Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Genre: Fantasy / Avontuur
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom
8,1 (1.309.713)
Releasedatum: 14 augustus 2003
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
"Prepare to be blown out of the water."
Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.
- Trailer (YouTube)
- Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Ragetti
Gillette
Murtogg
Neder
dus had je dit ´geschreeuw´ achterwege kunnen laten...
wat doe ik nou weer niet goed?
Ik mag toch wel zeker posten hier als ik wat wil vragen?
Geschreeuw??!!
Nog altijd beter dan jouw gezeur he
waarom val je me aan? Kan je niet inhoudelijk een discussie aan ? Moet je weer doen alsof ik gek ben...... neder schreeuwt ....
tja ik schreeuw niet hoor jij doet weer lastig , ik geef mn mening over de film
Jordy
Neder, ik begin me ook een beetje te ergeren aan de toon van je berichten. Iets minder agressief en denigrerend mag wel.
Phooze
Ik ben het wel met Neder eens, wat betreft het niveau van de grappen. Ik heb best een keer moeten lachen, maar als iemand achter z'n oog aan kruipt en iedereen ligt in een deuk heb ik zoiets van
Het gebeurde wel vaker dat ik dat dacht, maar gelukkig blijven die slechte grappen niet hangen.
Neder
dus had je dit ´geschreeuw´ achterwege kunnen laten...
jordy wat is dit dan?
Ik stel een vraag aan cornelis en mr blonde zegt dat ik schreeuw......
Dat vind ik bijdehand en denegerend
En vooral onnodig , hij zet daarmee de toon van de discussie terwijl ik hem niets vroeg.
Daar snap ik dus niks van. Maar goed laat maar weer , ik heb geen zin in een discussie met mr blonde om niets.
Neder
Ik ben het wel met Neder eens, .
WOW voor alles moet een eerste keer zijn!
mister blonde
Ik concludeer hieruit dat jij de laatste jaren geen blockbuster heb gekeken.
waaruit concludeer je dit? Het feit dat JIJ het geen goede film vindt?
Hollywood op zn best
WHAHAAAA wat een onzin! (heb je het wel over hollywood california?)
Hier lach je hem gewoon uit. Niet nodig, respectloos en de hoofdletters geven het nodige geschreeuw aan.
bepaal jij dat?
begrijp me niet verkeerd, inhoudelijk ben ik het met je eens. Maar de manier waarop je die inhoud neerzet.
Aha, bedoel je de 'fantastsiche' grappen met het corset? Nou haha corset te strak ik krjg geen lucht, ha ha wat een geweldige grap.
Waarom zo cynisch? Totaal niet nodig. Als je niet inziet waarom deze manier van aangeven waarom je deze scene niet goed vindt, niet kan (in mijn ogen) is deze discussie zonde van mijn tijd geweest.
Je trapt de film de grond in en toch geef je 2 sterren. 2 sterren geeft aan dat je hem niet goed vindt, maar dat je toch nog wel af en toe genoten hebt, lijkt me.
Dergelijke stukjes van jou komen bij mij dan over als het opzoeken van confrontatie. Op het moment dat je die krijgt, zit je op de kast.
Laatste wat ik erover te zeggen heb.
[quote]mister blonde schreef:
[quote][b]
Mensen die dit 1 van de beste films van Hollywood noemen verdienen het om uitgelachen te worden .
tja moet je dat nu weer zo serieus nemen?
Ik zet in mijn posts er nog bij: Mijns inziens en ik vind , integenstellng tot anderen die hun mening als feit brengen.
Maar goed ik ben klaar met deze discussie
matige film
cornelis
bedoel je de 'fantastsiche' grappen met het corset?
Phooze
Wat mij zo stoort aan deze film, is dat als Depp er niet in had gezeten het allemaal een stuk minder zou zijn.
cornelis
Waarom zijn we nou eigenlijk allemaal zo snel op de teentjes getrapt hierboven?
Menni
Ik denk dat de film ook een stuk minder was geweest zonder piraten.. Of zonder geluid, stel je 's voor! (sorry, moest even, ik ben zelf best met je eens dat Depp de grootste oorzaak is van het slagen van deze film, voor mij persoonlijk tenminste wel)
Maar......hij zit er wel in
cornelis
dat jij de laatste jaren geen blockbuster heb gekeken.
Ik denk dat de film ook een stuk minder was geweest zonder piraten..
LOL

