• 9.376.793 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Drive

"There are no clean getaways."

In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.

avatar van notnotfun

notnotfun

Wow cool, een nieuwe Refn. En wat voor een

Querelle

Dit wordt een meesterwerk. Ik voel het aan mn water. En elke autofreak en actieliefhebber zal deze film gaan haten

Montorsi

Inderdaad, dit zal wel een beetje hetzelfde lot ondergaan als Valhalla Rising, tenminste als Refn zijn stijl ook in de VS vast durft te houden, zo'n tagline als 'From the producer of Wanted' bovenaan de poster is wel een beetje gevaarlijk misschien.

Querelle

Hij heeft al een Amerikaanse productie op zijn naam staan, Fear X en dat was niet zo'n commercieel succes geloof ik. Ik was er zelf ook niet echt weg van, maar Refn blijft in ieder geval wel steeds zijn eigen ding doen. En dat hoop ik bij deze ook.

Montorsi

Fear X Amerikaans? Heb hem (nog) niet gezien, maar bij de productielanden staat de VS er in ieder geval niet bij. Wel Turturro in de hoofdrol en volgens de synopsis speelt het zich wel in Amerika af.

Querelle

Oh ja, my mistake, dacht altijd dat het een Amerikaanse productie was.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Klinkt heel goed dit. Benieuwd naar een trailer en hoeveel race-geweld we kunnen verwachten hier

YouTube - "Drive" 2011 scene from the movie

Ziet er erg gelikt uit, lijkt een beetje terug te grijpen naar de jaren '70/'80 met die Carpenteresque score in de achtergrond.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Jep, ziet er érg vet uit. Mooie score op de achtergrond ook. En Gosling rules! Komt op de lijst!

Macmanus

Lijkt me sterk, Refn is toch wel een regisseur die in het hier en nu leeft, zie die referentie ook maar moeilijk. Al is het al omdat Refn de muziek subtiel op de achtergrond zet itt Carpenter die het er altijd keihard in doet altijd. Verwacht hier veel van.

Macmanus schreef:

zie die referentie ook maar moeilijk.

Deed me erg veel denken aan Assault on Precinct 13 en Escape from NY, die achterliggende dreiging van de muziek. Stylistisch kunnen het inderdaad totaal andere films zijn, heb alleen Bronson gezien namelijk.

avatar van jipt

jipt

Eerste clip is heel erg sterk. Visueel mooi, maar ook gelijk erg spannend! Wat jullie hier boven al zeiden, muziek lijkt heel erg op dat van Carpenter. Ben benieuwd, vind Refn sowieso een goed regisseur.

Macmanus

Is heel goed ontvangen in Cannes door de pers. Cannes 2011 - Buzz - cannes2011.vpro.nl

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Refn is verkozen tot Best Director op Cannes, dus dat belooft wat.

Montorsi

Gaaf! Werd tijd voor zo'n prijs voor Refn.

Macmanus

Heel mooi, kunnen we nog wel even genieten van veel Refn films.

olivier

Verrukkelijke, rauwe, meesterlijk geregisseerde, goddelijk vertolkte actiefilm, die drijft op onvergetelijke scènes en opstoten puur filmgenot! 'Drive' is mogelijk de beste, sterkste, meest artistieke en alleszins de leukste film uit de hele Cannes competitie. Amen.

avatar van zaza21

zaza21

meest artistieke

???

olivier

Meest artistiek, als in "meest kunstig". Wat is daar zo speciaal aan?

avatar van zaza21

zaza21

olivier schreef:

Meest artistiek, als in "meest kunstig". Wat is daar zo speciaal aan?

Kunst is wat Bresson deed. Drive is kunstig - handig en knap gemaakt. En totaal leeg.

olivier

Een erg arbitrair onderscheid als je het mij vraagt. Het meesterschap in de regie, de montage en de acteursregie maakt van 'Drive' absoluut artistieke cinema. Los van het feit of de thematiek sociaal gestoeld is.

jacobine_rodijk

De nieuwe Red Band trailer is uit.

Jeetje zeg, alle anticipatie voor het gehele zomer aanbod gaat plots het raam uit voor deze film, wat een ge-wel-di-ge trailer zeg, die laatste 40 seconden van dat 150 seconden durende voorstukje deed me meer dan enige film kon in een hele speelduur, dit jaar dusver.

avatar van schram101

schram101

Ziet er best cool uit ja. Beetje artistiek zoals olivier al zegt. Niet dat ik daar nu een echte fan van bent, maar dit lijkt me wel iets.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Indrukwekkende trailer inderdaad. Wel niet zo red band als ik gedacht had. Je ziet wel dat het er best gewelddadig aan toe zal gaan, maar wordt in de trailer toch mooi weggeknipt. Toffe muziek ook.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

De vibe van de trailer doet me erg denken aan het werk van Kim Ji-Woon, net als Refn ook zo'n virtuoos met de camera als het gaat om geweldsexplosies. Ik weet eigenlijk nu al dat deze film hoog gaat scoren op mijn jaarlijstje.

Erg veel zin!

Gosling rules!

Amen!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Geweldige trailer inderdaad. Eén van mijn grootste verwachtingen dit jaar. Plus Christina Hendricks!

avatar van AHWA

AHWA