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Fantasy / Avontuur | 137 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Rob Marshall

Met onder meer: Johnny Depp, Penélope Cruz en Ian McShane

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 mei 2011

Plot Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

"Live Forever Or Die Trying."

Kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) kruist wegen met een mysterieuze vrouw (Penélope Cruz) die hij ooit eerder heeft ontmoet. Hij valt als een blok voor haar, maar al snel blijkt dat haar bedoelingen niet zuiver zijn. Ze dwingt Jack aan boord te gaan van het schip van piraat Blackbeard (Ian McShane) om de geheimzinnige 'Fontein van de Eeuwige Jeugd' te vinden. Een onverwacht avontuur begint waarvan Jack er niet over uit is welke hoofdrolspeler daarin hij meer moet vrezen: Blackbeard of de mysterieuze vrouw van het verleden.

avatar van Pafnes

Pafnes

Spannend verhaal weer.

Jack Sparrow blijft leuk, gaat niet vervelen.

Trok wel ff mijn wenkbrauwen op, als ze eindelijk na een langgge tocht bij de fontein van de eeuwige jeugd aankomen, en er vervolgens een hoop volk met vlaggen en allerlei toestanden ook aan komen lopen....

Oja 3D hoeft ook niet voor mij.. Maar dat heeft niets met de film te maken

avatar van Pacino88

Pacino88

gizmo_o schreef:

4d, jij had ook nog de X-ray lenzen

Niet dat ik weet? Gewoon zo'n bril die je ook bij 3d krijgt en spuitend water en allerlei effecten met de stoel. Grappig voor een keer, maar meer ook niet.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Pacino88 schreef:

lijkt me wel heel apart...misschien wel het nieuwe film kijken. Als het bij 75% aanslaat..en het is rendabel.

avatar van rkdev

rkdev

schram101 schreef:

Heel aardige film. Toch weer wat beter dan het derde deel. Helaas wordt het niveau van de eerste twee delen nergens gehaald maar het typetje Sparrow verveelt mij vooralsnog niet. Geoffrey Rush is ook weer geniaal als Barbossa. Verder is alles weer als vanouds, Johnny Depp, de muziek en leuke verzameling avontuur en humor.

MatthijsGr00t schreef:

Afgelopen week in de bios gezien in 3D, wat voor mij totaal geen toegevoegde waarde had en dan is 140 minuten met een te grote bril op je hoofd niet fijn film kijken.

De film zelf viel me niet tegen na de veelal slechte commentaren hier op het forum. Deze Pirates film doet eigenlijk het zelfde als de eerste drie delen met heerlijke muziek, leuke humor en natuurlijk held Jack Sparrow. Verder heb ik Orlando en Keira totaal niet gemist en Penelope Cruz deed het heel behoorlijk! Kortom; een leuk vierde Pirates deel!

Had het niet beter kunnen zeggen.

avatar van daphne737

daphne737

gister in de bios gezien, de rol van Penélope Cruz vie tegen. Het verhaal van de zeemeerminnen en die gelovige was echt geweldig. Verder vond ik ook dat er verrasend veel 3D in zat, bij andere 3D films had ik nog wel eens het idee dat ik voor niks met dat stomme ding op mijn neus zat maar dit keer voegde de 3D effecten echt iets toe aan de film... hele leuke film, net als de vorige 3 maar weer een leuk nieuw verhaaltje

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

davy jones schreef:

Is er uit die combinatie al één echt rotslechte film gekomen? Dacht het niet.

Beslist niet, zelfs Alice kon mij bekoren.

Maar ik denk niet dat het een goed plan is om deze lijn van continu samen blijven werken goed is voor hun creatieve proces. Helemaal niet als ze nu zelfs samen Pirates gaan doen. Ik zou regisseur Burton een nieuwe wending willen zien maken en acteur Depp in een rol zien spelen die weer afwijkt van dat vastgeroeste stramien. De twee zijn veel te getalenteerd om zich te beperken tot die routineuze samenwerkingen.

avatar van Nicole0610

Nicole0610

Als groot fan van de POTC serie ben ik deze film natuurlijk gaan bekijken in de bioscoop. In 3D. Voor mij de allereerste keer en ik moet zeggen dat ik er geen fan van ben. Het voegt voor mij weinig toe, de ondertiteling is irritant en de kleur van het beeld wordt er ook niet mooier op. De film daarentegen vond ik wel de moeite waard! Captain Jack Sparrow is weer helemaal terug. Wel miste ik de crew van de vorige delen en dan vooral Bloom en Knightley, die mijns inziens toch iets extra's aan de film toevoegden met hun onmogelijke liefdesverhaal. Al met al een goede film. In eerste instantie was ik niet zo weg van het idee dat Cruz een van de hoofdrollen zou vervullen, maar dit deed ze naar mijn idee erg goed. Deel 1 en 2 zijn voor mij de echte toppers, maar On Stranger Tides is met z'n humor, actie, vleugje romantiek en wat schrikmomenten (de combinaties die de POTC films zo sterk maken, denk ik) een echte aanrader!

avatar van bobke90

bobke90

Parisa schreef:

Ik denk t niet. Dat mocht/kon hij bij Alice ook niet. En die was ook van Disney.

Euh? ik vond Alice toch maaar apart ze, Veel grimmiger dan een standaardsprookje. (ik vond daarom die film wat tegenvallen)

avatar van marcella3133

marcella3133

echt een vette film , gister gezien , ik hoop dat er nog meer delen komen , me opa vond hem ook leuk haha ,

avatar van andijvie

andijvie

Ik ben het helemaal eens met Nicole0610 hieronder. Zeker het feit dat 3D eigenlijk meer afbreuk doet aan de film dan enige meerwaarde. Al met al, een toppertje weer. Het kijken zeker waard.

avatar van kuno45

kuno45

gewoon een normale film

niets orgineels meer,uitmelking van het succesvolle eerste deel

Ik had meer het gevoel dat dit een tv-serie begint te worden

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Na alle box-office hits van de vorige drie piratenblockbusters kon een vierde deel natuurlijk niet uitblijven. Regisseur Gore Verbinski stapt op en Rob Marshall neemt het roer in handen. Verder worden de personages Elizabeth Swann en Will Turner ook het script uitgeschreven, waardoor we een geheel nieuw verhaal voorgeschoteld krijgen en een uitgekauwde romance (voor het grootste deel) onze tenen niet kromt. Schrijversduo Rossio en Elliot hebben gelukkig geleerd van hun fout om een overgecompliceerde verhaallijn te pennen die volgepropt zit met onnodige personages. 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides' pakt dankzij deze aspecten naar mijn mening goed uit. Zoals te verwachten kan de vierde uitmelker van de franchise niet tippen aan het origineel en, in mijn ogen, ook net niet aan het tweede deel, maar het is een flinke verbetering ten opzichte van het derde deel.

Na deze positieve woorden zal ik eerst even mijn kritiekpunten uiten, want helaas had de film beter gekunt. Ten eerste baalde ik een beetje van het nut van sommige dingen. Zo was het personage Philip niet echt belangrijk voor het verhaal en gaf ons alleen maar een saaie romance-subplot die nogal overduidelijk die van Will en Elizabeth moest vervangen - gelukkig was dit maar een klein deel van de film. Verder vond ik de Spanjaarden ook nogal een vreemde toevoeging; ook zij hadden weinig te maken met het grote plaatje en stonden er nogal nutteloos bij, van: hallo, wij zoeken ook de Fountain of Youth. Ook stoorde het me dat de Spanjaarden onder elkaar gewoon Engels spraken, sloeg nergens op.

Ten tweede: het eerste stuk speelt zich compleet af in Londen en ondanks dat het vermakelijk is sleept het een beetje aan en voelen de actiescènes aan als een videogame. Het heeft verder ook weinig met het plot te maken en het duurt lang voordat ze eindelijk op zee zitten en het plot vooruit gaat. Maar als ze eenmaal op zee zitten wordt het weer ouderwets... welcome to the Caribbean!

Want snel daarna volgt een scène waarin Blackbeard een zeemeermin wil vangen. Een paar van zijn matrozen zijn lokaas, waaronder het aanstekelijke nieuwe personage Scrum. De gehele scène is prachtig belicht en wordt begeleid door magische muziek van Hans Zimmer. De zeemeerminnen zijn simpelweg majestieus en angstaanjagend. Dit is echt de uitschieter van de film, een van de beste scènes van alle Pirates-films.

Natuurlijk zit Barbossa ook achter de schat van de eeuwige jeugd aan, met hulp van Gibbs. Het is eigenlijk interessant om te zien dat het deze keer niet Jack was die de show stal, maar Barbossa! Om eerlijk te zijn liep Jack overal maar een beetje achteraan en was hij er ook maar bij omdat het geen Pirates is zonder Sparrow. Hij doet zijn gebruikelijke dingetje weer, wat leuk blijft, maar wat we ook onderhand al hebben gezien. Barbossa heeft in dit deel echter een interessante achtergrond en Geoffrey Rush maakt hem tot een boeiender personage dan Jack. Het enige leuke aan Jack is eigenlijk wel zijn love-interest. In tegenstelling tot velen vond ik Penélope Cruz een goede toevoeging, stukken beter dan Keira Knightley. Ze acteerde leuk en had een prima chemistry met Jack.

Als iedereen, waaronder Barbossa, uiteindelijk de Fountain of Youth heeft gevonden breekt er weer een gevecht los tussen alles en iedereen en blijkt iedereen weer een eigen motivatie te hebben, wat natuurlijk altijd een van de heerlijke aspecten van de Pirates-serie is. Het is echter het einde wat onverwachts erg bevredigend is. Barbossa is weer vol-piraat en is in bezit van de Queen Anne's Revenge (dit was een grote verwijzing naar de scène van deel 1, waar Jack helemaal op het einde de Pearl weer terugheeft). Jack laat Angelica achter op een eiland met, ja hoor, een pistool met één kogel: heel even verwacht je een afgezaagd moment tussen de twee, maar nee, Jack heeft de manipulaties van zijn Spaanse tegenhangster door en hij laat haar als een echte koelbloedige piraat achter op het idilische eilandje. Verder heeft Jack de Pearl weer terug en zijn laatste woorden zijn: 'A pirate's life for me. Savvie?'

Mijn conclusie is dat ondanks een paar negatieve punten deze film een grote verbetering is van 'At World's End' dankzij een minder gecompliceerd verhaal en minder onnodige personages. Het is weer één grote achtbaanrit van gelach, sterk acteerspel en leuke actiescènes, begeleid door opnieuw een mooie score van componist Zimmer. Mijn advies: luister niet naar al die negatieve recensies, als je de vorige Pirates-films erg leuk vond, dan zal deze je ook zeker vermaken.

4,0 sterren

avatar van anne J

anne J

Wel aardig. Veel beter dan deel 3. Die heb ik sinds de bezichtiging in de bioscoop nooit meer gekeken. Ik wilde destijds het liefst heel hard wegrennen. zo verschrikkelijk. Maar dat kon ik natuurlijk niet doen, want ik zat met meer mensen te kijken.

Ik vond in dit vierde deel, voornamelijk in het begin, van tijd tot tijd scènes geforceerd aanvoelen. 'Gekwiekste' ontsnappingen van Sparrow of 'sensationele' gevechten en actie, alleen omdat dat is wat men verwacht. Op de automatische piloot.

Ook al die over-the-top dingen hoeven niet echt van mij. Een schip dat vuur spuwt en de touwen die zelf gaan bewegen op commando. Zombie bemanning en een fontein van jeugd. Vooral het schip stoorde mij.

Deel 1 had skeletten piraten, maar die skeletten piraten waren ook het enige gekke. Dat kwam door een vloek/mythe. Dat is ook niet echt logisch. Maar dat was het enige. Er was verder niks dat uit zichzelf nog allemaal dingen kon en deed en ontplofte en weet ik het wat. Die piraten alleen waren genoeg.

Maar ik moet zeggen: dit deel was gelukkig wel weer wat frisser. Het was niet zo belachelijk overdreven, langdradig en verschrikkelijk raar als deel 3. Een aantal grappen waren zelfs te pruimen. De acteurs leverden overigens een mooie prestatie af.

En hoera hoera, Orlando Bloom is eindelijk weg. Met Penelope Cruz als mooie aanwinst in zijn (en Elizabeths) plaats.

Ach, wel aardig dus. 3*

avatar van DDT

DDT

Gisteren gezien in 3D , prachtige film,van mij mogen ze er nog maken ze,dit genre bevalt me............

avatar van bennyboy

bennyboy

Pacino88 schreef:

haha zo iets heet D-Box. ken je alleen bij JT volgens mij. ze hebben "probeer"stoelen. ze bewegen metrecht mee en kunnen water spuiten en met lucht spelen enzo

avatar van Thorak

Thorak

dylan35 schreef:

goed maar jamer dat will tuner en elizabet er niet meer in spele

Zo, jij bent zeker ook 'gezakd' voor je examen Nederlands?

avatar van gillie24

gillie24

Thorak schreef:

Zo, jij bent zeker ook 'gezakd' voor je examen Nederlands?

Niet zo streng hoor, Thorak! Hij is nog maar 30.....

Zal het even verbeteren: Goed, maar jammer dat Will Turner en Elizabeth er niet meer in spelen.

avatar van the flash

the flash

bne blij dat keira eruit is. cruz is een mooiere actrice. 3d was wel overbodig en spijtig

TragieStar.*

Mooier is iets anders dan leuker of beter Vond haar eigenlijk niet heel veel mooier/leuker/beter dan Keira. Maar dat komt misschien omdat, Keira altijd een veel betere personage is geweest, en meer verhaal had.

avatar van elayz

elayz

Wederom weer een super pirates film, weer erg genoten. 3D was erg matig, maarja dat hoort blijkbaar in iedere nieuwe film, dus dat zij zo.

prima film, versassende stukken, en wat humor op z`n plek.

Ook met deze pirates film weer genoten Ik kan niet wachten totdat de volgende film er is!

avatar van Parisa

Parisa

bobke90 schreef:

Heb je de Disney tekenfilm versie van jaren geleden ook gezien? Die is veel maffer dan deze.

Toen ik van Alice in combi met Burton hoorde, hoopte ik op een soort filmversie van de game American McGee's Alice.

Maar eigenlijk is dit meer een discussie voor het Alice topic.

avatar van Phantasm

Phantasm

Deze is in elk geval weer een stuk beter dan deel 3, leuk om een keertje te zien.

avatar van visvogel

visvogel

veel te weinig actie...

en langdradig...

je bent gewoon blij dat de film gedaan is...

je zit maar te wachten tot het "spannend" zal worden, maar dat komt nooit!

Penélope Cruz haar rol is zelfs volledig ongeloofwaardig...

snel vergeten deze film...

Vandaar ook actie/avontuur

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ik denk dat hij met spannend eerder boeiend bedoelt.

avatar van GGG

GGG

Hij was super leuk en goed. Miste alleen wel een beetje de vast hap/cast van de vorige drie films.

avatar van knappekloon

knappekloon

Ik heb deze film in de bioscoop gezien, in 3 D en wat was hij weer super!!

Normaal worden vervolgfilms steeds slechter, maar deze film is dit zeker niet, en echt een aanvulling op de vorige pirates-films!

Vanuit de vorige films speelt alleen nog maar Jack mee, en alleen hem is al voldoende voor deze super leuke film!!

avatar van stfuympos

stfuympos

knappekloon schreef:

Vanuit de vorige films speelt alleen nog maar Jack mee,

En Barbossa, Gibbs en Jack.( )

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond de film wederom vet. Ze blijven goed. Johnny depp acteert weer geweldig. De graphics zien er weer super goed uit. Ik vind het wel jammer dat keira en orlando niet eer meedoen. Maar het blijven enorm goede films

stfuympos schreef:

En Barbossa, Gibbs en Jack.( )

Gibbs heeft ook een erg kleine rol, en voegt ook eigenlijk helemaal niks toe aan de film. Zo hadden ze van mij nog wel meerdere personages terug mogen laten komen. Barbossa tja, ook hij had een erg kleine rol, en voegt ook weinig toe. Het draait idd meer om Jack, en dan kan ik me voorstellen dat je de andere 2 vergeet.

Nu ik de film voorbij zie vliegen in mijn hoofd, komt het toch allemaal wat minder leuk uit, dan toen ik mijn beoordeling gaf. Maar ik laat mijn beoordeling toch nog even staan.