Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Benicio
Tan Suit
Cook
blurp194
Perfect in beeld gebracht, geniale cameravoering, en een heel sterke soundtrack die perfect op het beeld aansluit. Superspannend, vooral tijdens het rijden. Een verhaal met een heleboel dialoog waar geen woorden in gebruikt worden maar waarin toch een van alles gezegd wordt. Deuren die als cliche dicht gaan maar toch geen holle symboliek zijn. Een heel eigen sfeer. En een perfecte timing.
Ja, dit is echt een prachtige film die ook nog eens echt de moeite waard is om vaker te zien, pas dan ga je alle details zien en waarderen hoe mooi alles in elkaar zit.
FreakNL
Tijden niet zo'n geweldige film gezien als deze. Verhaal opzicht is niet heel speciaal. De uitvoering echter wel. De lange shots waarin geen woord gezegd wordt die je toch aan je stoel gepind houden, het plotselinge opzwepen van de spanningsboog in een scene, één woord, geniaal!
Ik ben normaal geen liefhebber van dergelijke films, maar een quick look op moviemeter wist me te overtuigen en ik kan maar één ding zeggen; het is mijn tijd waar geweest.
Top film!!!
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Hey, en ik heb de film zelfs in mijn top 10 van 2011 staan (zij het op de 9e plaats), zo slecht vind ik 'm nu ook weer niet hoor!
Je hebt er maar 10 gezien uit 2011 zeker?
Dreiecke
Je hebt er maar 10 gezien uit 2011 zeker?
Nee, net even geteld, maar liefst 23 stuks.
Thomas83
Sterke film. De beste die ik heb gezien dit jaar misschien wel. De openingsscène (nou ja, eigenlijk is het de tweede scène volgens mij) is direct erg spannend. Ik snap die vergelijkingen met Michael Mann wel. Erg gave muziek ook. De score is verder ook erg aanwezig in de film, maar waar ik dat normaal al snel wat vervelend vind beviel het me hier meestal juist prima.
Na de flitsende opener neemt de film eigenlijk vrij lang zijn tijd en is vrij traag. Het verhaal is niet al te ingewikkeld maar weet goed te onderhouden. Gosling is echt geweldig. Dat vind ik misschien wel een van de pakweg vijf beste acteurs op dit moment. Ongelofelijk hoe hij in een rol als deze zeer overtuigend (en sympathiek) is, waar hij eerder ook al overtuigde in totaal andere rollen.
De onderwereldfiguren zijn ook goed gecast. Cranston, Perlman en vooral Brooks maken erg indruk. Zou Oscar-nominaties niet uitsluiten voor Gosling of Brooks. De dialogen van de gangsters zijn grappig en daar had ik er op zich best nog wat meer voorbij van willen zien komen. Al moeten het er ook niet teveel worden. Dan gaat het al een beetje de bekende kant op. Carey Muligan is prima zoals altijd, maar haar rol is te klein om op te vallen.
De achtervolgingen en actie zijn goed, en op een gegeven moment breken de actie en het geweld echt los. Het geweld is nogal hard en overdreven, maar het wordt nooit luchtig of zo. Het einde is heel behoorlijk en stelde me niet teleur. Redelijk simpel maar erg sterk uitgewerkt filmpje. 4.0*.
blaster81
Heerlijke film,zo mogen er van mij veel meer komen.
Niet van die overdreven en vele actie scene's maar over het geheel genomen rustig maar zeker hierdoor niet saai.
Wel had ik bij een titel als drive meer auto rijdt scene's verwacht dit viel dus helaas wat tegen als auto liefhebber.
Respekked
Sinds Mulholland Drive niet meer zo omver geblazen door pracht en praal van film. Ben nu de soundtrack aan het terug beluisteren, mijn god wat goed. Scènes in de lift en op het strand zijn van buitenaards niveau. Niks minder dan geniaal. Refn
p.s. Arme Joanie
Respekked
Wel stoer/vreemd dat hij de hele tijd in dat bebloede jasje rond blijft lopen. Dacht er iemand nog meer aan Breaking Bad toen Cranston het over die Cook had? Of denk ik te ver door.
Rodger
goeie film, helemaal niks mis mee..
Alles werd goed gebracht, beeld, muziek.. en het verhaal..
3.5**
Respekked
Sjonge, zit al de hele dag met de film in mijn hoofd en constant Kavinsky, Desire, College en Chromatics te luisteren. Probeer hem na kerst nog een keer in de bios te zien (als hij dan nog draait). Grote kans om mijn top3 in te komen.
Vinokourov
Okeeje film hoor, maar wat mij betreft niet de topper van 2011. Het stijltje is best gaaf om te zien: een zwaar onderkoelde hero met plotselinge geweldsuitbarstingen. Wat zagen die er lekker smerig uit! Het heeft haast iets spaghetti-westerns-achtig! Maar ik denk niet dat het truukje nog een keer werkt.
(verwijderd)
En niet veel later voert hij haar mee over de betonnen oevers van de "L.A. River" tot ze niet verder kunnen en de oorsprong bereiken van alle welvaart van 'the city of lights ... and angels'. Er is een beroemde naam die door mijn hoofd schiet, als een echo van een film die precies tien jaar geleden op het witte doek in de bioscoop verscheen.
volgende:
Minority_Check
muziek maakte veel goed voor mij
ik had liever een ander einde gezien
het ging hem nu iets te makkelijk
Lefgozer
Zat te twijfelen tussen 4 of 4,5*, uiteindelijk toch maar voor de 4,5 gegaan (ben in een gulle bui). Uiterst coole hoofdpersoon in een mooi opgebouwde film, met enkele sterke actiescènes en goede muziek.
barcam
Zeer mooi gefilmd maar slaapverwekkend verhaal dat als een slak voorbij kruipt.
Stino28
Dusja, dan verdient de film maar de laagste score.
Ik vond het verhaal helemaal niet slaapverwekkend. Ok, er gebeurde mss niet zo heel veel maar dit is dan ook geen plotgedreven film. Het draait om de sfeer, het gevoel van de personages, de cinematografie en muziek. En die zijn allemaal super. Dat eighties sfeertje is gewoon zeer goed gedaan.
Dandeman
Ligt het nu aan mij of was ik de enige die aan Christoffer Walz moest denken? Het was alsof ik naar de jonge versie van hem zat te kijken....
Amercianpie
Prachtig uitgevoerd!
Drive is gemaakt om een 80's feel van de visuals ,de soundtrack en zelfs de bestuurder met zijn koele jas is 80s te krijgen . Dat is echt dope hoe ze die perfecte 80 feel in een filmset in deze moderne tijd met een moderne soundtrack toch nog weten te maken.
Krijg bijna weer zin om GTA Vice City te gaan spelen.
MindFucker
Wat een debiel goeie soundtrack zeg ! Maar gelijk gepindakaasd die handel !
Film vond ik erg sterk, gebeurd zelden dat ik een aantal dagen nadat ik hem heb gezien er nog aan terug moet denken en met Drive is dit zeer zeker het geval. Wellicht één van de beste films van 2011 imo.
Geweldige sfeer, dialogen waarin niks maar toch ook alles gezegd werd en tevens het einde vond ik erg sterk.
%%%%%%
Drive is uitverkoren tot beste film van 2011 volgens de Nederlandse journalisten. Terecht lijkt mij.
eRCee
- 1980 stemmen
De enige gezaghebbende bron is natuurlijk de MovieMeter toplijst 2011, we zullen zien...
Lord Flashheart
NOS Nieuws - Nederlandse filmpers vindt Drive beste film van 2011. Zelf hou ik het op HP.
jacobine_rodijk
Iemand toevallig weet wie ik hierbij precies moet voorstellen?
Sjoerdow
Drive is een prachtige film, maar wat mij betreft komt 'ie niet in de buurt van Aranofsky's Black Swan.
Een mooie gedeelde tweede plek met The deathly hallows lijkt me voldoende
Sjoerdow
En natuurlijk niet te vergeten het verrassende Trust van David Schwimmer!
Drive heeft toch wel meer te bieden dan jouw 2 laatst genoemde films
Black Swan heeft wat dat betreft meer te bieden. Staat op een stevige tweede plek bij mij
jan111222
Wat een slaap wekkende film echt bagger tijden niet zo,n slechte film gezien.
echt zonde van de tijd niks spannends aan totaal geen actie
GEEN STER WAARD
thedude79
Tja wat moet ik hier van vinden?
Het is zogenaamd de beste film van 2011, maar dan moet je naar mijn mening van arthouse films houden, want daar lijkt het een beetje op.
Gisteren heb ik de film gezien met een groep mensen en we wisten allemaal niet wat we er van moesten vinden. Het is geen goede film, het is geen slechte film, de film komt niet op gang en als hij dan een beetje op gang komt wordt het afgekapt.
Nee spectaculair is het zeker niet, veel mensen vonden de stiltes mooi in deze film, maar ik begon te knikkenbollen. De film is echt niet slecht maar de beste film van 2011 volgens de pers? Nee dat is een schande, daarvoor is de film te mild, te vlak en te saai en een 8,1 waardering (of ruim 3.5 ster) is echt te veel. Het is ook een film waar echt niet over jaren nog wordt gesproken dat kan bijna niet. Ik begon me af te vragen of mensen aandelen in deze film zouden hebben want hij wordt de hemel in geprezen en dat is toch echt te veel van het goede.
Ik zou zeggen kijk hem zelf, oordeel ,maar wees gewaarschuwd je kan teleurgesteld raken.
SilverGun
Zucht
Lees gewoon de positieve kritieken eens (hier of elders). Lijkt me zinniger dan allerlei bizarre aannames te doen.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer