Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Benicio
Tan Suit
Cook
Arkan_Srbija
Ik vond deze film echt niks, en zkr geen 3,70 waard, snap ook niet dat ie zon hoog cijfer heeft.. Btje makkelijk in elkaar gezet allemaal, leek idd op een '80 film en vond het acteren ook slecht....
mauwiewauwie
Er zijn ook veel mensen die Scarface maar een (echt niks vinden met 500x fuck in een film)Die dan ook nog zwaar overgeacteert is door Al Pacino
en noemen dit dus actie film.
Dat de doelgroep zich dan ook baseert op geweld/aktie.
Dit is dus een film die Drama als hoofd thema heeft en een klein beetje actie.
Dus kijken mensen deze film als zijnde echt gebeurt (werkelijkheid). ik vond allebeiden film's goed omdat de story,s mijn aantrekken. Er zijn ook genoeg mensen die kijken om de film.
Goed of slecht is een kwestie van smaak maar een 0,5 geven omdat de actie niet voldoet.
Vind ik persoonlijk Jammer! Mischien ga je de film over 5 jaar wel waarderen.
Ik vond vroeger die jank films ook maar niks (was een echte bikkel/macho/vechtersbaas)
Nu ik wat ouder/wijzer ben geworden vind ik scarface nog steeds een leuke film maar ik vind deze toch beter in elkaar gezet! Maar dat zegt ook niets is ook maar een mening.
Ik hoop dat je niet boos op mij wordt (en anderst sorry)ik discussier graag.
Rosicky
Taxi Driver meets Collateral meets Duel
Retevet actiedrama dat langzaam op gang komt en het vooral moet hebben van het gestyleerde, stoere en gewelddadige middenstuk. Drive laat zich niet echt in een hokje plaatsen. Het is een actiedrama, maar ook een misdaadthriller.
Alle lof voor Ryan Gosling. Tot een paar maanden geleden kende ik hem alleen als dat mietje uit the Notebook. Nu levert hij in korte tijd een goede romcom, een prima politieke thriller en een actiefilm. En dat allemaal op een geloofwaardige, soms zelfs ingetogen manier.
Toch vind ik Drive niet perfect. De film is daarvoor te wisselvallig en de tempowisselingen staan mij niet zo aan. Ook met het einde ben ik niet gelukkig. Wat overblijft is een prima actiedrama met een geweldige hoofdrolspeler.
Waarschijnlijk dé actiefilm van het jaar.
the flash
zoals arkan zei de film is niks origineel. 3.7 is veel te hoog voor deze film de muziek en de kleuren zijn totaal fout.
Wat is er fout aan de kleuren en de muziek? Verder vond ik het qua sfeer een behoorlijk origineel en uniek werkje. Wat was er dan zo onorigineel aan volgens jou? Als je tips hebt van gelijksoortige films hoor ik het graag.
Het is nummer 2,3 & 5 waar ik me meer zorgen over maak, maar de rest is best goed.
Naomi Watts
Het is nummer 3 waar ik me meer zorgen over maak,

VincentvanG
Ik vind zijn reactie op deze film ook niks (film nog niet gezien maar zo slecht kan deze niet zijn), maar The Dark Knight en Inception zijn geen films om je zorgen over te maken in je top 10! Dit geld voor mij voor alle films van Nolan.
Als je niet verder kijkt dan mainstream cinema lijkt het misschien heel wat. Maar Nolan is natuurlijk gewoon een vrij saai sudoku regisseurtje.
GuyB
de kleuren zijn totaal fout.
Het is niet omdat je hebt opgevangen dat de regisseur kleurenblind is dat er daarom geen team rondom hem staat. De kleuren zijn gewoon zo perfect als het maar kan.
joeriL
Gast, gedraag je is een beetje, het feit dat jij veel films hebt gekeken maakt je nog geen kenner. Wie ben jij in godsnaam om te zeggen dat als iemand Inception een goede film vind hij geen verstand van films kan hebben. Een film als inception is gemaakt voor een breed publiek; en dat publiek heeft hem omarmt, dat is de kwaliteit van zo`n film. Dat jij dat niet erkent is jou goed recht, maar hou het daar bij.
Voilà.
