menu

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

mijn stem
3,14 (2575)
2575 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
137 minuten

geregisseerd door Rob Marshall
met Johnny Depp, Penélope Cruz en Ian McShane

Kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) kruist wegen met een mysterieuze vrouw (Penélope Cruz) die hij ooit eerder heeft ontmoet. Hij valt als een blok voor haar, maar al snel blijkt dat haar bedoelingen niet zuiver zijn. Ze dwingt Jack aan boord te gaan van het schip van piraat Blackbeard (Ian McShane) om de geheimzinnige 'Fontein van de Eeuwige Jeugd' te vinden. Een onverwacht avontuur begint waarvan Jack er niet over uit is welke hoofdrolspeler daarin hij meer moet vrezen: Blackbeard of de mysterieuze vrouw van het verleden.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=2sr3gSss5gA

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van scorsese
2,5
Matige film waarin Jack Sparrow op zoek gaat naar de fontein van de eeuwige jeugd. Vierde deel met een andere regisseur en een deels andere cast. Mede hierdoor, en het feit dat de film niks nieuws heeft te bieden, komt het nogal overbodig over. Ook het verhaal, dat op het einde pas een beetje boeiend wordt, helpt hier niet aan mee. Wel ziet de film er weer mooi uit en zijn de actie-scenes ook wel aardig.

avatar van J0rea
4,5
stukke minder dan de eerste 3 geweldige films!

1,0
Waardeloos misbaksel,
Deel 1 t/m 3 waren alle drie erg leuk.
Maar het verhaal is slap en niet interessant.
En dat gedoe met die zeemeermin, daar word ik persoonlijk ook niet helemaal goed van.
Ik heb hem gekocht, omdat ik deze na deel 1t/m 3 ook nog wilde zien. Dat is ook de enigste reden waarom deze film is gemaakt, en ik ben er bewust ingetrapt.

2,0
Bijzonder teleurstellend vierde deel waarin de koek duidelijk op is. Toch had de actie alsnog wel wat spectaculairder gemogen, de uitwerking van de cast (zeker Blackbeard) beter en het verhaal wat spannender. Helaas is dit alles niet het geval waardoor deze film op alle fronten faalt.

avatar van brabusRUS
4,0
Natuurlijk niet zo goed als het 1e en 2e deel, maar ook deze was ontzettend goed. Ik weet niet waarom veel mensen de film saai vonden. Ik vond het alles behalve saai. Ik ben een ontzettende liefhebber van POTC. Jack Sparrow, het hele sfeertje is gewoon erg prettig en in deze film was de combinatie van die twee dingen erg goed. De nieuweling, Penélope Cruz, deed het goed en paste goed bij de film. Het is sowieso een erg mooie vrouw en was een frisse toevoeging aan de film.

4*

avatar van tommykonijn
3,0
Het laatste deel van deze serie had ik nog niet gezien. Ik had er eigenlijk niet zo'n hoge verwachtingen bij. Deel 1 vond ik een erg goede film, maar de vervolgen toch wat minder. Aan deze film twijfelde ik vooral omdat een groot deel van de cast niet meer meespeelde in deze film.

Desondanks is het me toch nog meegevallen. Johnny Depp zet voor de vierde keer een leuke rol neer als Jack Sparrow. En ook Geoffrey Rush was weer goed op dreef als Hector Barbossa. Penélope Cruz is een nieuwkomer, maar was best een leuke toevoeging. Ian McShane's personage Blackbeard was ook wel redelijk. Kortom; de cast was een pluspunt.

Het verhaal vind ik helaas toch wat minder. En ook de uitvoering vind ik niet altijd even interessant. Er zaten meerdere momenten in die me niet geheel wisten te boeien, of die ik iets te langdradig vond. Gelukkig zitten er ook weer een hoop leuke scenes in, zoals het begin in London. En ook de climax was best goed in beeld gebracht. De filmscore van Hans Zimmer vond ik ook wat minder ten opzichte van de voorgaande delen.

Over het algemeen is dit gewoon een leuke avonturenfilm, die ook humoristisch is op bepaalde momenten. Echt vervelen doet de film me dan ook niet. Maar ik vind hem wel een stuk minder interessant dan de voorgaande delen. En dat komt voornamelijk doordat (zo voelt het althans) een stuk van de cast ontbreekt en het verhaal wat minder is. Nu ik ze allemaal weer eens gezien heb- en deze voor het eerst, moet ik wel zeggen dat ik de serie me toch goed heeft weten te vermaken..

3*

5,0
zie deel 1 voor meer informatie van mijn commentaar.

avatar van Eliandjiee
4,0
Gezien alle reacties hier had ik er veel minder van verwacht. Maar ik heb wederom genoten van Johny Depp die hier exact dezelfde rol neer zet als in de eerste 3 delen, en dat doet hij subliem! Het verhaal voelt allemaal wat minder natuurlijk als de eerste 3 delen, het voelt soms wat licht geforceerd. Maar verder, is het weer puur avontuur, humor, actie en entertainment zoals we gewend zijn van POTC, met hetzelfde heerlijke piraten sfeertje!

avatar van JTV-kijker
3,5
Wat ik vooral miste, waren de amusante nevenpersonages zoals de dwerg, die man met z'n papegaai en uiteraard Pintel en Ragetti.

disneystore
Maar het probleem is gewoon dat POTC erop zat na deel 3. Deze film is dus echt puur een voorbeeld van een succesvolle film uitmelken. Hij is dan ook niet geregisseerd zoals de andere films door Gore Verbinski, dat merk je ook al meteen op. Ze proberen de sfeer van de vorige films na te bootsen maar dat gaat gewoon niet met alleen Johnny Depp en Geoffrey Rush. Ik hoop echt dat ze nu stoppen, halfje eraf.

avatar van Glacius
2,5
In ieder geval beter dan deel 2 en 3.

avatar van DonOswaldo
3,0
Tegenvallertje. Hou best wel van de PotC films, ontspannende, makkelijk kijkbare filmpjes, lekker wat avontuur, een leuke Jack Sparrow en een grootschalige soundtrack.

Helaas valt het hier behoorlijk mee met hoeveel avontuur je daadwerkelijk krijgt in verhouding tot hoelang de film duurt, is Jack Sparrow hier toch nét niet zo leuk en is de soundtrack deze keer vaak zelfs vervelend. En ondanks dat de verschijning van Penelope Cruz niet onopgemerkt gaat, is het toch wel een gemis zonder Keira en Orlando. Kijkbaar, maar je mag toch meer verwachten hiervan.

3*

5,0
Wanneer komt er een nieuwe?

2,5
Wat ik vooral miste in deze films is het gevoel van vrijheid op zee. Voor mijn gevoel speelde deze film zich teveel op land af en dat zorgde er bij mij voor dat deze film het echte pirates gevoel mist. Daarnaast miste ik Elisabeth Swann en Will Turner, hoewel ik ze in vorige delen minder kon waarderen..

Al met al vond ik deze het minste van de serie. 2,5 sterren.

avatar van The_CrY
4,0
Film moet even op gang komen maar eenmaal halverwege is het gewoon weer Pirates of the Caribbean zoals we het kennen. Cruz blijkt een goede tegenspeelster voor Depp. Alleen vond ik die christelijke gevangene nogal irritant en vreemd dat ie überhaupt aanwezig was op het schip. De uitleg daarvoor was nogal zwak. Maar verder heb ik me uitstekend vermaakt.

avatar van frolunda
2,5
Het wordt er allemaal niet beter op,tijd voor Jack Sparrow om met pensioen te gaan.Matige Disney komedie.

avatar van merin_b
5,0
Snap niet wat sommig er zo tegen hebben. Vindt dit 1 van de beste delen van Pirates, samen met At worlds end.
De zeemeerminnen zijn prachtig en goed bedacht en een goeie toevoeging. Had alleen blackbeard wat ´enger´ verwacht.

Kan niet wachten tot deel 5!

avatar van timburton
J0rea schreef:
stukke minder dan de eerste 3 geweldige films!


En dan toch een 4,5?

avatar van markwiering
5,0
Het valt me op dat hoe later de Pirates of the Caribbean-film is gemaakt, hoe lager de waardering op deze website.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003): 3,90 sterren
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006): 3,65 sterren
Pirates of the Caribbean: At World's End (2007): 3,44 sterren
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011): 3,16 sterren

Kennelijk zijn een grootdeel van jullie van mening dat de Pirates of the Caribbean-films steeds slechter worden. Daar ben ik het dus voor 0,0% mee eens. Ik vind de Pirates of the Caribbean-films juist steeds beter, steeds vermakelijker, spannender en spectaculairder worden.

Ik vind dit een formidabele film. Het zit vol actie en leuke momenten. Zelfs in het begin van deze film kom je actie tegen. Dit heeft een uitstekend verhaallijn en vooral het einde vond ik erg grappig.

De eerste Pirates of the Caribbean-film was geweldig. De tweede film was nog zelfs beter. De derde film vond ik precies net zo goed als de tweede film. De vierde film, deze dus, vind ik de beste van allemaal.

avatar van VincentL
3,5
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Alweer deel 4 van de serie. Het was van vooraf aan al bekent dat Keira Knightley en Orlando Bloom niet mee zouden doen. Toch twee personages in het verhaal die het verhaal een meerwaarde geven. Helaas ging ik dus al met wat omlaag gebrachte verwachtingen de film in. Gelukkig waren Hector Barbossa en Jack Sparrow weer wel van de partij. Op naar 2 uur vermaak met dit 4e deel, toch?

Het is heel duidelijk te zien dat ze met deze film de serie weer even wilde opschonen. Nieuw verhaal (uiteraard), nieuw doel, nieuwe vijand. Waar in deel 1 t/m 3 de Britten een continue tegenstand waren, zijn ze hier bijna in hun geheel uit het verhaal geschrapt, wat lekker verfrissend is.
Verder lijkt het verhaal heel veel op deel twee. Er is een bovennatuurlijke vijand (in bijna elk deel wel, daar niet van) en Jack Sparrow probeert het eeuwige leven te vinden, zoals we ook al vaker hebben gezien. Over het verhaal kan ik dus niet echt morren. Gewoon de grote bezem erdoor gehaald, nieuwe acteurs voor oude en opnieuw beginnen, dat idee had ik bij dit verhaal.

Het begin was voor mij heel even wennen. Een prachtige openingsscène die gelijkt de toon zet, wordt direct onderuitgehaald met het binnenkomen van Johnny Depp. Het was echt heel matig. Echter niet getreurd: naarmate de film vordert merk je dat alle acteurs beter gaan presteren en het totaalplaatje beter in elkaar past.

Jonhnny Depp heeft met Sparrow echt een typetje neergezet. Waar hij in deel 1 t/m 3 zich weet te onderscheiden van de rest gaat hij hier vrolijk verder. Hilarische dialogen met Mr. Gibbs en hij weet echt een punt te maken in de film.
Geoffrey Rush daarentegen speelde ver onder zijn maat. Waar hij in deel 1 en 3 ook echt uitblonk door af te wijken van de rest heb je het hier wel gezien. Zijn grappen en spel weten niet te boeien. Af en toe vond ik hem zelfs een stoorzender in het geheel. De rol die hij bekleed past totaal niet in het geheel, wat ik erg jammer vind.
Penélope Cruz maakt een zeer mooi debuut in de Pirates-reeks. Ze speelt haar rol met verve en haar accent past er prachtig in. Geen kwaad woord over te zeggen.
Tot slot is Ian McShane als bad-guy ook een beetje teleurstellend. Waarin Barbossa en Davey Jones in deel 1 t/m 3 echt een geweldige tegenstander neerzetten is Ian een beetje mager. Misschien ligt de lat te hoog? Ik vond hem in ieder geval tegenvallen.

Al met al is het visueel ook weer schitterend gemaakt. Prachtige shot met schepen op zee, de jungle maar ook het water bij de zeemeerminnen zijn schitterend genomen. Alles is echt een meerwaarde in de film. Het is grotendeels met de computer gemaakt, maar het komt niet zo over. In dit aspect blonken alle vier de delen tot nu toe uit. Dit komt ook deels doordat de verhalen daar veel ruimte voor geven, maar ook doordat die ruimte excellent benut wordt.

Deze film past gewoon goed in het rijtje van zijn voorgangers. Alle goede en slechte punten bij elkaar genomen, en het vermakelijke van de film leiden tot het feit dat ik in mijn beoordeling iets hoger uitkom dan het gemiddelde.

3.5*

avatar van Nitraat
3,0
Het karakter van jack sparrow blijf ik maar geweldig vinden haha
Jammer dat keira knightey er niet meer bij was, had daardoor de hele film het gevoel dat ik iets miste
buiten dat opzich een prima film maar toch wel de minste van de reeks en de sfeer zoals bij de vorige films had deze film helaas niet.
3*

avatar van K. V.
3,5
Het vierde deel ook eens geprobeerd en goedgekeurd. Niet zo sterk als de andere delen, maar 'k vond dat er toch genoeg te beleven viel in dit deel.
Een groot deel van de cast keerde toch nog terug en ook nog enkele verrassende cameo's. Penélope Cruz kon ook goed haar mannetje staan. Jack was in dit deel toch iets minder uitbundig dan in de vorige delen.
Verder wist het verhaal me wel te boeien. 'k vond dat ze de film goed vol hebben gestoken, de twee uren verveelden alvast niet. De film was minder grappig dan deel 1 & 2.
Desalniettemin vond 'k hem toch ook nog het bekijken waard.

avatar van markwiering
5,0
Ik lees hier veel reacties in de trend van "Ja, een redelijke film, maar de eerste drie delen waren veel beter".

Ik ben het daar dus totaal niet mee eens. Dit is zonder twijfel de beste Pirates of the Caribbean-film die ik ken. Het zit vol actie en humor. Het ontbreken van Elizabeth Swann vind ik juist heel goed. Ik heb haar nooit een leuk personage gevonden. Ik vind alle films van the Pirates of the Caribbean leuk en vermakelijk, met deze in het bijzonder. Het zou leuk zijn als de Vliegende Hollander terug zou komen, waarvan William Turner nu kapitein is. Dat is misschien een idee voor de vijfde Pirates of the Caribbean-film.

Mijn vader denkt dat the Pirates of the Caribbean een kinderfilm is. Dat maakt voor mij niks uit. Kinderfilms kunnen ook heel leuk zijn. The Pirates of the Caribbean is de leukste kinderfilm die ik ken. In tegenstelling tot bijna alle andere kinderfilms is the Pirates of the Caribbean niet soft. Het zit juist vol met geweldige actie die vermakelijk zijn voor jong en oud. Pirates of the Caribbean kwalificeren als kinderfilm vind ik eigenlijk niet terecht, want the Pirates of the Caribbean is niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen en bejaarden.

avatar van Ajax&Litmanen1
2,5
Destijds kwam ik al uit de bios met een ''hmm, is dit nou alles?'' gevoel en dat gevoel hou ik na mijn herziening gisteravond ook. Pirates 4 stelt gewoon op alle vlakken teleur als je hem vergelijkt met de andere delen. Als losstaande film zou het nog wel oke zijn, maar van een deel uit deze reeks verwacht ik meer. Het voelde nauwelijks nog als een piratenfilm en een hoop kenmerken die de vorige delen (sowieso 1 en 2) leuk maakten zijn minder geworden. Het ergste is nog wel dat de film vrij weinig humor bezit.

Zelfs Depp is niet eens echt leuk als Jack Sparrow, ook al doet hij erg zijn best. Zo'n geweldig personage had beter verdiend. Maar het hele verhaal over de fontein van de jeugd weet niet echt te boeien. Het is ook allemaal kleinschaliger en simpeler gehouden, terwijl het bombastische juist bij deze reeks past. Daarnaast vind ik de film te donker en te serieus. Er is te weinig ruimte voor luchtigheid. Daarnaast zit er niet 1 memorabele scene in de film. De zeemeerminnenaanval komt er nog wel het beste bij in de buurt, maar ook dat was niet heel indrukwekkend.

Ik verlaag mijn 3* naar 2,5*.

3,5
ik vond het een best vermakelijke film vooral barbossa vond ik als de engelse kapitein wel leuk en jack was ook weer leuk. persoonlijk vond ik blackbaerd wat minder maar zijn dochter was wel leuk in cominatie met jack sparrow. al met al een leuke film helaas iets minder dan de vorige maar nog steeds de moeite om even te kijken.

avatar van markwiering
5,0
Ajax&Litmanen1 schreef:
Destijds kwam ik al uit de bios met een ''hmm, is dit nou alles?'' gevoel en dat gevoel hou ik na mijn herziening gisteravond ook. Pirates 4 stelt gewoon op alle vlakken teleur als je hem vergelijkt met de andere delen. Als losstaande film zou het nog wel oke zijn, maar van een deel uit deze reeks verwacht ik meer. Het voelde nauwelijks nog als een piratenfilm en een hoop kenmerken die de vorige delen (sowieso 1 en 2) leuk maakten zijn minder geworden. Het ergste is nog wel dat de film vrij weinig humor bezit.

Zelfs Depp is niet eens echt leuk als Jack Sparrow, ook al doet hij erg zijn best. Zo'n geweldig personage had beter verdiend. Maar het hele verhaal over de fontein van de jeugd weet niet echt te boeien. Het is ook allemaal kleinschaliger en simpeler gehouden, terwijl het bombastische juist bij deze reeks past. Daarnaast vind ik de film te donker en te serieus. Er is te weinig ruimte voor luchtigheid. Daarnaast zit er niet 1 memorabele scene in de film. De zeemeerminnenaanval komt er nog wel het beste bij in de buurt, maar ook dat was niet heel indrukwekkend.

Ik verlaag mijn 3* naar 2,5*.


Weinig humor? Meen je dat nou serieus? Vind jij echt dat deze film weinig gevoel voor humor bevat?

Daar ben ik het dus totaal niet mee eens. Van alle Pirates of the Caribbean-films die ik bekeken heb, the Pirates of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl (2003), the Pirates of the Caribbean - Dead Man's Chest (2006), the Pirates of the Caribbean - At World's End (2007) en the Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides (2011), heb ik om the Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides (2011) het hardst gelachen. De humor is hier juist zeer goed in verwerkt. De humor is ook één van de sterke punten van deze film.

Ik vind deze film helemaal niet te donker. Bovendien zijn alle Pirates of the Caribbean-films serieus. Om alleen deze Pirates of the Caribbean-films hierop te benadelen vind ik onterecht.

avatar van Ajax&Litmanen1
2,5
Alle Pirates films zijn serieus zegt ie

En ja, dit is een vrij humorloze film. Helemaal vergeleken met een echt leuke film uit de reeks zoals deel 1.

avatar van markwiering
5,0
Ajax&Litmanen1 schreef:
Alle Pirates films zijn serieus zegt ie

En ja, dit is een vrij humorloze film. Helemaal vergeleken met een echt leuke film uit de reeks zoals deel 1.


Inderdaad. In alle Pirates of the Caribbean-films worden duidelijke en serieuze doelen nagestreefd.

Deze film is juist niet humorloos. Er zit meer humor in dan in alle andere Pirates of the Caribbean-films. Vooral het einde van deze film vind ik erg grappig.

Ik vind the Pirates of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl (2003) ook wel een leuke film, maar het is niks vergeleken met the Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides (2011).

avatar van VincentL
3,5
Deze franchise is toch gewoon een leuke serie 'swashbucklers'? Luchtig actiespektakel bedoeld voor niet meer dan entertainment?


Is dat niet wat het merendeel van de films inhoud? Entertainment? Is dat twee sterren waard?

avatar van NYSe
2,0
markwiering schreef:
(quote)


Inderdaad. In alle Pirates of the Caribbean-films worden duidelijke en serieuze doelen nagestreefd.

Deze film is juist niet humorloos. Er zit meer humor in dan in alle andere Pirates of the Caribbean-films. Vooral het einde van deze film vind ik erg grappig.

Ik vind the Pirates of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl (2003) ook wel een leuke film, maar het is niks vergeleken met the Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides (2011).


Deze franchise is toch gewoon een leuke serie 'swashbucklers'? Luchtig actiespektakel bedoeld voor niet meer dan entertainment? Wat zijn die serieuze doelen?

Gast
geplaatst: vandaag om 04:14 uur

geplaatst: vandaag om 04:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.