• 9.381.760 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Drive

"There are no clean getaways."

In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.

david07

goede film , vereist wel dat je in een bepaalde 'mood' bent als je kijkt want anders zal je zoals velen reageren met -er gebeurt niets-

het is volgens mij juist de stilte en trage momenten die hem zo sterk maken , enige minpunt/opmerking - ron perlman acteert hier inderdaad ondermaats en hoofdrolspeler ryan gosling is gewoon een doorsnee pretty boy met een rol die evengoed door iemand anders kon gespeeld worden

avatar van Glacius

Glacius

Ryan gosling levert hier een uitstekende prestaties. Niet zo maar een inleverbare pretty boy.

avatar van BBarbie

BBarbie

Glacius schreef:

Valt reusachtig mee, hoor. Gosling kijkt in bijna al zijn films hetzelfde. Zoals wel meer acteurs heeft ook hij last een beperkte mimiek.

avatar van Blakka

Blakka

Ja...weinig spanning....zonde van me tijd.

BBarbie schreef:

Acteren gaat verder dan enkel het uitspreken van teksten en de mimiek. Het invulling geven aan het personage is veel belangrijker. Dat heeft hij hier juist erg goed gedaan.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Reinbo schreef:

Wat bedoel je precies met 'invulling geven aan het personage', als je dialoog en mimiek/lichaamstaal buiten beschouwing laat?

avatar van Reinbo

De benadering ervan. Hoe gedaagt hij zich, hoe ziet hij er uit, wat zijn zijn drijfveren, waarom gedraagd hij zich zo. Invulling geven aan zijn achtergrond, kleding, houding, etc. Had Juim Carrey deze rol gespeelt, dan was het vast een snelle babbelaar geworden, Begnini had er een clown van gemaakt en DeNiro had hem waarschijnlijk dreigender gemaakt. Dat soort zaken. Het invullen van het personage.

david07

ok ik geef toe , mijn opmerking is wat overdreven maar er zijn toch wel meerdere gelijkaardige acteurs van zelfde leeftijd en uitzicht die in aanmerking komen , je zegt hij speelt de rol goed maar dat is het hem juist - stil zitten , voor je uitkijken en niet praten kan iedereen wel

hij heeft gewoon geluk een 'hollywood' face te bezitten

avatar van Reinbo

Het gaat er niet om of je het kan, maar of je het bedenkt en ook doet. Tuurlijk hadden er meer deze rol kunnen spelen, maar die hadden er vast een andere invulling aangegeven. Vraag me sterk af of die andere invullingen meer impact zouden hebben. En dat gaat verder dan the face. Lang niet elke pretty boy is een interessant acteur

mmmja , je hebt gelijk

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Reinbo schreef:

De benadering ervan. Hoe gedaagt hij zich, hoe ziet hij er uit, wat zijn zijn drijfveren, waarom gedraagd hij zich zo. Invulling geven aan zijn achtergrond, kleding, houding, etc. Had Jum Carrey deze rol gespeelt, dan was het vast een snelle babbelaar geworden, Begnini had er een clown van gemaakt en DeNiro had hem waarschijnlijk dreigender gemaakt. Dat soort zaken. Het invullen van het personage.

Ah okee, dan begrijp ik wat je bedoelt. Als Benigni dit personage had gespeeld was het inderdaad waarschijnlijk zo'n beetje het tegenovergestelde geworden van wat Gosling doet haha.

avatar van wu-tang

wu-tang

dus hij is niet eens dood ??

weg sentimenteel einde
half puntje eraf !!!

avatar van Reinbo

Dat hangt helemaal van je eigen interpretatie af....

avatar van wu-tang

wu-tang

voor mij legde die ook het loodje , hij rijdt nog wel een stukkie door maar je weet waar het eindigt

toch niet zo,n standaart goodguy overwint badguy einde
, dat mag ik graag zien

avatar van Rutte

Rutte

Ik vond dit een sterke film, goed geregisseerd en met goed acteerwerk van met name Goseling zelf. Het ziet er visueel best gelikt uit, al hadden sommige aktiescenes wel wat intenser gemogen. Wat mij tevens erg aansprak was de soundtrack, vond de muziek behoorlijk pakkend. Het komt allemaal wel pas na een half uur goed op gang, maar vond het de zit meer dan waard.

3,5 *

avatar van minxz

minxz

Gezien de hoge waardering verwachte ik er waarschijnlijk te veel van. Vond het langzaam en te weinig aktie.

avatar van Reinbo

Het is ook geen aktiefilm....

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20221 berichten

Reinbo, je bent zo met Drive bezig, zal je hem niet eens in je top 10 smijten?

avatar van Seifer

Seifer

wu-tang schreef:
dus hij is niet eens dood ??

weg sentimenteel einde
half puntje eraf !!!

Denk het wel hoor, zo'n messteek in je buik is vaak wel funest.

Nicolage Rico schreef:

Reinbo, je bent zo met Drive bezig, zal je hem niet eens in je top 10 smijten?

Nee, dat haalt hij bij lange na niet. Geldt ook voor Avatar.

avatar van Seifer

Seifer

Vanavond heb ik deze film maar eens opgezet, op TV was zoals gewoonlijk niks bijzonders. Gelukkig heeft Drive mij aangenaam verrast, de acteer prestaties waren in orde en de muziek paste er goed bij. En Bryan Cranston heeft mij ook wel verrast, ik had namelijk nooit echt het idee dat hij serieuzere rollen kon spelen.

avatar van disneystore

disneystore

Heb deze na de examens op school gezien en heb er nog niks over geschreven, dus zal dat nu maar even doen. De film houdt je geinteresseerd en ik kon wel een verband maken met Reservoir Dogs in het verhaal. De soundtrack houdt de film ook goed in leven en het acteerwerk is goed, Ryan Gosling zet een prima prestatie neer. Het slechtste deel vond ik dan toch het einde. Het ging allemaal wat rap en er was niet echt een plot twist (zaag ik meestal wel over, maar ik vind het gewoon geweldig als een film zo'n geniale en schokkende plot twist heeft). Ook was het misschien iets te Hollywood-typisch de laatste 20 minuten. Het werd ook nergens echt spannend. Maar dat is niet het doel van de film denk ik. Gewoon goede film maar zo speciaal en verschillend is ie niet van andere misdaad/drama films. De scéne in de lift is wel super goed gedaan! De manier waarop het gefilmd wordt is echt geweldig.

avatar van holbewoner

holbewoner

Zeer goede film. Had de pusher-trilogy gezien en dus moest ik deze dan ook zien. Het begin is wel wat saai met die romantiek enzo. Maar dan begint het tempo de spanning en de actie. Met wat lekkere gore scenes. Vooral de snee in de aders vond ik ontzettend goed gevonden.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1914 stemmen

Prima film.

Visueel sterk, aardige soundtrack en interessante personages die prima worden vertolkt door de cast. Over de gehele film hangt ook een aangename waas van 'coolness' en het geweld is goed bruut in beeld gebracht.

Wel had ik als het ware de indruk dat er toch iets teveel aan finetuning is gedaan. Het voelde een beetje als een geforceerde overdaad in het streven naar perfectie en hierdoor kwam het soms juist iets te gelikt op mij over.
Laat ik als voorbeeld die scene in de lift nemen waar Gosling die vent de schedel vol deuken trapt. Vooraf moet er dan zo'n slow motion plaats vinden met een muziekje erbij en laat ik daar nou juist niet van houden. Zulke scenes zie ik liever een stuk rauwer & soberder, omdat dat de impact juist groter maakt in mijn beleving.

Maar hoe dan ook, er blijven voldoende sterke punten over voor een hele mooie voldoende. Hadden ze het iets rauwer & natuurlijker gehouden op sommige momenten dan had deze film misschien zelfs kans gemaakt op de volle score.

Zeker een must-see. Nu een 4,0*

avatar van Spetie

Bericht over spoilers verwijderd. Als iemand geen spoilers heeft gebruikt kun je dat aan ons melden via de meld misbruik knop.

avatar van steventje

steventje

Vond het een vreemde film, Ryan Gosling die hier een autistisch persoon neerzet die dan nog eens inzit met zijn buurmeisje. Vond het ook vrij bloederig en dat vond ik iets minder fraai.

avatar van El ralpho

El ralpho

AC1 schreef:

Volgens de meeste is het andersom: De eerste helft is knapper dan de wat meer op sensatie beluste tweede helft.

Frapant..ik zag het toch echt andersom..of ik behoor ook gewoon tot een verwend publiek, dat kan natuurlijk ook

avatar van AC1

AC1

Ja, oftewel afgestompt publiek.

avatar van krabat

krabat

Spetie schreef:

Ik zou "geen" weglaten

avatar van El ralpho

El ralpho

AC1 schreef:

Ja, oftewel afgestompt publiek.

Beslist niet. Kan ook gewoon genieten van een goede arthouse of een degelijke buitenlandse productie. De verwachtingen voor Drive waren vanuit mijn kant gewoon te hooggespannen.