Na twee maanden verlangen en behoorlijk opgehitst te zijn door de eerste recensenten heb ik ‘Drive’ gezien in de kinepolis van Kortrijk. Drive begon al indruk te maken begin september, toen ik voor het eerst de poster zag. Het lettertype, de badass-look van Gosling, de handschoenen. Dan lees je het plot en zie je dat het gaat om part-time stuntman part-time chauffeur ’s nachts voor bendes. Zo’n plot creëert verwachtingen.
Van de -waarschijnlijk- bijdragende recensie van Naomi Watts heb ik niet meer dan de eerste 3 regels gelezen. Het zou behoorlijk zonde zijn teveel te weten te komen op voorhand van een film. Dat werkt bij mij nooit positief voor mijn kijkervaring. Ik had op voorhand hetzelfde gevoel als bij ‘Pulp Fiction’: “dit kan wel eens mijn lievelingsfilm worden”. Soms voel je dit op voorhand.
Drive behoort eigenlijk niet tot mijn kopje thee. Mijn kopje thee is over-the-top actie met een knipogende badass. Actie is er niet veelvoudig en aan The Driver is niets knipogends. Toch stel ik mij vragen bij mensen die beweren dat ze bekend zijn met het genre. Er is namelijk geen genre. De film combineert verschillende genres met elkaar. Het tempo doet je denken aan een western, dramatische film bij momenten, halverwege lijkt het wel even een familiefilm, de activiteiten van The Driver zijn dan weer misdaad en het begint eigenlijk als een thriller. Niet in een hokje te duwen deze ‘Drive’.
Wanneer er echter spanning of actie is zul je het geweten hebben en voel je het door je lichaam gieren zoals nooit tevoren. De scènes waarbij -vooral heel onverwachts- een shotgun wordt gebruikt zijn daarbij het beste voorbeeld. Zeker een film dat je op het grote witte doek moet zien, het zal niet lang duren voor ik hem een tweede keer kijk. Refn moét wel een perfectionist zijn want het beeld is zo gestileerd, elke camerahoek is perfect, de kleuren, de auto’s. De cinematografie deed me veel aan Michael Mann denken en dat is dus volledig mijn stijl. Denk wel dat er velen zich iets anders voorstellen bij een film met deze titel maar wat een ballen van Refn om zoiets te maken.
De acteurs zijn erg to the point en mensen als Gosling bewijzen dat je meer nodig hebt dan een mooi snoetje om tot de befaamde A-list te behoren. Deed me soms aan Cobra denken met zijn tandenstokertje en leren handschoenen, en dat is dus alleen maar positief in mijn geval. The Driver is echter zo ingetogen dat je bang bent voor wat er komen gaat als het erop aankomt. Die liftscène leek wel de brandblusscène van Irréversible. Hij kon echt wel eerder stoppen met schoppen hoor. Héél interessant is ook het beeld dat The Driver over zichzelf heeft. De hele film zag ik hem als een soort goeierik, ook al loopt ie met een een schorpioen op zijn jas. Maar dan plots bij ‘The Scorpion and the Frog’ had ik zo iets van: “Ahzo!”
All around perfectie. Waarschijnlijk vind ik nog véél meer goed aan deze film maar ik heb plots een dying urge om aan mijn theorie voor mijn rijbewijs te beginnen.
entropy
@GuyB (en de geïnteresseerden):
Het lettertype is Mistral van Roger Excoffon. Al is er wel gemorreld aan de "r" op de poster.
Fijne recensie overigens!
GuyB
Was dit de stripper in de scène met de hamer? In dat geval weten de mensen voor, naast en achter mij in de zaal wel dat ik ze gezien heb.
Bedankt entropy
GuyB
Inderdaad, die heb ik opgemerkt. Nu eens kijken wat ze deed voor haar mainstream debuut.
Heb zo'n donkerbruin vermoeden dat deze film me wel gaat liggen.
-edit- ah, vanaf vandaag in de bios.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Dit nummer van Riz Ortolani is zo schitterend. Kan niet wachten om de film op 't grote scherm te zien.
A daaaay....a brighter daaaaaay... when the shadows will fade awaaaaaaaaay...

En dan het opzwepende Hammer:

Bela Blasko
Op The Cult Corner is DRIVE de eerste film van het jaar die vijf sterren krijgt: Drive | The Cult Corner - thecultcorner.com
Ik zou persoonlijk MELANCHOLIA trouwens ook net wel vijf sterren geven.
Jawaddedadde
Ga 'm vandaag ook eindelijk zien. Hopen dat het lange wachten beloond wordt!
Movie-Addicted
Ik had gemengde gevoelens bij deze film. Ik begrijp niet waarom deze zo hoog genoteerd staat.
Fortune
Sfeer, muziek en acteerwerk.
Sergio Leone
Stevig actiedrama.
Bij het zien van de poster en het lezen van de beschrijving had ik een soort 'Taxi Driver'-gevoel, en uiteindelijk is er wel een ruwe gelijkenis tussen beide: een eenzaat stelt orde op zaken. Hoewel er voor de rest niet echt te vergelijken valt, vind ik Drive beter. Het heeft iets wat Taxi Driver niet heeft, nl staalharde actiescènes (al snap ik heel goed dat Taxi Driver dat ook niet nastreeft). Er zitten er niet echt veel in, ze zijn niet over-the-top en ze duren ook niet lang, maar het deed deugd om scènes te zien zoals Ryan Gosling die helemaal doorslaat en een 'American History X'-ke doet. Die scènes waren ruw, maar erg goed gedaan.
Het verhaal is wel wat onevenwichtig verdeeld. Na de openingscredits krijgen we 20 minuten te zien waarin Ryan Gosling en zijn buurvrouw verliefd worden, en zowaar een soort van familieband scheppen. Ook raar om nadien het zoontje niet meer te zien.. Daarna volgt een langgerekte climax, met enkele erg goeie scènes.
Het einde dreigde nog even tegen te vallen toen Ryan Gosling neergestoken werd door die ouwe vent. Godzijdank vielen ze niet alletwee gelijktijdig dood.
Het acteerwerk is zeer te smaken. Hoewel wat ellendige tics (bv dat handschoenengekraak) doet Ryan Gosling het best goed. Hetzelfde kan gezegd worden van Carey Mulligan en de acteur die Standard Gabriel speelt.
Ron Perlman zet een wat cliché karakter neer.
Drive beschikt over een geweldig mooie soundtrack. De rest van de muziek doorheen de film was wel wat minder.
Filmtechnisch gezien denk ik dat alles wel snor zat. Vooral het geluid bij geweerschoten vond ik waanzinnig goed klinken. Die scène waarin Standard Gabriel neergeknald wordt, wordt helemaal top door de geweldig klinkende geweerschoten.
Verder een aangenaam tempo en sfeervol kleurgebruik.
Nog even terzijde: is deze film +16? Want ik zag hem in de Kinepolis in Leuven, en na de eerste actiescènes verliet een man de zaal. Ik moest even zien, en toen zag ik 2 jongetjes van hooguit 7 à 8 jaar hem volgen. Die hadden duidelijk een ander soort film verwacht.
beavis
Klassieke film noir (maar het ziet er Europees uit
Refn heeft zijn stijl met deze film wel echt geperfectioneerd zeg. Soms schieten er wel even namen als Mann, Lynch en zelfs Tarantino of Noe door je hoofd, maar dan is het toch telkens nee, het is toch echt Refn. Daarmee verdient deze 4-sterren film een half puntje bonus.
Zag recent the Killers en daar deed het me eigenlijk nog het meest aan denken wat betreft de karakterisatie en tragiek, maar dan wel compleet gemoderniseerd.
bounze
Een inhoudsloze film, die je nergens echt raakt. De muziek in deze film is erg ouderwets te noemen (Onbekende 80's style) en gaat zelfs irriteren. Dat Ryan Gosling moeilijk uit z'n woorden kan komen was mij niet bekend, maar spraakzaam is hij in deze film duidelijk niet. In het begin lijkt het een film te worden die gebasseert is op de Grand-Theft computer games reeks, maar zakt steeds verder in het saaie, stille en onsamenhangend, onlogisch verhaal. Ik heb het 40 minuten vol gehouden en was er toen klaar mee. Dat deze film zoveel sterren krijgt is mij een raadsel, die sterren zijn 200% NIET verdient ! En dat deze film uitgekozen is om te draaien in de bios vind ik een vorm van stelen. Van mij krijgt deze film een halve ster, voor de moeite.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer