Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Benicio
Tan Suit
Cook
david07
goede film , vereist wel dat je in een bepaalde 'mood' bent als je kijkt want anders zal je zoals velen reageren met -er gebeurt niets-
het is volgens mij juist de stilte en trage momenten die hem zo sterk maken , enige minpunt/opmerking - ron perlman acteert hier inderdaad ondermaats en hoofdrolspeler ryan gosling is gewoon een doorsnee pretty boy met een rol die evengoed door iemand anders kon gespeeld worden
Glacius
Ryan gosling levert hier een uitstekende prestaties. Niet zo maar een inleverbare pretty boy.
BBarbie
Valt reusachtig mee, hoor. Gosling kijkt in bijna al zijn films hetzelfde. Zoals wel meer acteurs heeft ook hij last een beperkte mimiek.
Acteren gaat verder dan enkel het uitspreken van teksten en de mimiek. Het invulling geven aan het personage is veel belangrijker. Dat heeft hij hier juist erg goed gedaan.
DonPeliculón
Wat bedoel je precies met 'invulling geven aan het personage', als je dialoog en mimiek/lichaamstaal buiten beschouwing laat?
De benadering ervan. Hoe gedaagt hij zich, hoe ziet hij er uit, wat zijn zijn drijfveren, waarom gedraagd hij zich zo. Invulling geven aan zijn achtergrond, kleding, houding, etc. Had Juim Carrey deze rol gespeelt, dan was het vast een snelle babbelaar geworden, Begnini had er een clown van gemaakt en DeNiro had hem waarschijnlijk dreigender gemaakt. Dat soort zaken. Het invullen van het personage.
david07
ok ik geef toe , mijn opmerking is wat overdreven maar er zijn toch wel meerdere gelijkaardige acteurs van zelfde leeftijd en uitzicht die in aanmerking komen , je zegt hij speelt de rol goed maar dat is het hem juist - stil zitten , voor je uitkijken en niet praten kan iedereen wel
hij heeft gewoon geluk een 'hollywood' face te bezitten
Het gaat er niet om of je het kan, maar of je het bedenkt en ook doet. Tuurlijk hadden er meer deze rol kunnen spelen, maar die hadden er vast een andere invulling aangegeven. Vraag me sterk af of die andere invullingen meer impact zouden hebben. En dat gaat verder dan the face. Lang niet elke pretty boy is een interessant acteur
DonPeliculón
De benadering ervan. Hoe gedaagt hij zich, hoe ziet hij er uit, wat zijn zijn drijfveren, waarom gedraagd hij zich zo. Invulling geven aan zijn achtergrond, kleding, houding, etc. Had Jum Carrey deze rol gespeelt, dan was het vast een snelle babbelaar geworden, Begnini had er een clown van gemaakt en DeNiro had hem waarschijnlijk dreigender gemaakt. Dat soort zaken. Het invullen van het personage.
Ah okee, dan begrijp ik wat je bedoelt. Als Benigni dit personage had gespeeld was het inderdaad waarschijnlijk zo'n beetje het tegenovergestelde geworden van wat Gosling doet haha.
wu-tang
dus hij is niet eens dood ??
weg sentimenteel einde half puntje eraf !!!
Dat hangt helemaal van je eigen interpretatie af....
wu-tang
voor mij legde die ook het loodje , hij rijdt nog wel een stukkie door maar je weet waar het eindigt
toch niet zo,n standaart goodguy overwint badguy einde , dat mag ik graag zien
Rutte
Ik vond dit een sterke film, goed geregisseerd en met goed acteerwerk van met name Goseling zelf. Het ziet er visueel best gelikt uit, al hadden sommige aktiescenes wel wat intenser gemogen. Wat mij tevens erg aansprak was de soundtrack, vond de muziek behoorlijk pakkend. Het komt allemaal wel pas na een half uur goed op gang, maar vond het de zit meer dan waard.
3,5 *
minxz
Gezien de hoge waardering verwachte ik er waarschijnlijk te veel van. Vond het langzaam en te weinig aktie.
Nicolage Rico
- 20221 berichten
Reinbo, je bent zo met Drive bezig, zal je hem niet eens in je top 10 smijten?
Reinbo, je bent zo met Drive bezig, zal je hem niet eens in je top 10 smijten?
Nee, dat haalt hij bij lange na niet. Geldt ook voor Avatar.
Seifer
Vanavond heb ik deze film maar eens opgezet, op TV was zoals gewoonlijk niks bijzonders. Gelukkig heeft Drive mij aangenaam verrast, de acteer prestaties waren in orde en de muziek paste er goed bij. En Bryan Cranston heeft mij ook wel verrast, ik had namelijk nooit echt het idee dat hij serieuzere rollen kon spelen.
disneystore
Heb deze na de examens op school gezien en heb er nog niks over geschreven, dus zal dat nu maar even doen. De film houdt je geinteresseerd en ik kon wel een verband maken met Reservoir Dogs in het verhaal. De soundtrack houdt de film ook goed in leven en het acteerwerk is goed, Ryan Gosling zet een prima prestatie neer. Het slechtste deel vond ik dan toch het einde. Het ging allemaal wat rap en er was niet echt een plot twist (zaag ik meestal wel over, maar ik vind het gewoon geweldig als een film zo'n geniale en schokkende plot twist heeft). Ook was het misschien iets te Hollywood-typisch de laatste 20 minuten. Het werd ook nergens echt spannend. Maar dat is niet het doel van de film denk ik. Gewoon goede film maar zo speciaal en verschillend is ie niet van andere misdaad/drama films. De scéne in de lift is wel super goed gedaan! De manier waarop het gefilmd wordt is echt geweldig.
holbewoner
Zeer goede film. Had de pusher-trilogy gezien en dus moest ik deze dan ook zien. Het begin is wel wat saai met die romantiek enzo. Maar dan begint het tempo de spanning en de actie. Met wat lekkere gore scenes. Vooral de snee in de aders vond ik ontzettend goed gevonden.
boozebelly
- 1914 stemmen
Prima film.
Visueel sterk, aardige soundtrack en interessante personages die prima worden vertolkt door de cast. Over de gehele film hangt ook een aangename waas van 'coolness' en het geweld is goed bruut in beeld gebracht.
Wel had ik als het ware de indruk dat er toch iets teveel aan finetuning is gedaan. Het voelde een beetje als een geforceerde overdaad in het streven naar perfectie en hierdoor kwam het soms juist iets te gelikt op mij over.
Laat ik als voorbeeld die scene in de lift nemen waar Gosling die vent de schedel vol deuken trapt. Vooraf moet er dan zo'n slow motion plaats vinden met een muziekje erbij en laat ik daar nou juist niet van houden. Zulke scenes zie ik liever een stuk rauwer & soberder, omdat dat de impact juist groter maakt in mijn beleving.
Maar hoe dan ook, er blijven voldoende sterke punten over voor een hele mooie voldoende. Hadden ze het iets rauwer & natuurlijker gehouden op sommige momenten dan had deze film misschien zelfs kans gemaakt op de volle score.
Zeker een must-see. Nu een 4,0*
Bericht over spoilers verwijderd. Als iemand geen spoilers heeft gebruikt kun je dat aan ons melden via de meld misbruik knop.
steventje
Vond het een vreemde film, Ryan Gosling die hier een autistisch persoon neerzet die dan nog eens inzit met zijn buurmeisje. Vond het ook vrij bloederig en dat vond ik iets minder fraai.
El ralpho
Volgens de meeste is het andersom: De eerste helft is knapper dan de wat meer op sensatie beluste tweede helft.
Frapant..ik zag het toch echt andersom..of ik behoor ook gewoon tot een verwend publiek, dat kan natuurlijk ook
krabat
Ik zou "geen" weglaten
El ralpho
Ja, oftewel afgestompt publiek.
Beslist niet. Kan ook gewoon genieten van een goede arthouse of een degelijke buitenlandse productie. De verwachtingen voor Drive waren vanuit mijn kant gewoon te hooggespannen.

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

'Heated Rivalry' verbreekt records voor HBO Max: 'Waanzinnig'

De western 'Horizon: An American Saga - Chapter 1' verdwijnt binnenkort van Netflix

De Argentijnse dramafilm 'Goyo' van Marcos Carnavale is een kijktip op Netflix

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer