Genre: Horror / Mystery
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Matthijs van Heijningen Jr.
Met onder meer: Mary Elizabeth Winstead, Eric Christian Olsen en Joel Edgerton
Gesproken taal: Engels, Noors en Deens
Releasedatum: 17 november 2011
Plot The Thing
"It's Not Human. Yet."
In een onderzoekskamp op Antarctica leidt de ontdekking van een buitenaards schip tot een confrontatie tussen de studente Kate Lloyd en de wetenschapper Dr. Sander Halvorson. Terwijl Dr. Halvorson zich blijft richten op zijn onderzoek gaat Kate samen met de helikopterpiloot Sam Carter op zoek naar de buitenaardse levensvorm.
- Trailer (YouTube)
- Who Goes There? (BoekMeter)
- The Thing (MusicMeter)
Lars
Olav
Peder
Poepgezicht
Eerst deze en dan het origineel zou ik zeggen.
Ik had exact dezelfde vraag, er zitten dus geen spoilers in voor mensen die de '82 versie nog niet hebben gezien?
wu-tang
nee , maar het mystieke gaat erwel een beetje vanaf omdat in je de 82 versie veel langer moet wachten woordat je het monster helemaal te zien krijgt
vind de overgang leuk gedaan en in de 82 versie kom je best wat dingen tegen die weer na de 2011 versie verwijzen
moviemike
Vond hem eigenlijk gewoon net zo goed als de versie uit 82, met ongeveer dezelfde sfeer en ongeveer dezelfde opbouw.
Alleen speelt hier nog een mooie vrouw in mee en krijg je inderdaad het ding veel sneller te zien.
SaNDuTjE
Ik vind dat er in het eerste deel wel een stuk meer aandacht aan de sfeer en spanningsopbouw wordt gedaan en zolang mogelijk gewacht voordat 'the thing' zijn opwachting maakt. De mooie shots en de rauwe personages (vooral Kurt Russell) maken het voor mij een topper.
Gang_Star
Het origineel was vele malen spannender, gecombineerd met een geweldige sfeer. Dit is bij deze film minder van toepassing. Het komt traag op gang en oogt ietwat saai. De gore is dan wel weer goed en dat redt de film toch grotendeels. Desondanks haalt deze film het op geen enkel front bij het origineel met Kurt Russell.
Ik volg wel een beetje de mening van velen hier. Na de originele versie te zien dacht ik een goeie update te krijgen. Tenslotte had de oudere versie te maken met de technieken van zijn tijd en kregen we soms een twijfelachtig monster te zien. Ok, dat is wel wat verbeterd, maar Matthijs van Heijningen Jr. is geen Carpenter. Het lukt hem niet om sfeer te creëren. Deels omdat er weinig suggestief is, wat zeer sterk werkt bij films als The Thing of Alien bvb. Spanning opbouwen is niet zo simpel, en het moto 'less is more' had beter toegepast geworden.
Wel goed is het monster dat ondanks z'n duidelijke CGI toch betere mutaties kent bij het overnemen van mensen. En het doet me deugd dat deze prequel perfect rekening houdt met de oudere film qua setting en verhaal. Dat gedoe met die vliegende schotel had wel niet gemoeten.
jaspervangent
Ik vond deze film eigenlijk verrassend genoeg toch best wel goed. Ik deel de mening dat je het wezen in deze versie snel te zien krijgt, maar dat doet geen breuk aan de film vindt ik. Ik vindt echt de sfeer van hoe de transformaties gedaan worden Hellraiser achtig aanvoelen, heerlijk. Lekkere ranzige film.
NYSe
Heb je het over Carpenters versie?
Niet zo heel slecht moet ik zeggen.
Het grootste probleem met deze versie is het feit, dat het er niet echt in slaagt om spanning op te wekken. Daarvoor is "The Thing" al te snel in beeld. Ook zijn de diverse personages niet heel sterk, al was ik al lang blij dat het geen tiener slachtvoer was.
Los daarvan is het verder wel een vermakelijk werkje. "The Thing" gaat soms lekker zijn gang en is best goed gemaakt. Vooral het muteren ziet er erg goed uit. Ook vond ik het wel leuk dat op het einde duidelijk de link naar Carpenters versie werd gemaakt.
Vergelijken heeft geen enkele zin. Bekijk je dit los van de oude film, dan is het een redelijke horror, die wel vermaakt, maar helaas nooit echt heel spannend wordt.
SaNDuTjE
Heb je het over Carpenters versie?
Inderdaad.
NYSe
Ah, "eerste deel" als in het origineel. Ik dacht dat je het over de eerste helft van deze versie had.
Ik heb niks gezegd!
Kon ook niet anders aangezien alleen daarin Kurt Russell meespeelt
blurayspeler
Ik heb maar eens de tijd genomen en eerst de 1982' versie bekeken en direct daarna de versie van 2011' erachter aan. Als je goed oplet bij de 1982' versie dan merk je al snel dat de 2011' versie zich ervoor afspeelt.Als je de scene herinnert van 1982' versie waarin de videobanden bekeken worden dan kunje al concluderen in minuut 10-15 van de film dat dit het Noorse kamp is uit1982'. Dan de scene waarin kurt russell een uitgesneden blok ijs vind in het vernietigde Noorse kamp komt in dezelfde setting terug in minuut 18 van de 2011' versie.
Om jou vraag te beantwoorden, er zitten hier en daar wat linkjes naar de versie met kurt russell uit 1982. Maar die zul je pas opmerken als je beide gezien heb (zie spoiler tag).
Voor degene die the thing met kurt russell hebben gezien kan deze minder spannend overkomen... maarjah wat wil je. The thing en hoe het opereert is bekend bij je, onbewust wacht je eral op. Persoonlijk vind ik dan de versie uit 1982 wel beter.
Mr Confused
Het is geen Re-Make ......... !!!
Ze willen u doen geloven dat het een prequel is maar het toch echt wel een remake hoor.
FullMoon
Het is 100 % een prequel! Zie mijn eerdere reacties op deze film.
wu-tang
ja goed de laatste 5 min zegt genoeg sluit naadloos aan op de 82 versie dat was best leuk gedaan
bij sommige films krijg je na of tijdens de ondertitteling nog wat te zien zoals bij deze
Rodger
verwacht niet te veel van deze film, dan valt het best mee..
dus ik vond het best een aardige film.. 2.5**
Glacius
Volgens mij is het toch echt van belang dat een remake ongeveer dezelde hoofdpersonages bevat en meerdere scenes rechtstreeks kopieert. In dit geval zou alleen de bloedtest hier onder kunnen vallen. Bullshit dus dat dit een remake is. Dan kan je vele vervolgen en prequels bestempelen als remakes.
m1chel
- 1948 berichten
killer13
het is wel degenlijk een prequel. het einde van deze film verklaart het begin van carpenter zijn film. er wordt sterk over getwijfeld dat het een remake is omdat de hele film bijna hetzelfde is als het origineel. maar ook al zijn de films bijna hetzelfde qua gebeurtenissen en opbouw. het is en blijft een prequel.
sinterklaas
The Thing uit 1982 was zonder meer gewoon een klassieker, met effecten die voor deze tijd nog steeds erg treffend en angstaanjagend zijn en totaal niet voelen alsof het uit begin jaren 80 komt. Of een prequel nou overbodig of zinvol was is nog een vraag (zeker als je de beginscene van het orgineel ziet)
En ik zeg dus: Zinvol, want ik heb gewoonweg weer genoten van dit hoofdstuk. De prequel loopt lekker aan alle kanten en begint dus weer helemaal bij het begin, nog voor de gebeurtenissen uit de 1982 versie. En opnieuw mogen we weer lekker ouderwets gruwelen. De film begint nog redelijk subtiel, we komen in principe voor het eerst oog in oog met dat buitenaardse ding, en hoe het zich begint uit te spreiden. Het is gewoon weer een beetje als de vorige film. Alles begint weer subtiel en bizar, maar wanneer de eerste Noorse bemanningslid besmet raakt, kunnen we opnieuw weer lekker gruwelen en verafschuwen van de meedogenloze en afzichtelijke "Thing" eeeh nouja.... hoe hij de mensen dan bestuurd en dat gaat er ook weer lekker brainfucked en dood-eng aan toe en kunnen we weer lekker op de ouderwetse manier gruwelen en je je met een vertrekt gezicht laat verrassen in wat voor monsters The Thing de mensen nu weer maakt.
Het verhaal verloopt (op de ontdekking na) een beetje hetzelfte als het origineel maar ik vond dit anders totaal niet uitgemolken. (volgens mij bracht deze film Ridley Scott ook al op ideeën om zijn Alien te prequelen) Ik vond het gewoon een verrassend goede film die zoals gezegd gewoon gaat als een trein. De sfeer is weer lekker donker en het nachtelijke Antartica locatie zorgt weer voor een hoop sinistere plaatjes en de sfeer is weer behoorlijk claustrofobisch . Het acteerwerk was ook zeker voldoende en ook die Noormannen waren grappig (de acteur van Varg Veum doet ook mee) die dan weer worden geschetst als lompe zuiplappen. Die scene in en rondom die ufo zag er ook erg spectaculair uit. Het einde was ook perfect en natuurlijk het epioloog met die hond uit deel 1, die hierin de hoofdrol speelt.
Prima filmpje. Die van Carpenter is natuurlijk een klassieker, maar dit deel gaat er ook zeker in als zoete koek.
Lennert
Duidelijk een met liefde gemaakte prequel waarbij men op perfecte wijze rekening houdt met de gebeurtenissen van de Carpenter film uit 1982. Het was dan ook een zeer slimme zet om voor animatronics te gaan in plaats van overvloedige CGI-effecten, omdat de smerigheid van het origineel nu lekker overeind wordt gehouden. Er had nog net iets meer gore mogen zijn, omdat in het origineel nu eenmaal om de vijf minuten wel een nieuw slachtoffer viel, maar de scenes die er zijn, zul je mij niet over horen klagen.
Het acteerwerk was goed. Het is begrijpelijk dat er alsnog enkele Amerikanen te vinden zijn, maar het feit dat het gros van de cast gewoon bestaat uit dikbuikige Noren die hun eigen moerstaal mogen spreken, zorgt toch voor wat extra authenticiteit. Mary Elizabeth Winstead deed het overigens prima. Naast een knappe vrouw ook capabel genoeg om een relatief zware rol als de hare te kunnen vertolken.
De vormgeving van The Thing was briljant en bij vlagen zelfs spectaculairder dan het geval was bij de Carpenter versie. Het enige waar men toch beduidend meer moeite mee had, was het weergeven van het mysterie. Maar laten we hier eerlijk over zijn: we wisten het gros toch al van de vorige film, dus het is niet alsof het als een verrassing aan komt zetten dat de alien levensvormen kopieert. Het enige wat in dat opzicht echt vernieuwend was, was het moment in het ruimteschip zelf.
Ik kan iedere fan van het origineel gewoon aanraden deze film te kijken, aangezien het nergens een goedkope kopie is en goed rekening houdt met de mythologie van het origineel. Het einde is sowieso de perfecte aansluiter naar Carpenters versie.
Lennert
Bullshit, dan heb je overduidelijk de film overduidelijk met een half oog bekeken.
Mr Confused
Let me rephrase: ze wilden mij doen geloven dat het een remake is maar ... Ok het zijn Noren en ja het einde van de film sluit mooi aan op het begin van de versie van Carpenter. De rest van de film is in mijn ogen gewoon een herhaling van de '82 versie en draag niets extra bij dan dat we al wisten. Dus ja naar mijn mening is dit een slimme gemaskeerde remake. Kortom ik had tijdens het bekijken van deze film een Deja Vu moment dat maar niet wou weggaan. En nee m1chel omdat iemand een ander mening heeft dan u is dat niet omdat deze persoon "bijdehand en interessant" wil doen.
m1chel
- 1948 berichten
Lennert
Er zitten genoeg nieuwe elementen in die de film niet zomaar een gemakzuchtige kopie maken, onder anderen het ruimteschip en het feit dat het ding geen niet organisch materiaal kan kopieren.
psycholamp
- 1960 berichten
Wat een ergerlijke, sfeerloze prutfilm. Na een uur afgezet. Mist elke vorm vam spanning, mystiek en sfeer. Iets wat het origineel wel allemaal had.
Nee, hoor dit is een prequel, geen remake. Nou... dan verwacht ik toch echt wat minder voorspelbare dingen en vergelijkebare scenes. Zonde!
Lennert
Het is toch niet meer dan logisch dat er soortgelijke dingen gebeurt zijn voor de Amerikanen het kamp vonden? Als de prequel geen extra informatie zou geven (dus minder mystiek) dan zou ik helemaal wat te zeuren hebben, de film geeft nu juist op logische wijze veel meer achtergrondinformatie.
psycholamp
- 1960 berichten
En dat hoeft voor mij nooit zo erg, dus dat is een kwestie van smaak. Het is nl. om precies dezelfde reden, dat ik, bijvoorbeeld, de remake van Halloween zwaar vervelend vond.
Fryce
Wel aardig, maar helaas niet echt spannend. Wel leuk hoe het einde aansluit op het origineel.

The Thing

Tucker and Dale vs. Evil
Horror / Komedie, 2010

The Thief of Bagdad
Avontuur / Fantasy, 1940

The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
Komedie / Misdaad, 1988
gebaseerd op boekparanoiaresearch station alien life-formprequelantarcticablizzardduringcreditsstingerbody horror