Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Nino
Benicio
Tan Suit
Cook
Het opvullen met cliché gesprekken ook niet.
hoezo kunnen er niet gewoon normale gesprekken worden gevoerd? Niet elk gesprek hoeft cliché te zijn hoor...
Mr_White
- 2067 berichten
Wel erg vreemd dat deze film zo vroeg voor de bioscoop release als gelekt is op internet.. Ik heb al een dvd versie op m'n pc staan, zal hem deze week bekijken dus ben benieuwd.
Die 'dvd versie' zoals je het noemt is een incomplete screener met invul-muziek, work in progress effecten en missende dialogen, en dus simpelweg niet het eindresultaat zoals het behoort te zijn.
Naomi Watts
Valt ook niet heel veel over haar rollen te zeggen met haar amper 5 minuten screen time, maar Refn ziet haar al helemaal in zijn visie van Wonder Woman, dus daar ligt nog altijd hoop. Hier zou ik eerder nog even mijn lof uiten over Bryan Cranston, ook zo'n fijne acteur die het meeste kan halen uit zo'n simpele rol.
Ik heb het dan vooral over presence. Ik zie dat Mulligan die lof wel krijgt terwijl ik Hendricks op dit gebied toch wel veel opvallender vindt. Al kan dat de Hendricks fan in mij zijn. Hendricks is de ultieme WW, gelukkig dat Refn dat ziet.
Cranston is sowieso erg onderschat en heb ook weer erg genoten van 'm. Gelukkig binnenkort mijn mijn achterstand Breaking Bad inlopen.
Naomi Watts
De Grote Vriendelijke Reus? Da's geen grapje, kom er echt niet uit naar wie je nu verwijst.
De user, enige naast mij die naar Hendricks refereert. Ik snap ook wel dat dit wat vreemd overkwam
clockwork72
Mwaah niet veel van gemerkt, af en toe een vage flits in beeld maar dat is alles. Wat een meesterwerk is dit trouwens zeg, net gezien. Moet hem nog even tot me laten bezinken.
Prudh
Door wie wordt hij onderschat dan? Denk dat er niet veel mensen zijn die niets met hem op hebben. Zelfs in Malcolm in the Middle stal hij de show, al laat hij met Breaking Bad (beste serie van dit moment) en Drive wel zien veel meer in zijn mars te hebben. Topacteur.
Naomi Watts
Voornamelijk door casting directors, en in het verleden ook door 'kenners'. Zoals ie zelf ook aangeeft is Breaking Bad echt zijn 'meal ticket' maar was het daarvoor gewoon erg lastig. Zelfs bij de subscription networks. Terwijl ie voor BB gewoon al genoeg had laten zien om die kans op een big break te krijgen maar die helaas wel uit bleef.
Zelfs van Malcolm in the Middle maakte ie een bovengemiddeld showtje van, haal 'm weg en het is nog minder dan Lizzie McGuire.
jacobine_rodijk
Mwaah niet veel van gemerkt,
Hoe kun je nou het verschil merken als je het eindproduct niet hebt gezien?
clockwork72
Hoe kun je nou het verschil merken als je het eindproduct niet hebt gezien?
Boeieee...
Download hem nog wel een keer als de echte versie erop staat.
Filmkriebel
Het origineel van Walter Hill was al heel goed, ben benieuwd naar deze remake. Hij wordt hier iig goed ontvangen.
Mr_White
- 2067 berichten
Behalve dat dit geen remake van die film is, maar gewoon een film met gelijksoortige thema's. De film is dan wel weer gebaseerd op het gelijknamige boek van James Sallis.
KillahHillah
Het eerste kwartier was geniaal, daarna zakt de film in als een pudding. Een cliché liefdesdrama komt op gang en alle snelheid van het begin is gelijk weg. Pas na een klein uur komt de film pas echt op gang en dat maakt weer een hoop goed. Irriteerde me alleen wel enorm aan Ryan Gosling, wat acteerde die als een houten klaas zeg! Een magere 3*
SSeagal
Waarom als ik vragen mag? Omdat ik ik toevallig Seagal fan ben is mijn stem niet serieus te nemen? Tenminste, zo komt het over. Ik kan mooie films zeer zeker waarderen, maar Drive vond ik niks. En dat heeft echt niets met gebrek aan actie of snelheid te maken. Er zijn vele tragere films die ik vele malen beter vond.
Bacoboy
Wauw wat een film van begin tot eing genoten van deze juweel ,was de laatste film die ik in mn lijstje had, lang geleden dat ik een goed actie film heb gezien van deze kaliber.
Filmkriebel
Het schijnt waar te zijn... Nochtans : uitgangspunt identiek hetzelfde, ook de chauffeur wordt hier gewoon gekend als "driver". Misschien heeft Sallis dan zijn saus gehaald bij Hill?
helleke
Na het zien van de hoge score had ik grote verwachtingen.
Maar na een boeiend begin zakte de film serieus in elkaar.
Zelfs na een uur vond ik niet dat de film terug die 'drive' meekreeg.
Af en toe een kleine opflakkering, maar te weinig om van een geslaagde actiefilm te spreken.
3 sterren.
midifiles
Had hoge verwachtingen van deze film (hoge waardering).
Dit was echter een tegenvaller.
Ik kan hier wel een hoop negatieve dingen schrijven, maar dat wordt al genoeg gedaan.
Een ding is zeker, iets positiefs zoeken bij deze film wordt heel moeilijk.
misterwhite
Wat een aangename verrassing was me dit seg!
Met niet al te veel verwachtingen begonnen aan deze film en uiteindelijk heel enthousiast erover. Dit is in mijn ogen één van de beste films van het jaar, en één van de beste actiefilms die ik tot nu toe gezien heb.
+ erg leuke soundtrack
+ zeer sfeervol
+ goed acteerwerk
- soundtrack was niet overal bijpassend (maar het stoorde niet)
Lololiver
Fantastic film. Best I have seen in a very long time. The number 1 reason for my high grade is the mood of the movie. The mood of it is just beautiful. It is as adrenaline pumping as Crank but still as beautiful as Blade Runner. The cinemotography, the music, the acting. It's all different from all other movies. It has something that other thriller/action films don't. Originality and sincerity. It is a work of art and entertainment in one. Just what I want a film to be.
HALspeaking
Heb zelden een film gezien die me zo heeft geïrriteerd als deze.
Snap ook al die sterren niet.
Het was één grote schizofrene toestand, geen diepte, elkaar een beetje aanloeren,
de dialogen waren inhoudsloos, kort en vlak.
Zo kun je ook wel film tijd vullen...
Naomi Watts
Vreemde redenering. Een naamloze chauffeur waar gerefereerd wordt als driver is gelijk jatwerk? Dan zijn nog wel tientallen jatwerk van het werk van Hill.
misterwhite
De Cannes versie zeker gezien?
Gewoon gepindakaast dus weet niet of dat de Cannes versie was. In ieder geval ga ik hem zeker nog zien in de bioscoop
Naomi Watts
Zeker doen, dat was de Cannes versie met andere muziek, onafgewerkte effects, kleurengebruik ook nog niet compleet. Zeker gaan doen, na de bios vind je de geziene versie geen schim van de Drive die 'af' is
Filmkriebel
Dat betwijfel ik. Heb je de film van Hill wel gezien?Ik heb ook niet over jatwerk gesproken maar over opvallende overeenkomsten.
Thieu92
Ik moest meteen denken aan Jason Statham na het lezen van de inhoud. Film qua genre hetzelfde als de The Transporter-films ?
jacobine_rodijk
Film qua genre hetzelfde als de The Transporter-films ?
Jup, als twee druppels water.

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer