• 9.379.256 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Drive

"There are no clean getaways."

In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.

timbo_

Underacting zegt natuurlijk niets over niveau van acteren. Het zegt alleen dat het allemaal erg klein wordt gehouden.

jpvr74 schreef:

zeker als goede actie, een goed verhaal, spanning of mooie plaatjes verder ontbreken.

Er is niet veel actie, maar de actie die erin zit is goed. Geen spanning? Heb je de film in slechte kwaliteit bekeken dat je geen mooie plaatjes hebt gezien?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Nicolage Rico schreef:

Nou je bespaard me de moeite, ik wou precies hetzelfde typen

Vooral de eerste en de laatste 10-15 minuten!

avatar van Knisper

Knisper

Off-topic verwijderd.

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Film met een eigenlijk flinterdun plot, maar op een intrigerende manier gefilmd waardoor het toch weet te boeien.

avatar van Gish

Gish

timbo_ schreef:

Altijd al gezegd dat IMDB een betere smaak heeft dan Moviemeter.

Geweld, actie en de Maffia worden op MoMe vaak overgewaardeerd. Een artistieke film als Drive trekt veel kijkers uit de eerste categorie en die vinden Drive dan tegenvallen.

Scarface of Drive? Ik kies voor de laatste.

avatar van Gabbere

Gabbere

Heb ik wel de goede film gekeken? Ik vond deze film echt matig. Zo heel intrigerend, als door de meesten wordt beschreven, vond ik het verhaal niet en zeker de actie niet, in hoeverre deze voorkwam.

avatar van Erbe

Erbe

Een heeele trage film. Na een half uur wou ik maar naar bed maar op de een of andere manier bleef je toch nog kijken.

Toch niet helemaal uitgekeken want als het het laatste half uur nog moest komen dan was de film voor mij niet boeiend meer.

avatar van Reinbo

Terwijl er het laatste half uur er juist erg veel gebeurd..... Ik zou dus toch maar even verder kijken.

avatar van pieterTk

pieterTk

Heerlijke film

Alles gaat express heel langzaam, maar de actie is heerlijk grof.

avatar van Colombo

Colombo

De film was af en toe voorspelbaar van hier tot tokyo.

Ryan Gosling vind ik verder als een nerd eruit zien, hij patste eigenlijk totaal niet in die rol.

Slowmotions had ik geen moeite meen maar, wel vond ik de grove stukjes die overgeslagen werden minder. Vandaar dat we op die 100 minuten komen.

Muziek vond ik wel een pluspunt, verhaal was ook net voldoende. 3*

avatar van missl

missl

Trage misdaadfilm met een hoofdpersoon die niet veel zegt en wat onsympathiek overkomt.

Wel goede soundtrack

avatar van ivsivris

ivsivris

Heerlijke film, zojuist gekeken omdat ik toch niet kon slapen.. Heerlijke soundtrack, die ligt mij sowieso al. Mooie slowmotions, mooi gefilmd.. en de weinig woorden in deze film maken het een topper. Moet kiezen tussen de 4 en de 5.. het wordt de 5.

(verwijderd)

No Lynch No Badalamenti “the best David Lynch film not actually made by David Lynch“

En dan ga ik uiteraard kijken. Wie de donkere mysterieuze klanken van Drive naast Mulholland Drive of INLAND EMPIRE legt, kan niet om de gelijkenis heen. Is het een eerbetoon aan Lynch, of is het een goedkope manier om in zijn schoenen mee te liften?
Het plot is mager als een uitgebeend lijk, dat uit de kast komt rollen. Mister NoName gaat over lijken op een manier, waar Anton Chigurh mee in de schaduw wordt gezet, helaas zonder enige context (tja, als beschermengel van Irene), of heb ik 'iets' over het hoofd gezien?

Mijn favorieten, Mulholland Drive en No Country For Old Men, worden (m.i.) samengeperst in een flinterdun schorpioenen jasje, zonder kop en zonder staart.

Is het stijlloos of juist grote klasse?

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Ik zou het artikeltje wegleggen. De enige gelijkenis die ik zie is LA.

(en Chiqurh opereert dan weer in Texas )

avatar van Drrrrkkk

Drrrrkkk

Gelukkig bleek het niet om een soort The Fast & The Furious kloon te gaan, maar meer om een misdaad/drama cocktail. Toch vond ik 'em tegenvallen. Gosling moet als de stoere, onberekenbare hoofdrolspeler onaantastbaar cool zijn. Maar omdat Gosling zo apatisch zit te grijnzen steeds (+ een piepstem i.p.v. coole one-liners) wordt het juist sukkelig i.p.v. stoer. Over zijn verleden wordt geen woord gerept en zo wordt het schier onmogelijk om een 'band' met de hoofdrolspeler te krijgen, anders had je sympathie voor zijn daden kunnen krijgen. Hierdoor werd ik totaal niet de film in getrokken. De overige karakters worden ook niet uitgediept, waardoor het ontzettend oppervlakkig blijft allemaal. En voor je het weet slaat oppervlakkig vervolgens door naar nietszeggend.

Jammer... ik denk dat wanneer er wél een écht stoere hoofdrolspeler gecast was geweest, dat deze film véél meer gedragen had geworden. Een dikke plus voor de sfeervolle muziek.

timbo_

Is het stijlloos of juist grote klasse?

Grote klasse natuurlijk. Nu is het sowieso raar om Drive een mager plot te verwijten als je vervolgens Lynch roemt.

Dat klopt.

Drive heeft namelijk wel een mager plot. Maar daar kun je in je hoofd veel meer van maken. En dat lukt mede door de klasse en de visuele pracht, die Drive bevat.

Drive moet je vooral voelen. En de films van Lynch ook.

avatar van IronHide

IronHide

Super goede film. Heb deze in de voor premiere gezien bij het Leidsfilmfestival. Vond het een goed verhaal en goede actie. Zeker een aarader. Heerlijk die retro muziek en hoe dingen in beeld werden gebracht.

Nicolage Rico schreef:

Dat klopt.

Drive moet je vooral voelen. En de films van Lynch ook.

Er is een heel groot verschil tussen Mulholland Drive (en de films van Lynch in het algemeen) en Drive (zonder Mulholland). Lynch koppelt de emotie altijd aan de hoofdpersoon en belicht het verhaal vanuit zijn/haar perspectief.

Hoe zit dat bij Drive?

• 20220 berichten

Ik reageerde op timbo_ dat Lynch (MD) en Drive een totaal ander plot hebben.

Hoe zit dat bij Drive?

Ging mij er meer om dat Lynch het nu ook bepaald niet van zijn plot moet hebben. Om dat Drive dan te verwijten lijkt me een beetje raar.

Overigens wordt in Drive de emotie (of het gebrek daaraan) ook aan de hoofdpersoon gekoppeld. En zie eigenlijk ook niet vanuit wiens perspectief het verhaal, anders dan vanuit hoofdpersoon, wordt belicht.

timbo_ schreef:

Dat zie ik toch heel anders. Lynch kan als geen ander een bedriegelijk simpel mysterie in een waanzinnig complex plot verpakken. Drive laat wat dat betreft niets aan de fantasie over; er valt niets te ontdekken, want alles wordt recht voor zijn raap getoond.

Vooral dat gebrek eraan vind ik een groot gemis, waardoor ik me in geen velden of wegen kan herkennen in die hoofdpersoon.

timbo_

Ben het met je eens dat Drive minder een puzzel is dan Mulholland Drive. Maar zie dat niet als een minpunt. Voor mij zijn het gewoon twee fantastische films die beide niet al sterk leunen op een plot maar het vooral moeten hebben van sfeer.

Dat kan maar het maakt het basisprincipe natuurlijk niet significant anders.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Niks voor mij. Voorspelbaar, langdradig en saai. Ik verwachte meer race-achtige toestanden.

avatar van Mirckje

Mirckje

Top film. Heel goed geacteerd. Het tempo geeft een realistisch eigen karakter aan de film wat mij constant wist te boeien.

avatar van JJ_D

JJ_D

Oer-Amerikaans verhaal in een Europees sausje. Ongrijpbare protagonist (even vaak frustrerend als sympathiek), aanstekelijke retro-muziekjes die echter niet bij de film passen, traag tempo, visueel ofwel hard en bloederig, ofwel suggestief (laatste moordscène met schaduwwerking), de lelijke actrice die het charmante vogeltje speelt, ... Allemaal al elders (en beter) gezien. Hier alleen samengevoegd met het spannende auto-gegeven. Chapeau. Tot diepmenselijke inzichten, geniaal vormgegeven actie of ondragelijke spanningen leidt dat echter allemaal niet. Gewoon vermakelijk. En dus ferm overschat, in mijn ogen.

JJ_D schreef:

Allemaal al elders (en beter) gezien.

Tips?

timbo_

Ben ik ook erg benieuwd naar want beter dan Drive dat moet ik zien.

avatar van Reinbo

Ik ben eigenlijk vooral benieuwd naar elders, want beter is slechts een kwestie van smaak. Maar ik hou wel van dit soort films, ken er echter maar weinig.