Maar......hij zit er wel in
Wat ik bedoel, deze film is meer een Johnny Depp Showcase dan een goede film. Ik kan het misschien niet goed uitleggen.
Ik heb overigens wel het idee dat deze film mij in het verkeerde keelgat is geschoten. Als hij te huur is huur ik 'm wel en bekijk ik of ik deze film terecht niet meer dan 3 sterren heb gegeven.
Faramir
Grote kans op denk ik zelf;-) is het beste als je zelf ook in wat vrolijke of melige bui bent.. denk ik zelf. Vindt dit zelf ook een film waar je niet al te serieus naar moet kijken, gewoon een film om lekker voor te gaan zitten en van te genieten.
SlingBlade
Van mij had het piratenverhaal wel iets serieuzer verteld mogen worden. De overdreven flauwe situaties die een erg hoog onderbroekenlol gehalte hadden deden het een beetje de das om. De beelden, de kostuums en laat ik vooral het acteerwerk van Depp niet vergeten, maakte wel heel veel goed.
Niet bijzonder, wel vermakelijk...
sydney
Neder Heeft gelijk tenminste iemand die eerlijk is.
Wat een onzin. Het gaat niet om eerlijk zijn. Ik neem aan dat iedereen hier zijn/haar eigen smaak verdedigd en dat die daar eerlijk over is.
Neder
oke cornelis , dan hebben wij een totaal verschillend gevoel voor humor .:)
Ik vond de meeste grappen echt te flauw. En ik vond Sparrow ongeloofwaardig als piraat in wat voorn fantasie wereld dan ook.
A gay pirate?
De lengte irriteerde me ook , het had ook in 90 minuten verteld kunnen worden.
Gladiator
Lord of the Rings
pfff ik vond James Bond en T3 zelfs veel beter
Miss_T
Orlando bloom en Johnny depp in 1 film zetten en ik ben tevreden
. Wehe vond 't stukje ook grappig toen Will turner, Jack Sparrow nadeed. Er zat leuke humor in deze film. Mja das mijn mening
mr.Frielink
Ik zal mijn 1.5* maar eventjes toelichten. Om te beginnen vind ik de film te flauw voor woorden. De (grappig bedoelde) one-liners werken niet, vooral niet als ze afkomstig zijn van iemand als Keira Knightley, die duidelijk niet geschikt is voor komedie (want dat probeert deze film duidelijk te zijn).
De special effects àla The Mummy doen me ook niets, vooral omdat ze nauwelijks functioneel zijn voor het verhaal. Nee, dit is niets meer dan een mooi verpakte formule-film, die ook nog eens wordt afgesloten met een vreselijk voorspelbaar einde.
Phoenix
Dat het een voorspelbaar einde had was natuurlijk te verwachten
mr.Frielink
Dat zeg ik
(al is dat natuurlijk geen reden voor een soepelere beoordeling).
reeko
eerlijk gezegd vind ik jouw beoordeling misplaatst vanwege de criteria. Tuurlijk is het een simpel verhaal die zelfs ik beter had kunnen uitwerken, standaard grappen die er nou eenmaal in moeten zitten om de gem. publiek te entertainen. En wat betreft de SFX, hoezo nauwlijks functioneel? het heeft wel degelijk een functie, het maakt het net spectaculairder bovendien niet te vergeten, goedkoper. Dat de hype van cgi is overgeslagen van matrix moetje maar met een korreltje zout nemen, wen er maar aan.
Wat ik verder vreselijk voorspelbaar vond zijn zulke reacties (gelezen de gedurende hele discussie, althans, discussies?)
met verstand op nul ging ik erheen, en terug.
vermakelijk: daar gaat het hele discussie over.
Give me a break, er zijn genoeg andere films waar ik veel typewerk in wil steken..

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2017

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006

'Pirates of the Caribbean'-acteur Orlando Bloom sluit een terugkeer niet uit: 'Wie weet'

Keira Knightley keert definitief niet terug naar 'Pirates'-filmreeks: 'Ik heb er een hele rare band mee'

Producent Jerry Bruckheimer will Johnny Depp terug als Jack Sparrow in nieuwe 'Pirates'-film: 'Als het aan mij ligt, zou hij erin zitten'

'Pirates of the Caribbean'-vervolg definitief van tafel: 'Hoeven niet te wachten op bepaalde acteurs'

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

The Lion King
Animatie / Familie, 1994
exotic islandblacksmitheast india companygoudhuwelijksaanzoekmutinyjamaicaskeletonbritish empiredochtergovernorwooden eyegold coin piraatalcoholischswashbuckler18de eeuwcaribische zeepost-credits scenepirate shipbritish navycapuchin monkeytortuga based on theme park rideexcited